Kuinka mennä Surat Thanista Koh Taoon

Kuinka mennä Surat Thanista Koh Taoon

Valmistele sukellusvälineet, valmistaudu snorklaamaan ja nappaa bikinit – Koh Tao odottaa. Yksi Chumphonin saariston kolmesta kuuluisimmasta saaresta (ryhmä, johon kuuluvat myös Koh Phangan ja Koh Samui), se tunnetaan puuvillanvalkoisesta kannas rannasta Ko Hang Taossa, sen kaloja täynnä olevista sukelluskohteista ja sisäsaarella sijaitsevista kukkuloista joita verhoaa smaragdinvihreä viidakko.

Vaikka se on Chumphon-saariston pohjoisin ja kauimmaisin, Thaimaan mantereella sijaitsevalta Surat Thanilta 115 kilometrin pituisen matkan pitäisi silti olla helppoa. Voit hypätä mihin tahansa lukemattomista veneyhteyksistä, valita pikalautoista ja katamaraaneista, ja jopa valita lisätä taksi- ja bussikuljetukset satamaan. Katsohan tätä…

LiikennevälineAikaHintaLiput
Surat Thanista Koh Taoon katamaraanilla3 h$24Varaa verkossa
Surat Thanista Koh Taoon pikalautalla5.5 h$25Varaa verkossa
Surat Thanista Koh Taoon taksilla ja lautalla5.5 h$70Varaa verkossa

Surat Thanista Koh Taoon katamaraanilla

Surat Thanista Koh Taoon katamaraanilla
Lomprayahin katamaraani on nopein tapa mennä Surat Thanista Koh Taoon © OlegD / Shutterstock.com

Aika – 3-5 tuntia
Hinta – 20-24 euroa (vain venelippu)
Mukavuus – 5/5

Surat Thanin ja Koh Taon välisessä katamaraaniyhteydessä on paljon asioita. Ehkä tärkeintä, se on nopein venelinkki, jonka voit valita. Näiden nopeiden veneiden matka-ajat voivat olla jopa 3,75 tuntia. Tämä tarkoittaa lähtemistä laiturista aamulla (lähtö on klo 9) ja saapumista ajoissa thaimaalaiselle lounaalle Mae Haadin laiturin keittotaloihin. Siellä on myös palvelu, joka menee klo 15.30 ja vie sinut Koh Taoon illalla – hyvä valinta, jos matkustat Surat Thaniin muualta alueelta ennen saarille lähtöä.

Katamaraaneja hoitaa Lomprayah, ja ne ovat yleensä nopein venelinkki Surat Thanin ja Koh Taon välillä.

Sen lisäksi katamaraanilautat lähtevät Tapeen laiturilta, kun taas useimmat vaihtoehdot purjehtivat Donsakin laiturilta. Tarkista, missä ne ovat kartalla – ensimmäinen on paljon lähempänä Surat Thanin keskustaa. Sinun ei tarvitse miettiä pitkien tila-auto tai linja-auto kyytien suunnittelua ennen kuin nostat ankkurin ja suuntaat merelle. Surat Thanin yömarkkinoilta San Chaosta on vain 12 minuutin taksimatka. Surat Thanin lentokentältä on vain 25-30 minuutin ajomatka laiturille.

Lomprayah Catamaran - Seating Options
Pari istumapaikkaa saatavilla Lomprayahin katamaraanilla

Venelippujen hinnat ovat yleensä 22 euron tienoilla. Jos haluat lisätä noudon lentokentältä tai hotelliltasi Surat Thanissa, hinnat voivat olla lähempänä 27 euroa. Nämä hinnat ovat suunnilleen muiden lauttatyyppien mukaisia, minkä vuoksi tämä on varmasti ikuisesti suosittu vaihtoehto. Siksi meidän mielestämme on myös tärkeää varata aikaisin paikkasi turvaamiseksi. Onneksi 12Go.asia antaa sinun tehdä niin kuukautta ennen matkaasi Hymyjen maahan. Etsi tarjouksia matkayhtiö Lomprayahilta, sillä he ajavat kaikkia katamaraaneja Koh Taoon.

Surat Thanista Koh Taoon pikalautalla

Surat Thanista Koh Taoon pikalautalla
Songserm tarjoaa yhdistettyjä bussi- ja pikalauttalippuja osoitteessa 12Go.asia

Aika – 5,5-8 tuntia
Hinta – $25
Mukavuus – 3/5

Suurin osa Surat Thanista Koh Taoon matkustavista veneistä lähtee itse asiassa toisesta laiturista, joka on hieman itään itse kaupungista. Tämän vaihtoehdon käyttäminen tarkoittaa, että sinulla on paljon enemmän valinnanvaraa siitä, miltä matkanjärjestäjältä ostat, puhumattakaan lähdöistä aikaisin aamusta iltapäivään.

Ensimmäinen asia on kuitenkin: sinun on saavutettava Donsakin laituri, josta lauttasi lähtee. Surat Thanin kaupungista se on yhteensä noin tunti. Lentokentältä on noin 80 minuutin ajomatka. Reitti seuraa 401-tietä suoraan itään, ohittaen kumiviljelmiä, maalaismaisia banaanitiloja ja joitain vihreitä rannikkomaisemia. Se on miellyttävä tapa aloittaa matkasi Koh Taoon, varsinkin kun otetaan huomioon, että veneyritykset järjestävät kuljetukset yleensä itse pitääkseen asiat yksinkertaisina.

Donsakin laituri sijaitsee Surat Thanin kaupungin koillispuolella
Donsakin laituri sijaitsee Surat Thanin kaupungin koillispuolella © N2S Channel / Shutterstock.com

Pikalautat lähtevät Donsakin laiturilta, joka on noin 1-1,5 tunnin ajomatkan päässä Surat Thanin keskustasta itään.

Kun saavut laiturille Donsakissa, sinun on löydettävä oikea lautta. Pikalautat jaetaan tyypillisesti kahden operaattorin kesken. Siellä on Seatran Discovery ja Songserm. Ensimmäinen voi olla hieman nopeampi ja hieman mukavampi. Kun taas Songsermin alusten liput ovat yleensä halvimmat koko joukosta. Molemmilla on ulkokansialueet, joilla voit seistä ja katsella, kuinka mantereen mangrovet katoavat etäisyyteen, kun Thaimaanlahden aallot ottavat vallan. Mukavaa.

Itse veneretki kestää noin neljä tai viisi tuntia, mutta sitä voivat hidastaa huomattavasti töyssyiset vedet ja viivästykset (häpeällisen yleistä tällä reitillä!). On aina parempi niputtaa bussi ja vene samaan pakettiin. Etsi 12Go.asia-sivustolta ja vertaa kaikkia vaihtoehtoja. Nouto Surat Thanin lentokentältä ja kaupungin keskustassa ovat molemmat mahdollisia.

Surat Thanista Koh Taoon taksilla ja lautalla

Surat Thanista Koh Taoon taksilla ja lautalla
Taksilla laiturille meneminen on paljon helpompaa (ja kalliimpaa) kuin bussilla

Aika – 5,5-8 tuntia
Hinta – $70
Mukavuus – 4/5

Et todennäköisesti säästää paljonkaan aikaa vaihtamalla tila-auto yksityiseen taksiin tiellä kohti itään, Donsakin satamaan. Kyse on Surat Thanin ja Koh Taon välisen matkan ensimmäisen osuuden mukavuustason nostamisesta. Saat siistin, ylellisen kyydin laiturille, joissa on ilmastointi ja ilmaista vettä. Se voi olla vaihtoehto, jos rahasta ei ole pulaa ja haluat päästä sukelluskohteisiin rentona ja valmiina.

Sinut noudetaan mistä tahansa valitsemastasi paikasta matkalle Surat Thanista veneisiin. Sitten on selkeä reitti Seatran Discoveryn ja Songsermin liikennöimille pikalautoille. Saapuessasi satamaan sinun on järjestettävä jatkolippu Koh Taon matkaa varten, joka voidaan tehdä missä tahansa yllä mainittujen yritysten lippupisteistä. Vaihtoehtoisesti voit varata matkan molemmat osat etukäteen 12Go-sivustolta. Sen pitäisi auttaa sinua saamaan parhaan tarjouksen taksilla. Se myös poistaa stressin, joka liittyy lauttojen hinnoista tinkaamiseen matkapäivänä.

Koh Tao on sukellusmekka, jossa hohtavan valkoiset rannat lepäävät korallipuutarhojen vieressä, jotka ovat täynnä rauskuja, kaloja, ja merisieniä. Jos se on ehdottomasti unelmalomasi suunnitelmissa, muista tarkistaa kaikki yllä olevat kuljetusvaihtoehdot, jotka lupaavat viemään sinut vilkkaasta Surat Thanin satamakaupungista bambubaareihin ja hiekkaan alle puolen päivän matkalla.


Surat Thanista to Koh Taoon FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Surat Thanista Koh Taoon?

Halvin tapa päästä Surat Thanista Koh Taoon on oltava Songsermin ja Seatran Discoveryn ylläpitämät bussi- ja veneyhdistelmät. Niihin kuuluu 1,5 tunnin ajomatka Surat Thanista Donsakin laitureille. Sitten voit hypätä lautalle, joka vie sinut Thaimaanlahden yli saarille. Kaiken kaikkiaan liput maksavat noin 22 euron verran, mutta voit tehdä hyviä diilejä varaamalla etukäteen 12Go.asia-sivuston kautta.

Mikä on nopein tapa päästä Surat Thanista Koh Taoon?

Muista tarkistaa Lomprayahin katamaraanilautat, jos haluat heivata mantereen ja päästä Koh Taoon mahdollisimman nopeasti. He voivat suorittaa matkan hieman yli kolmessa tunnissa, kun taas keskimääräiset matka-ajat ovat vajaat neljä tuntia, kun otat huomioon töyssyisen meren aiheuttamat viivästykset ja matkustajien nousun ja poistumisen. Toinen hyvä uutinen on, että Lomprayahin veneet lähtevät suoraan Tapeen laiturilta Surat Thanin keskustassa, joten siirrot alas Donsakiin eivät ole tarpeen.

Kuinka kauan lauttamatka Surat Thanista Koh Taoon kestää?

Surat Thanista Koh Taoon lautalla vietetty aika vaihtelee riippuen siitä, minkä tyyppisen veneen valitset ja mihin aikaan vuodesta matkustat. Nopeimmat yhteydet – Lomprayahin katamaraaneilla – voidaan suorittaa kolmessa tai neljässä tunnissa. Samaan aikaan Donsakin laiturilta lähtevät veneillä matka kestää yleensä noin neljä tai viisi tuntia. Odota ylimääräisiä viivästyksiä touko-elokuun välillä, erityisesti kun Thaimaanlahti voi olla rajumpi.

Kuinka kauan lauttamatka Surat Thanista Koh Taoon maksaa?

Yleisesti ottaen et koskaan maksa yli 26 euroa lautasta Surat Thanista Koh Taoon. Jopa halutut katamaraaniliitännät Lomprayahin kanssa ovat lompakolle ystävälliset 22-24 euroa. Paras tapa saada kunnon diili reitille on varata aikaisin ja päihittää väkijoukot siihen. Voit tehdä sen käyttämällä 12Go.asia-sivuston hakutyökalua. Kirjoita vain päivämäärät ja valitse sinulle parhaiten sopiva matka. Ja se on siinä.

Miten pääsen Surat Thanin lentokentältä Koh Taoon?

Voisit mennä yksin ja yrittää käydä kauppaa paikallisen taksinkuljettajan kanssa viemään sinut Tapeen laiturille tai Donsakin laiturille jotta pääset veneeseen, kun laskeudut Surat Thanin lentokentälle. Mutta se maksaa melkein varmasti enemmän kuin lippupaketti 12Go.asia-sivuston kautta, puhumattakaan ylimääräisestä stressistä ja vaivasta. Joten varaa nämä liput etukäteen, ja kun tulet tuloaulasta, joku on valmiina odottamassa viemään sinut lautoille tälle itse Koh Taon matkaa varten.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: