Hvordan reise fra Krabi til Koh Phi Phi

Hvordan reise fra Krabi til Koh Phi Phi

Både Krabi og Koh Phi Phi er storartede steder å besøke på den typiske ruten i den fantatiske reigionen rundt Andaman havet. Den ene er en avslappet strandby, der hoteller stråler seg i glasen av den gylne sanden, med ruvende klipper som bakteppe. Den andre er en livlig øy med bambus barer og falmme show, lagunene er fylt opp med fisk og skogene bugner av perfekte palmetrær.

Hvert år drar tusenvis av reisende mellom disse destinasjonene. Det er en reise på kun 50 km i en rett linje, så du kan forvente å vandre inn på travle Tonsai Pier etter kun noen få timer på vannet. Denne guiden hjelper deg med planlegging av reisen, med info om booking-alternativer du har når du er klar for å bytte ut fastlandet mot øyene.

TransportTidPrisBilletter
Krabi til Koh Phi Phi med vanlig ferje2 t100 krBook Online
Krabi til Koh Phi Phi med hurtigferje1.5 t110 krBook Online
Krabi til Koh Phi Phi med delt speedbåt1 t250 krBook Online
Krabi til Koh Phi Phi med privat speedbåt1 t2300 krBook Online

Krabi til Koh Phi Phi med vanlig ferje

Krabi til Koh Phi Phi med vanlig ferje
Andaman Wave Master ferjen tar passasjerer fra Krabi til Koh Phi Phi

Tid – 2 timer (kun ferje)
Pris – 100-140 kr
Komfort – 4/5

Standard ferjen drar fra Krabi regelmessig gjennom morgenen, fra ca. kl 9:00. De siste avgangene er på tidlig ettermiddag rundt kl 15:00. Disse er de større såkalte sakte-ferjene, selv om de har fått dette kallenavnet vil de som regel kun bruke to timer før de legger til kai ved det ruglete klippelandskapet ved Koh Phi Phi Don.

Bonusen er den knallgode kostnaden, det er den rimeligste ferjen fra Krabi til Phi Phi, og vil ligge på rundt 100 kr. Det er rundt halvparten av gjennnomsnittsprisen på en speedbåt. For å si det på en annen måte, vil du spare nok til å spandere en runde med kalde Chang øl på de på den hvite sanden ved vakre Loh Dalum Beach når du kommer frem.

Krabi til Koh Phi Phi med vanlig ferje
Innendørs sitteplasser med aircondition ombord på Andaman Wave Master ferjen © Subodh Agnihotri / Shutterstock.com

Den standard lokalferjen tar omkring to timer, koster mindre og har regelmessige avganger.

Selve reisen er ganske rett frem. Kom deg til piren minst 30 minutter før avgang. Hopp på båten, og kast loss. Vi anbefaler å gå for en sitteplass på dekket utendørs. Ferjen tar deg sørover langs den ville strekken av Andaman kysten. I øst kan du kanskje peke ut den sten-spekkede strandlinjen av ensomme den Koh Jum øya. I vest kan du skimte silhuetten av Ko Yao Yai, et av regionens mer uberørte perler.

Om du vil reise med standard-ferjen fra et hotel i Krabi eller nært Ao Nang er det en god idé å booke en pakkereise som inkluderer overgang til Klong Jilad piren. Det vil garantere deg ankomst i tide for å rekke båten. Alternativt er ferjer driftet av Chaokoh Travel Center drar også fra Nopparat Thara Pier i Ao Nang sentrum. Alle muligheter kan du søke opp og booke god tid i forveien her med 12Go.asias søkeredskap.

Krabi til Koh Phi Phi med hurtigferje

Krabi til Koh Phi Phi med hurtigferje

Tid – 1.5 timer
Pris – 110+ kr
Komfort – 4/5

Det er av og til mulig å skaffe hurtigferje turer til samme pris som den vanlige ferjen. Om du kan, gjør det! De er driftet av velkjente Songserm ferjen, de har moderne båter som vanligvis kan spare deg noe på reisetiden. Den beste måten du ordner deg en go deal på er å finne billettene på 12Go, så lenge i forveien som mulig, spesielt når destinasjonen er strendene med kokospalmer på Koh Phi Phi i høysesong månedene desember til april.

Kutt ned på reisetiden før du ankommer Koh Phi Phis vakre strender og bukter, ved å booke en plass på hurtigferjen ut fra Krabi.

Avgangs stedene og de fantastiske utsiktene fra båten er alle de samme som med de langsomme båtene. Du må møte opp på Klong Jilad Pier på sørsiden av Krabi senetrum rundt 30 minutter til én time før ferjen drar. Derfra vil du cruise mellom mangroveskoger og soldynkede øyer på vei sør over Phang Nga Bay til selve Koh Phi Phi.

Det mulig å organisere en kombinasjonsbillett som tar deg fra terminalene på Krabi flyplass til båtene. Det er en god idé om du flyr sørover fra Bangkok eller Chiang Mai, eller kommer med en langdistanseflyvning og vil komme deg rett til hengekøyen og Mai Thai barene på Koh Phi Phi. Du vil bli plukket opp utenfor ankomsthallen, der transiten til piren venter og tar omkring 25 til 30 minutter til kaien.

Krabi til Koh Phi Phi med delt speedbåt

Krabi til Koh Phi Phi med delt speedbåt
Delt Speedbåt på Andaman havet © SORANAT7 / Shutterstock.com

Tid – 1 time
Pris – 250 kr
Komfort – 3/5

Gjennom hovedsesongen er det den eneste delte speedbåt koblingen mellom Krabi og Koh Phi Phi som tilbys. Den drives av Phi Phi Kanichta Tour, og drar ut fra Krabi River Marina. Det er super nært hosteller og hotellene i Krabi by, men også kun en rask 25 minutters tur fra Ao Nang eller Krabi flyplass. Forvent å betale det dobbelte av prisen som for en vanlig ferje for en billett med på denne turen.

Avgangene er kl 9:15 og reisen tar en kort time fra start til slutt. Dette gjør det den rasketste av alle alternativene i retning Koh Phi Phi, som bringer deg til Tonsai Beach i tide for et tidlig måltid med for aksempe en Thai omelett og mango shake, mens du skuer utover Andaman havet. Hva er så ulempen? Med speedbåtene får du en røff tur. Selv de minste bølgene vil få båten til å gynge, og det er heller liten plass til bagasje.

Krabi til Koh Phi Phi med privat speedbåt

Krabi til Koh Phi Phi med privat speedbåt

Tid – 1 timer eller hele dagen med en tur
Pris – Rundt 2300 kr
Komfort – 3/5

Det er to muligheter på menyen for de som som ser etter å reise i førstklasses stil og suse over Andaman til Koh Phi Phi, i all hast. Du kan forhandle med de lokale båteierne og turoperatørene for å ordne deg en egen speedbåt forbindelse ut fra Krabi. Eller du kan velge å ta en organisert speesbåt tur. Det første alternativet kan bli noe mer kostbart, men det betyr at du vi nå Tonsai Pier på 60 minutter eller mindre. Den andre muligheten vil ta en hel dag. Men det vil bli et eventyr i seg selv, fordi dere vil utforske Koh Phi Phis uberørte strender, de bortgjemte bukter rundt nordkysten av øya, og til og med få et glimt av den ikoniske Maya Bay på avstand.

Turene starter fra Railay eller Ao Nang. Derfra drar de tvers over Hat Nappharat Thara-Mu Ko Koh Phi Phi National Park for en dags fornøyelser. Stopp for å snorkle, svømme og sole seg er Inkludert. I tillegg får du ferdigpakket lunsj og en englskspråklig turguide. Samtidig er overfarten på små og raske fartøy, som rommer et begrenset antall passasjerer. Det kan jo være praktisk om du vil dele kostnaden med reisegruppen din.


De ruglete sten-klippene på Koh Phi Phi brer seg i horisonten av Krabi. De lover skinnende rosa og rødoransje solnedganger over Andaman havets klare hvite sandstrender, akkopagnert av partyer med flammeshow. Heldighvis er er det mange måter å ta seg dit, med både hurtige speedbåter og klassiske ferjer, valget er ditt!


Krabi til Koh Phi Phi Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Krabi til Koh Phi Phi på?

Å holde budsjettet nede er lett på denne populære ruten. De vanlige lokal ferjene kan ta turen på kun to timer totalt. Samtidig er de også prisgunstige, med så lite som 100 kr for én billett en vei. Om du legger til noen ekstra kroner på toppen av dette, vil det dekke taxi-overgang til havnen.

Hva er den raskeste måten å dra fra Krabi til Koh Phi Phi på?

Her må du løsne på reisebudsjettet og punge ut litt ekstra for å reise med en speedbåt. De drar fra Krabi sentrum i full fart med havsprøyten for å nå Koh Phi Phi på rundt en time. Det er halvparten av tiden lokal-ferjen bruker. Det er fornuftig å booke billettene for den bølgete turen på forhånd ved å bruke 12Go.asia. Det er begrenset med plasser, og prisene kan skyte til værs i høysesongen.

Hvordan kommer du deg fra Krabi til Koh Phi Phi?

Hoppet fra Krabi til Phi Phi er en reise fra fastland til en øy. Uten flyplass der, blir reisen ombord på en båt det opplagte valget. Det eneste du må finne ut av er hvordan type båt du vil reise med. Sjekk ut 12Go.asia for å søke opp og sammenligne de ulike alternativene. Det finnes raske speedbåter som koster mer, men de fullfører turen på én time. Og de som koster en del mindre er standard ferjene som er noe langsommere og har plass til flere passasjerer.

Hvor lang tid tar ferjen fra Krabi til Koh Phi Phi?

Tiden det tar med standard ferjen, er to timer på krysningen fra Krabi til Koh Phi Phi. Dette er kun tiden på havet. Du bør også regne med tiden det tar i tillegg med overgang fra Krabi flyplass eller fra stranden i Ao Nang, venting ved ferjeterminalen, og det administrative på Koh Phi Phi siden der du må betale en avgift for entré til øya (400 THB).

Hvor mye koster ferjen fra Krabi til Koh Phi Phi?

Prisene for de ulike ferjene hos de foskjellige selskapene vil variere. I gjennomsnitt kan du forvente å betale fra 100 kr og oppover, sjeldent mer enn 160 kr for å krysse med den vanlige ferjen eller hurtigferjen. Det er lett å sjekke hva prisen vil være fra Krabi til Koh Phi Phi på dine utvalgte datoer. Bare gå til 12Go.asia og søk der.

Er øya Koh Phi Phi verdt å besøke?

Det skal være sikkert og visst! Det er en av de mest ikoniske øyene. Den ruver rett opp fra Andaman som en sovende kjempe. Smaragd jungler brer seg over klippene. Kalk-fjelltopper skyter til værs. Det er bortgjemte strender og bukter å utforske, sammen med de vide sandstrendene: vakre Loh Dalum Beach og Tonsai, med sitt mylder av korallrev og laguner fylt med havskilpadder og haier.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: