Hvordan reise fra Bangkok til Siem Reap

Hvordan reise fra Bangkok til Siem Reap

Om du allerede er på reise rundt i sørøst-asia vil du nok på et tidspunkt besøke de vanligste destinasjonene som Bangkok i Thailand og Siem Reap i Kambodsja. Å komme deg mellom de to kan være noe utfordrende, om du ikke er kjent i regionen. Det finnes en håndfull muligheter og hver av de har sine fordeler, avhengig av hva som er viktigst for deg av pris, hastighet, komfort etc. Videre kan du lese hvilke transport- alternativ du kan vurdere før du legger ut på den 400 km lange reisen, slik at du ankommer trygt og er klar for å utforske Siem Reap.

TransportTidPrisBilletter
Bangkok til Siem Reap med buss10 t180 krBook Online
Bangkok til Siem Reap med fly1 t620 krBook Online
Bangkok til Siem Reap med taxi8 t890 krBook Online
Bangkok til Siem Reap med tog og buss eller taxi9 t130 krBook Online
Bangkok til Siem Reap med privat-tur24 t2700 krBook Online

Bangkok til Siem Reap med buss

Bangkok til Siem Reap med buss
Den store og komfortable Ibis bussen kan ta deg hele veien fra Bangkok til Siem Reap

Tid – under 10 timer
Pris – omtrent 180 til 270 kr
Komfort – 2/5

Å reise mellom Bangkok og Siem Reap med buss er rett og slett populært for en grunn, og det er fordi det er billig.

Med direkte bussen trenger du ikke å bytte buss underveis når du krysser Thailand-Cambodia grensen. Nattakan og Giant Ibis tilbyr direktebusser. Begge selskpap drifter store busser, og prisene ligger på 250 kr med Nattakan og 285 kr med Giant Ibis, med minimale tilleggsavgifter om du booker online, sammelingnet med om du booker samme dag du reiser. Vi anbefaler å booke online, da får du reservert et sete på bussen.

Glassflower Minibus
Om du reiser med minibuss må du krysse grensen på egenhånd.

Å benytte minibussen er en annen mulighet for å reise mellom Bangkok and Siem Reap. Med minibuss innebærer det et bytte ved grensen, som betyr at dette alternativet blir noe mer styrete enn med direktebusser og du må muligens vente opp til tre timer ved grensen. Ikke bare må du ordne med å finne den neste bussen, men de kan risikere å være helt fulle fordi de koster noe mindre. Minibussprisene varierer men du kan forvente å betale 180 kr totalt for turen. Bussbilletten må du kjøpe på egenhånd og de har avgang fra Bangkoks nordlige bussterminal (ved Mo Chit Station).

Selvsagt vil reisen fra Bangkok til Siem Reap med buss være en prisgunstig en, men det er kanskje ikke det mest komfortable, det er jo tross alt en buss så du kan forvente at det kan bli trangt. Men du vil unansett kunne nyte utsikten av landskapet langs veien.

Bangkok til Siem Reap med fly

Bangkok to Siem Reap by plane
AirAsia har vanligvis de billigste flyvningene mellom Bangkok og Siem Reap © Kevin Hellon / Shutterstock.com

Tid – rundt 1 time
Pris – alt fra 620 til 2700 kr
Komfort – 3/5

Når det kommer til å fly mellom Bangkok og Siem Reap finnes det flere muligheter. Når du flyr er det vanligvis dyrest å ta seg mellom de to destinasjonene, men absolutt det raskeste. I tillegg om du ikke er så vant til å reise med offentlig transport som buss og tog i utlandet, vil det nok være mest behagelig fordi prosessen er stort sett den sammen verden over.

Flysleskap som flyr til disse destinasjonene er blant annet Bangkok Airways, Cambodia Angkor Air, Thai Smile og Air Asia, med avgang fra Bangkoks to flyplasser, Suvarnabhumi og Don Mueang. Prisen på flyvninger starter på omkring 620 kr og kan bli så høye som 2700 kr, avhengig av når du kjøper billettene og med hvilket selskap, husk at noen selskap tar ekstra for innsjekket bagasje. For de billigere flyvningene kan du prøve AirAsia. Billetter kan du kjøpe gjennom reise platformen Hotwire eller direkte gjennom selskapets nettside.

Når du flyr mellom Bangkok og Siem Reap blir det relativt komfortabelt om du er vant med å fly. Det er verdt å merke seg at tilbudene mellom de to destinasjonene noen ganger er upålitelige med forsinkelser og ombookede flyvninger kan være vanlig.

Bangkok til Siem Reap med taxi

Bangkok to Siem Reap by taxi

Tid – under 8 timer
Pris – omtrentlig kr 890
Komfort – 4/5

Om du liker ideen om å reise på landeveien fra Bangkok til Siem Reap, men ikke er sikker på om du vil dele transporten med en haug andre reisende på bussen, kan du jo vurdere å ta en privat taxi.

Slik som med minibusser må du ta taxi mellom de to destinasjonene, behøver du å bytte taxi ved Thailand-Kambodsja grensen. Etter at du krysser grensen kan du gå litt, fordi jo lenger unna grensen du kommer jo billigere er taxiene som regel.

Ofte billigere enn fly og noe dyrere enn buss og tog, taxi mellom Bangkok og Siem Reap tar rundt åtte timer.

Likevel må du huske at selv om taxi kan være mer privat og med økt komfort, kan du bli utsatt for lureri om taxisjåføreren ber om en høyere pris. Noen ganger kan det hende at prisen plutselig stiger underveis, når du ikke har noe valg om å gå av taxien. På den andre siden om du få en hyggelig sjåfør som er vant med å yte kundeservice, kan det bli veldig behagelig, og det kan hende du kan be om å stopp for matpause på den åtte timer lange kjøreturen.

Taxi turen kan du booke i forveien på 12Go.asia.

Bangkok til Siem Reap med tog og buss eller taxi

Bangkok to Siem Reap by train
Toget ankommer ved Aranyaprathet jernbanestasjon © AtomLineAran / Shutterstock.com

Tid – Rundt 9 timer
Pris – 130-540 kr
Komfort – 3/5

Om du ønsker å kombinere flere transportmidler og ikke vil ta taxi eller buss hele veien til Siem Reap kan du ta et tog til grensen, stasjonen heter Aranyaprathet, og deretter bytte til enten taxi eller buss. Det er to daglige avganger med tog fra Bangkok til Aranyaprathet, en om morgenen og en tidlig om ettermiddagen, og reisen tar omkring seks timer.

Togene er ikke de mest komfortable, men det er slett ikke verst å oppleve, fordi det er en veldig «lokal» ting å gjøre og du vil få med deg masser av landskapet. I tillegg er toget kjent for å være veldig rent og trygt. Du kan kun kjøpe togbilletter på avreisedagen og prisen er ikke mer enn noen få Thai baht.

Når du når Aranyaprathet kan du ta en tuk-tuk til grensen til 25 kr, så krysse grensen og gå ombord i en taxi eller buss ved Poipet Tourist Passenger International Terminal. Derfra ta bussen rundt tre timer for 90 kr, og en taxi tar rundt tre timer og koster opp mot 440 kr.

Bangkok til Siem Reap med privat-tur

Bangkok to Siem Reap by private tour
En privat-tur med online-bangkok.com fra Bangkok til Siem Reap finner vanligvis sted over fire dager

Tid – 2-4 dager, etter eget ønske
Pris – 2700 kr+
Komfort – 5/5

Til sist om du ikke behøver å passe på budsjettet ditt og fokuset er full komfort kan, du booke en helt egen privat-tur for å komme deg fra Bangkok til Siem Reap, som er spesielt bra om du planlegger å reise tilbake til Bangkok etter å ha opplevd Siem Reaps kulturskatter. Det er på langt nær det letteste og mest komfortable alternativet, men også det dyreste.

Det er mange selskap som tilbyr denne servicen, blant andre Viator. Generellt vil en privat-tur ta deg fra dør til dør, fra et hotel til det neste, og stoppe langs veien ved de mest kjente severdigheter. Du vil typisk få tilgang til en egen guide som kan hjelpe deg å navigere utflukten med letthet, slik at alt du trenger å gjøre, er å lene deg tilbake å nyte turen.


Hvordan du enn velger å reise mellom de kulturelt rike og fascinerende destinasjonene blir det nok uansett et sant eventyr.


Bangkok til Siem Reap Vanlige Spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Bangkok til Siem Reap på?

Den rimeligste måten å reise fra Bangkok til Siem Reap, er enten via buss, eller en tog og buss kombinasjon. Bussturen kan du booke via 12Go.asia, men togreisen kan du kun kjøpe på egenhånd i Bangkok. Mens togturen byr på flotte landskap og er trygg, forvent deg ikke all verdens fasiliteter. Det samme kan sies om bussturen, fordi bussen noen ganger kan bli full og har tendens til å være forsinket.

Hva er den raskeste måten å reise fra Bangkok til Siem Reap på?

Å ta flyet vil definitivt være den raskeste måten å komme seg fra Bangkok til Siem Reap på. Fire selskap flyr denne ruten: Bangkok Airways, Cambodia Angkor Air, Thai Smile og Air Asia. Men flyene på denne ruten kan ofte bli dyre. Om du ser etter å spare noen kroner, kan du booke andre fremkomstmidler mellom destinasjonene på 12Go.asia.

Hvordan kommer jeg fra Bangkok til Siem Reap?

Du har flere valgmuligheter for å ta deg mellom Bangkok og Siem Reap, det inkluderer buss, minibuss, privat taxi, privat tur, tog og fly. Mange av disse kan du enkelt booke på 12Go.

Går det et tog fra fra Bangkok til Siem Reap?

Det finnes ikke et tog som drar direkte mellom Bangkok og Siem Reap, men det er et tog som går fra Bangkok til Thailand-Kambodsja grensen. Derfra kan du ta en buss eller taxi til Siem Reap. Buss og taxi kan du booke på 12Go.asia.

Hvor lang tid tar bussreisen fra Bangkok til Siem Reap?

Busseturen kan ta opp til 10 timer, avhengig av forsinkelser og hvor lang tid du bruker på å krysse grensen fra Thailand til Kambodsja. Bussturer mellom de to destinasjonene er veldig prisgunstig og kan bookes her og nå på 12Go.

Hvor mange dager bør jeg bruke i Siem Reap?

Så mange som du kan! Siem Reap er en populær resort by og regnes som inngangen til de verdenskjente Angkor ruinene.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: