Hvordan man kommer fra Bangkok til Koh Tao

Hvordan man kommer fra Bangkok til Koh Tao

Hvid-sands strande, forskellig farvet koral haver, beundringsværdige havdyr og bakker der fører til fugtige jungler – hvad kunne være en bedre kur for Bangkoks endeløse støj? Heldigvis er det nu nemt at bytte den thailandske hovedstad ud, med glitrende vandkant på Koh Tao.

Denne guide sætter fokus på bare et par få, af de mest populære muligheder for at rejse de 410 kilometer der skiller de to steder ad. Der er fly og færger, busser og toge, som hver tilbyder billetter til Koh Tao til forskellige priser og rejse-stil. Lad os komme i gang…

TransportTidPrisBilletter
Bangkok til Koh Tao med fly og færge8.5 t280 krBestil Online
Bangkok til Koh Tao med tog og færge18 t290 krBestil Online
Bangkok til Koh Tao med bus og færge8 t150 krBestil Online

Bangkok til Koh Tao med fly og færge

Bangkok til Koh Tao med fly og færge
At tage et fly til Koh Samui og så en katamaran til Koh Tao er den mest behagelige måde © Jeerapan Jankaew / Shutterstock.com

Tid – 8.5-12 timer, afhængigt af fly-færge forbindelsen
Pris – 300-600+ kr
Komfort – 5/5

En kombination af fly og færge er nok den hurtigste måde at bytte byen, for kysten af Koh Tao. Udover det, har passagerer på denne rute et hav af muligheder. Ture fra Bangkok kan gøres til alle de forskellige regionale destinationer, der føre til øerne i thailandbugten. Og selvom der er mange måder at komme fra A til B på, er der nogle få der gør sig ekstra interessante, de kan alle nemt bestilles på 12Go.asia.

Den første er at hoppe på en af de korte premium ture med Bangkok Airways fra store Suvarnabhumi lufthavn. De kan tage dig direkte til Koh Samui. Luksus spa hoteller og strande fyldt med bambus-barer der findes i overflod, så du er nok fristet til at blive hængende lidt inden du fortsætter. Alternativt kan du blive hentet ved ankomst terminalen og drage direkte mod en af de tre moler hvor speedbåde vil vente på dig, klar til at sejle de små to timer for at ramme Koh Tao – kig efter Lomprayah katamaranen for den hurtigste tur.

Hvis hastighed er nøglen, vælg fly og færge for at komme i mål på Koh Tao hurtigst muligt.

Der er mange flyselskaber – også inkluderet budget selskaber (tjek Nok Air og AirAsia) – der rammer ruten fra Bangkok til Surat Thani. Det er et regionalt midtpunkt for at komme til steder som Koh Tao, så der vil være bredt udvalg af forbindelser til færgeselskaber som Seatran Discovery, til dem der ankommer om morgenen. Det er for det meste også en af de mest overkommelige, af alle selskaberne. Lavprisselskaber som Nok Air og AirAsia har også ruter til Chumphon lufthavn. Disse fly letter fra midtpunktet af de indenlandske og kortdistance flyvninger fra Don Mueang International og vil være den hurtigste luft forbindelse af dem alle, før du skifter til færgen. Andre går til Nakhon Si Thammarat lufthavn, som nok vil tage over en time, men tilbyder en genvej til Donsak Pier og til den store mængde bådture, der derfra sætter mod Koh Tao.

Bangkok til Koh Tao med tog og færge

Bangkok til Koh Tao med tog og færge
Kombinerede tog og færge billetter kan bestilles gennem 12Go.asia © Pratan Saetang / Shutterstock.com

Tid – 18 timer
Pris – 290 kr. (anden klasse), 430 kr. (første klasse)
Komfort – 4/5

Der er ingen grund til at efterlade solid grund på din vej fra Bangkok til Koh Tao. Thai Railways tilbyder en rute der har afgang syd for byens charmerende Hua Lamphong station og hele vejen til Surat Thani. Derfra skifter du fra skinner til hjul og kører direkte østpå mod Tapee Pier eller Donsak Pier, for at hoppe på færgen der fører dig til øen.

Hop på toget med overnatning fra Bangkok af, til at ankomme tidligt ved færgen og kom i land på Koh Tao i tide til morgenmaden!

På papiret er tog-båd muligheden den længste af dem alle. Men fordi det er muligt at hoppe på en overnattende afgang fra Bangkok, kan du klare turen imens solen går ned og gå efter at ankomme til Koh Tao i tid til brunch ved stranden. Kig efter afgangene fra byen kl. 18:30, 19:30 eller 22:50, for at gøre brug af toget med overnatning, der betyder at du vågner til synet af kyst og karst bjerge af central Thailands morgen. Den store prisforskel på turen ligger mellem første- og anden klasse sovepladser, hvor der på anden klasse er delt rum med gardin til privatlivet og første klasse der har et privat rum der inkluderer håndvask. Den bedste måde at planlægge din tur på, er uden tvivl ved at finde en kombineret billet på 12Go. De lover dig ikke kun garanti ved hvert step ad vejen, men med opsampling ved stationen og et forudbestilt sted på færgen ud af Surat Thani, og så er der også et belejligt kontor til at hente billetterne til togene, lige udenfor Hua Lamphong station.

Bangkok til Koh Tao med bus og færge

Bangkok til Koh Tao med bus og færge

Tid – 8-15 timer
Pris – 150-300 kr
Komfort – 3/5

Der er ingen tvivl – Bussen er stadig den billigste vej at gå, for at udskifte de travle backpacker barer og markeder i Bangkok, med det skinnende hav og nysgerrige koraller i Koh Tao. At drage ud på den thailandske motorvej kan naturligvis tage lidt ekstra tid, sammenlignet med at flyve. Men der er rigeligt at vælge imellem på menuen når det kommer til at vælge hvilket selskab du vil køre med…

Det prøvede-og-testede Lomprayah er helt sikkert den mest premium af dem alle. De kører en flåde af rene, moderne og er endda tilpasset med de hurtigste færgeforbindelser fra fastlandet til Koh Tao der kan findes – turen fra Surat Thani til strandene kan gøres på under fire timer. Kig efter busserne der kører fra det brummende Khaosan Road distrikt af Bangkok henholdsvis hver morgen og aften, kl. 6 (morgen) og 21.

At vælge en bus med overnatning betyder at du kan hoppe på en af de tidlige færger og kan komme til Koh Tao med hele dagen foran dig.

Andre selskaber som inkluderer Paradive Travel og Songserm, som begge kører til enten Chumphon eller Surat Thani, før man skifter til båden. Når vi snakker om både… Disse selskaber har det med at være en smule langsommere på vandet. Du kan regne med en total rejsetid fra Bangkok til øen vil lande på mellem 12-15 timer hvis du vælger dem, men prisen vil også være i den lave ende af skalaen.

Den hovedsagelige beslutning du skal tag, er om du skal tage en bus til Chumphon eller til Surat Thani og hvilken type færge du vil færdiggøre rejsen med. Heldigvis er alle de forskellige muligheder og dele af turen pænt præsenteret på 12Go.asia, hvor du også kan forudbestille for at komme foran i køen.

Rejsende der ender med at skifte det hektiske hjerte af Bangkok, ud med himmelblåt vand og PADI dykkercenter af Koh Tao er heldige – der er tonsvis af mulighed for at komme frem mellem de to steder. Om du så ender med at suse gennem luften eller rammer de thailandske veje, kan du se frem til at træde ind på et af thailandbugtens paradiser, efter mindre end en halv dag på farten.


Bangkok til Koh Tao OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Bangkok til Koh Tao på?

Busser kommer stadig ind som den mest prisvenlige måde af transport. De kan tage dig fra dit hostel ved Khaosan Road til byer som Surat Thani elle Chumphon, hvor nemme forbindelser til færge molen gør det muligt at sætte fod på Koh Taos strande, på mindre end 14 timer i de fleste tilfælde. Udover det, er den laveste pris stadig på omkring 150 kr, så du har flere baht til dykkerkurser når du ankommer.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Bangkok til Koh Tao på?

Det vil altid være i luften. Selvom Koh Tao er for lille til at have sin egen lufthavn, kan du skære et godt stykke af den 410 kilometer lange tur fra Bangkok, ved at komme op i luften. Det tætteste ankomst sted er på Koh Samui, men det vil koste dig lidt ekstra. Du kan også flyve ned til Chumphon, Surat Thani eller Nakhon Si Thammarat som alle forbinder til færgerne som fører til øen. En nem måde at bestille på er via 12Go.asias platform, som tilbyder kombi billetter for at undgå besværet ved transporten fra terminal til havn.

Hvordan kommer man fra Bangkok til Koh Tao?

Tjek 12Go.asias søgeværktøj og se de forskellige muligheder som er klar til rejsende, der vil videre fra Grand Palace og bare vil nyde det hvide sand på strandene af Chumphon Archipelago. Der er fly-færge kombinationer, busser med overnatning der forbinder med bådene, og endda toge der forlader hovedstaden for det forbindende midtpunkt nede ved det syd-centrale Thailand, før du bringes til Koh Tao.

Hvor flyver man hen for at komme til Koh Tao?

Frit valg på alle hylder! Koh Samui er klart favoritten. Det er ikke blot den tætteste destination af alle flyene der går mod Koh Tao fra Bangkok, men det er også en fantastisk ø i sig selv, som tilbyder gyldne strande og femstjernede feriehoteller (en enkel overnatning, muligvis?). Chumphons lufthavn er et godt valg hvis du vil have den korteste flyvetur, før du hopper på en færge. Samtidig tilbyder Surat Thani og Nakhon Si Thammarat massevis af muligheder når det kommer til at vælge båd.

Er Koh Tao dyrt?

Koh Tao er ikke en af dyreste af de thailandske øer, men det er heller ikke den billigste. Det gennemsnitlige daglige prisniveau ligger på omkring 1,000 TBH (180 kr.), med street-food, øl med solnedgang og div. kompromiser ved gode handler. Du vil også se at Koh Tao er et af de billigste steder i Sydøstasien for at tage et PADI dykkerkursus, med begynderpakker der starter helt nede fra 420 kr.! En ting: Taxier på Koh Tao kan være dyre, så du skulle måske overveje at forud arrangere ture med transport fra din hoteldør via 12Go.asia.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: