Hvordan man kommer fra Krabi til Koh Phi Phi

Hvordan man kommer fra Krabi til Koh Phi Phi

Både Krabi og Koh Phi Phi er store stop på den almindelige rute, rundt om det imponerende område af det thailandske Andaman. Den ene er en tilbagelænet strandby, hvor hoteller ligger langs det gule sand og med klipper i ryggen. Den anden er en livlig ø med bambus-barer og ildshow, laguner fyldt med fisk og skove med voksbelagte palmetræer.

Hvert år tager tusindvis af rejsende springet mellem de to. Det er en tur på kun 30 kilometer på en lige linje, så du kan forvente at trille ind i Koh Phi Phis Tonsai Pier, efter kun få timer på havet. Denne guide kan hjælpe dig planlægge din tur, med alt den information på både og de bestillingsmuligheder du har, når det kommer til at bytte fastlandet ud med øerne.

TransportTidPrisBilletter
Krabi til Koh Phi Phi med normal færge2 t67 krBestil Online
Krabi til Koh Phi Phi med højhastigheds færge1.5 t74 krBestil Online
Krabi til Koh Phi Phi med delt speedbåd1 t170Bestil Online
Krabi til Koh Phi Phi med privat speedbåd1 t1500 krBestil Online

Krabi til Koh Phi Phi med normal færge

Krabi til Koh Phi Phi med normal færge
Andaman Wave Master færge tager passagerer fra Krabi til Koh Phi Phi

Tid – 2 timer (kun på færgen)
Pris – 70-90 kr
Komfort – 4/5

Normal-hastigheds færger forlader Krabi flere gange gennem morgenen, første omkring kl. 9. De seneste afgange er midt på eftermiddagen omkring kl. 15. Disse er de større og langsommere både der klarer turen. Men selv med den titel, tager det som regel kun to timer, før de går i havn under de store klipper på Koh Phi Phi Don.


Den rigtige bonus er prisen. Den billigste almindelige færge fra Krabi til Koh Phi Phi kan du få for kun 60 kr. For at sige det på en anden måde: Det er nok til at du kan give en omgang af kolde Chang øl på den hvide sandstrand af den dejlige Loh Dalum Beach når du ankommer!

Krabi to Phi Phi by normal ferry
Indendørs på Andaman Wave Master færge med sæder og aircondition © Subodh Agnihotri / Shutterstock.com

Den normale færge tager to timer, lav pris og jævnlige afgange – Ikke en ting at pege på!

Selve turen er meget ligeud. Ankom til molen mindst 30 minutter før afgang. Hop på båden. Så det bare afsted. Vi anbefaler at finde et sæde på det ydre dæk. Færgen sejler mod syd langs en vild strækning ved Andaman kysten. Mod øst vil du muligvis kunne spotte det fine sten sand af den ensomme lille ø Koh Jum. Til vest vil du se silhuetten af Ko Yao Yai – En af områdets mere urørte ædelstene.

Hvis du ønsker at hoppe på den normale færge fra et hotel på Krabi eller nær Ao Nang, er det en god idé at bestille en pakke der har inkluderet transport til Klong Jilad Pier. Det vil sikre dig at ankomme i god tid til at gå ombord på båden. Alternativt er der også både fra Chaokoh Travel Center der sejler fra Nopparat Thara Pier i selve Ao Nang. Alle muligheder kan søges på og bestilles i god tid med 12Go.asias søgeværktøj.

Krabi til Koh Phi Phi med højhastigheds færge

Krabi til Koh Phi Phi med højhastigheds færge

Tid – 1.5 time
Pris – 75+ kr
Komfort – 4/5

Nogle gange er det muligt at score en plads på højhastigheds færge til samme pris som en normal færge. Hvis du finder dem! Opereres de af de vel omtalte Songserm, som sejler med moderne både der normalt kan skære lidt af længden af turen. Den bedste måde at lave gode handler er ved at bruge 12Go i så god tid i forvejen som muligt, især hvis du sigter mod de kokosnød-kastede strande på Koh Phi Phi i højsæsonens måneder, mellem december og april.

Skær noget af tiden af turen til de vidunderlige strande og kyster på Koh Phi Phi, ved at bestille en plads på højhastigheds færgen fra Krabi.

Afgangs stederne og den smukke udsigt på sydsiden af båden, er det samme som på de langsommere både. Du vil skulle finde op til den store Klong Jilad Pier på sydsiden af Krabi Town omkring 30 minutter til en time før færgen sejler. Så vil du cruise mellem mangroveskove og sol-kastede øer på din vej syd over Phang Nga Bay til selve Koh Phi Phi.

Det er muligt at arrangere kombinerede billetter, så du kan komme fra terminalerne i Krabi lufthavn til bådene. De er en kanon idé hvis du flyver sydpå fra Bangkok eller Chiang Mai, eller hvis du lander fra en langdistance flyvetur og vil direkte mod hængekøjerne og Mai Thai barerne på Koh Phi Phi. Opsamling sker uden for ankomst udgangen og turen til molen vil tage omkring 25-30 minutter.

Krabi til Koh Phi Phi med delt speedbåd

Krabi til Koh Phi Phi med delt speedbåd
Delt speedbåd i Andamanhavet © SORANAT7 / Shutterstock.com

Tid – 1 time
Pris – 170 kr
Komfort – 3/5

I højsæsonen er der en enkel delt speedbåd der tilbyder ture mellem Krabi og Koh Phi Phi. De tilbydes af Koh Phi Phi Kanichta Tour som sejler ud af Krabi River Marina. Det er super tæt på hostel- og hotellerne i Krabi Town, men er også kun en 25 minutters køretur fra Ao Nang eller Krabi lufthavn. Du kan forvente at betale omkring det dobbelte af prisen på en normal færge for denne hurtige billet.

Der er afgang kl. 9:15 om morgenen og turen tager små 60 minutter fra start til slut. Det gør den til den hurtigste mulighed der sejler mod Koh Phi Phi, der får dig til Tonsai Beach i tid til den ønskede morgen thailandske omelet og mango juice, med udsigt over Andaman. Den primære ulempe? Ture med speedbåde kan være voldsomme. Selv den mindste bølge vil gynge båden og der er ofte ikke meget plads til baggage.

Krabi til Koh Phi Phi med privat speedbåd

Krabi til Koh Phi Phi med privat speedbåd

Tid – 1 time eller hele dagen med rundtur
Pris – Omkring 1.500 kr.
Komfort – 3/5

Der er to muligheder på menuen for dem der er ude på at rejse med stil og fart på, over Andamanhavet til Koh Phi Phi. Du kan forhandle og prutte om prisen med lokale bådejere og båd selskaber, for at få din egen speedbåd ud fra Krabi.


Du kunne også tage en planlagt rundtur med speedbår. Den første kan være dyr, men betyder også at ankomme i Tonsai Pier på 60 minutter, eller mindre. Den anden vil tage hele dagen. Dog er det et eventyr i sig selv, at kunne udforske de uberørte strande af Koh Phi Phi, de skjulte bugter rundt om nordkysten og endda få et glimt af den ikoniske Maya Bay langtfra.

Rundture sejler som regel fra molen ved Railay eller Ao Nang. Derfra går de direkte over til Hat Nappharat Thara-Mu Ko – Koh Phi Phi National Park, for en dag med sjov og hygge. Stop for snorkling, svømning og solbadning er alle inkluderet, sammen med en forberedt frokost og servicen af en engelsktalende guide. Samtidig foregår turen på små, hurtige skibe hvor der kan være flere personer. Hvilet gør dem perfekte til at dele prisen mellem rejsegruppen.


Den sten-stærke klippe af Koh Phi Phi vinker fra horisonte af Krabi. Den lover solnedgange der flimre lyserødt, rødt og orange over Andamanhavet, glødende hvide strande og fester med ildshows. Heldigvis er der mange muligheder, for at komme fra den ene til den anden, med høj-oktans speedbåde og klassiske færge at vælge imellem.


Krabi til Koh Phi Phi OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Krabi til Koh Phi Phi på?

At holde budgettet nede på denne populære rute er en nem sag. Normale færge kan klare turen på to timer. Værd at tage med, er at de ikke gør ondt på lommen. Priser kan findes helt ned til 60 kr. for selve båd turen. Med lidt ekstra mønter klarer du turen med taxier til og fra havnene.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Krabi til Koh Phi Phi på?

Du vil skulle løsne budgettet en smule for at få nok baht til en speedbåd. De sejler fra Krabi Town fra vandkanten og rammer Koh Phi Phi på omkring en time. Det er halvdelen af hvad en normal færge gør det på. Det er klogt at bestille billetter for de små ture i god tid i forvejen på 12Go.asia. Der er begrænsede pladser og priser kan skyde i vejret i højsæsonen.

Hvordan kommer man fra Krabi til Koh Phi Phi?

Hoppet fra Krabi til Koh Phi Phi, er et hop fra fastland til ø. Uden lufthavn på øen, betyder det at du skal dertil i båd. Det eneste spørgsmål er, hvilken båd. Tjek 12Go.asia for at søge og sammenligne alle de forskellige valgmuligheder. Der er hurtige speedbåde der koster mere, men som klarer turen på en time, i den ene side af skalaen. Og på den anden er der normale færger hvor der er plads til flere passagerer og koster mindre.

Hvor lang tid tager færgen fra Krabi til Koh Phi Phi?

Den normale færge klarer turen fra Krabi til Koh Phi Phi på to timer. Det er kun tiden til søs. Du vil også skulle regne transporten fra Krabi lufthavn eller strandene ved Ao Nang med, ventetid ved færgen terminalen og et lille beløb på Koh Phi Phi for at komme ind på øen (400 THB).

Hvor meget koster færgen fra Krabi til Koh Phi Phi?

Priser på forskellige færger med forskellige selskaber vil variere. I gennemsnit kan du forvente at betale fra 60 kr. og ikke mere end 100 kr. for at krydse de normale og hurtig hastigheds ruter. Det er nemt at få overblik over prisen på turen fra Krabi til Koh Phi Phi vil blive på dine valgte datoer. Bare hop på 12Go.asia og søg.

Er Koh Phi Phi værd at besøge?

Det er det i den grad! Dette er en af Thailands mest ikoniske øer. Den står højt og flot i Andamanhavet som sovende giganter. Smaragd jungler falder som vandfald fra klipperne. Karst bjerge står til himlen. Der er skjulte strande og bugter som beder om at blive udforsket, langs med brede strande ved det dejlige Loh Dalum Beach og Tonsai, hvor reggae barer ligger ud til vandet. Der er også en nationalpark, med myldrende koralreve og laguner som flyder med havskildpadder og hajer.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: