Hvordan reise fra Phuket til Koh Phi Phi

Hvordan reise fra Phuket til Koh Phi Phi

Jasså, du har tenkt deg til Koh Phi Phi? Godt valg. Øya er på toppen som et av de mest forbløffende stedene i hele Thailand. Den bergtar deg med sine karst klipper og smaragd grønne jungler som lusker seg opp fra det azurblå Andaman havet. Tusenvis av reisende drar denne veien hvert år for å nyte de hvite sandstrendene, hotell ved stranden og cocktail barer som er godt plassert under palmetrærne.

Mange av dem tar turen fra Phuket. Det er et av de nærmeste knutepunkt for reisen til øygruppen. I tillegg har denne øya en egen flyplass, og massevis av båtforbindelser som tar deg ut på Phang Nga bukta, 50 kilometer over til kaien på Phi Phi. Denne guiden hjelper deg med å finne, sammenligne, og booke transport som er tilgjengelig på denne reiseruten.

TransportTidPrisBilletter
Phuket til Koh Phi Phi med vanlig ferje2 h120 krBook Online
Phuket til Koh Phi Phi med speedbåt1 h220 krBook Online
Phuket til Koh Phi Phi med buss og ferje7 h170 krBook Online

Phuket til Koh Phi Phi med vanlig ferje

Phuket til Koh Phi Phi med vanlig ferje
Andaman Wave Master er det mest populære selskapet for å reise fra Phuket til Koh Phi Phi.

Tid – 2 til 4 timer
Pris – 120+ kr
Komfort – 5/5

Bare ved et blikk på kartet over Thailands Andaman kyst vil avsløre en strekke på 50 km hav som deler Phuket og Koh Phi Phi. Begge er øyer, men én av de er koblet til fastlandet med en bro, mens den andre kan du skimte i horisonten helt sør i den fantastiske Phang Nga bukta. Heldigvis er utflukten fra pir til pir en av de mest populære i regionen, så du vil finne flere båter som tar turen, enn du kan telle kokosnøtter hengende på palmetreet!

Av disse er det nok standard ferjen som blir en vinner for de fleste reisende. De er store med flere dekk, har både områder ute og inne, seter med tilgang til aircondition og kraftfulle motorer. Ferjeselskap som Andaman Wave Master har flåter med kapasitet til litt over 450 personer. Men det er ikke det eneste selskapet som tar denne ruten. Songserm, Seatran Phukhet, Ao Nang travel og Tour, and Phi Phi Cruiser er også populære valg.

Phuket til Koh Phi Phi med vanlig ferje
De innendørs sitteplassene på Andaman Wave Master ferjen har aircondition © Subodh Agnihotri / Shutterstock.com

Myriad ferjeselskap tilbyr avganger på større båter fra Rassada piren i Phuket til Phi Phi i løpet av morgenen og ettermiddagen.

Flesteparten av ferjene har avgang ut fra Rassada Pier. Finn den avgangen fra sørvest siden av Phuket sentrum. Likevel er det en god idé å sikre seg en billett som inkluderer overgang til taxien om du oppholder deg lenger unna, som for eksempel i Patong som er et «party mekka», eller om du flyr rett fra Phuket flyplass og vil komme deg til Phi Phi rett som det er. Du kan lett få til det med hjelp fra 12Go.asia. Søk etter pakkene som inkluderer en taxi fra Phuket siden av turen.

Kryssningen i seg selv tar mellom to til fire timer. Du kan glemme å kjede deg fordi utsikten er så vakker. I nord vil du på avstand kunne se glimt av sandbankene og kokospalmene til Koh Yao Yai. I sør kan du se de dramatiske steinformasjonene som stiger opp av Andaman havet. Noen ferjer vi til og med ta seg en runde rundt Koh Phi Phi Leh når du nærmer deg destinasjonen, det er den øya som ble kjent da The Beach med Leonardo DiCaprio ble spilt inn der!

Phuket til Koh Phi Phi med speedbåt

Phuket til Koh Phi Phi med speedbåt
Speedbåt i Phuket © SORANAT7 / Shutterstock.com

Tid – Litt over 1 time
Pris – 220-350 kr
Komfort – 3/5

Om du simpelthen ikke kan vente med å fotografere de fargerike longtail båtene på Tonsai Bay og svømme under sjø-ananas ved Monkey beach, en av de bedre på Koh Phi Phi. Da er det vel bare å velge speedbåt, de tar deg dit med lynfart, ikke vær i tvil et sekund selv om prisen er noe høyere. Raskt og trygt får speedbåten deg dit. Yep, hele turen fra Phuket til Phi Phi kan være unnagjort på kun én times tid ombord på dette smidige fartøyet.

Hurtigbåten er gunstige å vurdere kun fordi de er raske, men det finnes også avganger på ulike steder rundt om på Phuket. Fra Ao Chalong piren sør på øya, til Bang Rong piren i nord, avgangs stedene er mange. Dette er gode nyheter om du vil styre unna den lange overgangen til Rassada piren, for å stige ombord på de større ferjene, eller vil slippe å reise med store folkemengder.

På under 80 minutter vil speedbåten ta deg fra hektiske Phuket til de idylliske jungel-åssidene på Koh Phi Phi.

Dette er en advarsel: å reise med hurtigbåt kan være en veldig gyngete affære, det er ingen forskjell på denne kryssningen. Andaman sjøen ser kanskje ok ut fra Rawai stranden i Phuket, men på det åpne hav tar bølgene seg opp. Om du lett blir sjøsyk er det helt sikkert et bedre valg å ta en større båt.

Tonsai Pier
Tonsai Pier, Koh Phi Phi © Siraj Ahmad / Shutterstock.com

Ankomsten på Phi Phi siden er den samme som for hoved-ferjene. Du vil gå i land på kaien i Tonsai, som ligger rett ved siden av hoved landsbyen med kafeer spisesteder og hoteller i fleng, innen gå-avstand. Husk å ha 20 THB klart for å betale konserverings avgiften for adkomst, alle må det.

Phuket til Koh Phi Phi med buss og ferje

Phuket til Koh Phi Phi med buss og ferje
Koh Phi Phi sett fra luften

Tid – 7 til 8 timer
Pris – 170+ kr
Komfort – 2/5

Et alternativ som er åpent for turister med masse tid til overs, er forbindelsen til Koh Phi Phi gjennom Krabi sentrum. Du kan ta den lokale bussen fra omkring 40 kr fra Phuket bussterminal. De kan ta opp til tre timer langs Phang Nga Bay. Når du ankommer Krabi kan du komme deg til havnen med enten tuk tuk eller en songthaew (delt minibuss) som tar deg videre til ferjeforbindelsen sør, over Andaman havet.

Denne ruten er noe krevende hva gjelder bytte og overganger, men det kan spare deg litt penger. Likevel er kostnads forskjellene minimale, så det hele koker ned til hvilket eventyr du er villig til å begi deg ut på. Du får mulighet til å se avsidesliggende øyer som Koh Jum, og den travle fisker-havnen i Krabi på vei til Phi Phi selv om reisen kan ta nærmere åtte timer eller mer.

Å reise til Phi Phi øygruppen er nærmest et overgangs ritual for alle førstegangsbesøkende til Thailand. De fantastiske øyene er berømt for sine klippeformasjoner og bomulls-hvite sandstrender. Din tur fra Phuket til Phi Phi bør være enkel å planlegge. Spesielt når det finnes så mange ferje og båt alternativer, store som små – som tar deg dit og tilbake.


Phuket til Koh Phi Phi Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å komme fra Phuket til Phi Phi?

Du skal kunne spare en del kroner med å hoppe på den lokale bussen, tuk tuk og ferjer hele veien rundt kysten via Krabi. Det kan ta opp til åtte timer, så om du regner tiden det tar og penger tapt, er den billigste ruten mellom Phuket og Phi Phi helt sikkert det vanlige lokale ferje-tilbudet. De kan koste så lite som 120 kr hver vei når du booker på forhånd gjennom 12Go.asia.

Hva er den raskeste måten å komme seg fra Phuket til Phi Phi?

Speedbåter. Bare navnet sier jo at med disse vil du kunne komme deg kjappest mulig fra Phuket Pier, til Koh Phi Phi. Kryssningen tar bare rundt 1 til 1,5 timer med disse. Men du kan også spare tid med overgang til kaien fordi hurtigbåtene har avganger på mange ulike steder på østsiden av øya Phuket. Du kan søke opp og finne den som passer din reiseplanlegging best på 12Go.asia.

Hvordan kommer du deg fra Phuket til Phi Phi?

Med båt selvfølgelig. Uten flyplass på paradisøyen eller veier som kan ta deg dit må du kaste loss for å komme deg over den famøse øygruppen. Heldigvis finnes det mange mulighteter. Ferjer drar alle morgentimer fra kaiene i Phuket. Alternativt hopper du på speedbåten som riktignok kanskje tar deg like kort tid som du ville brukt på å tilberede en Pad thai.

Hvor mye koster ferjen fra Phuket til Phi Phi?

Den vanlige prisen for en vanlig hurtigferje mellom Phuket og Koh Phi Phi starter på rundt 120 kr. Det kan mulig endres under høysesongen fra desember til mars, og fra selskap til selskap. Vi anbefaler alltid å booke dine billetter tidlig, med 12Go.asia vil du kunne søke opp og velge ut den aller billigste båten av alle ruteavgangene.

Hvor lang tid tar båtturen fra Phuket til Phi Phi?

Vær ikke bekymret, det vil nesten aldri være mer enn tre timer når du reiser mellom Phuket og Koh Phi Phi. Selv den mest langsomme ferjen gjennomfører turen på omkring én time. Imens kan speedbåten raskt ta deg over Andaman fra havn til havn på bare litt over én time, men de koster noe ekstra.

Når går den siste ferjen fra Phuket til Phi Phi?

Fordi ferjen ikke går etter solnedgang og det tar rundt tre timer for å fullføre kryssningen, er det sannsynlig at du finner ut at den seneste avgangen er kl 15:00. Dette kan endres fra måned til måned når nye rutetabeller blir laget. Avgangstidene med de populære selskap som Andaman Wave Master og Seatran drar fra Rassada Pier rundt 13:30 med beregnet ankomst på Phi Phi kl 16:30, dette er standarden de har som siste avgang for dagen.

Hvordan kommer jeg fra Phuket flyplass til Phi Phi Øyene?

Når du har en kombo-billett fra 12Go.asia, går det lekende lett. Tenk hvor kult det er å ha noen som venter på deg med et navneskilt når du går ut i ankomsthallen på flyplassen. De kan godt veien ned til Rassada piren som de kjører deg til på et blunk. Her er det avgang i retning Phi Phi. Selvsagt kan du finne taxi på egenhånd også, men husk å finne frem til skranken inne på Phuket flyplass der du forhåndsbetaler for taxi. Og husk, en standard pris for en tur til kaien er på rundt 700 THB (180 kr).

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: