Miten mennä Bangkokista Koh Changiin

Miten mennä Bangkokista Koh Changiin

Hys! Koh Chang on salaisuus. Samalla kun väkijoukot parveilevat Samuille ja Phi Phille, tämä piilotettu Shangri-La Thaimaan lahden itäreunalla on pysynyt suurelta osin huomaamattomana. Siellä on muutamia bambusta rakennettuja mökkejä ja hillittyjä lomakohteita siellä sun täällä sen länsirannalla, sekä reggae-baareja ja pikkukivirantoja, joita varjostavat korkeat palmut. Tämä kaikki yhdessä on mahdollisesti täydellisin pakopaikka Bangkokin kiireestä ja metelistä. Jos haluat päästä pois Thaimaan pääkaupungista Changin kookospuun täyteisille lahdille ja viidakon verhoilemille kukkuloille, lue lisää. Tämä opas käy läpi kaikki kuljetusvaihtoehdot, mukaan lukien lennot ja lautat, bussit ja taksikuljetukset…

LiikennevälineAikaHintaLiput
Bangkokista Koh Changiin lennolla, bussilla ja lautalla3 h65€Varaa verkossa
Bangkokista Koh Changiin bussilla ja lautalla7 h12€Varaa verkossa
Bangkokista Koh Changiin yksityisellä taksilla ja lautalla6 h110€Varaa verkossa

Bangkokista Koh Changiin lennolla, bussilla ja lautalla

Bangkokista Koh Changiin lennolla, bussilla ja lautalla
Bangkok Airwaysin lentokone laskeutuu Tratin lentokentälle (Chang tarkoittaa elefanttia Thain kielellä) © Foodforthoughts / Shutterstock.com

Aika – 3-4 tuntia
Hinta – 65€+
Mukavuus – 4/5

Etkö voi odottaa, että pääset nauttimaan auringosta Koh Changin Klong Prao -rannalla tai rentotua reggaen tahdissa Lonely Beachillä? Ei ole nopeampaa tapaa siirtyä Bangkokista saarelle kuin lentokoneella. Mutta Koh Changilla itsellään ei oikeastaan ole omaa lentokenttää. Sen sijaan lennot lentävät Tratin alueelliseen keskukseen. Niitä menee neljä kertaa päivässä sesonkiaikana (marraskuu-huhtikuu) ja kahdesti päivässä sesonkiajan ulkopuolella (kesäkuusta lokakuuhun).

Nopein tapa kaupan Bangkokista Koh Changiin – isojen pilvenpiirtäjien luota hohtavalle hiekalle – on valita lennon, kuljetuksen ja lautan yhdistelmä.

Ainoa lentoyhtiö, joka kulkee reittiä, on Bangkok Airways. Niiden koneet lähtevät isolta Suvarnabhumin lentokentältä, mikä tekee tästä erinomaisen vaihtoehdon matkailijoille, jotka haluavat hypätä suoraan Changin valkeille rannoille ja sinisen meren ääreen saavuttuaan Hymyjen Maahan pitkän lennon jälkeen. Jatkolennot ovat lyhyitä, kestää vain 60 minuuttia ennen kuin laskeudut itäiselle lentokentälle.

Bangkokista Koh Changiin lennolla, bussilla ja lautalla
Autolautta Koh Chang taustalla

Tratin lentokentälle pääseminen on tietysti vain puolet haasteesta. Sieltä sinun täytyy päästä Ao Thammachatin laiturille. Voit yrittää tinkiä oman taksin, mutta siellä on usein puute kuljettajista ja hinnat voivat olla taivaissa. Etukäteen varatut yksityiset kuljetukset ovat parempia, varsinkin jos matkustat perheen tai ryhmän kanssa ja voit jakaa kustannukset. Suosituimpia ovat kuitenkin tila-auto ja lauttayhdistelmät. He huolehtivat matkastasi satamiin ja jopa lahden ylityksen. Lisäksi he käyttävät aikatauluja, jotka täsmäävät Bangkok Airwaysin saapuvien lentojen kanssa.

Matka laiturille kestää noin 20 minuuttia. Sitten odotetaan lauttaa ennen 30 minuutin ylitystä kapean salmen yli Koh Changin pohjoiskärkeen. Kaiken kaikkiaan ilmassa, tiellä ja meren yli matkustamiseen kuluu 3-4 tuntia.

Bangkokista Koh Changiin bussilla ja lautalla

Bangkokista Koh Changiin bussilla ja lautalla
Mama Travel Tour on yksi mahdollisista bussi -/minibussivaihtoehdoista

Aika – 7-9 tuntia
Hinta – 12€-20
Mukavuus – 3/5

Thaimaan moottoriteitä pitkin rönsyilevästä Bangkokista on matkaa noin 400 kilometriä Tratin Thammachatin laituriin. Tämä tarkoittaa, että voit ajaa aina siihen pisteeseen, josta Koh Changiin matkaavat veneet lähtevät. Matka kestää noin neljä-viisi tuntia, ja kulkee läpi hedonistisen Pattayan lomakeskuksen ja etäisen Chanthaburin metsäisten kukkuloiden.

Busseilta kestää hieman kauemmin Tratin lauttasatamaan kuin lentäen, mutta tulevat myös huomattavasti halvemmaksi vaihtoehdoksi Bangkokista Koh Changiin.

On olemassa muutamia erilaisia vaihtoehtoja, jos päätät mennä tällä reitillä. Thaimaan matkailijoiden suosituin on yleensä jaettu tila-auto. Niiden enimmäiskapasiteetti on 14 henkilöä ja ne menevät suoraan pisteestä toiseen pysähtymättä poimimaan muita matkustajia lähdettyään Bangkokista. Sitten on hieman suuremmat bussit – jotka tunnetaan VIP- tai Express-busseina – joissa on paljon enemmän tilaa, mutta jotka ovat hieman hitaampia eivätkä niin mukavia. Voit luottaa myös paikallisiin thaimaalaisiin bussiyhteyksiin, jotka lähtevät Ekkamai-asemalta, mutta suosittelemme välttämään niitä, koska ne voi olla hankala varata etukäteen ja sopia lauttalähtöjen kanssa.

Bangkok to Koh Chang by ferry
Autolautta matkalla Koh Changiin © BBbirdZ / Shutterstock.com

On olemassa useita matkanjärjestäjiä joihin voi tutustua etsiessäsi yhteyksiä matkalla Tratiin. Tärkein asia, joka erottaa heidät toisistaan on se, mistä he lähtevät itse Bangkokista. Triple T Travelilla on tila-autoja, jotka lähtevät Mochit New Van -terminaalista Chatuchakissa ja asemalta Ekkamailta. Buraphan bussit kulkevat Suvarnabhumin lentokentän terminaaleista. Samaan aikaan Mama Travel and Tour lähtee suositulta Khaosan Roadin reppureissaajien ja juhlijoiden alueelta.

On aina hyvä idea napata itsellesi yhdistelmäliput 12Go.asia-sivuston kaltaisilla palveluilla, jotta asiat menisivät sujuvammin. Ne varmistavat tila-auto tai bussiyhteydet laiturille ajoissa venettä varten. Ne sisältävät myös lauttaliput, ja niillä voi olla jopa taksimatkoja suoraan Koh Changin hotellisi ovelle. Hei rantanäkymät!

Bangkokista Koh Changiin yksityisellä taksilla ja lautalla

Bangkokista Koh Changiin yksityisellä taksilla ja lautalla
Thaimaa Limo by Datum on taksiyhtiö, joka tarjoaa kuljetuksia Bangkokista hotelliisi Koh Changin saarella

Aika – 6-7 tuntia
Hinta – 110€
Mukavuus – 5/5

Heitä reput tavaratilaan, istu alas, rentoudu ja nauti näkymistä – se on sellainen matka, jota tarjotaan matkailijoille, jotka matkustavat yksityisellä taksilla Bangkokista Koh Changiin. Se on yksinkertainen, turvallinen ja mukava menetelmä, joka tarjoaa noutopalvelun missä tahansa Thaimaan pääkaupungissa Wang Langin markkinoiden kanavista Silomin tyylikkäisiin pilvenpiirtäjiin. Sinut viedään suoraan Tratin laiturille, mikä tekee matkasta pohjois-Changiin ylittäville lautoille erittäin helppoa.

Yksi ilmeinen haittapuoli tässä on hinta. Mutta matkustajaryhmät ja perheet voivat jakaa nämä kustannukset keskenään. Tämän lisäksi taksihinnat eivät koske vain koko ajoneuvoa, mutta ne voivat sisältää lippuja veneisiin ja lisäksi kuljetukset mihin tahansa valitsemaasi hotelliin Koh Changilla. Se on erityisen houkuttelevaa, jos pyrit kauemmas etelässä sijaitsevan Lonely Beachin lomakohteisiin (mahtavaa, jos pidät reggae-juhlista ja auringonlaskuista) tai Bang Baoon (täydellinen sukeltajien harrastajille). Hyvä tapa tehdä diili on etsiä ja varata niin aikaisin kuin mahdollista 12Go:lla.

Koh Chang ei ehkä ole helpoin Thaimaan saarista päästä Bangkokista, mutta se on itse asiassa osa sen viehätystä. Saaren valkoiset hiekkarannat ja pikkukivipoukamat, sen viidakoissa loikkivat apinat ja perinteiset kalastajakylät ovat edelleen suurelta osin koskemattomia ja rauhallisia. Se on varmasti puolen päivän lento-, maa- ja merimatkojen arvoinen paikka!


Bangkokista Koh Changiin FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Bangkokista Koh Changiin?

Bussit ja veneet yhdistyvät tarjoamaan todella budjettiystävällisen tavan mennä Bangkokista Koh Changiin. On mahdollista saada kaikki matkan etapit noin 16 euron hinnalla. Itse asiassa on jopa mahdollista saada matka vieläkin halvemmalla jos etsit varhain ja valitset halvimmat matkanjärjestäjät 12Go.asia-sivustolta.

Mikä on nopein tapa päästä Bangkokista Koh Changiin?

Yhden tunnin lento Bangkokin lentokentältä Tratiin tarkoittaa, että voit välttää nuo pitkät tienmatkat Bangkokista lauttalaiturille. Terminaaleista sinun on matkustettava satamaan taksilla tai bussilla ja sitten veneeseen, joka kulkee Koh Changiin. Lopputulos? Matkasi kestää noin 4-5 tuntia alusta loppuun.

Miten pääset Bangkokista Koh Changiin?

Suuntaa 12Go.asia-sivustolle, anna matkapäivät ja hae. Huomaat, että on monta tapaa vaihtaa Bangkokin kirpputorit ja katuruoka-basaarit kauniiseen Koh Changin saareen. Suosituimpia ovat tila-autot ja bussit pääkaupungista rannikolle ja sitten lautalle, yksityiset taksit satamaan ja jopa lennot Suvarnabhumin lentokentältä Tratiin ennen venekuljetusta saarelle.

Voitko lentää Bangkokista Koh Changiin?

Et aivan. Voit kuitenkin päästä Tratin lentokentälle. Se on todella lähellä – vain 20 minuutin ajomatkan päässä – päälaituria, josta Koh Changiin menevät lautat lähtevät. Saat kuitenkin maksaa aika paljon enemmän ylellisyydestä lentää Bangkokista. Reitillä on vain yksi lentoyhtiö (Bangkok Airways), ja istuimet voidaan myydä nopeasti loppuun sesonkikuukausina.

Kuinka paljon matka Bangkokista Koh Changiin maksaa?

Bangkokista Koh Changiin kulkevalla tiellä on useita vaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin. Kengännauhabudjetilla liikkeellä olevat saattavat mieluummin suosia Khaosan Roadin isoja linja-autoyhteyksiä aina satamaan asti. Ne, joilla on bahtia tuhlattavaksi, voivat ostaa lipun yhdelle Bangkok Airwaysin lennoista Tratiin. Vaihtoehtoisesti voit käyttää vähän ylimääräistä siirtoon omassa taksissasi, mikä voi toimia hyvinkin edullisena, jos teitä on muutama ryhmässä.

Kuinka kauan matka Bangkokista Koh Changiin kestää?

Se kaikki riippuu siitä, miten haluat matkustaa. Lento auttaa vähentämään matka-aikoja, joloin voit tehdä matkan noin neljässä tunnissa. Jos luotat autoihin ja busseihin päästäksesi Tratin lähellä olevaan lauttasatamaan, olet todennäköisesti lähempänä 5-6 tuntia. Miksi et käyttäisi hakutoimintoa 12Go.asia-sivustolla vertaillaksesi vaihtoehtoja ja päättää, mikä on paras sinulle?

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: