Hvordan man kommer fra Surat Thani til Koh Tao

Hvordan man kommer fra Surat Thani til Koh Tao

Frem med scuba udstyret, klar til at snorkle og hoppe i bikinien – Koh Tao venter. En af de tre mest kendte øer af Chumphon Archipelago (en gruppe der også inkluderer Koh Phangan og Koh Samui), den er kendt for den bomulds hvide isthmus beach ved Ko Hang Tao, dens fisk myldrende dykkersteder og de indre bakker skjult i smaragd junglen.

Selvom det er det mest nordlige og fjerneste flække i Chumphon gruppen, skulle de 115 kilometer der dækker fra Surat Thani på det thailandske fastland være hurtigt overstået. Du kan hoppe på hvilken som helst båd forbindelse, der står mellem højhastigheds færger og katamaraner og endda med mulighed for at tilføje en taxi eller bus som transfer til havnen. Tjek det ud…

TransportTidPrisBilletter
Surat Thani til Koh Tao med katamaran3 t150 krBestil Online
Surat Thani til Koh Tao med højhastigheds færge5.5 t160 krBestil Online
Surat Thani til Koh Tao med taxi og færge5.5 t440 krBestil Online

Surat Thani til Koh Tao med katamaran

Surat Thani til Koh Tao med katamaran
Lomprayah katamaranen er den hurtigste måde at komme fra Surat Thani til Koh Tao på © OlegD / Shutterstock.com

Tid – 3 til 5 timer
Pris – 150-170 kr (kun båd billet)
Komfort – 5/5

Der er mange grunde til at vælge katamaran forbindelsen mellem Surat Thani og Koh Tao. Muligvis den vigtigste ting, at det er den hurtigste båd forbindelse du kan vælge. Rejsetiden på disse hurtige bad boys kan være så hurtigt som 3.75 timer. Det vil sige at du suser ud af havnen om morgenen (der er en afgang kl. 9) og ankommer i tid til en pad Thai frokost i madhusene af Mae Haad Pier. Der er også en afgang der sejler kl. 15:30 og får dig til Koh Tao om aftenen – et godt valg hvis du rejser til Surat Thani fra andre steder i regionen før du går i retning mod øerne.

Katamaranerne køres af Lomprayah og er den hurtigste båd forbindelse af dem alle mellem Surat Thani og Koh Tao.

Udover det sejler katamaran færgerne fra Tapee Pier, imens de fleste alternativer sejler ud fra Donsak Pier. Tjek kortet for at se hvor de er – den første er meget tættere på centrum af Surat Thani. Du skal ikke tænke på at planlægge lange minivan eller bus transfere før du hejser anker og drager til søs. Fra Surat Thani Night Market ved San Chao, er det en små 12-minutters taxi tur. Fra Surat Thani lufthavn er turen kun 25-30 minutter til molen.

Lomprayah Catamaran - Seating Options
Et par af siddepladserne som er tilgængelige på Lomprayah katamaranen

Prisklassen ligger på omkring 150 kr. for selve bådbilletten. Hvis du vil tilføje opsamling i lufthavnen eller ved dit hotel i Surat Thani, vil priserne være omkring 190 kr. Dette er priser som ligger mere eller mindre i samme klasse som de andre færger, hvilket er grunden til at dette altid er en af de populære muligheder. Hvilket også er grunden til at vi tænker at det er vigtigt at du sikre dig dit sæde i god tid. Heldigvis gør 12Go.asia det muligt for dig at bestille mange måneder inden din rejse til smilets land. Kig efter tilbuddene fra rejseselskabet Lomprayah, der kører alle katamaranerne der sejler mod Koh Tao.

Surat Thani til Koh Tao med højhastigheds færge

Surat Thani til Koh Tao med højhastigheds færge
Songserm tilbyder kombinerede bus og højhastigheds færge billetter på 12Go.asia

Tid – 5.5 til 8 timer
Pris – 160 kr
Komfort – 3/5

Størstedelen af de både der sejler fra Surat Thani til Koh Tao sejler faktisk fra en anden mole der ligger en smule øst for selve byen. At vælge denne mulighed vil sige at du har mange muligheder når det kommer til hvilket rejseselskab du vælger, og ikke mindst afgange fra tidligt om morgenen, til om eftermiddagen.

Dog skal du have i mente: Du skal først komme til Donsak Pier hvor din færgetur starter. Fra Surat Thani by, er der omkring en time i alt. Fra lufthavnen, er der omkring 80 minutter. Ruten følger road 401 direkte østpå, navigerer mellem gummiplantager, rustikke banan gårde og grønt kystlandskab. Det er en dejlig måde at sparke gang i din tur til Koh Tao, især når man tager i betragtning at transfere normalt er organiseret af båd selskaberne selv, for at holde tingene simple.

Donsak Pier er lokaliseret nord øst for Surat Thani by
Donsak Pier er lokaliseret nord øst for Surat Thani by © N2S Channel / Shutterstock.com

Højhastigheds færger sejler fra molen i Donsak, som er en 1-1.5 timers tur til det østlige centrum af Surat Thani.

Når først du ankommer til molen i Donsak, vil du skulle finde den rigtige færge. Højhastigheds bådene er typisk delt mellem to operatøre. Der er Seatran Discovery og Songserm. Den først er muligvis en smule hurtigere og en tand mere komfortabel. Imens er billetterne til Songserms både som regel er de billigste i bunken. De har begge udendørs dæk arealer hvor man kan stå og se mangroverne af fastlandet forsvinde ind i det fjerne, mens bølgerne af thailands bugten overtager. Dejligt.

Selve bådturen tager omkring fire eller fem timer, men kan forsinkes en del ved skiftende vand (hvilket er meget set på denne rute!). Det er altid bedre at samle din bus og båd billetter i en samlet pakke. Søg på 12Go.asia for at sammenligne alle mulighederne, med opsamling i Surat Thani lufthavn og i byens centrum, begge gode muligheder.

Surat Thani til Koh Tao med taxi og færge

Surat Thani til Koh Tao med taxi og færge
At køre med taxi til molen er en del mere oplagt (og dyrere) end med bus

Tid – 5.5 til 8 timer
Pris – 440 kr
Komfort – 4/5

Du vil nok ikke spare meget tid ved at bytte minivan ud med en privat taxi på vejen østpå til havnen ved Donsak. Det handler mest om at øge komforten på det første skridt på turen mellem Surat Thani og Koh Tao. Du kigger på en ren, deluxe tur til molen, afrundet med air conditioner og gratis vand. Det vil nok være muligheden at gå efter hvis penge ikke betyder meget og du vil ramme dykke stederne frisk og klar til at komme afsted.

Du kan blive samlet op hvor som helst på din tur fra Surat Thani til bådene. Så er det en klar rute til højhastigheds færgerne der køres af Seatran Discovery og Songserm. Når du ankommer til havnen, vil du skulle organisere en billet videre for at krydse til Koh Tao, som kan klares i en af de ovennævnte selskabers billetboder. Alternativt kan kan du forudbestille begge dele af turen ved at bruge 12Go. Det skulle hjælpe dig få den bedste aftale på taxi. Det skærer også alt stressen fra ved at stå og forhandle om billetpriser i havnen.

Koh Tao er et dykker mecca hvor glitrende hvide strande ligger lige ved siden af koralhaver som vrimler med fisk og havsvampe. Hvis du har det øverst på din drømme rejse liste, skal du helt sikkert tjekke alle rejse mulighederne ovenfor, hvilket lover at sende dig afsted fra den travle havneby af Surat Thani til bambus barerne og sand på under en halvanden dags rejse.


Surat Thani til Koh Tao OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Surat Thani til Koh Tao på?

Den billigste måde at komme fra Surat Thani til Koh Tao på, vil være bus og båd kombinationen som køres af selskaber som Songserm og Seatran Discovery. De inkluderer en 1.5 times køretur fra Surat Thani til molen ved Donsak. Så skal du hoppe på færgen til en tur der tager dig over thailandbugten til øen. Alt samlet, vil billetten koste omkring 150 kr. men du kan lave en god handel ved at bestille i god tid på 12Go.asia.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Surat Thani til Koh Tao på?

Vær sikker på at tjekke katamaran færgerene ud som køres af Lomprayah hvis du vil skifte fastlandet ud med Koh Tao hurtigst muligt. De kan klare turen på lidt over tre timer, mens den gennemsnitlige tid er lige under fire timer når man tæller faktorer med som skiftende vande og få folk ombord og af. Den anden gode nyhed er at Lomprayahs både sejler direkte fra Tapee Pier i centrum af Surat Thani, så du skal ikke lave en transfer til Donsak.

Hvor lang tid tager færgen fra Surat Thani til Koh Tao?

Hvor meget tid du bruger på færgen fra Surat Thani til Koh Tao varierer efter hvilken bådtype du vælger og hvilken tid på året du rejser. Den hurtigste forbindelse – på Lomprayahs katamaranerne – kan turen klares på tre til fire timer. Samtidig, tager bådene der sejler fra Donsak Pier sædvanligvis mellem fire til fem timer. Forvent ekstra forsinkelser mellem maj og august, da thailandbugten kan være lidt hårdere der.

Hvor meget koster færgen fra Surat Thani til Koh Tao?

Som regel vil du aldrig betale mere end 190 kr. for færgen fra Surat Thani til Koh Tao. Selv de eftertragtede katamaran forbindelser mellem Lomprayah er prisvenlige mellem 150-170 kr. Den bedste måde at lave en god handel på ruten er ved at bestille billetterne tidligt og komme før mængden. Det kan du gøre ved at bruge 12Go.asias søgeværktøj. Bare indtast dine datoer og vælg rejsen der passer bedst til dig. Færdig.

Hvordan kommer jeg fra Surat Thani lufthavn til Koh Tao?

Du kunne gøre det selv og prøve at forhandle med de lokale taxi chaufføre, for at få dig til Tapee Pier eller Donsak Pier så du kan komme på en af bådene, når først du lander i Surat Thani lufthavn. Men det vil i de fleste tilfælde koste dig mere end at vælge en samlet pakke fra 12Go.asia og det er uden at tale om det ekstra stress og forhandling der også inkluderes. Så bestil dine billetter i forvejen og du vil gå direkte fra ankomsthallen til en chauffør der venter på dig og står klar til at køre dig til færgen der tager dig over til selve Koh Tao.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: