Hvordan man kommer fra Koh Samui til Koh Phangan

Hvordan man kommer fra Koh Samui til Koh Phangan

Fra et tropisk paradis til et andet, turen fra Koh Samui til Koh Phangan er kun et kort hop, over det himmelblå vand i Thailandbugten. Disse øer har steget højere og højere op og er blevet to af Thailands mest populære feriedestinationer, i de seneste årtier. Der er Samui, med det glinsende hvide sand på Chaweng og det formidable spa feriested på Bo Phut. Så er der Phangan, hjemstedet for det famøse Full Moon Party og skjulte strandbrede med rigdom af palmekranse. At gå fra den ene til den anden er et åbenlyst fremskridt i rejsedagbogen. Udover det, er der et hav af måder hvorpå du kan komme til Phangan, som inkludere højhastigheds færger der klarer det 31 kilometer spring på ingen tid…

TransportTidPrisBilletter
Koh Samui til Koh Phangan med højhastigheds færge45 min37 krBestil Online
Koh Samui til Koh Phangan med katamaran30 min80 krBestil Online
Koh Samui til Koh Phangan med normal færge1.5 h30 krBestil Online

Koh Samui til Koh Phangan med højhastigheds færge

Koh Samui til Koh Phangan med højhastigheds færge
Songserm færger er både sikre og komfortable

Tid – 45 minutter (kun i båd)
Pris – 35-60 kr
Komfort – 4/5

Mange af de direkte båd forbindelser der går mellem Koh Samui og Koh Phangan, falder under kategorien højhastighed. Dog er de faktisk ikke den hurtigste måde at komme fra mole til mole på (for det, tjek katamaranen herunder). De klarer stadigvæk turen på 40-45 minutter i gennemsnit, så det vil aldrig tage et stort stykke ud af din strandtid på Haad Rin.

Skift Samuis flimrende strande ud med Phangans jungle-kransede kystlinje, på kun 45 minutter med en højhastigheds færge.

Hold øje med turene fra Songserm og Seatran Discovery. Det er selskaberne med det bedste omdømme, der laver direkte ture tværs over. Der er en lille forskel på de to, det er kun Songserms både, der forlader Nathon Pier på vestsiden af Koh Samui, mens Seatran Discovery sejler sin rute fra det populære hotel og Bungalow område Bangrak i den nordlige del.

Den sværeste del ved turen, vil nok være at komme frem til molen, på hver side af din færge tur. Heldigvis kan du gøre alt dette meget simpelt, ved at vælge en af 12Go.asias rejse kombinationer. De koster en smule mere – omkring 130 kr. i alt – men lover opsamling og aflevering ved hvert et ønsket sted på begge øer. Du vil have en chauffør ventende i din lobby på hotellet på Samui, og en taxi ventende på at sende dig afsted, på din festlige tur på Phangan ved Thong Sala havn. Nemt, ik’?

Koh Samui til Koh Phangan med katamaran

Koh Samui til Koh Phangan med katamaran
Lomprayah katamaranen er den hurtigste (og sjoveste!) for at komme fra Koh Samui til Koh Phangan

Tid – 30 minutter (kun i båd)
Pris – 70 kr. med opsamling ved hotel
Komfort – 5/5

En af hovedårsagerne til at vælge katamaranen mellem Koh Samui og Koh Phangan er at den opereres af Lomprayah. Det er et af rejseselskaberne med bedst omdømme med færge ruter i Thailandbugten, fremragende topkarakterer på kundeservice, effektiv billet håndtering, og hurtig på- og aflæsningstid ved havnene.

Katamaranen er den hurtigste og mest behagelige mulighed for at suse fra Koh Samui til Koh Phangan.

Det skal ikke være en hemmelighed, at prisen ikke er den laveste. Du vil betale omkring 70-80 kr. for turen fra bred til bred. Du vinder dog også fordelen ved en behagelig rejse, en af de hurtigste forbindelser mellem de to øer og valgmuligheden af tre afgangs punkter. Med det sagt, kan du tage afsted fra Nathon Pier vest på øen, Pralan Pier tæt på hotel striben ved Maenam og et stop, tæt på bungalows ved Big Buddha Beach i Bangrak oppe nordpå. 12Go tilbyder fine kombinerede muligheder for transport og færge billetter, der skulle gøre det til en leg at komme fra din bungalow til en af afgangs stederne.

I alt giver Lomprayah fem muligheder for at komme til Koh Phangan på om dagen. Den tidligste sejler kl. 8 om morgenen. Den seneste sejler kl. 17:30. Da katamaranen er en højhastigheds mulighed, er turen over vandet til ankomst punktet ved Thong Sala, ikke mere end en halv time. Det betyder at der er mindre tid med at vente og mere tid med at slubre strålerne i dig på Haad Rins livlige strand.

Koh Samui til Koh Phangan med normal færge

Koh Samui til Koh Phangan med normal færge
Hvis du hurtig bliver søsyg og foretrækker en langsom båd, skulle du overveje at sejle med Raja Ferry

Tid – 1.5 time
Pris – 31 kr
Komfort – 4/5

Hvis du nyder friske bådture med udsigt over glinsende tropiske strande og svingende palmetræer, så vil du nok synes om den længere tur, der er ved den normale færge. Disse langsommere både sejler fra det sydvestlige hjørne af Koh Samui, ved molen Lipa Noi. De er større end deres katamaran kammerater og tager omkring 1.5 time før man når i land ved havnen Thong Sala.

Den normale færge er nok ikke den hurtigste, men den er for det meste den billigste måde at rejse fra Koh Samui til Koh Phangan.

Raja Ferry er en af primære selskaber der opererer på ruten. Du kan bestille billetter hos dem gennem 12Go.asia, sammen med pakker der inkluderer minibus til og fra lobby på hotel på begge sider (det koster en smule ekstra, omkring 100 kr. hver vej).

Generelt sagt, vil den langsomme båd ende på den bedste pris for at bytte Samui ud med Phangan. Gennemsnitsprisen ligger omkring 30 kr, hvilket skulle efterlade lidt ekstra skillinger til neon malingen og cocktails-spande når der kommer gang i Full Moon Party.

Bon voyage folkens! Med en små 30 minutter på katamaranen der skiller dig og den sol fyldte, livsnyder og ligeud sagt pragtfulde ø Koh Phangan, der er intet andet at gøre end at smøre solcremen på, gøre bikini og badeshorts klar, og få bestilt. Vi ses til Full Moon Party!


Koh Samui til Koh Phangan OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Koh Samui til Koh Phangan på?

Hvis du holder regnskab på dine bath, vil du nok synes om den langsomme færge. Den er faktisk ikke så langsom igen – turen fra mole til mole er på omkring 1.5 time. Udover det, vil du have tid til at vinke farvel til Koh Samui fra det øverste dæk og se Phangans palme-toppede bakker komme nærmere. Denne mulighed vil kun efterlade dig 30 kr. lettere på pungen, men du vil måske foretrække at betale lidt ekstra når du bestiller på 12Go.asia, for at inkludere transport til båden i Lipa Noi.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Koh Samui til Koh Phangan på?

Katamaran både tilbyder den hurtigste måde at hoppe fra den ene ø til den anden. De suser over det glinsende vand i Thailandbugten, fra den nordlige kyst af Koh Samui, til molen Thong Sala på mindre end 35 minutter. Det tager dog som regel lidt længere tid end det hvis man medregner transport fra hotel til havnen. Alt tilsammen, er det muligt at klare turen på under to timer, hvis du bestiller en af de smarte kombi billetter på 12Go.asia.

Hvordan kommer man fra Koh Samui til Koh Phangan?

Båd – naturligvis! Vi taler om to øer her, folkens. Det vil sige at hoppe med på en af færgerne der krydser de 31 kilometer af den krystalklare Thailandbugt, vil altid være det foretrukne valg af transport. Gudskelov er der flere forskellige selskaber der opererer på ruten. 12Go.asia gør det super nemt at sammenligne mængden, om du så end er ude på at spare penge til Full Moon Party og søger de billigste muligheder, eller om du simpelthen bare skal frem til Koh Phangan så hurtigt som muligt.

Hvor lang tid tager det at komme fra Koh Samui til Koh Phangan?

Det kommer virkelig an på hvilket færge selskab du vælger at sejle med. Den hurtigste er Lomprayah. De har katamaran forbindelsen, som kan hjælpe dig bytte Samui ud med Koh Phangan på så lidt som 30 minutter. Derefter kommer Seatran discovery og Somgserm. Deres højhastigheds færger klarer ruten på 45 minutter. Til sidst, den langsommeste mulighed er stadigvæk kun 1.5 time fra havn til havn, med Raja Ferry. Du skal også medregne en time eller deromkring, for taxi turer til og fra hotel eller hostel på hver side.

Hvordan kommer jeg fra Koh Samui lufthavn til Koh Phangan?

Den bedste måde at komme fra lufthavnen i Koh Samui, til hjemstedet for Full Moon Party, er ved at sikre dig en kombi billet på 12Go.asia som inkluderer en taxi fra ankomsthallen til molen. Det ville være en god idé at punge lidt ekstra ud og enten vælge højhastigheds færgen, eller katamaranen, kun fordi at de begge sejler fra den nordlige kyst på Koh Samui, meget tættere på hvor du lander med fly. Hvis du kun har købt en færgebillet, så husk at gøre brug af de forudbetalte taxi stande i terminalen. De tilbyder lift direkte til Bangrak og Nathon piers (til henholdsvis 400 TBH og 800 TBH).

Hvilken er bedst Koh Samui eller Koh Phangan?

Det kan man ikke svare på! De er begge forskellige. De er begge super fede! Koh Phangan har gjort sit navn til Thailands svar på Ibiza, primært på grund af de mega fester der finder sted hver gang der er fuldmåne. Sæt mod Haad Rin og nyd dem med over 40.000 andre fest kammerater. Koh Samui, er imens mere familievenlig, et tilbagelænet samlested for afslapning. Østkystens strande er mere kendte – Lamai til Chaweng – men strandene nordpå i Maenam har luksushoteller med strande langs fyrretræer. Hvor du vil tager hen kommer virkelig an på hvilket thailandsk eventyr du er ude efter.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: