Miten mennä Bangkokista Chiang Maihin

Miten mennä Bangkokista Chiang Maihin

Bangkokista Chiang Maihin meneminen tarkoittaa matkustamista tarunomaisen Hymyjen maan sydämen läpi. Jätät taaksesi pääkaupungin kimaltelevat pilvenpiirtäjät temppelintäyteisten kukkuloiden, kiihkeiden basaarien ja mystisten pyhäkköjen sijaan. Mutta jo matka itsessään on seikkailu, viilletät riisipeltojen ja norsuja pullollaan olevien metsien läpi. Matkaa on yhteensä 690 kilometriä, ja se kestää yleensä koko päivän tai yön, kun se tehdään maitse.

Tämä opas on täynnä tietoa siitä, miten tehdä suosittu loikka ylös Thaimaan toiseen kaupunkiin Bangkokista, sisältäen yksityiskohtaisia tietoja lennoista, busseista, junista, ja enemmän.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Bangkokista Chiang Maihin lentokoneella3 h16€Varaa verkossa
Bangkokista Chiang Maihin junalla11 h24€Varaa verkossa
Bangkokista Chiang Maihin bussilla10 h12€Varaa verkossa
Bangkokista Chiang Maihin taksilla9.5 h230€Varaa verkossa

Bangkokista Chiang Maihin lentokoneella

Bangkokista Chiang Maihin lentokoneella

Aika – 1,3 tuntia (vain lentoaika)
Hinta – Aina 16 eurosta 98 euroon asti, riippuen siitä, kuinka etukäteen varaat.
Mukavuus – 5/5

Älä huoli – Bangkokin ja Chiang Main välisellä reitillä ei ole pulaa nopeista lyhyen matkan lennoista. Tämä on kuitenkin yhteys maan suurimman ja toiseksi suurimman kaupungin välillä. Se on suosittu lähiliikenneyhteys sekä loistava vaihtoehto matkailijoille, jotka haluavat kävellä pohjoisen Thaimaan viidakon peittämiä kukkuloita.

Kaikkiaan noin 450 lentoa lähtee viikoittain Hymyjen maan pääkaupungin kiitoradoilta kohti pohjoista. Terve kilpailu auttaa pitämään hinnat matala, keskimäärin hinnat ovat 35-45 euron alueella kumpaankin suuntaan. Parhaita diilejä varten sinun kannattaa harkita varaamista vähintään 90 päivää etukäteen, ja yrittää valkata budjettimatkailuun keskittynyt lentoyhtiö, kuten Nok Air tai AirAsia. Jos tuot matkatavaroita, Bangkok Airwaysin ja Thai Airwaysin kaltaiset premium-lentoyhtiöt saattaa olla parempi vaihtoehto, sillä niihin sisältyy ruumaan menevä matkalaukku vakiona.

On useita lentoyhtiöitä, jotka liikennöivät yhteyttä Chiang Maihin Bangkokin molemmilta suurilta lentokentiltä.

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa lähtökentäksi Bangkokissa. DMK airport, tai Don Mueang International, käsittelee suurimman osan kotimaisista yhteyksistä, kuten Chiang Maihin menevät. BKK, joka on suurempi Suvarnabhumin lentokenttä, on kuitenkin loppumassa joitain palveluita. Onkin hyvä idea valita jälkimmäinen, jos olet menossa suoraan pohjois-Thaimaaseen sen jälkeen, kun tulet kaukolennolla Euroopasta, Yhdysvalloista tai Lähi-Idästä.

Noususta laskeutumiseen lento Bangkokista Chiang Maihin kestää noin 1,2-1,3 tuntia. Se tekee siitä nopeimman tavan kulkea näiden kahden kaupungin välillä isolla erotuksella. Saavunt Chiang Main kansainväliselle lentokentälle, joka sijaitsee aivan määränpääsi kaakkoispuolella, noin 10 minuutin taksimatkan päässä tunnelmallisesta vanhastakaupungista ja suurimmasta osasta hotelleja.

Bangkokista Chiang Maihin junalla

Bangkokista Chiang Maihin junalla
Vaikkakin hitaampi kuin lento, junareitti Bangkokista Chiang Maihin on täynnä luonnonkauneutta © Sompopsrinophan / Shutterstock.com

Aika – 11-13 tuntia
Hinta – 25-50€
Mukavuus – 4/5

Kysy keneltä tahansa, joka on tehnyt sen – Bangkokista Chiang Maihin matkustaminen junalla on hieno kokemus! Kyllä, se kestää keskimäärin noin 12 tuntia ja maksaa suunnilleen saman verran kuin lentäminen, mutta on muitakin syitä, miksi haluat ehkä valita junaradat kiitoteiden yli …

Tämä ei ole vain ympäristöystävällinen tapa matkustaa, mutta saat nähdä mahtavia alueita Kaakkois-Aasiaa kiitämässä ikkunasi ulkopuolella. Chiang Main matkalla on todennäköisesti näkymiä, jotka ovat täynnä ruohonvihreitä riisipeltoja, joita seuraa horisontissa karkeat karstivuoret, ja viidakoita, joissa norsut aikoinaan vaelsviat. Saat myös vilauksen kuuluisasta apinatemppeli Lop Burista, joka näkyy junasta kun kuljet siellä olevan pysäkin läpi.

Bangkok to Chiang Mai by overnight sleeper train
Makuuvaunujen sängyt eivät ole kovin leveät, joten ota se huomioon jos olet pitkä © Amnat Phuthamrong / Shutterstock.com

Valitse makuuvaunu ja katsele auringonnousua Thaimaan pohjoisten vuorten yllä, kun heräät.

Näkymistä huolimatta suurin osa matkustajista haluaa tehdä matkan pohjoiseen yhdellä kolmesta yön yli kestävästä matkasta. Ne säästävät hotellikustannuksia, ja ne vievät sinut Chiang Maihin todella aikaisin. Ne lähtevät suurelta Hua Lamphongin asemalta klo 18.10, 19.35 ja 22, ja klo 18.10 lähtö käyttää moderneja kiinalaisrakenteisia junia, joissa on mukavat makuupaikat. (Muista tuoda silmäside – valot palavat koko yön!)

Sesonkiaikana on erittäin tärkeää varata paikkasi Thaimaan rautatieliikenteeseen mahdollisimman aikaisin, etenkin suosittuihin yhteyksiin, kuten BKK-Chiang Mai yöjunaan. 12Go.asia on tehnyt sen helpoksi web-varauslomakkeilla, hintavertailuilla ja lippujen noutopisteellä joka on aivan aseman ulkopuolella.

Bangkokista Chiang Maihin bussilla

Bangkok to Chiang Mai by bus
Nakhonchai Air Bus tarjoaa erittäin mukavat Bussimatkat Bangkokin ja Chiang Main välillä © nitinut380 / Shutterstock.com

Aika – 10-12 tuntia
Hinta – 12-30€
Mukavuus – 3/5

Jos pidät tarkasti silmällä matkabudjettia tai haluat vain täydellisen reppureissaaja kokemuksen, bussikuljetus pohjoiseen voi olla etsimäsi vaihtoehto. Thaimaan pääkaupungista Chiang Maihin on lähtöjä melkein joka tunti, ja mukana on paljon kilpailevia bussiyhtiöitä ja lippujen myyjiä, jotka auttavat pitämään hinnat alhaisina.

Bussit ovat yleensä nopein vaihtoehto matkustaa maitse, lähinnä siksi, että ne pysähtyvät vähemmän ja matkustavat hieman nopeammin kuin juna. Mutta nukkuminen matkan aikana, mukavuus ja rautatien romanttisuudesta nauttiminen eivät ole mahdollista. Ne vain ovat uhrauksia, jotka sinun on tehtävä saapuaksesi vähän aikaisemmin.

Bussit ovat varmasti yksi halvimmista vaihtoehdoista matkailijoille, jotka haluavat mennä Bangkokin ja Chiang Main välillä maitse.

Muista tarkistaa kaikkien linja-autoyritysten laatu ja arvostelut ennen varausta. Thaimaan linja-autoverkosto on tunnetusti sääntelemätön. Jotkut ns. “VIP”-bussit eivät ole sellaista nähneetkään, kun taas toiset ovat hyvää vastinetta rahalle. 12Go voi auttaa tässä asiassa. Siinä luetellaan joitain reitin suosituimpia operaattoreita, kuten Tara Tour and Travel, Nakhonchai Air Bus ja Sombat Tour, sekä käyttäjäarvosteluja jotka lisäävät mielenrauhaa.

Bussiyhteydet Bangkokista Chiang Maihin lähtevät useilta eri asemilta. Thaimaalaisten suosimat kulkevat usein kaupungin pohjoispuolella sijaitsevalta Mo Chitin linja-autoasemalta. Toisaalta reppureissaajat hyppäävät usein busseihin, jotka lähtevät suoraan Khaosan Roadin hostellilta ja yöelämäalueelta.

Bangkokista Chiang Maihin taksilla

Bangkokista Chiang Maihin taksilla
Tila-auto BangkokTaxi24 varattavissa osoitteessa 12Go.asia

Aika – 9,5 tuntia
Hinta – 230-250€
Mukavuus – 4/5

Taksimatkat Bangkokin ja Chiang Main välillä ovat todella harvinaisia. Syy? No, ensinnäkin näiden kahden kaupungin välillä on mittavat 690 kilometriä, joten se ei ole taloudellisin tapa tässä asiassa. Lisäksi huomaat, että yksityisten kuljetusten kustannukset ovat yleensä tähtitieteellisesti korkeammat kuin busseilla ja junilla, mikä hinnoittelee suurimman osan reppureissaajista ja rennoista matkustajista vaihtoehdon ulkopuolelle.

Saatat kuitenkin pitää tästä vaihtoehdosta, jos liikut Thaimaassa koko perheen voimin tai ryhmänä ja haluat pitää asiat yksinkertaisina. Taksin arvioitu hinta on noin 240 euroa, ja se voidaan jakaa kaikkien ryhmäsi jäsenten kesken, mikä ei ole niin paha isku budjetillesi. Lisäksi yksityiset kuljetukset tulevat hakemaan sinut lähes kaikkialla pääkaupungissa, oli se sitten oman hotellisi aula tyylikkäässä Silomissa tai Suvarnabhumin lentokentän terminaali juuri kun olet laskeutunut.

Taksit saattavat olla hintava vaihtoehto, mutta ne tarjoavat lisää joustavuutta ja mahdollisia pysähdyksiä uskomattomilla nähtävyyksillä Bangkokin ja Chiang Main välillä

Toinen iso bonus yksityisellä taksilla Chiang Maihin on, että reitit ovat yleensä joustavia. Ne ovat hyvä valinta, jos haluat suunnata suoraan pohjois-Thaimaan sumuisiin kaupunkeihin, mutta et halua missaa joitakin uskomattomia nähtävyyksiä matkan varrella. Joten muista kysyä kuljettajalta, kuinka paljon maksaa maksaa välipysähdys Ayutthayan temppeleitä täynnä olevassa kaupungissa tai Lopburin apinapyhäkköissä vain muutaman mainitakseni.

Matka Bangkokista Chiang Maihin on yksi Hymyjen maan eniten kuljetuimmista reiteistä. Minkä liikennemuodon valitsetkin, voit olla varma, että liityt matkalla joukkoihin muita ihmisiä, ja voit odottaa kaupungin lumoavia Lanna-pyhäkköjä ja suitsukkeita tuoksuvia temppeleitä, kun saavut.


Bangkokista Chiang Maihin FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Bangkokista Chiang Maihin?

Bussi Bangkokista Chiang Maihin on kaikkein halvin vaihtoehto. Siksi se on reppureissaajien ja budjettimatkailijoiden pitkäaikainen suosikki. Useimmat haluavat mennä VIP-linja-autoilla ja erityisillä turistibusseilla lisämukavuutta varten, suorittaen matkan yhteensä noin 10-12 tunnissa. Tutustu 12Go.asian varausalusta, joka tarjoaa lähdöt useilta eri asemilta eri puolilla pääkaupunkia.

Mikä on nopein tapa päästä Bangkokista Chiang Maihin?

Kun lähes 700 km välimatka erottaa Bangkokin Chiang Maista, se on tuskin yllätys, että lentäminen tarjoaa nopeimman reitin kahden kaupungin välillä Voit suorittaa matkan hieman yli tunnissa lentäen, kun maalla matka kestää 10 tuntia vähintään.

Miten pääset Bangkokista Chiang Maihin?

On olemassa useita liikennemuotoja, jotka ovat valmiita viemään sinut Bangkokin Suurelta palatsilta vanhan Chiang Main Lanna-pyhäkköihin. Paras tapa vertailla vaihtoehtoja kaikkia on käyttää 12Go.asia sivustoa. Yksi haku siellä näyttää hinnat VIP-busseille, lennoille, junayhteyksille ja jopa yksityisille taksikuljetuksille.

Onko Bangkokista Chiang Maihin junayhteyttä?

Kyllä. Lisäksi se on yksi suosituimmista junamatkoista koko Kaakkois-Aasiassa! Se vie sinut läpi maan sydämen, upeiden kaupunkien, kuten Lop Burin, ja pohjoisten karstivuorten ohitse, ja se voidaan tehdä joko päivällä tai yhdessä yössä. Käytä 12Go-sivustoa varataksesi aikaisin ja nouda lippusi kätevästi paikasta, joka on aivan rautatieaseman ulkona Bangkokissa.

Kuinka paljon juna Bangkokista Chiang Maihin maksaa?

Kaikki riippuu siitä, mihin luokkaan ja junaan menet. Mukavin tapa tehdä matka on varmasti makuuvaunu yöjunassa joka lähtee klo 18.10. Ne maksavat noin 24 euroa toisessa luokassa ja 41 euroa ensiluokassa. Bangkokin ja Chiang Main välisten päiväjunien tavalliset istuinliput ovat noin 22 euroa.

Kuinka paljon Bangkokista Chiang Maihin lentäminen maksaa?

Saatat yllättyä kun huomaat, että kustannukset kotimaan lennolla Bangkokista Chiang Maihin on niinkin alhainen kuin 16 euroa. Se olisi kuitenkin todellinen diili! Todennäköisemmin hinnat ovat keskimäärin noin 24-41 euroa kumpaankin suuntaan. Muista ottaa huomioon, mikä ruumaan menevä matkatavara lisää varauksen hintaan, koska jotkut premium-luokan lentoyhtiöt tarjoavat sitä vakiona. Onneksi lippujen hintoja on erittäin helppo verrata mille tahansa päivämäärälle ja eri lentoyhtiöihin 12Go.asia.

Mikä on paras aika vuodesta mennä Chiang Maihin?

Pohjois-Thaimaan kuiva kausi alkaa noin marraskuussa, tuoden lämpimät päivät ja runsaasti auringonpaistetta nähtävyyksien katselijoille jotka etsivät kullattuja buddhalaisia temppeleitä ja ostoskeskuksia. Varo kuitenkin niin sanottua polttokautta, joka alkaa tammikuussa ja päättyy maaliskuussa. Paikallisten maataloustekniikoiden aiheuttamat ilmansaasteet voivat tehdä ilman erityisen epämiellyttäväksi. On oikeastaan parempi pysyä poissa kesä-, heinä- ja elokuuhun asti. Ne ovat virallisesti monsuunikautta, mutta sateet tulevat yleensä vain lyhyinä kuuroina, siellä on vähemmän ihmisiä, ja hotellin hinnat ovat huokeampia.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: