Hvordan man kommer fra Bangkok til Phuket

Hvordan man kommer fra Bangkok til Phuket

Denne guide kan hjælpe dig med at bytte vibrationerne og energien ved den thailandske hovedstad med de skinnende strande på landets største og mest populære ø. Med information omkring de hurtigste, billigste og mindre trættende veje at komme fra Bangkok til Phuket, har denne guide alt viden man som rejser behøver, for at tage fra den pumpende Khaosan Road til de palme fyldte Andaman strande.

Med en distance på lidt over 840 kilometer mellem de to, kan du fuldføre rejsen på en enkelt morgen, hvis du vælger at rejse i luften. Alternativt, gem dine baht til kolde Chang øl mens du kigger på solopgangen i Phuket og vælg en længere rejse, der dog kan koste mindre.

TransportTimePrisBilletter
Bangkok til Phuket med fly1.5 t220 krBestil Online
Bangkok til Phuket med bus12 t120 krBestil Online
Bangkok til Phuket med tog og bus16 t250 krBestil Online
Bangkok til Phuket med taxi (private transfer)12 t2500 krBestil Online

Bangkok til Phuket med fly

Bangkok til Phuket med fly
Et fly fra Bangkok Airways ved at lande i Phuket Lufthavn © IamDoctorEgg / Shutterstock.com

Tid – 1.5 timer (kun fly)
Pris – fra 200 til 700 kr hver vej – book i god tid for at spare mere
Komfort – 5/5

Der er flere fly fra Bangkok til Phuket end man lige regner med. Ved at linke Thailand’s sprudlende hovedstad med landets største ø, er de et populært valg blandt lokale og rejsende, der leder efter den hurtigste vej til sol, hav og sand.

Der er oceaner af flyselskaber der flyver på forbindelsen. Hvis man rejser på budget er Nok Air og Thai Lion Air typisk dem der har de billigste billetter. Så kan man finde de mere dyre services hos premium navne som Bangkok Airways og Thai Smile – disse har inkluderet bagage som standard, så det kunne ende som en bedre løsning hvis du ender ud i, at have pakket et par Aloha skjorter for meget.

Afhængig af hvilken lufthavn du ønsker at flyve fra, har du flere flyselskaber at vælge imellem

Vær opmærksom på at der er to lufthavne i Bangkok. Det indenlandske og regionale knudepunkt hos Don Mueang International Airport (DMK), har ofte de laveste priser. Dog er det meget mere enkelt at hoppe på et forbindelsesfly ved store Suvarnabhumi Airport (BKK), hvis du lige ønsker at snuppe en tur til stranden. Du kan nemt søge og opdage flyruter og booke billetter hos begge Bangkoks lufthavne på 12Go.asia.

Rejsetiden er typisk omkring 1.5 time fra afgang til landing. Du vil lande i Phuket International Airport på den nordlige del af øen. Tjek udsigten fra vinduerne når du lander, det er det smukke syn med hvide strande og kokosnødspalmer. Ved ankomst vil der være transport muligt til alle de største og bedst kendte resorts og strande.

Bangkok til Phuket med bus

Sarasin Bridge, broen der forbinder Phuket med landet
Sarasin Bridge, broen der forbinder Phuket med landet

Tid – omkring 12-15 timer
Pris – 100 til 250 kr, afhængig af hvilken klasse du rejser på
Komfort – 4/5

Busserne køre regelmæssigt fra store Bangkok til de fleste øer syd på, hvis Phuket altså er inkluderet. Fakta er, det er en af de bedst forbundne af alle Thailands strande. Det betyder du kan vælge afgang flere dage om ugen fra flere forskellige busselskaber, der hver tilbyder forskellige komfortniveauer.

De fleste vil køre fra den sydlige busterminal i Sai Tai Mai. En taxi der til fra backpacker knudepunktet ved Khaosan Road koster omkring 200 THB (40 kr). Alternativt køre der nogle busser om aftenen fra Sombat Tour station i Chatuchak, der er lidt nemmere at komme til fra downtown.

Der er en del at vælge mellem når man skal fra Bangkok til Phuket. Nogle af de bedst vurderede er Sombat Tour, Transport Co, Bus Express og Phuket Travel. Hos sidstnævnte kan du finde VIP billetter hvilket inkludere mere benplads, snacks, TV og air conditioning gennem hele turen.

Bangkok to Phuket by bus
Sombat Tour er en af de mange busselskaber man kan vælge mellem © AtomLineAran, nitinut380 / Shutterstock.com

Det er altid en god idé at booke din busbillet fra Bangkok til Phuket i god tid online. Det er især en god idé fra november til marts, hvor der er en del turister der dropper bylivet for at slikke sol på stranden. Tjek søgeværktøjet 12Go.asia ud for at sammenligne priser og få styr på reservationen inden afgang.

Ingen færge er nødvendig for at komme til Phuket. Øen er godt nok omkring af et krystalklart hav, men den er også forbundet med fastlandet ved en bro. Du ankommer højst sandsynligt ved Phuket Bus Terminal 2. Vær opmærksom på, at taxier på Phuket kan være meget dyre, så det ville være en god idé at forudbestille en.

Bangkok til Phuket med tog og bus

Bangkok til Phuket med tog og bus

Tid – 16+ timer
Pris – 250-300 kr
Komfort – 3/5

Desværre er der ingen jernbane der går direkte fra templerne i Bangkok til strandene på Phuket. Til gengæld skal togelskere ikke snydes, fordi det er nemlig muligt at bytte Thailands storby for Thailands strand ved at hoppe på toget til Surat også skifte til en bus for at fuldføre rejsen.hen changing onto a bus to complete the rest of the journey.

Det er ikke den hurtigste rute sydpå, men den kan være ret så fed

Det er uden tvivl ikke den hurtigste rute syd på, men den kan være ret så fed. Vælg en af morgenafgangene fra Hua Lamphong station i hovedstaden. Den vej vil du komme ud på den anden side af rismarkerne og afslutte turen ved at have udsigt ud over Thailands tågede bugt.

Du kunne også vælge aftentoget, hvilket tager lidt længere men tilgæld ankommer man tidligere på dagen i Phuket, måske endda med tid til at tage en dukkert i Andamanhavet inden aften.

Jernbanestationen Surat Thani
Tog der venter på passagere på jernbanestationen Surat Thani © ZAME Vitawas / Shutterstock.com

Det tager omkring 5 timer fra Surat Thani til Phuket. Du kan booke billet hos flere forskellige selskaber, hvor de fleste har afgang fra Surat Thani byen – en tuk-tuk fra togstationen kan være nødvendig. Vær forberedt på at betale omkring 80 kr for billetten.

At få en reservation på et Thaitog kan være tricky hvis du ikke er lokal. Det er der hvor booking services som 12Go kommer ind i billedet. De kan klare det hele for dig og du kan hente dine billetter uden for stationen når du ankommer.

Bangkok til Phuket med taxi (private transfer)

Bangkok til Phuket med taxi (private transfer)
En af BangkokTaxi24’s biler, tilgængelige på 12Go.

Tid – 12 timer
Pris – $390
Komfort – 5/5

Hvis du gerne vil hoppe på den palmefyldte strand på Phuket fra Bangkok med stil, så overvej en privat taxi. Det vil aldrig være den billigste løsning for transport, men du vil blive garanteret komfort og simpelhed. Du kan blive samlet op hvor end i byen du ønsker og et afsætningssted på Phuket efter eget valg. Det betyder at det er en dør-til-dør rejse; fra et fedt hotel til et andet.

Private taxis er ofte i luksusbiler med gode sæder, air conditioning og forfriskninger. Den totale pris er for antal biler der køre, så hvis i er flere rejsende kunne det være en god løsning som gruppe eller familie.

Der er mange måder at komme fra Bangkok til Phuket. Om end du ønsker at komme til andamanhavets kyst i luften, bus eller jernbane, kan du se frem til en nyde Thailands største ø og dens smukke sand og himmelblå vand.


Bangkok til Phuket FAQ

Hvad er den billigste måde at komme fra Bangkok til Phuket på?

Fordi der er så mange billige flyselskaber der flyver på ruten mellem Bangkok og Phuket, vil du kunne finde ud af, at det kan være billigst at flyve for at komme til øen. Husk at have i mente, at det kan koste ekstra angående taxis på begg sider og ekstra bagage løber også op. Du kan nemt sammenligne priserne på 12Go.asia’s booking platform.

Hvad er den hurtigste vej fra Bangkok til Phuket?

At flyve – selvfølgelig! Der er ingen bus eller tog der kan måle sig med den 1.5 time det tager i luften fra Bangkok til Phuket. Det er vigtigt at tjekke hvilken lufthavn dit valgte fly, flyver fra i storbyen. Det vil enten være den mindre Don Mueang International Airport i den nordlige ende af byen eller den store Suvarnabhumi Airport der ligger vest på. Billetter fra begge kan bookes online via 12Go.asia, hvor du også kan sammenligne og finde afgange forskellige tidspunkter på dagen.

Er der tog fra Bangkok til Phuket?

Der er intet direkte tog mellem Bangkok og Phuket. Dog, hvis du virkelig vil opleve glæden ved thailandske jernbaner, med bjerge og vilde jungler der suser forbi dit vindue, er det muligt at rejse med tog kombineret med bus fra Surat Thani.

Hvor lang tid tager det at komme fra Bangkok til Phuket?

Det afhænger meget af hvilken transport metode du vil bruge. Fly tager blot 1.5 time, hvilket vil være en total rejsetid på omkring 4 timer, fra dør til dør. Busser og tog kan gøres på 12-16 timer og køre ofte om natten.

Hvor mange dage i Phuket er nok?

Phuket er et fantastisk sted med skinnende strande og blåt hav, fester i Patong og farvefulde markeder. Du vil gerne bruge tre til fire dage på at nyde den afslappende stemning på stranden med en kold øl, inden du fanger en færge til bucket-list øerne som Phi Phis. Det er også muligt at bruge hele sin ferie i Phuket, der er luksus villaer og resorts nok til at få en dejlig rejse, kun på øen.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: