Hvordan reise fra Bangkok til Kanchanaburi

Hvordan reise fra Bangkok til Kanchanaburi

Kanchanaburi er plassert langs elvebredden til Kwai River, der den velkjente filmen ‘Bridge over the River Kwai’ ble spilt inn. Kanchanaburi er en populær turistdestinasjon. Den befinner seg kun 107 km fra Bangkok i luftlinje, men uten egen flyplass der, kan man ikke komme seg dit via fly.

Uansett er landeveien ikke mye lenger, på rundt 125 km, og det er vel verdt å ta de ekstra kilometerne. Turen dit tar deg vekk fra støv og støy i Bangkok, gjennom fredelige skoger, forbi frodige elvebredder og vidstrakte landskap.

Om dette høres ut som en tur som passer for deg, kan du lese videre om de mest populære måtene å reise fra Bangkok til Kanchanaburi på.

TransportTidPrisBilletter
Bangkok til Kanchanaburi med tog3 t20 krBook Online
Bangkok til Kanchanaburi med minibuss3 t30 krBook Online
Bangkok til Kanchanaburi med turbuss3 t70 krBook Online
Bangkok til Kanchanaburi med taxi3 t850 krBook Online

Bangkok til Kanchanaburi med tog

Bangkok til Kanchanaburi med tog
Eastern og Oriental Express toget kjører på broen over Kwai elven © Pratan Saetang / Shutterstock.com

Tid – 3 timer
Pris – billetter fra 20 til 30 kr
Komfort – 4/5

Siden den notoriske ‘Death Railway’ og den kjente Kwai broen er en av de største turistattraksjonene i Kanchanaburi, er det naturlig nok at mange besøkende vil velge å reise med toget. Det går to tog hver dag, en avgang om morgenen kl 7:50, og en avgang om ettermiddagen 13:55. Det er verdt å huske at toget drar fra Bangkoks Thonburi stasjon, (også kalt Bangkok Noi stasjon), heller enn den større sentralstasjonen.

Billetter kan du kjøpe samme dag uten reservasjon, og de koster kun 30 kr. Husk å kom tidlig så du kan for å sikre deg et sete ved vinduet. Mens togene er relativt enkle, med kun tredjeklasse-seter, blir turen likevel komfortabel, med romslige seter. Det finnes ingen resturantvogn, men det finnes selgere som går gjennom vognene med pomelo, drikkevarer og annen snacks.

Landskapet er fantastisk når du forlater utkanten av Bangkok, og mange synes toget er den beste måten å reise til Kanchanaburi på.

Toget for turister går i helgene og på offentlige helligdager, langs hele ‘Death Railway’ linjen. Den krysser de kjente broene, før den fortsetter til Nam Tok Sai Yok Noi, der den venter i omtrent tre timer. I løpet av den tiden kan du besøke den vakre Nam Tok Sai Yok Noi Waterfall. Billetter til denne togturen må du kjøpe på forhånd ved stasjonen, de koster rundt 35 kr for tredjeklasse billett, eller mellom 60-70 kr for en andreklasse billett med aircondition. Toget har avgang fra kl 6:30 og passasjerene kan enten være med på hele turen eller hoppe av ved Kanchanaburi.

Bangkok til Kanchanaburi med minibuss

Bangkok til Kanchanaburi med minibuss
Minibusser ved Kanchanaburi bussterminal © tateyama / Shutterstock.com

Tid – 3 timer
Pris – Billett fra 30-60 kr
Komfort – 4/5

Det er mange reiseselskap som tilbyr ruten fra Bangkok til Kanchanaburi via minibuss eller minivan. Mens mange av de drar fra Bangkoks Old Southern Terminal (Sai Tai Kao), drar Monsiri Travel vanen fra Mochit New Van Terminal. Med 5 avganger daglig, er Monsiri et av de rimeligste og vanligste tilbudene. Billeter til disse koster rundt 45 kr hver vei.

Andre tilbydere er dyrere, selv om noen selskap vil tilby å plukke deg opp ved hotellet, som vil spare deg for styr med å finne busstasjonen. I tillegg kan de ansatte ved hotellet hjelpe deg med å planlegge reisen din til Kanchanaburi. Alternativt kan du gå over til 12Go.asia for å sjekke ut muligheten med ulike tilbydere og sammenligne priser før du booker billetten din på forhånd.

Uansett hvilket selvskap du reiser med vil du få aircondition og komfortable seter, så de er relativt moderne. Men innimellom kan det hende du får en noe eldre utgaver, da kan det bli en litt mer støyete og humpete tur. De fleste vil stoppe for å fylle på drivstoff, da får du mulighet til å strekke på bena og bruke toalettet eller få deg en matbit.

Bangkok til Kanchanaburi med turbuss

Bangkok til Kanchanaburi med turbuss
Tara Travel er et anerkjent selskap som organiserer turer mellom Bangkok og Kanchanaburi

Tid – rundt 3 timer og 20 minutter
Pris – billetter starter på 70 kr om du booker i forveien
Komfort – 4/5

Hoved-tilbyderen av turbuss-reiser mellom Bangkok og Kanchanaburi er Khao San Tara Travel. De tilbyr dobbeldekk-ekspressbusser med aircondition som har avgang to ganger daglig. Dette busstilbudet bruker noe lenger tid enn minibussen og er noe dyrere. E-billetter kan du kjøpe i forvieien online på 12Go og de koster 70 kr. Reisende må sjekke inn ved Khao San Tara Travel skranken, som befinner seg på Samsen 2 Alley. Det er mange steder for overnatting innen fem minutters gange, som gjør det lettvint å finne om du har hotell i området. Passasjerer blir tatt med til hoved-busstasjonen med minivan, der vil de bytte over til en større og mer komfortabel turbuss.

Turbusser med aircondition vil tilby en høyere standard enn mange andre fremkomstmiddel, selv om de som har lange ben kan finne det noe trangt. Men som oftest vil en turbuss tilby mer benplass enn alternativene minibuss eller -van.

Bangkok til Kanchanaburi med taxi

Bangkok til Kanchanaburi med taxi
En av BangkokTaxi24s privatbiler som er tilgjengelig for booking på 12Go.

Tid – 2.5 timer
Pris – 850-1300 kr
Komfort – 5/5

For ultimat beleilighet kan du jo vurdere å reise fra Bangkok til Kanchanaburi med taxi. Mens dette blir uten tvil det dyreste alternativet, er det ofte noen taxiselskap som tilbyr langdistanse priser.

Mange selskap vil plukke deg opp direkte fra hotellet ditt, og slippe deg av hvor enn du ønsker i Kanchanaburi. De fleste taxiselskap regner med at det vil ta opp til tre og en halv time for turene, du vil typisk nok komme deg frem mye før. Du kan booke en taxi gjennom hotell resepsjonen elle gjøre det online via 12Go.

Dette er kanskje det beste valget om du reiser som en liten gruppe der dere kan dele opp kostnaden, eller om du har behov for transport av for eksempel dyrere utstyr som kamerautstyr. En annen fordel er at du kan stoppe for pauser langs veien, eller for andre severdigheter. Om dette er tilfellet, vær sikker på å la sjåføren din få vite om det på frohånd.

Uansett hvordan du velger å reise fra Bangkok til Kanchanaburi, håper vi at du vil nyte turen dit!


Bangkok til Kanchanaburi Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Bangkok til Kanchanaburi på?

Generelt er den billigste måten å reise til Kanchanaburi fra Bangkok på med tog. Billetter koster typisk fra 100 baht, som er rundt 35 kr. Uansett kan også minivaner tilby turer med så lave priser som 30 kr. Det er verdt å søke på 12Go.asia for å finne de laveste prisene.

Hva er den raskeste måten å reise fra Bangkok til Kanchanaburi på?

Den raskeste måten å reise fra Bangkok til Kanchanaburi på er typisk via vei heller enn med jernbanen. Mens mange online tilbud regner med reisetider opp til 3 og en halv time med minvan og taxi, kan du komme frem tidligere. Om det er lite trafikk på veiene kan en minivan komme frem så raskt som på 2 og en halv time, mens taxien kan bruke kun litt over 2 timer. For å spare tid er det verdt å booke en bil som kan plukke deg opp direkte fra overnattingsstedet ditt. Finn alle alternativer på 12Go.asia.

Hvordan reiser jeg fra Bangkok til Kanchanaburi?

Det finnes mange måter å reise til Kanchanaburi fra Bangkok på. Den desidert beste måten er med tog, på grunn av at mange turister vil oppleve ‘Death Railway’ og den populære broen over elven Kwai. Men du kan også reise med buss, minivan eller taxi. Du kan sjekke alle mulighetene og sammenligne priser på 12Go.asia. Om du ønsker å kjøre på egenhånd, er vei 323 den som går direkte dit.

Hvordan kommer jeg meg fra Bangkok til Kanchanaburi med tog?

For å reise til Kanchanaburi fra Bangkok med tog behøver du å dra til Bangkoks Thonburi stasjon (også kjent som Bangkoks Noi stasjon). Du trenger ikke å booke billetter på forhånd og de kan du kjøpe på stajsonen for rundt 30-35 kr. Det er to tog hver dag som har avgang kl 7:30 og 13:55. Om du har behov for å reise en annen tid på dagen, kan du sjekke ut andre reisemuligheter på 12Go.asia.

Hvor mye koster toget fra Bangkok til Kanchanaburi?

Toget fra Bangkok til Kanchanaburi koster 100 baht, som er rundt 30 kr. Toget tilbyr kun tredjeklasse seter, selv om disse likevel er romslige og komfortable. Du trenger ikke å kjøpe billetter på forhånd, og kan kjøpe de direkte fra Bangkoks Thonburi Station der togene har avgang fra. Alternativt finnes det et turist tog som går i løpet av helligdager og i helger. Billetter til disse koster rundt 35 kr eller 70 kr om du velger andre klasse. Billetter til denne togreisen må du kjøpe på forhånd.

Hvor mye koster en taxi fra Bangkok til Kanchanaburi?

Å reise fra Bangkok til Kanchanaburi med taxi er en av de mer fleksible og komfortable måtene å reise på, men også et av de dyrere. Prisene starter generelt på rundt 850 kr, men kan komme opp i 1300 kr, avhengig av hvor du ønsker å bli sluppet av, og hvor mange stopp du ønsker å ta langs veien. Det finnes flere taxi som tilbyr dette, og du kan sammenligne deres priser og fasiliteter på 12Go.asia.

Er det verdt å dra til Kanchanaburi?

Kanchanaburi er vel verdt et besøk spesielt for de med interesse for moderne historie. Byen er velkjent for ‘Death Railway’ og ‘Bridge Over The River Kwai’, som er blitt popularisert gjennom litteratur og film med samme navn. Byen er også kjent for et fascinerende museum med temaet andre verdenskrig. Et besøk til Kanchanaburi fra Bangkok er også en herlig mulighet til å få en pause fra byen og oppleve skjønnheten i mer landlige omgivelser.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: