Hvordan man kommer fra Krabi til Koh Lipe

How to go from Krabi to Koh Lipe

Turen fra Krabi til Koh Lipe er en rigtig odysseen. Den tager dig over mere end 177 kilometer af andamanhavet, hvor øde øer udragende sten står som tårn over koralrevene og de utællelige mangroveskove. Du vil gå fra en summende by til hvor tuk-tuks og strandhoteller ligger langs vandet hele vejen til øen der ligger ved grænsen til Malaysia, kendt for dens sandbunds snorkling lagooner og adgang til utrolige Tarutao National Marine Park. Denne guide kan hjælpe dig planlægge turen. Den opstiller alle mulighederne for transport, som inkluderer direkte færger og båd forbindelser med stop, alle inden for et rimeligt rejsebudget.

TransportTidPrisBilletter
Krabi til Koh Lipe med højhastigheds færge4.5 t510 krBestil Online
Krabi til Koh Lipe med van og båd7 t250 krBestil Online
Krabi to Koh Lipe by taxi and boat4 t890 krBestil Online

Krabi til Koh Lipe med højhastigheds færge

Krabi til Koh Lipe med højhastigheds færge
Tigerline Travel er din bedste mulighed for en højhastigheds færge

Tid – 4.5 timer
Pris – 510+ kr
Komfort – 4/5

Det tætteste du kommer på at rejse direkte fra Krabi til Koh Lipe er en højhastigheds færge med Tigerline. Den suser direkte over andamanhavet fra nord til syd. Men den er ikke helt direkte. Der er små pitstops på andre øer som Lanta eller Phi Phi langs vejen. De vil tilføje lidt ekstra tid til turen, men du kigger stadig på nogle effektive fire til fem timer før du sætter fødderne på det sukker bløde sand af Tarutao National Marine Park.

Alle afgange sejler fra Klong Jilad Pier. Det er et rigtig nemt sted at komme til hvis du har været på et af de besøgte backpacker hostels eller hoteller i Krabi Town. Alternativt kan du bestille billetter med transfer fra Ao Nang og endda Railay (dog er prisen på longtail færgen som regel ikke inkluderet) med Tigerline via 12Go.asia.

Tigerline Travel Ferry
Pålæsning ved Klong Jilad Pier

Højhastigheds færgen fra Tigerline kan hjælpe dig bytte Krabi ud med Koh Lipe uden nødvendigheden for en lang tur over land.

Du vil også nyde et fint niveau af komfort på turen. Tigerline Travel kører med moderne både med aircondition og massere af udendørs siddepladser og arealer. Den sidstnævnte er perfekt hvis du har planer om at stå på dækket og nyde udsigten over andamanhavets øer suse forbi – nogle af de syn der ligger på ruten fra Krabi til Koh Lipe er virkelig værd at blive våd for på dækket!

Ved ankomsten i Koh Lipe vil færgen sejle op lidt fra fastlandets Pattaya Beach. Der er ikke nogen permanent havn der, så du vil skulle hoppe på en longtail træbåd for at komme til kysten. Det er et ekstra beløb på 50 THB (10 kr.) for den tur. At komme til lands er nu blevet nemmere med den nye plastik jetty, men du vil muligvis blive bedt om at hoppe af direkte i vandet og vade op på stranden som havde du svømmet hele vejen.

Krabi til Koh Lipe med van og båd

Krabi til Koh Lipe med van og båd
Smart En Plus er et af de selskaber der tilbyder kombinerede van og båd billetter

Tid – Op til 7 timer
Pris – 250-380 kr
Komfort – 4/5

Der er en lang vej fra Krabi til Koh Lipe. Det er derfor mange rejsende vælger at tilføje en bustur til et sted længere syd for at barbere lidt af bådturen af. Typisk vil du rejse med bus til enten Hat Yao Pier eller Pakbara Pier. Den første er tæt på byen Trang, mens den anden er hoved molen med færger og speedbåde som sejler til Lipe, forbundet til regionen Satun og den sydlige by Hat Yai.

Selvfølgelig vil den samlede køretid afhænge af hvilken havn du går efter. Det mest almindelige sted at skifte til båd er nede i Pakbara. Turen dertil tager som regel tre eller fire timer, som kan tage længere tid hvis der er meget trafik ud af Krabi. Samtidig vil turen til Hat Yao Pier tage omkring tre timer i gennemsnit. Turen kan være et eventyr i sig selv, tænk på at du skal igennem fjerne landsbyer og fiske områder, tæt jungle og de tilsyneladende endeløse syn af karst bjerge omringet af gummitræer.

Siddepladser i en af Silaphat Transfer både der sejler fra Pakbara til Koh Lipe
Siddepladser i en af Silaphat Transfer både der sejler fra Pakbara til Koh Lipe

Tag bussen fra Krabi hele vejen syd til enten Trang eller Satun og du kan reducere tiden du skal bruge på færgen for at lande på Koh Lipe.

Det er vigtigt at time din transfer med en af færge afgangene så du ikke er strandet på fastlandet. Heldigvis er det super nemt ved hjælp af 12Go – hele pakken med båd og bus inkluderet i en bestilling. Den eneste beslutning du skal tage er hvilken færgeforbindelse du vælger at krydse andamanhavet med…

En af mulighederne fra Hat Yao Pier er Tigerline Fery. Den sejler med moderne både der kun sejler en gang om dagen tidligt på eftermiddagen. Langt flere afgange – alle som regel lidt billigere – sejler fra Pakbara. De inkluderer højhastigheds færger med Smart En Plus og Jolly Travel. Men der er også speedbåde du kan nyde for dig selv, som vil være dyre men super hurtige.

Krabi til Koh Lipe med taxi og båd

Krabi til Koh Lipe med taxi og båd
Andaman Taxis er et af de taxaselskaber der tager dig fra Krabi til molen efter dit valg

Tid – 4 til 7 timer
Pris – 890 kr
Komfort – 5/5

Ja, taxaer vil komme til at koste en del mere end med bussen til molen. Men der er et par fordele ved det. Nummer et: Du kan dele beløbet mellem hele gruppen, da prisen på omkring de 690 kr. for turen til havnen er for hele køretøjet. Nummer to: Du betaler for ekstra luksus og komfort. Taxaer vil hente dig stort set hvor som helst i Krabi eller i Ao Nang og bringe dig direkte til færgerne, med minimale stops og massere af benplads langs vejen. Perfekt.

Den sværeste del ved at sammensætte en taxa og båd kombination fra Krabi til Koh Lipe, er nok at passe ankomsten i Pakbara eller Hat Yao Pier med færge afgangene. Derfor er det vigtigt at tjekke afgangene fremad ved at bruge 12Go.asia, eller meget simpelt bare bestille en samlet billet der inkluderer transfer og krydsningen over andamanhavet. Der er eftermiddags både der tilbydes af selskaber som Smart En Plus, Bundhaya Speed Boat, og Satun Pakbara Speed Boat Club, som skulle hjælpe dig komme i land på Lipe i tide til en aften øl på Sunset Beach.

Der er koralreve, Robinson Crusoe øer, vilde sten klædte kystlinjer, tætte jungler og skæve karst bjergkæder der separerer Krabi fra Koh Lipe. Men dette er intet problem for den målbevidste rejsende, som kan klare denne fantastiske rejse fra fastland til ø på så lidt som fem eller seks timer. Vi ses på de perfekte hvide sande!


Krabi til Koh Lipe OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Krabi til Koh Lipe på?

Spring fra de direkte både og gå efter en kombination af bus og færger hvis du er ude efter den mest økonomiske tur for at have flere penge til dine Chang øl på Lipe strand. De er de billigste af dem alle, med priser på omkring 310 kr. pr. person i gennemsnit. Rejsetiden vil nok være omkring en syv timer fra start til slut. Hop ind på 12Go.asia hvor du kan sammenligne alle dine muligheder på ruten, hvilket inkluderer både fra både Hat Yao Pier og Pakbara Pier.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Krabi til Koh Lipe på?

Med ingen fly på ruten direkte til Koh Lipe (der er ikke nogen lufthavn på denne tropiske paradis ø, heldigvis!), så kommer direkte færger ind som den hurtigste transportmulighed. De kan klare turen på så lidt som 4.5 timer, men tager sædvanligvis fem eller mere grundet det gyngende hav og med pitstops ved steder som Phi Phi og Koh Lanta langs vejen. Du skal bare advares at billetter ikke er de billigste, dog kan du holde prisen så langt nede som muligt ved at bestille i god tid via 12Go.

Hvordan kommer jeg fra Krabi lufthavn til Koh Lipe?

Den mest sikre måde at sørge for at du vil læne dig tilbage på Lipes Pattaya Beach efter at du lander i Krabi lufthavn, er ved at sikre dig en pakke med transfer og båd billet gennem 12Go.asia. Ved at gøre det betyder det at du har en chauffør klar, der venter venter på dig ved ankomsthallen med transport direkte til bådene. Det vil muligvis betyde at komme så langt sydpå til du rammer Satun for at fange færgen. Eller vil det muligvis betyde at cruise over til Klong Jilad Pier for at fange en højhastigheds Tigerline service.

Hvor langt ligger Krabi fra Koh Lipe?

Hvis du tegner en lige linje fra Krabi til Koh Lipe, ville målet være lige over 177 kilometer. Dog vil ture mellem disse to populære steder af det sydlige Thailand sædvanligvis løbe op i mange kilometer mere. Hvis du tager bussen, vil du skulle ud på en 305 kilometers tur, for at komme til havnen i Satun hvor passagerer hopper på båden. Selv den direkte færge vil rejse længere, med øer og koralreve at undgå på vejen.

Hvor mange dage har du brug for på Koh Lipe?

Vi ville sige minimum fem dage på Koh Lipe. Nogle vil sige mindre, men vil næsten altid fortryde at de ikke tog en dag mere. Hvis man ser simpelt på det, det er ikke den nemmeste ø i Thailand at komme til. Du kan se frem til en rejsetid på omkring syv timer fra Krabi. Så tag det roligt, nyd den rolige stemning, læn dig tilbage på Sunset Beach – du forstår pointen. Selvfølgelig, hvis du har mere tid at lege med, vil Koh Lipe ikke skuffe dig. Der er dykker ekspeditioner i Tarutao National Marine Park og massere af sjov i nattelivet at bruge tid på efter du er færdig med alt R&R.

Hvilken måned er bedst for Koh Lipe?

Det kommer an på hvad du mener med ‘bedst’. Enten i december eller januar er der bedst vejr. De har de tørreste dage og massere af sol, mens andamanhavet stadigvæk er klart. November er hvor at højsæsonen starter, så du vil nok møde et par nedbører der stadig kan komme når du kommer der, men rejseprisen og hoteller skulle begge være billigere. Menneskemængden og prisen vil også have tendens til at dykke mod enden af højsæsonen, omkring marts og april. Sommertid er monsun, hvor mange færgeforbindelser fra Krabi til Koh Lipe stopper helt.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: