Miten mennä Bangkokista Koh Sametiin

Miten mennä Bangkokista Koh Sametiin

Koh Samet on korkkiruuvin muotoinen ja lepää Thaimaanlahden kimaltelevilla vesillä, ja se on upea annos puuterimaista hiekkaa ja turkoosia merta. Koska se on yksi Bangkokin lähimmistä saarista, siitä on vähitellen tullut yksi suosituimmista pakopaikoista pääkaupungissa asuville thaimaalaisille.

Juhlat ja auringon etsijät saapuvat viikonloppuisin ja lomien aikana loistavalle Diamond Beachille ja hörppimään oluita Ao Pain baareissa. He saapuvat yleensä teitse ja sitten lahden yli lautalla; Koh Samet on yksinkertaisesti liian lähellä Bangkokia käyttääksesi aikaa (tai rahaa) lentoon – vain 160 kilometriä näiden kahden välillä. Lisätietoja siitä, miten voit tehdä matkan ottaaksesi osaa riippumatossa loikoiluun, snorkkeliuintiin, ja rantalomailuun, lue lisää…

LiikennevälineAikaHintaLiput
Bangkokista Koh Sametiin bussilla ja lautalla4 h14€Varaa verkossa
Bangkokista Koh Sametiin yksityisellä taksilla ja lautalla4 h90€Varaa verkossa
Bangkokista Koh Sametiin julkisella bussilla ja lautalla5 h8€
Bangkokista Koh Sametiin bussilla ja pikaveneellä4 h105€Varaa verkossa

Bangkokista Koh Sametiin bussilla ja lautalla

Bangkokista Koh Sametiin bussilla ja lautalla
Mama Travel and Tourin pikkubussi, johon mahtuu 14 matkustajaa

Aika – 4-5 tuntia
Hinta – 14€
Mukavuus – 4/5

Yleisin tapa päästä Bangkokista Koh Sametiin alkaa bussimatkalla rannikon teillä pääkaupungista kaakkoon. Reitti seuraa nopeaa moottoritietä 7 sen kaartuessa Thaimaanlahden ympärille Pattayan ja Chon Burin ohi, aina lauttalaiturille Sri Ban Phessa Rayongissa. Sieltä veneet lähtevät liittämään veden yli itse Sametin paratiisirannoille ja poukamiin.

Hienoa bussi-lautta yhdistelmävaihtoehdossa on, että lähtevät ruuhkaisesta Bangkokista ovat yleensä varhain aamulla. Keskimääräinen viiden tunnin matka-aika tarkoittaa, että saavut Koh Sametin huojuvien cajeput-puiden ja viidakon peittämien kukkuloiden luo ja sinulla on kokonainen päivä aikaa ottaa aurinkoa.

Ferry to Koh Samet

Voit vaihtaa Khaosan Roadin hälinän Koh Sametin Robinson Crusoe -tunnelmiin noin viidessä tunnissa, kun lähdet bussilla tai lautalla saarelle.

Tämän matkan halutuimmat paketit ovat Travel Martin kaltaisten yritysten kanssa. He järjestävät minibussityylisiä linja-autoja, joiden enimmäiskapasiteetti on 12-14 ihmistä Bangkokin baaritäytteisestä Khaosan Road korttelista – yhdestä kaupungin tärkeimmistä retkeilijä- ja turistikeskuksista. Lisäksi niihin sisältyy lauttamatka, ja ne on suunnattu pääasiassa kansainvälisille matkailijoille, joten voit jakaa tarinoita ja keskustella samanhenkisten maailmankulkijoiden kanssa matkalla saarelle.

Suosittelemme aina ostamaan matkoja etukäteen niin pitkälle kuin mahdollista busseilla ja veneillä Koh Sametiin suuntautuville matkoille. Tuhannet Bangkokin paikalliset viettävät viikonloppu- ja työtaukojaan siellä olevilla puuvillanvärisillä rannoilla. Tämä tarkoittaa, että palvelut täyttyvät usein ja lippuja myydään kuten thaimaalaisia nuudeleita Chatuchakin katumyymälästä (nopeasti!), Siksi 12Go.asia-sivuston tarjoama online-haku- ja varauspalvelu on todellinen lahja!

Bangkokista Koh Sametiin yksityisellä taksilla ja lautalla

Bangkokista Koh Sametiin yksityisellä taksilla ja lautalla
Yksityinen taksi Team Holidayltä voi viedä sinut Bangkokin hotelliltasi Ban Phen laiturille

Aika – 4 tuntia
Hinta – 90€+
Mukavuus – 5/5

Yksi tapa nostaa mukavuustaso vaihdettaessa Bangkokin kuhisevat katumarkkinat Koh Sametin riippumattojen täyteisiin rantoihin on valita yksityinen taksi matkalle satamaan. Se on vaihtoehto, joka varmasti venyttää budjettia – keskimääräiset kustannukset vain ajamisesta Ban Phe -laiturille ovat noin 100 dollaria. Muista kuitenkin, että se on mahdollista jakaa koko matkaseurueesi kanssa, koska taksimaksut koskevat koko ajoneuvoa.

Taksimatkoissa satamaan on hieman lisämukavuutta, kun taas yhdistelmäliput voivat auttaa tekemään autosta lautaan vaihtamisen todella helppoa.

Ajoneuvoista puheen ollen… nämä ovat tyypillisesti ylelliset, ilmastoidut autot, joissa on pehmustetut istuimet ja ilmaiset vesipullot vakiona. Se asettaa ne pari luokkaa linja-autojen yläpuolelle, kun on kyse tyylikkäästä matkasta Koh Sametiin Bangkokista. Sinulla on myös oma kuljettajasi, mikä tarkoittaa, että varikkopysähtymisten ja lepotaukojen pyytäminen on sitä helpompaa.

On hyvä pisteyttää niputetut paketit käyttämällä lippujen varauspalvelua, kuten 12Go, jotta vaihto autosta lauttaan satamassa sujuisi mukavasti. Näin tekemällä on helppo yhdistää siirrot erittäin arvostettujen taksiyritysten, kuten Glassflower, PGS, Team Holiday ja MCC VAN, kanssa Koh Kaew Phitsadanin ja muiden tarjoamilla lauttareiteillä.

Bangkokista Koh Sametiin julkisella bussilla ja lautalla

Bangkokista Koh Sametiin julkisella bussilla ja lautalla

Aika – 5-6 tuntia
Hinta – Niinkin vähän kuin 8 euroa
Mukavuus – 3/5

Etsitkö seikkailua? Rakastatko seurustella paikallisten kanssa? Haluatko harjoitella sawadee krapin ja kan sanomista? Mikset menisi suoraan julkisilla bussiyhteyksillä, jotka kulkevat Bangkokista Rayongin lauttalaitureille. Ne ovat yleensä hieman täydempiä kuin varsinaiset turistibussit, mutta niillä on aidommat tunnelmat ja ilmapiiri.

Liity paikallisiin thaimaalaisiin matkalla Koh Sametin hotelleihin ja lahdille käyttämällä säännöllisiä julkisia busseja pääkaupungista.

Ne lähtevät Ekkamain itäiseltä linja-autoasemalta ja eteläiseltä linja-autoasemalta. Sinun täytyy hypätä tuk-tukiin tai taksiin päästäksesi metropolin läpi saavuttaaksesi ne ennen kuin ostat lippusi paikan päällä olevista kopeista. Muista kysyä hintoja, jotka vievät sinut aina Koh Sametiin asti. Se on mahdollista tehdä niputettuna yhdessä bussin ja lautan kanssa.

Voit odottaa kulkevasi joko suurella VIP-bussilla tai minibussilla. Niissä on yleensä ilmastointi ja jopa viihdettä. Määränpää on Ban Phe laituri, joka saavutetaan neljän tai viiden tunnin kuluttua. Sen jälkeen lautoilla kestää 30-45 minuuttia ylitykseen Nadanin laiturille Koh Sametin pohjoisosassa.

Bangkokista Koh Sametiin bussilla ja pikaveneellä

Bangkokista Koh Sametiin bussilla ja pikaveneellä
Bangkokista Koh Sametiin bussilla ja pikaveneellä © Craig Hastings / Shutterstock.com

Aika – 4-5 tuntia
Hinta – 105€+ – mutta muista tinkiä!
Mukavuus – 3/5

Yksityiset moottoriveneet lyhentävät jo lyhyttä matkaa Thaimaan mantereelta Koh Sametiin noin 15-20 minuuttiin. He voivat myös lennättää sinut kaikenlaisiin houkutteleviin paikkoihin saarella, olipa kyseessä Sai Kaew Beachin vitivalkoinen merenranta tai vähemmän tunnettu Wong Duean Beach etelämpänä. Ne kulkevat harvoin koko päivän, mutta aloittavat sen sijaan vasta, kun päälautat pysähtyvät myöhään iltapäivällä.

Hinnan suhteen voit odottaa maksavasi noin noin 90 euroa vain veneen vuokraamisesta. Siksi tämä on harvoin harkitsemisen arvoinen vaihtoehto, ellet myöhästy Ban Phen lauttasatamassa tai haluat vain nopeamman veneen tarjoamaa adrenaliinihyökyä. Lisäksi sinun on järjestettävä bussiyhteydet venesatamaan itse. Tämä voidaan tehdä joko aikataulun mukaisilla matkustajasiirroilla tila-autoilla Khoasan Roadilta tai julkisilla busseilla Ekkamaiilta, Bangkokin eteläiseltä linja-autoasemalta tai jopa Suvarnabhumin lentokentältä.

Koh Samet on Thaimaanlahden helmi. Se voi olla yksi Bangkokia lähimmistä paikoista nauttia auringosta, hiekasta ja merestä, mutta siellä on edelleen rento saarelainen tunnelma, reggae-juhlat, kookospähkinät ja upeat lahdet. Sinne on myös helppo päästä. Käytettävissä on kaikenlaisia busseja ja veneitä, joiden matka-ajat ovat vain neljästä kuuteen tuntia ennen kuin saavut paratiisiin.


Bangkokista Koh Sametiin FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Bangkokista Koh Sametiin?

Julkiset linja-autot voivat viedä sinut laitureille Ban Phessa, lähellä Rayongia, vain 155 THB:lla (se on alle 5 euroa!). Yhdistä se halvimpiin veneisiin, jotka on varattu hyvissä ajoin etukäteen käyttämällä 12Go.asia-sivustoa, ja katsot vain noin 8 euron lompakkoystävällistä matkaa Bangkokista Koh Sametiin. Mukavaa.

Mikä on nopein tapa päästä Bangkokista Koh Sametiin?

Yksityinen taksivuokraus voi nopeuttaa matkaa Bangkokista Rayongiin, missä lauttalaiturit ovat. Sieltä voit säästää vielä enemmän aikaa valitsemalla pikaveneen. Ne maksavat kuitenkin tähtitieteellisesti enemmän kuin tavallinen lautta, ja ne leikkaavat vain 10-20 minuuttia risteyksestä. Et myöskään voi varata niitä etukäteen 12Go kautta, mikä saattaa tarkoittaa, että tuhlaat ylimääräisiä auringonottotunteja tinkimällä hinnasta satamassa.

Miten pääset Bangkokista Koh Sametiin?

Koska Koh Samet on niin lähellä Bangkokia, ei ole mitään järkeä ottaa lentoa lähemmäksi saarta ennen kuin lähdet matkaan. Joten, valintasi sisältävät yksityiset taksit lentokentältä, julkiset bussit kaupungin eri asemilta tai retkeilijöiden minibussit Khaosan Roadilta. Sitten sinun on vaihdettava lauttaan, jotta pääset lyhyelle matkalle itse saarelle. Kaikkia tarjolla olevia vaihtoehtoja ja matkanjärjestäjiä voidaan verrata 12Go.asia-sivuston kätevällä verkkohakutyökalulla.

Kuinka paljon maksaa taksi Bangkokista Koh Sametiin?

Maksat hieman yli 80 euroa taksista Bangkokista aina satama-alueelle, josta pääset Koh Sametiin. 12Go.asia-sivuston avulla voit pisteyttää paketteja, jotka niputtavat lauttaylityksen ja taksin yhteensä noin 90 euroa. Se saattaa tuntua paljolta, mutta se on koko auton hinta, johon mahtuu vähintään neljä matkustajaa, ehkä enemmän. Lisäksi taksit tarjoavat noutopalvelun missä tahansa pääkaupungin paikassa, joten sinun ei tarvitse maksaa tuk-tukin hintaa päästäksesi bussiterminaaleihin ennen kuin olet matkalla saareen.

Kuinka kaukana Koh Samet on Bangkokista?

Jos piirrät suoran viivan kartalle rönsyilevän Thaimaan pääkaupungin ja Koh Sametin saaren välillä, etäisyydeksi tulisi noin 160 kilometriä. Seuraamalla Thaimaanlahden reunan ympäri taipuvia pääteitä jotka yhdistävät kaupungin veneisiin (reitti, jonka sinun on mentävä bussilla), on matkaa lähemmäs 195 kilometriä, sekä 5 km:n ylitys lautalla.

Onko Koh Samet vierailun arvoinen?

Kysy keneltä tahansa paikalliselta Bangkokilaiselta ja he todennäköisesti kertovat sinulle – Koh Samet on paratiisi. Saari on jo pitkään ollut pakopaikka kaupunkilaisille, jotka haluavat astua lämpimään hiekkaan ja kahlata turkoosissa meressä. Siinä on kaikki todellisen thaimaalaisen rantakeskuksen rennot, reggae-tunnelmat, vain lyhyet neljä tai kuusi tuntia metropolin ulkopuolella. Joten, ehdoton kyllä Koh Sametille, jos olet puhtaiden vesien, snorklauksen, auringonoton, laitesukelluksen perässä – luettelo senkun jatkuu!

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: