Hvordan man kommer fra Bangkok til Chiang Mai

Hvordan man kommer fra Bangkok til Chiang Mai

At tage fra Bangkok til Chiang Mai vil sige at rejse lige igennem hjertet af det famøse land af smilene. Du vil forlade de strålende skyskrabere fra hovedstaden til de tempel belagte bjerge, hektiske basarer og mystisk helligdom. Men rejsen er også et eventyr i sig selv, at suse igennem bevægende rismarker og elefant fyldte skove. I alt kommer turen op på 690 kilometer, som normalt vil tage en hel dag eller nat at gennemføre, når det er over land.

Denne guide er fyldt til randen med information, på hvordan man tager springet op til den næststørste by i Thailand fra BKK, med detaljer på fly, busser, toge og mere.

TransportTidPrisBillet
Bangkok til Chiang Mai med fly3 t120 krBestil Online
Bangkok til Chiang Mai i tog11 t180 krBestil Online
Bangkok til Chiang Mai i bus10 t90 krBestil Online
Bangkok til Chiang Mai i taxi9.5 t1700 krBestil Online

Bangkok til Chiang Mai med fly

Bangkok til Chiang Mai med fly

Tid – 1.3 timer (flyve tid)
Pris – Helt fra 120 kr. til 730 kr, afhængigt af hvor lang tid i forvejen du bestiller.
Komfort – 5/5

Bare rolig – der er ingen mangler på disse fine små flyveture, over ruten fra Bangkok til Chiang Mai. Ruten er efter alt forbindelsen, mellem den største og anden største by i landet. Det er et populært pendler link, og samtidigt en alle tiders mulighed for at udforske de jungle klædte bjerge af det rustikke nordlige Thailand.

Der letter i alt 450 fly hver uge fra landingsbanen i hovedstaden af smilene, til deres kammerater nord på. Den sunde konkurrence hjælper til at priserne er lave, med en gennemsnitspris i regionen på kun 240-300 kr. hver vej. For at få den bedste handel, skal du overveje at bestille mindst 90 dage i forvejen og prøve at gå efter et billigt selskab som Nok Air eller AirAsia. Hvis du skal have bagage med, vil du nok få den bedste pris med en premium pakke fra enten Bangkok Airways og Thai Airways, som også inkluderer indtjekning som standard.

Der er adskillige flyselskaber der gør brug af ruten til Chiang Mai fra flere af Bangkoks store lufthavne.

Du vil have to muligheder for afgang i Bangkok. DMK lufthavn eller Don Mueang International, står for den største del af indenlandske ruter, som dem der går til Chiang Mai. Udover dem, er der også andre afgange fra BKK, som er fra den større Suvarnabhumi lufthavn. Hvis du kommer direkte fra en lang distance tur fra Europa, USA eller Mellemøsten og skal til det nordlige Thailand, er det en god idé at vælge den sidstnævnte mulighed.

Fra afgang til landing tager turen fra Bangkok til Chiang Mai omkring 1.2-1.3 timer. Dermed er det den hurtigste måde at komme fra og til de to byer, med en sådan distance. Du vil lande i Chiang Mai Internationale lufthavn, hvilket er på den østlige side af din destination og er kun en 10 minutters tur i taxi fra den autentiske atmosfære fra oldtidens by og et hav af hoteller.

Bangkok til Chiang Mai i tog

Bangkok til Chiang Mai i tog
Selvom det er langsommere end et fly, er togturen fra Bangkok til Chiang Mai lang mere scenisk © Sompopsrinophan / Shutterstock.com

Tid – 11 til 13 timer
Pris – 180-360 kr
Komfort – 4/5

Du kan spørge hvem som helst der har taget turen – at tage fra Bangkok til Chiang Mai i tog er en alletiders oplevelse! Ja, det tager omkring 12 timer i gennemsnit og koster omkring det samme som at flyve, men der er andre grunde til at du måske vil vælge jernbane over landingsbane…

Ikke desto mindre er det en øko-venlig måde at rejse på, men du vil også komme til at se den fantastiske natur af Sydøstasien suse forbi vinduet. På turen til Chiang Mai, vil der være et syn af græsgrønne tæpper af rismarker, efterfulgt af forrevnede klipper og bjerge i horisonten, og jungler hvor elefanter engang strejfede omkring. Du vil også få glimt af de famøse abe templer af Lop Buri, hvilket er synligt fra jernbanen som du bevæger dig på mellem stoppene.

Bangkok to Chiang Mai by overnight sleeper train
Sengene på toget hvor man overnatter er ikke særlig rummelige, så vær opmærksom hvis du er høj © Amnat Phuthamrong / Shutterstock.com

Vælg et tog med overnatning og se solopgangen over bjergene, i det nordlige Thailand når du vågner.

Til trods for udsigten, gør de fleste rejsende på fornøjelsesturen nordpå brug af en tre-nats tur. Disse vil spare dig udgiften på hoteller og de vil få dig til Chiang Mai virkelig tidligt. Afgangen er fra den store Hua Lamphong station kl. 18:10, 19:35 og 22:00, afgangen kl. 18:10 er med moderne, kinesisk byggede toge som har behagelige sove kupéer. (Husk at medbringe et sove bind til øjnene – lyset er tændt hele natten!)

Under højsæsonen er det super vigtigt at bestille din plads på Thai jernbanen så tidligt som muligt, især på de populære linjer med overnatning mellem BKK-Chiang Mai. 12Go.asia har gjort det til en nem opgave, med online bestillings formularer, pris sammenligning, og afhentning af billetter lige ude foran stationen.

Bangkok til Chiang Mai i bus

Bangkok til Chiang Mai i bus
Nakhonchai Air Bus tilbyder meget behagelige busture mellem Bangkok og Chiang Mai © nitinut380 / Shutterstock.com

Tid – 10 til 12 timer
Pris – 90-210 kr
Komfort – 3/5

Hvis du holder godt øje med rejsebudgettet eller bare vil have den fulde backpacker oplevelse, kunne det være svaret at tage turen nordpå i bus. Der er afgange stort set hver time fra den thailandske hovedstad til Chiang Mai, og med mange konkurrerende busselskaber og billet udbydere, holder de priserne lave.

Busser har det med at være den hurtigste mulighed ved rejsen til lands, mest fordi de stopper mindre og kører en smule hurtigere end toget. Dog er søvn, behagelighed og romancen ved jernbanen ikke med i købet. Det kan sandsynligvis være dem du skal ofre for at komme lidt tidligere frem.

Busser er helt sikkert en af de billigste måder for rejsende, at komme frem og tilbage mellem Bangkok og Chiang Mai over land.

Husk at tjekke kvaliteten og anmeldelserne på alle busselskaber før bestilling. Thailands henvisninger er notorisk ukontrolleret. Nogle såkaldte “VIP” busser er intet lignende, mens andre er af god kvalitet for pengene. 12Go kan hjælpe dig med denne udfordring. De har nogle af de mest populære selskaber på ruten, såsom Tara Tour and Travel, Nakhonchai Air Bus og Sombat Tour, her hører der også anmeldelser med til, som en ekstra hjælp til beslutningen.

Bus forbindelser mellem Bangkok-Chiang Mai, rejser fra flere forskellige stationer. En der også er populær blandt de lokale, kører fra Mo Chit Bus Terminal, som befinder sig på den nordlige del af byen. I mellemtiden vil backpackere ofte springe på den tur, hvor afrejsen sker direkte fra hostel og nattelivs distriktet Khaosan Road.

Bangkok til Chiang Mai i taxi

Bangkok til Chiang Mai i taxi
Minivan fra BangkokTaxi24 bestilling tilgængelig på 12Go.asia

Tid – 9.5 timer
Pris – 1700-1900 kr
Komfort – 4/5

Taxi ture mellem Bangkok og Chiang Mai er meget usædvanlige. Hvorfor? Til dem der ikke vidste det, er der godt 690 kilometer mellem de to byer, så det er ikke ligefrem den mest økonomiske mulighed. Udover det, vil du finde ud af at prisen på privatchaufføre, er utroligt højere end med bus og tog, som rydder budgettet for de fleste backpackere og normalt rejsende.

Når det er sagt, vil du nok foretrække denne mulighed, hvis du er en familie eller en gruppe, som vil holde tingene simple. Prisen er anslået til omkring 1.850 kr. for en taxi, som kan blive delt mellem alle og dermed gøre bumpet på budgettet lidt mildere. Det er også værd at tage med, at privatchauffør vil hente dig ligegyldigt hvor du befinder dig i hovedstaden, om det så er i lobbyen på hotellet i Chic Silom eller terminalerne ved Suvarnabhumi lufthavn lige efter du er landet.

Taxi vil nok være en af de dyre muligheder, men der medfølger større fleksibilitet og potentielle stop ved vidunderlige attraktioner mellem Bangkok og Chiang Mai.

En anden god bonus ved at tage en privat taxi til Chiang Mai er at ruterne har det med at være fleksible. Det er et godt valg hvis du vil komme direkte gennem de snoede bjergbyer gennem det nordlige Thailand, men ikke vil undvære nogle af de vidunderlige syn langs vejen. Så husk at spørg chaufføren hvor meget det vil koste at tilføje et pitstop ved den tempel rige by Ayutthaya eller aberne og helligdommen af Lopburi, bare for at nævne to.

Turen fra Bangkok til Chiang Mai er en af de mest berejste ruter i smilenes land. Uanset hvilken måde af transport du vælger, vil du være sikker på at møde mange medrejsende på din vej, og se frem til en fortryllende Lanna helligdom og røgelses duftende templer ved ankomsten.


Bangkok til Chiang Mai OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Bangkok til Chiang Mai på?

Busturen fra Bangkok til Chiang Mai er ubetinget den billigste mulighed af alle. Det har derfor været backpackers og budget rejsendes favorit gennem lang tid. Mange vælger VIP busser og dedikerede turistbusser for ekstra komfort, og gennemfører rejsen på omkring 10-12 timer i alt. Tjek 12Go.asia bestillings platform ud, hvor de tilbyder afgange fra forskellige stationer hen over hovedstaden.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Bangkok til Chiang Mai på?

Med tæt på 700 kilometer der separerer Bangkok fra Chiang Mai, er det ikke en overraskelse at flyve er den hurtigste rute mellem de to byer. Du kan klare turen på lidt over en time i luften, mens til lands er det en 10 timers tur i hvert fald.

Hvordan man kommer fra Bangkok til Chiang Mai?

Der er flere forskellige transportmuligheder klar til at sende dig fra Det Store Palads af Bangkok, til Lanna helligdommen af det gamle Chiang Mai. Den bedste måde at sammenligne de forskellige muligheder på, er ved at bruge 12Go.asia. En enkelt søgning der, vil give dig priser på VIP busser, fly, tog ruter og endda også privat taxi chauffør.

Går der et tog fra Bangkok til Chiang Mai?

Ja. Hvad der er værd at tage med, er at det er en af de mest populære togture i hele Sydøstasien! Det bringer dig gennem hjertet af Thailand, forbi utrolige byer som Lop Buri og karst bjergene i norden, og kan gøres enten om dagen eller over natten. Brug 12Go til at bestille i god tid og afhent billetterne i en stand, lige ude foran Bangkok togstation.

Hvor meget koster et tog fra Bangkok til Chiang Mai?

Det kommer helt an på hvilken klasse og tog du går efter. Den mest behagelige måde at rejse på, er helt klart med soveplads på toget med overnatning, med afrejse klokken 18:10. De koster omkring 180 kr. på anden klasse og 300 kr. på første klasse. Standard siddepladser på toget der kører om dagen mellem Bangkok og Chiang Mai, ligger på en 170 kr.

Hvor meget koster det at flyve fra Bangkok til Chiang Mai?

Du vil måske blive overrasket af prisen på indenlandske fly fra Bangkok til Chiang Mai, der kan købes helt ned til 120 kr. Dette ville dog være et røverkøb! Højest sandsynligt vil gennemsnitsprisen ligge på omkring 170-300 kr. hver vej. Hver sikker på at have medregnet prisen på indtjekket bagage, for nogle af premium selskaber vil tilbyde det med som standard. Heldigvis er det super nemt at sammenligne billetpriser, for enhver dato og med forskellige flyselskaber på 12Go.asia.

Hvornår er den bedste til på året at tage til Chiang Mai?

Den tørre sæson i det nordlige Thailand starter omkring november, der medfølger varme dage og massere af solskin til sightseeing og søgningen af de guldbelagte buddhist templer og shopping basarer. Hver opmærksom på den såkaldte brændende sæson, som starter i januar og slutter i marts. Forurening fra de lokale landbrugstekniker, kan på det tidspunkt gøre luften særdeles ubehagelig. Det er faktisk bedre at vente til juni, juli og august. De måneder er der officielt monsun, men regnen kommer som regel kun i små byger, der er færre mennesker og hotel priserne er lettere for budgettet.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: