Hvordan man kommer fra Bangkok til Koh Chang

Hvordan man kommer fra Bangkok til Koh Chang

Ssh! Koh Chang er en hemmelighed. Mens mængden bevæger sig til Samui og Phi Phi, har denne skjulte Shangri-La på den østlige del af Thailandbugten mest forblevet under radaren. Der er hytter bygget af bambus og diskrete feriesteder spredt ud på den vestlige kystlinje, sammen med reggae barer og hvide sandstrande med skygger kastet fra ranglede palmetræer. Alt dette tilsammen, er nok den bedste flugt fra brummen og støjen i Bangkok. Hvis du er i humør til at komme væk fra den thailandske hovedstad, til Changs kokosnød-strøet bugte og jungle klædte bakker, så læs videre.

Denne guide gennemgår alle transportmuligheder, som inkluderer fly og færger, busser og taxi…

TransportTidPrisBilletter
Bangkok til Koh Chang med fly, bus og færge3 t490 krBestil Online
Bangkok til Koh Chang med bus og færge7 t92 krBestil Online
Bangkok til Koh Chang med privat taxi og færge6 t860 krBestil Online

Bangkok til Koh Chang med fly, bus og færge

Bangkok til Koh Chang med fly, bus og færge
Bangkok Airways fly lander i Trat lufthavn (Chang betyder elefant på Thai) © Foodforthoughts / Shutterstock.com

Tid – 3 til 4 timer
Pris – 490+ kr
Komfort – 4/5

Kan du ikke vente med at absorbere strålerne på Koh Changs Klong Prao strand, eller nikke til reggae på Lonely Beach? Der er ingen hurtigere måde at komme fra Bangkok til øen på, end ved fly. Men selve Koh Chang har faktisk ikke deres egen lufthavn. I stedet flyver man ind i regionens midtpunkt i Trat. De flyver fire gange om dagen i højsæsonen (november-april) og to gange om dagen i lavsæsonen (juni-oktober).

Den hurtigste måde at udskifte Bangkok med Koh Chang på – store skyskrabere til glitrende sand – er ved at vælge en fly, privat taxi og færge kombination.

Det eneste selskab der flyver ruten er Bangkok Airways. Deres fly letter fra Suvarnabhumi lufthavn, hvilket gør det til en god mulighed for rejsende der leder efter at hoppe direkte til palmestrandene og det blå hav af Chang, efter en langdistance flyvetur til smilenes land. Flyveturen er kort, med kun 60 minutter i luften før du rammer asfalten på landingsbanen længere øst.

Bangkok to Koh Chang by flight, bus and ferry
Bil færge med Koh Chang i baggrunden

Men at komme til Trat lufthavn er selvfølgelig kun halvdelen af udfordringen. Derfra skal du til molen ved Ao Thammachat. Du kan prøve at fange din egen taxi, men der er ofte mangel på chaufføre og prisen kan være høje som skyerne. Det er bedre med en forudbestilt privat chauffør, især hvis du rejser som familie eller en gruppe og kan dele udgiften. Den mest populære kombi, er dog minivan og færge kombinationen. De sørger for turen til havnen og krydser endda med dig. Udover det, arbejder de ud fra ankomst tiderne på flyene fra Bangkok Airways.

Turen til molen tager omkring 20 minutter. Der vil der være en ventetid på færgen, før den krydser den 30 minutters snævre tur til den nordlige tip af Koh Chang. Tiden i luften, på vejen og til havs, løber tilsammen op i en 3-4 timer.

Bangkok til Koh Chang med bus og færge

Bangkok til Koh Chang med bus og færge
Mama Travel Tour er en af de potentielle bus/minibus muligheder

Tid – 7 til 9 timer
Pris – 90-150 kr
Komfort – 3/5

Der er en distance på lige under 402 kilometer på den thailandske motorvej, fra Bangkok til Trats Thammachat mole. Det vil sige at du kan køre hele vejen til punktet, hvor bådene forbinder Koh Chang til fastlandet. Turen vil tage omkring 4-5 timer, hvor man passere det hedonistiske feriested Pattaya og de skovede bjerge af Chanthaburi langs vejen.

Med bus tager en smule længere tid at komme til Trats færgehavn end med fly, men er også en meget billigere mulighed hvis du skal fra Bangkok til Koh Chang.

Der er et par forskellige muligheder hvis du tager ud på denne tur. Den mest populære måde for rejsende i Thailand, er som regel med minivan. Der kan være op til 14 personer og kører direkte fra sted til sted, uden at stoppe for andre medrejsende på vejen fra Bangkok. Så har du de lidt større busser – kendt som VIP eller ekspres busser – der har meget mere plads, men er en del langsommere og mindre komfortable. Du kan også stole på de lokale Thai bus forbindelser som kører fra Ekkamai station, men vi har undgået disse da de kan være svære at forudbestille og få til at passe med afrejsen på færgen.

Bangkok to Koh Chang by ferry
En bilfærge på vej til Koh Chang © BBbirdZ / Shutterstock.com

Der er adskillige tour guides at finde, når du er på udkig efter forbindelser på ruten til Trat. Den hovedsagelig ting der separerer dem, er hvor de kører fra i Bangkok. Triple T Travel har minivans der kører fra Mochit New Van Terminal i Chatuchak og en station i Ekkamai. Buraphas busser kører fra Suvarnabhumi lufthavn terminal. Imens Mama Travel og Tour kører fra det populære backpacker og fest nabolag af Khaosan Road.

Det er altid en god idé at forsyne dig med kombi billetter gennem sider som 12Go.asia, for at alt går som smurt. De sørger for minivan eller bus til molen, i god tid til færgen. De inkluderer også færgebilletterne og kan endda også arrangere taxi ture direkte til hotel døren på Koh Chang med. Hej strandudsigt!

Bangkok til Koh Chang med privat taxi og færge

Bangkok til Koh Chang med privat taxi og færge
Thailand Limo by Datum er et taxi selskab der tilbyder ture fra Bangkok til Koh Chang øen

Tid – 6 til 7 timer
Pris – 860 kr
Komfort – 5/5

Kast rygsækkene i bagagerummet, læn dig tilbage, slap af og nyd udsigten – det er den form for rejse der er på menuen, til dem der kører med privat taxi fra Bangkok til Koh Chang. Det en simpel, sikker og behagelig metode, der tilbyder opsamling hvor som helst i den thailandske hovedstad, fra kanalerne af Wang Lang marked til de moderne skyskrabere af Silom. Her vil du også ankomme lige ved molen i Trat, hvilket gør turen til færgerne der krydser til det nordlige Chang, let som en leg.

En indlysende ulempe her er prisen. Men grupper af rejsende og hele familier kan splitte prisen op. Udover det, kan prisen på taxien være mere end bare bilen, og kan inkludere færgebilletter og turen til ethvert hotel på Koh Chang efter valg. Det er især attraktivt hvis du overvejer et mere afsides feriested på Lonely Beach (oplagt hvis du er til reggae fester og solnedgange) eller Bang Bao (en for scuba dykkerne) nede sydpå. En sikker måde på at lave en god handel er ved at søge og bestille så tidligt som muligt på 12Go.

Koh Chang er nok ikke den nemmeste af de thailandske øer at komme til fra Bangkok, men det er faktisk det charmerende ved den. Denne historiske bugt med hvide sandkorn og stenbelagte vige, dens abe svingende jungler og traditionelle fiskerlandsbyer, er stadig stort set urørt og ikke overbefolket. Det er helt bestemt værd at tage den halve dagsrejse i luften, land og til havs for at ankomme!


Bangkok til Koh Chang OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Bangkok til Koh Chang på?

Busser og både danner tilsammen en meget prisvenlig måde, at komme fra Bangkok til Koh Chang. Alle step på vejen kan gøres helt ned til 120 kr. Rent faktisk er det muligt at få rejsen endnu billigere end det, hvis du er tidligt ude og vælger den billigste udbyder med 12Go.asia.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Bangkok til Koh Chang på?

En flyvetur på en time fra BKK lufthavn til Trat, betyder at du nu kan undgå den lange vejbane, fra Bangkok til færge molen. Fra terminalen skal du fange en taxi eller bus for at finde til færgerne, der sejler dig til Koh Chang. Resultatet? Du kan forvente rejsen at vare omkring 4-5 timer fra start til slut.

Hvordan kommer man fra Bangkok til Koh Chang?

Hop ind på 12Go.asia, indsæt datoerne for rejsen og søg. Du vil finde flere forskellige måder at bytte Bangkoks loppemarkeder og street-food basarer, ud med den smukke ø af Koh Chang. Den mest populære metode inkluderer minivan og busser, fra hovedstaden til kysten og derfra en færge, privat taxi til havnen, og endda også fly fra Suvarnabhumi lufthavn til Trat inden en båd tager dig til øen.

Kan man flyve fra Bangkok til Koh Chang?

Ikke helt. Du kan dog komme til Trat lufthavn. Og det er rigtig tæt på – kun en 20 minutters køretur – til den primære mole, hvor færger til Koh Chang sejler fra. Du skal dog forvente at betale en hel del ekstra for den luksus at rejse i luften fra BKK. Der er kun et enkelt selskab der flyver ruten (Bangkok Airways) og pladser kan hurtigt blive udsolgt i højsæsonen måneder.

Hvor meget koster det fra Bangkok til Koh Chang?

Der er flere forskellige muligheder til at tilpasse forskellige budgetter på rejsen fra Bangkok til Koh Chang. Dem på et stramt budget vil nok foretrække den mere omfattende tur fra Khaosan Road hele vejen til havnen. Dem der har lidt mere at snolde for, kan sikre sig en billet på en af flyene hos Bangkok Airways til Trat. Som alternativ kan man bruge en smule ekstra på en privat chauffør, der vil ende på en fornuftig pris, hvis I er et par stykker i gruppen.

Hvor lang tid tager det fra Bangkok til Koh Chang?

Det kommer helt an på hvordan du vælger at rejse. Med et fly til at reducere rejsetiden, kan du klare turen på omkring 4 timer. Ved at lægge tilliden i biler og busser for at komme til havnen tæt på Trat, løber tiden nærmere op i 5-6 timer i alt. Hvorfor ikke bruge søgemulighederne på 12Go.asia til at sammenligne dine muligheder og vælge den der passer dig bedst?

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: