Hvordan reise fra Bangkok til Pattaya

Hvordan reise fra Bangkok til Pattaya

Bangkoks aktive mylder kan bli krevende, og en liten utflukt til Thailands klare strender er en avslappende måte å lade batteriene på. Pattaya som befinner seg på den østlige delen av Thailandbukta, er en strand-elskers drøm som kan by på noe for alle. Hvil deg på den gylne sanden eller ta del i en av de mange vannsportene i løpet av dagen og opplev de fargerike gatene som kommer til live utover natten.

Liggende kun 145 km fra Bangkok er Pattaya den nærmeste stranddestinasjon til hovedstaden. Det er mange transport-muligheter for denne enkle turen og vi tar en kikk på de raskeste og mest komfortable valgene. Enten du velger å ta en taxi, buss eller en annen form for transport, kan du finne den beste måten å komme deg til Thailands kyst-paradis på.

TransportTidPrisBilletter
Bangkok til Pattaya med buss2 t45 krBook Online
Bangkok til Pattaya med minivan2 t54 krBook Online
Bangkok til Pattaya med tog3 t9 krBook Online
Bangkok til Pattaya med taxi2 t400 krBook Online
Bangkok til Pattaya med flybuss2 t35 krBook Online

Bangkok til Pattaya med buss

bangkok til pattaya med buss
Ekkamai bussterminal © Narin Nonthamand / Shutterstock.com

Tid – 2-4 timer
Pris – Billetter mellom 45 til 115 kr og oppover
Komfort – 4/5

Bussen er på langt nær det mest populære alternativet for transport når du reiser fra Bangkok til Pattaya. Det finnes busstilbud fra omtrent kl 5 til kl 23 hver dag og bussene går så hyppig som hvert 30 eller 60 minutt. I tillegg er det mange bussterminaler i Bangkok som tilbyr ruter til Pattaya, og du kan dra fra den som er mest beleilig for deg. Det gir deg fleksibilitet når du bestemmer deg for når på dagen du vil reise til Pattaya.

Selv om du kan kjøpe billetten din ved bussterminalen er det lurt å kjøpe billetten online for å sikre deg den beste avreisetiden for deg. Sjekk billettpriser og avreisetider på nettsiden 12Go.asia for å bestemme hvilken bussrute som passer deg best. Nettsiden har flere selskaper å velge mellom, som inkluderer Bell Travel Service, Tara Tour & Travel og Roong Reuang Coach.

Å ta bussen er en av de rimeligste måtene å nå Pattaya på med billetter som starter på 45 kr. For ekstra komfort og en raskere ankomst til Pattaya, forvent å betale litt mer. Andre klasses busser er billigere, men er mindre komfortable og tar opp til fire timer for å nå Pattaya. Du kan nyte en mer avslappende tur med førsteklasses bussen som ankommer Pattaya på rundt to timer, men billetten kan noen ganger koste så mye som 135 kr.

Bangkok til Pattaya med minivan

Bangkok til Pattaya med minivan

Tid – 2-2.5 timer
Pris – priser fra 55-80 kr
Komfort – 3/5

Å sitte på med en minivan vil ta deg til Pattaya raskere enn med bussen, men du må betale noe mer for billetten. Denne reisen tar som oftest rundt to timer, og den kan alltid bli påvirket av trafikk. Det er ikke mye plass i vanen fordi sjåføren prøver å pakke så mange som mulig inn i bilen for turen til Pattaya.

Minivanen kan typisk få plass 9 til 14 personer og det er ikke mye plass til bagasje. Om du tar med mer enn én bagasje, kan det blir vanskelig å få plass i bilen. Sjåføren vil ofte spørre hvor i Pattaya du skal gå av, så det kan være lurt å vite akkurat hvilken adresse du skal til. Det kan hende at sjåføren ikke kan engelsk så det kan lønne seg å vite noen grunnleggende fraser på thai.

Selv om du kan forhandle frem billettprisen med sjåføren ved terminalen, er det mulig å booke en minivan på forhånd med 12Go. Det finnens flere tilbydere som du kan organisere en tur med, de er Transport, Mama Travel & Tour, Pannipa Pattaya Tour og T-Tour. Det er mange minvans som har avgang fra Makkasan Station, men sjekk booking plattformen for å finne hvilken holdeplass som er lettest tilgjengelig for deg. Priser starter på omkring 55 kr men er normalt på rundt 80 kr.

Bangkok til Pattaya med tog

Bangkok til Pattaya med tog
Bangkok til Pattaya, innsiden av toget © Amnat Phuthamrong & Sumeth anu / Shutterstock.com

Tid – 3-4 timer
Pris – billettprisen ligger på mellom 10 til 45 kr
Komfort – 4/5

Om du er glad i å stå opp tidlig, er en togtur fra Bangkok til Pattaya kanskje et passende valg for deg. Det er kun to togavganger hver dag som tar deg til Pattaya og begge har avgang før kl 7. Det første toget drar 6:45 og det andre toget har avgang rett etter, kl 6:55. Begge kan bli forsinket og det bør du huske på om du har begrenset med tid.

Begge tog drar fra Bangkoks Hua Lamphong togstasjon og du trenger å legge til transport-kostnad for å komme til stasjonen. Du kan ikke kjøpe billetter online, med du bør enkelt kunne kjøpe de på stasjonen. Prisene er delt inn i komfort nivå som du ønsker å ha ombord. Første klasse koster kr 45, og andre klasse 25 kr og tredje klasse 10 kr.

Dette tilbudet er langsomt og det vil bli flere stopp før du ankommer Pattaya. Uansett kan toget tilby verdi for pengene for de som reiser med et stramt budsjett, ellet har veldig god tid til å komme dit.

Bangkok til Pattaya med taxi

Bangkok til Pattaya med taxi
Hua Hin Cars er tilgjengelige for booking på 12Go.

Tid – 2-2.5 timer
Pris – priser ligger på mellom 400-930 kr
Komfort – 5/5

Å organisere en taxi er definitivt det mest komfortable alternativet for å komme frem til Pattaya, men kostnaden vil være betraktelig høyere enn annen transport. Om du har nok til å legge ut for turen, da er det ingenting bedre enn å ha en privatsjåfør til det populære feriestedet. Turen vil vanligvis ta rundt to timer, men trafikken kan forlenge reisetiden.

Det finnes en rekke prisklasser fordi det finnes ulike selskap som tilbyr taxiservice fra Bangkok til Pattaya. På plattformen 12Go.asia finnes en rekke tilbydere og utvalget er stort. Forvent å betale mellom 400 til 890 kr, avhengig av tilbyderen og type bil du velger å booke. Noen av selskapene som tilbyr taxi turer er blant andre BangkokTaxi24, Glassflower, Team Holiday, Hua Hin Cars, Kim Taxi Thailand og Phuket Ground Services.

Du kan booke taxi service fra Don Mueang Airport, Suvarnabhumi Airport eller fra hotellet ditt i Bangkok. Det er mulig å forhandle prisen med sjåføren, men du må få greie på om totalprisen inkluderer motorvei-avgift eller ikke. Det kan føre til en høyere pris om du ikke teller med det på forhånd. For å unngå spørsmål rundt det kan du booke en taxi på 12Go, så det blir en enklere prosess for å booke turen.

Bangkok til Pattaya med flybuss

Bangkok til Pattaya med flybuss
Bell Travel Service busser fra Suvarnabhumi Airport til Pattaya kan bookes på 12Go.

Tid – Omtrent 2 timer
Pris – 35 kr
Komfort – 5/5

Om du bestemmer deg for å hoppe over Bangkok og vil dra rett til Pattaya fra flyplassen, finnes det en annen mulighet for deg. På Suvarnabhumi Flyplass tilbys det nå en buss som tar deg rett til Pattaya etter at du lander i Bangkok.

Bussene drar omtrent hver time og reisen til Pattaya tar rundt to timer. Billettene for bussturen koster 35 kr og du vil bli sluppet av ved Thappraya Bus Office eller ved hotellet ditt.

Å booke billetter online er ganske enkelt, men du kan også kjøpe billetter ved skranken på nivå 1 ved flyplassen. Det er masser av plass til bagasjen din ombord og du kan nyte den direkte og komfortable turen til Pattaya.

Etter at du har fått innsikt i de varierte transport tilbudene fra Bangkok til Pattaya er du klar for en trivelig tur til en av Thailands fineste strandbyer.


Bangkok til Pattaya Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å dra fra Bangkok til Pattaya på?

Den billigste måten å dra fra Bangkok til Pattaya på er å ta toget som drar fra Hua Lamphong stasjonen. Om du kjøper en tredje-klasses billett fra stasjonen vil det kun koste 10 kr. Men det er kun to tog som drar til Pattaya hver dag og begge har avgang før kl 7.

Hva er den raskeste måten å reise fra Bangkok til Pattaya på?

Å booke en privat taxi er den raskeste måten å nå Pattaya fra Bangkok, men det er også det dyreste. Med god trafikkflyt kan taxisjåføren ofte ta deg til hotellet i Pattaya på under to timer. Du kan organisere en taxi-tur på forhånd ved å booke den via 12Go.asia.

Hvordan kommer jeg meg fra Bangkok til Pattaya?

Selv om en privat taxi er den raskeste måten å dra fra Bangkok til Pattaya på er det ikke det mest budsjettvennlige valget. Du kan spare penger ved å reise med buss, tog eller minivan og det er mange steder å reise fra i Bangkok. Det finnes mange alternativer for alle typer budsjett når du booker online på 12Go.asia.

How mye koster en taxi fra Bangkok til Pattaya?

Å ta en taxi er den mest komfortable måten å reise fra Bangkok til Pattaya på, men det kommer med en heftig prislapp. Bangkok Taxi24, Team Holiday og Kim Taxi Thailand er noen av selskapene som tilbyr taxiservice fra Bangkok til Pattaya, med priser som starter så lavt som 400 kr, helt opp til 890 kr. Om du booker online gjennom 12Go.asia vil du finne en rekke ulike biler med mulighet for å bli hentet ved flyplassen eller ved hotellet ditt.

Hvor mye koster toget fra Bangkok til Pattaya?

Selv om toget ikke er den mest populære reisemåten for turister, vil det gi deg mest verdi for pengene. Førsteklasse billetten er dyrest på 45 kr, men andreklasse billetten koster kun 25 kr, og tredje klasse koster 10 kr. Om du ikke synes det er så verst å stå opp tidlig og kan holde ut tregere service og forsinkelser, blir toget det mest kostnads effektive valget for reisen til Pattaya.

Hvor mye koster bussen fra Bangkok til Pattaya?

Den mest populære måten å reise fra Bangkok til Pattaya på er med buss fordi det er så rimelig. Du kan finne en hel haug med busselskap som tilbyr turer til Pattaya ved å booke online på 12Go.asia , og du vil finne busser som drar fra mange ulike terminaler. Bell Travel Service, Tara Tour & Travel and Roong Reuang er tre av selskapene som drifter ruter fra Bangkok til Pattaya med billettpriser på så lite som 45 kr og opp til 135 kr.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: