Miten mennä Bangkokista Koh Taoon

Miten mennä Bangkokista Koh Taoon

Valkoiset hiekkarannat, moniväriset korallipuutarhat, hämmästyttävät merenelävät ja kosteiden viidakkojen peittämät kukkulat – mikä voisi olla parempi parannuskeino Bangkokin hälinään? Onneksi Thaimaan pääkaupunki on helppo vaihtaa Koh Taon kimalteleviin rantoihin näinä päivinä.

Tässä oppaassa tuodaan esiin vain muutama suosituimmista vaihtoehdoista kulkea ne 400 kilometriä, jotka erottavat nämä kaksi paikkaa. On lennot ja lautat, bussit ja junat, jokainen vaihtoehto tarjoaa lippuja Taoon eri matkabudjeteille ja tyyleille. Aloitetaan…

LiikennevälineAikaHintaLiput
Bangkokista Koh Taoon lentokoneella ja lautalla8.5 h37€Varaa verkossa
Bangkokista Koh Taoon junalla ja lautalla18 h40€Varaa verkossa
Bangkokista Koh Taoon bussilla ja lautalla8 h20€Varaa verkossa

Bangkokista Koh Taoon lentokoneella ja lautalla

Bangkokista Koh Taoon lentokoneella ja lautalla
Lentokoneen ottaminen Koh Samuille ja sitten katamaraani Koh Taoon on mukavin tapa © Jeerapan Jankaew / Shutterstock.com

Aika – 8,5-12 tuntia, riippuen lento-lauttayhteyksistä
Hinta – 35-80€+
Mukavuus – 5/5

Lento- ja lauttayhdistelmä on todennäköisesti nopein tapa vaihtaa kaupunki Koh Taon rantoihin. Lisäksi tämän reitin valitseville matkustajille riittää valinnanvaraa. Lennot Bangkokista menevät kaikenlaisiin alueellisiin kohteisiin, joista on hyvät jatkoyhteydet Thaimaanlahden saarille Ja vaikka ei ole olemassa yhtä ehdotonta vaihtoehtoa, muutama yhteys erottuu joukosta, jotka kaikki voidaan varata helposti 12Go.asia-sivustolta.

Ensimmäinen on napata premium-luokan lyhyen matkan lento Bangkok Airwaysilta suurelta Suvarnabhumin lentokentältä. He voivat viedä sinut suoraan etelään Koh Samuille. Ylellisiä kylpylähotelleja ja rantoja, sekä bambubaareja, joita on siellä runsaasti, joten haluat ehkä viipyä jonkin aikaa ennen kuin jatkat eteenpäin. Vaihtoehtoisesti voit varata kyydin saapumisterminaalista ja suunnata suoraan mihin tahansa kolmesta laiturista, jossa pikaveneet lähtevät kahden tunnin matkaan Koh Taoon – etsi Lomprayah-katamaraaneja nopeimmalle matkalle.

Jos nopeus on tärkeintä, valitse lento ja lautta Koh Taon sukelluskohteisiin.

Vielä useammat lentoyhtiöt – mukaan lukien jotkut halpalentoyhtiöt (tarkista Nok Air ja AirAsia) – lentävät reittiä Bangkokista Surat Thaniin. Se on alueellinen keskus Koh Taon kaltaisille paikoille, joten aamulla saapuville on paljon yhteyksiä lauttayhtiöihin, kuten Seatran Discoveryyn. Se toimii myös yleensä yhtenä edullisimmista matkustustavoista.

Halpalentoyhtiöillä Nok Airilla ja AirAsialla on myös reittejä Chumphonin lentokentälle. Nämä lennot lähtevät Don Mueang Internationalin kotimaan ja lyhyen matkan terminaalista, ja on nopein lentoyhteys ennen kuin vaihdat lauttaan. Toiset ovat Nakhon Si Thammaratin lentokentälle, joka voi viedä yli tunnin, mutta tarjoaa reitin Donsakin laiturille ja lukuisia veneretkiä Koh Taoon.

Bangkokista Koh Taoon junalla ja lautalla

Bangkokista Koh Taoon junalla ja lautalla
Yhdistetyt juna- ja lauttaliput voidaan varata 12Go.asia-sivustolta © Pratan Saetang / Shutterstock.com

Aika – 18 tuntia
Hinta – 40 euroa (toinen luokka), 65 euroa (ensimmäinen luokka)
Mukavuus – 4/5

Bangkokista Koh Taoon suuntautuvalla matkalla ei ole pakko nousta ilmaan. Thai Railways tarjoavat palvelun, joka kulkee etelään kaupungin viehättävältä Hua Lamphong -asemalta Surat Thaniin asti. Siellä vaihdat raiteilta taksiin tai bussiin ja menet suoraan itään joko Tapeen laiturille tai Donsakin laiturille hypätäksesi saarelle liikennöivälle lautalle.

Käytä yöjunayhteyttä Bangkokista saapuaksesi aikaisin lautalle ja päästäksesi Koh Taoon ajoissa aamiaiselle!

Paperilla juna-venevaihtoehto on pisin kokonaisuus. Mutta koska on mahdollista saada yölähtö Bangkokista, voit lähteä auringon laskiessa ja suunnitella saapuvasi Koh Taoon ajoissa brunssille rannalla. Etsi kaupungista klo 18.30, 19.30 tai 22.50 lähteviä palveluita, jotka käyttävät makuuvaunuja, jonka pitäisi merkitä heräämistä rannikkonäkymään ja Keski-Thaimaan karstivuoriin. Matkan tärkein hintaero on valitako ensimmäisen vai toisen luokan makuupaikat, joista ensimmäinen on verhoilla varustetuissa jaetuissa tiloissa, ja toinen yksityisissä vaunuissa, joissa on pesuallas.

Ylivoimaisesti paras tapa suunnitella tällainen matka on ostaa yhdistetty lippu 12Go-sivuston kautta. Sen lisäksi että ne takaavat kuljetuksesi molemmilla osuuksilla, noudon asemalta ja ennakkovarauksen lautalle Surat Thanista, siellä on myös kätevä toimisto, joka kerää lippusi junille aivan Hua Lamphongin aseman ulkopuolella.

Bangkokista Koh Taoon bussilla ja lautalla

Bangkokista Koh Taoon bussilla ja lautalla

Aika – 8-15 tuntia
Hinta – 20-40€
Mukavuus – 3/5

Siitä ei ole epäilystäkään – bussi on edelleen halvin vaihtoehto kun vaihdat Bangkokin ruuhkaiset reppuretkeilijäbaarit Koh Taon hohtavaan mereen ja koralleihin. Tietysti Thaimaan valtateillä etelään meneminen voi viedä hieman enemmän aikaa lentämiseen verrattuna. Mutta sinulla on paljon vaihtoehtoja, kun yrität päättää, minkä yrityksen kanssa menet…

Kokeiltu ja testattu Lomprayah on varmasti joukon paras. He liikennöivät puhtaiden, nykyaikaisten linja-autojen kanssa ja takaavat nopeimmat lauttayhteydet mantereelta Koh Taoon, jotka on mahdollista saada – matka Surat Thanista rannoille voidaan suorittaa alle neljässä tunnissa. Tarkista linja-autot, jotka lähtevät Bangkokin vilkkaalta Khaosan Road -alueelta joka aamu ja ilta klo 6 ja 21.

Yöbussin valitseminen tarkoittaa, että voit ottaa aikaisemman lautan ja päästä Koh Taoon varhain.

Muita yrityksiä ovat Paradive Travel ja Songserm, jotka molemmat kulkevat joko Chumphonin tai Surat Thanin kautta ennen veneeseen siirtymistä. Veneistä puhuttaessa näillä yrityksillä on yleensä hieman hitaammat vesiyhteydet. Oletettavasti Bangkokista saarelle suuntautuvien matkojen kokonaisaika on noin 12-15 tuntia, jos valitset ne, mutta hinnat ovat myös huokeammasta päästä.

Pääasiat, jotka sinun on päätettävä, otatko bussin Chumphoniin vai Surat Thaniin, ja minkä tyyppisellä lautalla haluat suorittaa matkan. Onneksi kaikki erilaiset vaihtoehdot ja etapit on esitetty 12Go.asia-sivustolla, jossa voit myös tehdä ennakkovarauksen väkijoukkojen voittamiseksi.

Matkailijat, jotka haluavat vaihtaa Bangkokin kiihkeän sydämen taivaansinisiin vesiin ja Koh Taon PADI-sukelluskeskuksiin, ovat onnekkaita – näiden kahden välillä on useita eri matkakeinoja. Riippumatta siitä, haluatko kiitää ilmassa tai päästä thaimaalaisille teille, voit odottaa pääseväsi Thaimaanlahden paratiisiin alle puolen päivän matkan jälkeen.


Bangkokista Koh Taoon FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Bangkokista Koh Taoon?

Linja-autot ovat edelleen liikennemuotona lompakolle ystävällisin. Ne voivat viedä sinut Khaosan Roadin hostelleista Surat Thanin tai Chumphonin kaltaisiin kaupunkeihin, joissa helpot yhteydet lauttalaitureihin tarkoittavat, että useimmissa tapauksissa jätät jalanjälkesi Koh Taon rannoille alle 14 tunnissa. Lisäksi halvimmat hintalaput ovat edelleen noin 22 euroa, jolloin sukelluskursseille jää enemmän rahaa kun saavut.

Mikä on nopein tapa päästä Bangkokista Koh Taoon?

Se tulee aina olemaan ilmateitse. Vaikka Koh Tao on liian pieni, jotta sillä olisi oma lentokenttä, voit katkaista 410 kilomterin matkasta Bangkokista huomattavan osan lentäen. Lähin saapumispaikka on Koh Samuilla, mutta se maksaa ylimääräistä. Voit myös lentää Chumphoniin, Surat Thaniin tai Nakhon Si Thammaratiin, joista kaikilla on yhteydet saarille suuntautuviin lauttoihin. Helppo tapa varata on 12Go.asia-sivuston kautta, joka tarjoaa yhdistelmälippuja vähentääksesi vaivaa terminaalista satamaan siirtyessäsi.

Miten pääset Bangkokista Koh Taoon?

Katso 12Go.asia-hakutoiminnolla erilaisia vaihtoehtoja matkailijoille, jotka haluavat jättää Grand Palacen taakseen ja nauttia Chumphonin saariston valkoisista hiekkarannoista. On lento- ja lauttakomboja, yön yli kulkevia busseja, jotka yhdistyvät veneisiin, ja jopa junia, jotka lähtevät pääkaupungista vaihtokeskuksille Thaimaan etelä-keskiosassa ennen kuin pääset Koh Taoon.

Minne lennät päästäksesi Koh Taoon?

Valitse itse! Koh Samui on varma suosikki. Se ei ole vain kaikkien lähin saapumispaikka kaikille, jotka lentävät Bangkokista Koh Taon suuntaan, mutta se on myös upea saari itsessään, joka tarjoaa kullanvärisiä rantoja ja viiden tähden lomakohteita (välipysähdys, ehkä?). Chumphonin lentokenttä on hyvä, jos haluat lyhimmän lennon ennen lauttaa. Samaan aikaan Surat Thani ja Nakhon Si Thammarat tarjoavat runsaasti valintoja veneeseen pääsemiseksi.

Onko Koh Tao kallis?

Koh Tao ei ole kallein Thaimaan saarista, mutta se ei myöskään ole halvin. Keskimääräiset päivittäiset kustannukset ovat noin 1000 TBH (27 euroa) katuruuan, iltaoluiden ja majoituksen kaikkien ollessa hyviä diilejä. Huomaat myös Koh Taon olevan yksi Kaakkois-Aasian edullisimmista paikoista PADI-sukelluskurssin tekemiseen, ja aloittelijoiden paketit alkavat noin 63 eurosta! Yksi asia: Koh Taon taksit voivat olla kalliita, joten kannattaa järjestää matkoja etukäteen kuljetuksilla hotellin ovelle 12Go.asia-sivustolta.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: