Hvordan man kommer fra Phuket til Koh Phangan

Hvordan man kommer fra Phuket til Koh Phangan

Turen fra Phuket til Koh Phangan er en rejse fra Thailands største ø, til dens største party destination. Du vil bytte de pastelfarvede hytter og afslappende madmarkeder ud, med strandfester og vilde DJs indtil den lyse morgen,

På en lige linje er distancen mellem de to steder 260km. Men du vil komme ud på en længere rute. Du kan enten komme med fly til Koh Samui og derfra skal du skifte til en færge. Eller du kan tage busser gennem den vilde jungle, som går på tværs smilenes land før du skifter til færgen. Denne guide vil tage dig igennem alle dine transportmuligheder på rejse fra Phuket til fuldmåne festernes hovedstad.

TransportTidPrisBilletter
Phuket til Koh Phangan med fly og færge3 h500 krBook Online
Phuket til Koh Phangan med bus og færge8 h105 krBook Online
Phuket til Koh Phangan med taxi og færge6 h1500 krBook Online

Phuket til Koh Phangan med fly og færge

Phuket to Koh Samui by Flight
Du kan ikke flyve hele vejen til Phangan, men du skal flyve til Koh Samui og derefter tage en færge © Supakit_N / Shutterstock.com

Tid – 3 til 5 timer med gode forbindelser
Pris – Omkring 500 kr
Komfort – 5/5

Bangkok Airways står for flyvende der forbinder Phuket til øerne ved den Thailandske Golf. Desværre, så er der ikke nogen nem vej med fly direkte til Koh Phangan – der er faktisk ikke nogen lufthavn! I stedet skal du planlægge en rute som skal derhen, til ferie mekkaet Koh Samui

De gode nyheder er at der over seks forskellige afgange hver dag i højsæsonens måneder, som starter i November. Det første fly afgår klokken 9:45. Det sidste fly flyver klokken 19:50. Flyveturen i sig selv er ganske kort, den tager kun 55 minutter. Det betyder at du vil lande mellem palmerne på Koh Samui før din neon maling er tørret og klar til fuldmåne festen.

Hvis du timer dit fly og færge rigtigt, så vil hele rejsen tage under en halv dag.

Fra lufthavnen i Koh Samui, fortsætter rejsen videre til havnen hvor båden sejler til Koh Phangan. Flere gode nyheder: Bangrak Havn er en tur på kun 15 minutter i taxi fra terminalerne. Hvis du beslutter selv at ville prutte om prisen efter du lander, skal regne med at betale omkring 600 TBH for taxaturen. Derfor er altid bedre at finde kombinerede ture og billetter hos 12Go.asia. De garanterer dig en bedre pris, og har inkluderet fly, taxi og færge i en pakke.

Phuket til Koh Phangan med fly og færge
En Seatran Discovery færge på vej til Koh Phangan

En af de nemmeste færger at sejle med er Seatran Discovery, men kun fordi at den sejler fra Bangrak. Alternative forbindelser og sejlture med virksomheder som Lomprayah (Hurtige Katamaraner) og Raja Ferry (her kan du forvente større og langsommere både, men som koster mindre) sejler også rundt omkring fra Koh Samui Havn, men der et stykke længere fra lufthavnen og vil cirka tage omkring 30 minutter.

Nøglen er at time din rejse til perfektion. Hvis du sikrer dig at du kan lande og kan nå at tage med en af de daglige færger. (Seatran Discovery har færger som går klokken 13:00 og 16:30), er det muligt at klare hele turen fra Phuket til Koh Phangan på mindre end syv timer alt i alt. Hvis man flyver for sent er der en chance for at man er fanget i Koh Samui og må vente indtil næste morgen med at tage afsted.

Phuket til Koh Phangan med bus og færge

Phuket to Koh Phangan by bus and ferry
Lomprayah VIP busser er overraskende behagelige

Tid – 8 til 10 timer
Pris – 100-200 kr
Komfort – 3/5

Okay, ruten der går fra Phuket til Koh Phangan med bus og færge er ikke for dem der har travlt. Det kan tage hele 10 timer at krydse halvdelen af Smilenes Land og fra færge til færge med denne metode. Det er fordi, at selvom vejene generelt er i høj kvalitet skal man stadig igennem dårligt terræn i bjergkæderne, beskyttede skove i junglen og vilde flode der skal undgås på ruten. Det gode ved det hele? Du vil med garanti ikke komme til at mangle noget at se på ud af vinduet!

Busser snor sig deres vej gennem junglen og barske bakker og bjerge i det sydlige Thailand for at komme over til den anden side af den smukke Thailandske Golf.

Når man snakker om plads.. Så taler man om de store VIP busser der er. De mest behagelige er dobbeltdækkerbusser som køres af virksomheden Lomprayah, som har en smule mere benplads og good aircondition. Når det er sagt, så tilbyder stort set alle selskaber klima kontrol og god plads på deres ture. Afgang er enten fra Phuket Bus Terminal 2 eller Phuket Lufthavn, men du kan komme til at betale ekstra for taxi transfer til stationen fra hoteller i Patong, Karon, Rawai og andre resorts.

Lomprayah Catamaran
Lomprayah katamaranen vil tage dig fra Surat Thani til Koh Phangan hurtigt

Køretursdelen af rejsen tager et sted mellem fire og fem timer i alt. Destinationen? Det er Surat Thani som ligger på kysten ved den Thailandske Golf. Du vil ikke komme til at være i super lang tid, fordi at alle færgerne fra Donsak Pier, som er i den østlige del af byen. Det inkluderer de billige og langsommere både fra Raja Ferry og de hurtige både som bliver opereret af Seatran Discovery. De hurtigste både fra fastland til øerne er med Lomprayah, som sejler fra Tapee Havn som er tættere på Surat Thanis centrum.

Da dette uden tvivl er den mest populære måde at komme fra Phuket til Koh Phangan, vil vi altid råde folk til at booke i forvejen. Det er specielt en god ide hvis du vil rejse med de hurtige Lomprayah katamaran både eller hvis du rejser under højsæsonen (December-February)

Phuket til Koh Phangan med taxi og færge

Phuket to Koh Phangan by taxi and ferry
Andaman Taxis har flere muligheder af bilvalg som du kan tage fra Phuket til Surat Thani

Tid – 6 til 9 timer
Pris – 1500+ kr
Komfort – 4/5

Det her til alle jet setters og dem der vil have luksus! Når du er færdig med at slikke solen mellem Kata Noi’s hvide sand og deluxe hoteller, kan du kick-starte din rejse videre med stil, ved at vælge en privat taxa til at tage dig på tværs af landet. Plusserne ved denne mulighed er der mange af.

Først og fremmest vil du have nogle til at samle dig op der hvor du bor i Phuket. For det andet, vil du have uber komfort, med aircondition, bedre sæder og massere af benplads. For det tredje, så er der ikke andre med rejsende, så du kan gøre det hurtigere end hvis du tog bussen.

Det er muligt at organisere en privat taxa til at køre dig helt hen til hvor færgen afgår, men vær forberedt på at det kan blive en del dyrere med denne luksus.

Det hele løber selvfølgelig op i en større pris. Det er ikke unormalt at finde tilbud til mindre end 1300DKK for denne rute. Derudover så komme du til at mangle en færge billet, som skal købet igennem en forhandler som 12Go.asia (Vælg Lomprayah katamaran service for de mest behagelige både). Det eneste punkt hvor man kan spare penge, er ved at dele regningen mellem gruppen. Prisen er for taxien og ikke pr person. Husk at spørge chaufføren om det er muligt at køre hele vejen til Donsak Pier, hvis du har intentioner om at tage en anden linje end Lomprayah Katamaran. Det ligger faktisk omkring 49 kilometer langs kysten fra Surat Thani, og hvor de resterende både til Koh Phangan vil have afgang.

Eventyret fra Phuket til Koh Phangan udføres af utallige rejsende hvert år. Fra den ene livlige festscene omringet af perfekte strande til en anden, for det virkelig den thailandske oplevelse med sol, sand, strand og hav til at få det ekstra. I dag kan du flyve, sejle and køre fra ø til ø – det kommer kun an på hvad du foretrækker.


Phuket til Koh Phangan Spørgsmål og Svar

Hvad er den billigste måde at komme fra Phuket til Koh Phangan?

Du vil spare god sjat bath hvis du vælger at tage med bussen og færgen som forbinder Phuket med Koh Phangan. De kører flere gange om dagen og forbinder Thailands største ø med havnene som fører ud til golfen til lands, før du skifter til bådene. Hvis du skal sparer der hvor du kan, skal du holde øje med billige billetter hos firmaer som Raja Ferry Phantip 1970, de er normalt de billigste udbydere af dem alle, og kan bookes via 12Go.asia.

Hvilken er den hurtigste vej til fra Phuket til Koh Phangan?

Hvis du planlægger det rigtigt, er den hurtigste vej ud af Phuket og Andaman kysten på østlige øer af Thailand, med fly.

Bangkok Airways har op til seks afgange mellem Phuket Airport og Koh Samui hver dag i højsæsonen. Efter du lander skal du have transfer ned til båden med kurs mod Phangan, så hav det i mente når du rejser. Hvis det hele er koordineret kan turen tage så lidt som 5 timer alt i alt.

Kan man flyve fra Koh Phangan til Phuket?

Ikke direkte. Dog kan du flyve direkte fra Koh Samui til Phuket. Takket være Bangkok Airways. Hele turen tager omkring 55 minutter og der vil være 6 fly med afgang hver dag. Selvfølgelig skal du booke en færge billet, som tager dig fra Samui til Phangan som der skal lægges til budgettet, men du kan købe det hele som en pakke med taxi til havnen inkluderet, hos 12Go.

Kan man tage en båd fra Phuket til Koh Phangan?

Nej, det kan man ikke. Hvis man tager et kig på kortet kan man se at en båd fra Phuket til Koh Phangan skulle navigere igennem hele den Malayahalvøen. Det ville tage uger! Og selvom det lyder som et rigtig eventyr i sydøstasien, anbefaler vi stadig at tage en kombination af bus og båd. Man skal vejen østpå fra Phuket (Som er forbundet med fastlandet af en bro) skal du køre til Surat Thani og derefter hoppe på en færge der, som alt i alt nok kommer til at tage omkring 8 til 10 timer. Hele turen samlet kan nemt bookes på 12Go.asia.

Er Phuket eller Koh Phangan bedst?

Det er en af de sværere.. Med thaiernes egne ord lyder det:”same same, but different” hvad angår disse øer. Phuket er et kæmpe fest mekka, når man ser på Patong og boko gaderne af Phuket Town. Alligevel er det afbalanceret med deluxe resorts som Kata Noi og Rawai, hvor villaerne er til at finde over den junglede kystlinje til hvide strande. Phangan minder meget om det, men har strejf af backpacker vibes, med many party hostels og bambus strand barer og yoga træning. Det er mest kendt for Fuldmånefester, men rolig og fredelig nordlig strand hvor man kan slappe af.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: