Hvordan man kommer fra Phuket til Koh Phi Phi

Hvordan man kommer fra Phuket til Koh Phi Phi

Så turen går til Koh Phi Phi? Godt valg. En ø med beklædte karst bjerge og smaragd jungler som slingre direkte fra det turkisblå Andamanhav, derop med de mest imponerende steder i hele Thailand. Tusindvis af rejsende kommer denne vej i søgen for det hvide sand, hoteller ved stranden og cocktailbarer omringet af palmetræer.

Mange af dem tager turen fra Phuket. Det er et af de tætteste steder at starte rejsen til i øerne fra. Udover det har den sin egen lufthavn og rigeligt med båd forbindelser på den 50 kilometer krydsning af Phang Nga Bay, til molen ved Phi Phi. Denne guide kan hjælpe dig finde, sammenligne og bestille alle transportmulighederne der er på ruten lige nu.

TransportTidPrisBilletter
Phuket til Koh Phi Phi med normal færge2 t86 krBestil Online
Phuket til Koh Phi Phi med speedbåd1 t150 krBestil Online
Phuket til Koh Phi Phi med bus og færge7 t120 krBestil Online

Phuket til Koh Phi Phi med normal færge

Phuket til Koh Phi Phi med normal færge
Andaman Wave Master er en af de mest populære selskaber når man skal fra Phuket til Koh Phi Phi.

Tid – 2 til 4 timer
Pris – 85+ kr
Komfort – 5/5

Kun et hurtigt blik på kortet af Thailands Andaman kyst, vil afsløre strækningen på omkring 50 km. af hav der separerer Phuket og Koh Phi Phi. Begge er øer, men den ene er forbundet til fastlandet med en bro, mens den anden flyder ud af syd enden af det smukke Phang Nga Bay. Heldigvis er rejsen fra mole til mole en af de mest populære i regionen, så du vil finde adskillige færger på ruten, inden du har fået tømt din Chang øl.

Ud af dem er det normal-hastigheds færgen der er den foretrukne for de fleste rejsende. De er store, har flere dæk med inde- og udendørs arealer, siddepladser med aircondition og kraftige motorer. Selskaber som Andaman Wave Master har plads til 450+ personer. Men de er ikke det eneste selskab på ruten. Songserm, Seatran Phuket, Ao Nang Travel and Tour og Phi Phi Cruiser er også populære muligheder.

Phuket til Koh Phi Phi med normal færge
Indendørs siddepladser med aircondition på en Andaman Wave Master færge © Subodh Agnihotri / Shutterstock.com

Myriad færgeselskab tilbyder afgange på store både fra Phukets Rassada Pier til Phi Phi over morgenen og eftermiddagen.

Majoriteten af færgerne sejler ud af Rassada Pier. Den rager ud af sydvest siden af Phuket. Det er nemt at komme til fra selve Phuket Town. Dog er det sædvanligvis en god idé at sikre sig billetter der inkludere taxi, hvis du befinder dig længere væk – lad os sige i fest mecca Patong – eller flyver direkte til Phuket lufthavn og vil direkte mod Phi Phi. Det kan du gøre med hjælp fra 12Go.asia. Bare kig efter pakker der inkluderer taxi på Phuket siden.

At krydse havet tager i sig selv to til fire timer. Men du vil ikke komme til at kede dig, da udsigten er fantastisk. Mod nord vil du kunne spotte sandbakkerne og kokosnød træerne af det fjerne Ko Yao Yai. Mod syd skal du kigge efter splinterne af sten, der rejser sig dramatisk fra Andamanhavet. Nogle færger vil endda tage en omgang om Koh Phi Phi Leh når du nærmer dig destinationen – det er øen der blev gjort kendt af Leonardo DiCaprio i The Beach!

Phuket til Koh Phi Phi med speedbåd

Phuket til Koh Phi Phi med speedbåd
Speedbåd i Phuket © SORANAT7 / Shutterstock.com

Tid – Lige over en time
Pris – 150-250 kr
Komfort – 3/5

Hvis du simpelthen ikke kan vente med at tage billeder af de maling-krakelerende longtail både på Tonsai Bay og svømme under vandet på Monkey Beach (en af de bedste strande på Koh Phi Phi), er der ikke andet at gøre end at hoppe på speedbåden. Hurtigt og rasende, de koster en tand mere, men tvivl ikke et sekund. Yep, på disse små både tager hele turen fra Phuket til Phi Phi kun lidt over en time i alt!

Men speedbåde er ikke blot værd at overveje på grund af farten. Du vil også kunne finde dem sejle fra alle former for steder fra Phuket. Fra Ao Chalong Pier i syden af øen til Bang Rong Pier oppe nordpå, der er rigeligt af muligheder. Det er gode nyheder hvis du vil skippe den lange tur til Rassada Pier for at hoppe på de store færger, eller vil undgå mængder af medrejsende.

Mindre end 80 minutter er hvad du skal bruge for at bytte summen af Phuket ud med det idylliske jungle bakker af Koh Phi Phi, når du tager en speedbåd.

Et lille råd er: Speedbåde kan være en ekstremt slingrende måde at rejse på. Det er det samme på denne tur som på andre speedbåde. Andaman ser måske ikke så hård ud når det stille flyder ind ved kysten af Rawai Beach i Phuket, men sejl ud på havet og du vil altid støde på bølger. Konklusion? Du vil højst sandsynligt sætte pris på en af de større både hvis du har let ved søsyge.

Tonsai Pier
Tonsai Pier, Koh Phi Phi © Siraj Ahmad / Shutterstock.com

Ankomst stedet på Koh Phi Phi siden, er det samme som for de primære færger. Du vil trille ind i molen i Tonsai. Det er lige ved udkanten af den primære by, med cafeer, restauranter og rigeligt hoteller inden for gåafstand. Og husk at have 20 THB klar ved hånden til konservering gebyret ved havnen – det skal alle betale.

Phuket til Koh Phi Phi med bus og færge

Phuket til Koh Phi Phi med bus og færge
Luftfoto af Koh Phi Phi

Tid – 7 til 8 timer
Pris – 120+ kr
Komfort – 2/5

En alternativ mulighed der er åben for rejsende der har ekstra tid i kalenderen, er at hoppe til Koh Phi Phi via Krabi Town. Du kan fange de lokale busser til omkring 40 kr. fra Phuket bus terminal. Det tager dem op mod tre timer at svinge rundt om hele Phang Nga Bay. Når du lander i Krabi, vil du skulle finde hen til havnen enten med tuk-tuk eller songthaew (delte lokale minibusser), for at finde de normale færger der styrer mod syd over Andamanhavet.

Denne rute kræver skift og transfer, men der er dog den bonus at du vil spare lidt penge. Når det er sagt, er det ikke det store man kan spare, så det handler mest om eventyret. Du vil få muligheden for at se den fjerne ø Koh Jum og den travle fisker havn i Krabi på din vej til Phi Phi, stadigvæk kan turen går hen og tager otte timer eller mere.

At komme til Phi Phi-øerne er et ritual for første gangs besøgende i Thailand. Disse forbløffende øer er kendte for deres store sten-klædte karst bjerge og bomulds-hvide sand. Din tur dertil fra Phuket, skulle ikke være svær at organisere, når du har alle former for færger og både, store og små der sejler mellem øerne.


Phuket til Koh Phi Phi OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Phuket til Phi Phi på?

Rent ud sagt, vil du nok spare et par euro ved at vælge de lokale busser, tuk-tuks og færger hele vejen rundt om kysten, for at gå via Krabi. Dog vil det kunne tage op til otte timer, så hvis man tænker i tiden brugt og penge sparet, er den billigste rute mellem Phuket og Koh Phi Phi helt klart den normale færge. De kan fås helt ned til 80 kr. hver vej, når du bestiller dem i god tid på 12Go.asia.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Phuket til Phi Phi på?

Speedbåd. Som der ligger i navnet, tilbyder de det hurtigste hop fra molen ved Phuket til Koh Phi Phi. Selve krydsningen tager sædvanligvis 1-1.5 time for dem. Men du kan også spare tid på transfer til havnen, da speedbådene sejler fra mange forskellige havne spredt på østkysten af Phuket ø. Du kan søge og finde den der er mest oplagt for dig, på 12Go.asia.

Hvordan kommer man fra Phuket til Phi Phi?

Med båd selvfølgelig! Med ingen lufthavn på paradis øen Phi Phi, eller veje der fører dertil, skal du kaste anker før eller siden for at krydse til de famøse Phi Phi øer til havs. Heldigvis er der tonsvis af muligheder. Færger sejler fra havnen i Phuket, alle tidspunkter på morgenen. Alternativt kan du hoppe på speedbåden og klare turen på næsten samme tid det tager at lave en pad Thai.

Hvor meget koster færgen fra Phuket til Phi Phi?

Den normale pris for de normal-hastighed færger der går mellem Phuket og Koh Phi Phi starter omkring 80 kr. Det kan ændre sig i højsæsons månederne (december til marts) og fra selskab til selskab. Vi anbefaler altid at du bestiller dine billetter i så god tid som muligt på 12Go.asia, hvilket har en smart søgefunktion der kan udpege den billigste båd i høstakken.

Hvor lang tid tager bådturen fra Phuket til Phi Phi?

Bare roligt, du vil næsten aldrig være længere på vandet end tre timer når du tager fra Phuket til Koh Phi Phi. Selv den langsommeste færge på ruten, klarer turen på omkring en time. Samtidig kan speedbåde sende dig over Andamanhavet fra havn til havn på lige over en time, men de koster så lidt ekstra.

Hvad tid går den seneste færge fra Phuket til Phi Phi?

Da færgerne ikke sejler efter solnedgang og det tager omkring tre timer at klare krydsningen, vil du nok finde den seneste mulige afgang fra Phuket ved omkring kl. 15:00. Dette kan dog variere fra måned til måned som nye tidstavler kommer i brug. Med det sagt, vil almindelige færgeafgange med populære selskaber som Andaman Wave Master og Seatran vise deres færge for sidste gang på dagen, sejle fra Rassada Pier omkring kl. 13:30, med en forventet ankomst i Phi Phi kl. 16:30.

Hvordan kommer jeg fra Phuket lufthavn til Phi Phi ø?

Det er intet problem når du bestiller en kombineret transfer-færge billet med 12Go.asia. Tril ud af de primære ankomst udgange og du kan have en ventende på dig med dit navn på et skilt (sejt, ik’?). De vil sende dig direkte til Rassada Pier, hvor du hopper på en af bådene der sejler mod Phi Phi. Nemt. Selvfølgelig ville du kunne klare den helt selv, men vær sikker på at besøge de forudbetalte taxi stande inde i Phuket lufthavn. Og husk at standard prisen for et lift til molen ligger på en 700 THB/130 kr!

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: