Hvordan reise fra Surat Thani til Koh Tao

Hvordan reise fra Surat Thani til Koh Tao

Gjør klar snorkle- og dykkerutstyret, børst av støvet på bikinien – Koh Tao venter. En av de tre best kjente øyene i Chumpon øygrupen (sammen med Koh Phangan og Koh Samui), den er kjent for den bommulshvite itshmus stranden i Ko Hang Tao, den har dykkesteder med bugnende fiskestimer, og innenlands finnes topper kledt med smaragdgrønn jungel.

Selv om det er den øya som ligger lengst nord i Chumpon øygruppen, å dekke den 115 km lange reisen fra Surat Thani på fastlandet, bør være lett som ingenting. Du kan hoppe på hvilken som helst av de tallrike båtforbindelsene, valget vil stå mellom hurtigferjer, katamaraner og du kan i tillegg gå for å legge til en taxi- eller bussovergang til havnen. Sjekk det ut da vel…

TransportTidPrisBilletter
Surat Thani til Koh Tao med katamaran3 t215 krBook Online
Surat Thani til Koh Tao med hurtigferje5.5 t220 krBook Online
Surat Thani til Koh Tao med taxi og ferje5.5 t630 krBook Online

Surat Thani til Koh Tao med katamaran

Surat Thani til Koh Tao med katamaran
Lomprayah katamaranen er den raskeste måten å reise fra Surat Thani til Koh Tao på © OlegD / Shutterstock.com

Tid – 3 til 5 timer
Pris – 215-240 kr (kun båtbillett)
Komfort – 5/5

Det er flere fordeler ved å reise med katamaran-forbindelsen mellom Surat Thani til Koh Tao. Det beste er kanskje at det er den raskeste linken du kan velge. Reisetiden på disse lyn-hurtige båtene kan være så kort som 3,75 timer. Det betyr at du suser avgårde fra kaien på morgenen (avgangen er kl 9:00), og ankommer tidsnok for å bli servert en Pad Thai til lunsj fra en matbod ved Mae Haad Pier. Det er også en avgang kl 15:30 og da vil du komme dit på kveldstid. Om du reiser fra andre steder i regionen enn Surat Thani før du tar deg til øyene, er dette et godt alternativ.

Katamaranen er drevet av Lomprayah og er som regel den raskeste båtforbindelsen av alle, mellom Surat Thani og Koh Tao.

I tillegg til det drar katamaranene fra Tapee Pier mens de andre alternativene seiler ut fra Donsak Pier. Sjekk hvor de er på kartet. Den første er mye nærmere Surat Thani sentrum. Du trenge ikke å bruke tid på å tenke på planlegging av minivan eller buss før du kaster loss og tar til sjøs. Fra nattmarkedet i Surat Thani i San Chao er det bare en 12 minutters taxitur. Fra Surat Thani flyplass er kjøreturen bare 25-30 minutter til piren.

Noen sete-alternativer tilgjengelige på Lomprayah Katamaranen
Noen sete-alternativer tilgjengelige på Lomprayah Katamaranen

Prislappen kommer vanligvis på 215 kr, kun for ferjebilletten. Om du vil legge til transport fra enten flyplassen eller hotellet ditt i Surat Thani vil prisen bli nærmere 270 kr. Disse prisene er i tråd med andre typer ferjetilbud, det er helt sikker derfor det er et så populært valg – år etter år. Så det er nok en god grunn til å booke billett tidlig for å sikre deg en plass. Heldigvis kan du gjøre dette på 12Go.asia måneder i forkant av reisen din til smilenes land. Se etter tilbud fra turoperatøren Lomprayah, som drifter alle katamaranene på vei til Koh Tao.

Surat Thani til Koh Tao med hurtigferje

Surat Thani til Koh Tao med hurtigferje
Songserm tilbyr kombinerte buss og hurtigferje billetter på 12Go.asia

Tid – 5.5 til 8 timer
Pris – 220 kr
Komfort – 3/5

Majoriteten av båtene som drar fra Surat Thani til Koh Tao drar fra en annen pir som er noe lenger øst for selve byen. Om du velger å reise på denne måten vil du ha flere valg når det kommer til å finne et ferjeselskap du vil kjøpe billett fra. Ikke minst er det også for å nevne at avgangene starter tidlig på morgenen, helt frem til ettermiddagen.

Først må du jo finne en måte å komme deg til Donsak Pier på, det er der ferjene drar fra. Fra Surat Thani sentrum er det omtrent én time totalt. Fra flyplassen må du regne med en kjøretur på omtrent 80 minutter. Bussen følger veien 401 rett østover, gjennom gummmitre plantasjer, rustikke banan-farmer og noen grønne kystlandskap. Det er en behagelig måte å kisckstarte turen din til Koh Tao på, spesielt når bussturene som regel er organiserte av ferjeselskapene, for å forenkle det hele.

Donsak Pier befinner seg nord-øst for Surat Thani sentrum
Donsak Pier befinner seg nord-øst for Surat Thani sentrum © N2S Channel / Shutterstock.com

Hurtigferjen drar fra kaien i Donsak, som er omtrent 1-1,5 timers kjøretur øst for Surat Thani sentrum.

Når du ankommer ved Donsak Pier, trenger du å finne den riktige ferjen. Hurtigbåtene er typisk fordelt på to operatører. Du har Seatran Discovery og Songserm. Den første er nok noe raskere, og hakket mer komfortabel. Samtidig er billettene for Songserms båter de rimeligste av de. Begge har utendørs dekk og der du kan stå og se på mangrovene på fastlandet hviskes ut i horisonten, mens bølgene i Thailandbukta tar over. Herlig!

Selve båtturen tar omkring fire til fem timer, men kan blir noe forsinket grunnet urolig sjø, (ganske så velkjent på denne ruten.) Det er alltid bedre å skaffe deg buss og båt billetter i en samlepakke. Søk etter disse på 12Go.asia for å sammenligne alle mulighetene, med inkludert henting ved Surat Thani flyplass og i sentrum, begge er mulige.

Surat Thani til Koh Tao med taxi og ferje

Surat Thani til Koh Tao med taxi og ferje
Å reise med taxi til båthavnen er mye mer praktisk (og dyrere) enn med buss

Tid – 5.5 til 8 timer
Pris – 630 kr
Komfort – 4/5

Du vil nok kanskje spare en hel del tid ved å bytte en minibuss for en privat taxi på veien øst til havnen i Donsak. Her handler det om komfortnivå for første etappe av turen mellom Surat Thani og Koh Tao. Du kan vente deg rene, luksuriøse biler på vei til piren, samt klimaanlegg og gratis vann. Dette kan være valget for deg, om penger ikke er et spørsmål og du er ivrig og klar for å komme deg til dykkestedene i en fei.

Med turen fra Surat Thani til båtene, vil du kunne velge hvor du vil bli plukket opp. Så er det rake veien til hurtigferjene drevet av Seatran og Songserm. Når du kommer til havnen må du ordne med en billett for krysningen til Koh Tao, som kan gjøres via et av de ovennevnte selskapenes billettluker. Alternativt kan du forhåndsbooke begge etapper av turen her på 12Go. Det bør hjelpe deg til å få tak i den beste dealen på en taxi. Da vil du slippe unna stresset med å kjøpe en samme dag.

Koh Tao er et dykke-mekka, der glitrende hvite sandstrender ligger side omside med korallhager fullt av skater, fisk og sjøsvamper. Om du har denne drømmedestinasjonen på toppen av reiseplanen din, så få med deg alle de ulike reise-alternativene ovenfor, som lover å ta deg i en fei fra den hektiske havnebyen Surat Thani til bambusbarene og strendene, på under en halv dags reisetid.


Surat Thani til Koh Tao Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å dra fra Surat Thani til Koh Tao?

Den billigste måten å komme seg fra Surat Thani til Koh Tao på må være buss og båt-kombinasjonsturen, med selskaper som Songserm og Seatran Discovery. Det involverer en 1,5 timers kjøretur fra Surat Thani til kaien i Donskak. Der vil du stige ombord i en ferje som tar deg over Thailandbukta til øya. Alt i én billett rundt 220 kr, husk også at du kan gjøre gode kupp ved å booke på forhånd via 12Go.asia.

Hva er den raskeste måten å dra fra Surat Thani til Koh Tao?

Ikke gå glipp av å sjekke ut katamaran-ferjene som drives av Lomprayah om du vil ditche fastlandet og nå Koh Tao så raskt som mulig. Fartøyene kan fullføre overfarten på litt over tre timer, mens gjennomsnittlige reietider er fire timer, når du legger til forsinkelser på grunn av bølgete hav,og med passasjerene som stiger av og på. Den andre gode nyheten er at Lomprayah båtene drar rett fra Tapee piren i sentrum av Surat Thani, så du slipper overgang ned til Donsak.

Hvor lang tid tar ferjen fra Surat Thani til Koh Tao?

Tiden brukt på ferjen fra Surat Thani til Koh Tao varierer avhengig av hvilken type båt du velger og hvilken tid på året du reiser. Den raskeste forbindelsen med Lomprayah kan være unnagjort på tre til fire timer. Imens tar båtene som har avreise fra Donsak Pier omkring fire til fem timer. Forvent endel forsinkelser spesielt mellom mai og august da sjøen kan være noe røffere.

Hvor mye koster ferjen fra Surat Thani til Koh Tao?

Generelt sett vil du aldri betale mer enn 270 kr for en ferje fra Surat Thani til Koh Tao. Til og med den ettertraktede katamaran-forbindelsen med Lomprayah er lommebok-vennlig priset på 220 til 240 kr. Den beste måten å få et godt tilbud på er å booke tidlig og unngå folkemengden. Du kan gjøre dette ved å bruke 12Go.asias søkeverktøy. Bare skriv Inn datoene og velg turen som er best for deg. Fiks ferdig!

Hvordan komme seg fra Surat Thani flyplass til Koh Tao?

Du kan forsøke å fullføre det på egenhånd og prute med de lokale taxi sjåførene, for å ta deg med til Tapee Pier eller Donsak Pier til båtene, når du lander på Surat Thani Flyplass. Men det vil mest sannsynlig komme på mer enn pakke-dealen du kan få gjennom 12Go.asia, og husk på at det kan være ekstra mas involvert med det. Så book billettene dine på forhånd og forvent å bli bli plukket opp når du setter foten i ankomsthallen, sjåføren tar deg videre mot ferjen som drar til selve Koh Tao.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: