Hvordan reise fra Koh Samui til Koh Phangan

Hvordan reise fra Koh Samui til Koh Phangan

Fra et tropisk paradis til et annet, utflukten fra Koh Samui til Koh Phangan er kun et raskt sprang over det himmelblå havet i Thailandbukta. Disse to har de siste få tiår hatt stor vekst med økt antall tilreisende, og er blitt til to av Thailands mest populære feriedestinasjoner.

Da har vi Samui med Chawengs hvite strender og de stilige spa resortene i Bo Phut. Så er det Phangan med den evige ettertraktede Full Moon Party, og bortgjemt strandlinje finnes det masser av. Å dra fra den ene til den andre er en ganske naturlig valg av reiserute i området. Samtidig er du bortskjemt med måter å reise dit på, inkludert høyhastighets ferjeforbindelser som fullfører den 31 km lange steinkastet på riktig så kort tid…

TransportTidPrisBilletter
Koh Samui til Koh Phangan med hurtigferje45 min54 krBook Online
Koh Samui til Koh Phangan med katamaran30 min120 krBook Online
Koh Samui til Koh Phangan vanlig ferje1.5 t45 krBook Online

Koh Samui til Koh Phangan med hurtigferje

Koh Samui til Koh Phangan med hurtigferje
Songserm ferjene er både trygge og komfortable

Tid – 45 minutter (kun båt)
Pris – 55-90 kr
Komfort – 4/5

Mange av direktebåtene som går mellom Koh Samui og Koh Phangan er klassifiserte som hurtigferjer. Men den raskeste måten å dra fra pir til pir på er katamaranen, du kan lese mer om det nedenfor. Fremdeles er det ikke så verst fordi de tar turen på 40-45 minutter i gjennomsnitt, så du behøver ikke bekymre deg for at du går glipp av tid på stranden i Haad Rin.

Bytt ut Samuis glitrende strender for Phangans jungel-dekorerte kystlinje på kun 45 minutter med hurtigferje.    

Se etter båtene som er drevet av selskapene Songserm og Seatran Discovery. De er operatørene som har best omtaler, og tilbyr direkte billetter. Det er liten forskjell på de to, Sogserms båter drar fra Nathon Pier på vest-siden av Samui, mens Seatran Discovery har basert sine turer fra det populære hotel og bungalow området Bangrak i nord.

Den mer utfordrende delen av reisen er å ta seg til og fra båthavnen på begge sider av ferjeturen. Heldigvis finnes det en lett måte å løse det på, ved å velge en av 12Go.asias kombo-turer. De koster noe mer, 200 kr totalt, men de lover å plukke deg opp og slippe deg av ved hvilket som helst hotel på begge øyer. Du vil få en sjåfør som venter ved lobbyen på Samui, og en taxisjåfør ved Thong Sala kaien som venter på å kjøre deg til party-villaen din på Phangan. Lettvint, eller hva?

Koh Samui til Koh Phangan med katamaran

Koh Samui til Koh Phangan med katamaran
Lomprayah katamaranen er det raskeste (og morsomste!) alternativet for å dra fra Koh Samui til Koh Phangan

Tid – 30 minutter (kun båten)
Pris – 115 kr (med henting ved hotellet)
Komfort – 5/5

En av hovedgrunnene for å velge reisen med katamaran mellom Samui og Phangan er at den driftes av Lomprayah. De er blandt turoperatørene med best rykte når det kommer til utvalget i Thailandbukta. De kan skilte med topp kundeservice, effektiv billettservice og rask av- og påstignings prosess.

Katamaranene er det raske og komfortable alternativet for å suse over vannet, ut fra Koh Samui til Koh Phangan.

De er ikke det billigste valget, turen ligger på rundt 115-125 kr, fra kyst til kyst. Men med disse billettene er fordelen at du får en komfortabel overfart mellom øyene, og samtidig kan velge mellom to avgangs steder. Det er Nathon Pier i vest og Pralan Pier nært hotel-stripen i Maenam. 12Go tilbyr overgangs-transport og ferjebilletter som kan kombineres, så det bør forenkle prosessen med å dra fra bungalowen til en av de ovennevnte pirene.

Totalt drifter Lomprayah fem ruter til Koh Phangan hver dag. Den tidligste drar omkring kl 8:00. Den seneste har avgang kl 17:30. Fordi katamaranen er et hurtig-alternativ, vil utflukten over vannet til destinasjonen Thong Sala være gjennomført på så kort tid som én halv time. Det betyr mindre venting og tripping, og mer tid til sol-slikking på den livlige stranden i Haad Rin.

Koh Samui til Koh Phangan vanlig ferje

Koh Samui til Koh Phangan vanlig ferje
Om du lett blir sjøsyk og foretrekker en langsommere båt bør du vurdere å reise med Raja Ferry

Tid – 1.5 timer
Pris – 45 kr
Komfort – 4/5

Om du liker å nyte båtturer med havbris og utsikt til de skinnende tropiske strendene og svaiende palmer- Kan det hende at den noe lengre turen med vanlige lokalferje er passende for deg. Disse mer langsomme båtene legger ut fra sør-vest på Samui, ved piren i Lipa Noi. Den er større enn dens fetter katamaranen, og tar rundt 1,5 timer før forankring ved havnen i Thong Sala.

Den vanlige ferjen er kanskje ikke den raskeste, men den er som regel den rimeligste fremkomstmåten fra Koh Samui til Koh Phangan.

Raja Ferry er hoved selskapet som drifter ruten. Du kan booke billetter med dem gjennom 12Go.asia, du kan i tillegg inkludere minibuss transport til og fra hotel lobbyen på begge sider (det vil komme på noe ekstra ca. 17…kr hver vei.

Generelt sett er den langsomme ferjen det rimeligste alternativet når du er klar for å ditche Samui for Phangan. Gjennomsnittsprisen ligger kun på rundt 5…kr, så det bør være igjen en del spenn for neon ansiktsmaling og bøtte cocktails når Full Moon Party setter igang.

Bon voyage folkens! Med så lite som 30 minutter på en katamaran som skiller deg fra den lystige, hedonistiske og rett og slett fabelaktige vakre øya Koh Phangan. Da gjenstår det bare å smøre på solkrem, gjøre klar bikini og badeshorts og gjennomføre bookingen. Vi sees på Fullmånefesten!


Koh Samui til Koh Phangan Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Koh Samui til Koh Phangan på?

Om du er nøye med budsjettet ditt, er det absolutt verdt å vurdere sakte ferjen. Den er jo egentlig ikke så treg, men bruker rundt 1,5 timer fra pir til pir. På øvre dekk kan du vinke farvel til Koh Samui og iaktta Phangans palmedekkede åssider komme til syne. Dette alternativet vil komme på så overraskende lite som 5 …kr, samtidig kan du jo alltids legge til noen kroner for å sjekke ut om det faller i smak å inkludere en booking på 12Go.asia, for å planlegge transport til båtkaien i Lipa Noi.

Hva er den raskeste måten å kommer seg fra Koh Samui til Koh Phangan på?

Katamaran båtene tilbyr uten tvil den raskeste måten å etterlate den ene øya til fordel for den andre på. Du suser over det glitrende havet i Thailandbukta fra nordsiden av Koh Samui, til piren i Thong Sala på bare mindre enn 35 minutter. Dette er jo bare båtturen, så regn med noe ekstra tid til overgang fra hotell til pir. Om du booker en av kombo-billettene på 12Go.asia, er det mulig å fullføre turen på under to timer tilsammen.

Hvordan kommer du deg fra Koh Samui to Koh Phangan?

Båt selvsagt! Det er jo øyer det er snakk om. Det betyr at du må finne en ferje å reise med på den 31 km lange strekken av krystallklart vann, det vil alltid være det åpenbare valget. Heldigvis har du en rekke ulike selskaper som har tilbud på ruten. 12Go.asia gjør det lettvint å sammenligne utvalget, enten du vil spare penger til fullmånefest eller oppdage øya Koh Phangan så raskt som mulig.

Hvor lang tid tar det å komme seg fra Koh Samui til Koh Phangan?

Det kommer an på hvilket ferjeselskap du velger å ta turen med. Det raskeste av de er Lomprayah. De tilbyr katamaran forbindelser, som kan få deg til å bytte ut Samui med Koh Phangan på så lite som 30 minutter. Så har du Seatran Discovery og Songserm. Deres hurtigferjer bruker 45 min på å ta deg dit. Til sist er det sakteferjen, som tar kun 1,5 timer fra havn til havn, drevet av Raja Ferry. Du må regne med ca. en time ekstra for reisen fra hotellet eller hostellet på hver side.

Hvordan kommer jeg fra Koh Samui Flyplass til Koh Phangan?

Den beste måten du kan ta deg fra flyplassen i Samui til det famøse Full Moon Party, er ved å skaffe deg en kombo-billett på 12Go.asia, som inkluderer taxi fra ankomsthallen til piren. Fra flyplassen som er nærmere nord på øya, vil du med fordel kunne velge å hoppe på hurtigferjen eller katamaranen som har avgang fra båthavner nord på Samui. Om du har booket kun ferjebillett, da bør du ta i bruk taxistandene inne ved ankomsthallen. De tilbyr turer rett til Bangrak og Nathon pirene (400THB og 800THB).

Hvilken øy er best, Koh Samui eller Koh Phangan?

Det er jammen vanskelig å svare på. De er begge ulike. De er begge fantastiske! Koh Phangan har blitt omtalt som Thailands svar på Ibiza, hovedsakelig takket være kjempefestene som finner sted ved hver fullmåne. Det er på Haad Rin du kan oppleve dette sammen med rundt 40.000 andre reisende. Koh Samui derimot er mer familievennlig, hvor du også kan gjøre deg klar for å gå i full avslappings modus. Strendene på østkysten fra Lamai til Chaweng er de mest kjente, men i nord har du Maenam med sine luksus-hoteller, og fine furutrær på de vakre strendene. Hvor du reiser kommer helt an på hva du er ute etter på ditt Thailand eventyr.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: