Hvordan man kommer fra Chiang Mai til Chiang Rai

How to go from Chiang Mai to Chiang Rai

Chiang Rai og Chiang Mai er de to primære urbaniserede byer i det nordlige Thailand. Begge byer er ved siden af vilde bjerge, med elefant trådte regnskoven og de forgyldte stupaer i de buddhistiske templer. Men de har hver deres egen unikke vibe og attraktioner. Chiang Mai er fuld med livligt natteliv og har et UNESCO gammelt kvarter; Chiang Rai er et klippe kravlende, religiøs arkitektur og støder på de fjerntliggende baker til den burmesiske grænse. Hvis du kan, burde de tilføje begge til din rejseplan. At rejse imellem dem er relativt nemt. Denne guide tager dig igennem alle muligheder der er for at krydse de 150km der skiller byerne ad.

TransportTidPrisBilletter
Chiang Mai til Chiang Rai med bus3 h32 krBook Online
Chiang Mai til Chiang Rai med taxi3 h600 krBook Online
Chiang Mai til Chiang Rai med ture24 h950+ krBook Online

Chiang Mai til Chiang Rai med bus

Chiang Mai to Chiang Rai by bus
The Green Bus company er den mest populære busoperatør i det nordlige Thailand © nitinut380 / Shutterstock.com

Tid – 3 timer
Pris – 30-60 kr
Komfort – 4/5, afhængig af hvilken billet du køber.

Størstedelen af de rejsende går efter efter at udskifte Chiang Mais miljøvenlige cafeer og gamle helligdomme for de hvidtippede templer i Chiang Mai med bus. Det er ikke blot den billigste måde at rejse fra by til by, men også den mest almindelige. Faktisk, så er der op til fem forskellige afgange om dagen. Som det næsten ikke kunne være nemmere, så er alle busserne fra det samme firma: The Green Bus Company.

For at komme på bussen skal du tage til Arcade Bus Station i Chiang Mai. Det er muligt at hoppe på en songthaews (fælles transport) som der kører op og ned af Kaeonawarat Road, hvis du rejser på budget. Alternativ kan du tage en taxi fra the Old City (Hvor de fleste af Chiang Mais hoteller er), det skulle koste omkring 100-150 THB.

Green Bus Company tilbyder op til fem afgange pr dag mod Chiang Rai, det er med forskellige busser og med forskellige former for siddepladser.

Prisen på din billet vil udelukkende afhænge af hvor meget komfort du kunne tænke dig på rejsen. Green Bus tilbyder tre forskellige klasser af siddepladser: A-Class, X-class og V-Class. A-Class bliver nærmest foræret væk for 32 kr. Det er simple sæder, men der er stadig air conditioner. X-class er et mellemklasse valg, på busser med toiletter og bedre klimakontrol. V-class vil koste 63 kr eller mere, men her vil du have bedre sæder og en del mere benplads.

Green Bus Classes
Green Bus Express sæderne er til venstre og Green Bus VIP sæderne til højre.

Turen i sig selv følger igennem en masse fjerne landeveje. Den tager dig igennem de vilde regioner dominerede af tågede toppe i Khun Chae National Park og de tæt beplantede steder ved Doi Luang National Park. Der er rigeligt man kan se på ud af vinduet, især hvis der er en del trafik at arbejde med. Fra Chiang Mai, kan du enten tage bussen fra Terminal 1 eller Terminal 2. Den første plejer rejsende at vælge, fordi at det er placeret tæt på i byens centrum og nærmarkederne.

Chiang Mai til Chiang Rai med taxi

The road from Chiang Mai to Chiang Rai
Vejen fra Chiang Mai til Chiang Rai er ret kurvet © Gerardo C.Lerner / Shutterstock.com

Tid – 3 timer
Pris – 600-1100 kr
Komfort – 5/5

Hvis du ikke har brugt alle dine bath på thai stick og deres Thai karry pasta i de levende natte bazars i Chiang Mai, har du måske nok til at praje en taxi mellem Chiang Mai og Chiang Rai. Det er den mest luksuriøse og komfortable måde at klare rejsen mellem de to nordiske byer. Du vil have hele bilen for dig selv, med aircondition, bløde polstrede sæder og en privatchauffør. Det føles virkelig sådan..

Der er ikke nogen mere behagelig måde at rejse fra Chiang Mai til Chiang Rai end i din egen bil, men tricket er at dele udgiften.

Og det betyder at du skal betale ekstra. Du kan forvente mindre biler vil koste omkring 750 kr, mens større SUVs og minivans koster op til 1100 kr. Det gode ved denne løsning er at det for hele bilen for hele tiden. Jo flere personer der kan klemmes ind, jo flere kan i være til at dele regningen. Så det kan helt klart være værd at overveje hvis man rejser som en familie eller har overtalt nogle hostel venner til at rejse med over til Chiang Rai for en stund, til at udforske Golden Triangle of the hilltribes!

Chiang Mai til Chiang Rai med taxi
En taxi fra Chiang Mai til Chiang Rai koster normalt mellem 600 kr til 1300 kr afhængigt af sæson og biltype

Turen i taxi vil normalt følg den samme rute som busserne. Men, hvis i finder en let og hurtigt bil, kan i snildt klare turen på mindre tid. Det er sjældent at turen tager mere end tre timer for chauffører og nogen gange går det endda hurtigere. Bare vær’ forberedt på en masse sving – disse bjergveje er mere snoet end en Sydøstasiatisk slange!

Chiang Mai til Chiang Rai med ture

Chiang Mai to Chiang Rai by tour
Det Hvide Tempel eller Wat Rong Khun er inkluderet i de fleste ture til Chiang Rai

Tid – Hele dagen, eller flere day – det er op til dig
Pris – 950+ kr
Komfort – 4/5

En mere nuanceret metode til at komme rejse mellem Chiang Mai og Chiang Rai er med af dagstur eller flerdagestur. Ja, du vil rejse fra den ene by til den anden, men du vil også komme på eventyr og udforske det fjerne og fantastiske landskaber i det nordlige Thailand på vejen, hvor du virkelig får den rå kultur og uimodståelige smukke natur serveret lige for dig.

Alle turene har forskellige priser, men det er dog sjældent at finde noget til mindre end 950 kr. Du kan også punge ud med lidt mere og lave en rejseplan som varer i flere dage, hvor der er inkluderet ophold i bjerghuse og trekking camps, til at møde de long-halsede Karen stammefolk og etniske elefant reservater, bade i varme kilder og hike igennem de uberørte dale som dvæler ud ved Myanmar. Det er fantastisk.


Uanset hvilken vej vælger at benytte fra Chiang Mai til Chiang Rai, er du sikker på at nyde rejsen. Den tager dig gennem snoede bjergveje til utrolig smukke viewpoints og gennem jungle-bevoksede stier og fjerne dale. Ha’ kameraet klar!


Chiang Mai til Chiang Rai Spørgsmål og Svar

Hvilken er den billigste måde at komme fra Chiang Mai til Chiang Rai?

Det er bussen. Tjek Green Bus Companys bedste tilbud – deres såkaldte A-class. Billetter kan blive købt ved Arcade Station i Chiang Mai, men vi anbefaler at købe dem på forhold på 12Go.asia. Hvis du gør det, kan du næsten altid klare rejsen med 32 kr

Hvilken er den hurtigste vej fra Chiang Mai til Chiang Rai?

Turen fra Chiang Mai til Chiang Rai tager normalt lige omkring tre timer. Men du kan måske klare turen en smule hurtigere hvis du vælger at gå med en taxiselskab. Det er mange af dem, men Jed Yord, Glassflower og Smart En Plus er blandt de mest populære. De kan alle blive forudbestilt på 12Go , og de kan endda få dig til Chiang Rai på 2.5 timer eller en smule mere.

Hvordan kommer man fra Chiang Mai til Chiang Rai?

Nyd asfalten og forbered dig på bjergveje, fordi ruten fra Chiang Mai til Chiang Rai foregår ikke på normale veje. Begge byer har dog deres egne lufthavne, men de ligger simpelthen for træt til at det kunne forsvares med kommercielle grundlag.

Det betyder at busser og taxier er de muligheder du har, selvom nogle rejsende måske gerne vil rejse som en del af en organiseret tur gennem regionens nationalparker og gemte bjergbyer. Du kan bestille direkte transport fra a-til-b nemt på 12Go.asia.

Hvor meget koster en taxi fra Chiang Mai til Chiang Rai?

Det er normalt at betale omkring 630 kr for de mindste biler. Her kan der være fire personer, så prisen vil ende på 160 kr pr person, hvis du kan klare at få bilen fyldt. Større biler og minivans kan koste op til 1100 kr, men der kan du til gengæld også have flere passagerer med. Det er bedst at bruge 12Go.asia’s online søgefunktion – for at sammenligne tilbud hos alle de store rejseselskaber før du bestiller.

Hvor meget koster bussen fra Chiang Mai til Chiang Rai?

De almindelige busser fra Green Bus Company der kører mellem Chiang Mai og Chiang Rai, koste koste mindre end 32 kr. Det er for økonomi pladser (A-class). For mere luksus skal du have fat i et tilbud på X-class og V-class, men der ender du med at skulle betale 44 kr eller 63 kr for disse. En privat minivan der kan rumme 7-14 personer er en anden mulighed. De koster normalt 1100 kr, men det er dog en pris i kan spille mellem alle dem der er friske på turen.

Hvor lang er bus turen fra Chiang Mai til Chiang Rai?

De gode nyheder til dem der ikke har lommepenge nok til at tage en taxi, er at busserne generelt set ikke er meget langsommere end taxierne. Faktisk tager begge dele lige omkring de tre timer. Det kan dog tage længere hvis man er uheldig med trafikken. Specielt når talker vindfulde bjergveje som til tider kun har et enkelt spor.

Kan man tage en hel dagstur fra Chiang Mai til Chiang Rai?

Det kan du helt sikkert! Hvis du forlader Chiang Mai tidligt, så kan presset et eventyr gennem det nordlige Thailand ind i rejseplanen. Pitstops kan inkludere ting som Wat Rong Khun (det mystiske Hvide Tempel i Chiang Rai), se hvor Khong River møder grænsen til Laos og Myanmar, og de gamle ruiner af det gamle Siam, ved Chiang Saen. Det er en god måde at komme fra A til B, mens man ser nogle af regionens mest fantastiske attraktioner!

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: