Kuinka mennä Chumphonista Koh Taoon

Kuinka mennä Chumphonista Koh Taoon

Hyppy Chumphonista Thaimaan mantereelta Koh Taon kuohuville rannoille ja taivaansinisiin meriin on alle 80 kilometriä. Se tekee siitä yhden lyhyimmistä lauttamatkoista matkustajille, jotka haluavat päästä kuuluisaan sukellusmekkaan keskellä lahtea. Lisäksi se on erityisen kätevä valinta, jos matkustat Bangkokista etelään lentäen, junalla tai bussilla, koska Koh Taolla ei ole omaa lentokenttää, jonne lentää suoraan.

Ylivoimaisesti nopein tapa vaihtaa kaupunki kookosbaareihin ja riippumattoihin on suora lautta. Niitä ylläpitävät tunnetut kuljetusyritykset, ja ne voidaan liittää jopa siirtoihin läheiseltä Chumphonin lentokentältä, paikalliselta rautatieasemalta tai itse Chumphonin kaupungin hotelleilta.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Chumphonista Koh Taoon katamaraanilla1.5 h21€Varaa verkossa
Chumphonista Koh Taoon tavallisella lautalla1.75 h17€Varaa verkossa
Chumphonista Koh Taoon yölautalla6 h8€Varaa verkossa

Chumphonista Koh Taoon katamaraanilla

Chumphonista Koh Taoon katamaraanilla
Lomprayahin katamaraani on nopein tapa mennä Chumphonista Koh Taoon © OlegD / Shutterstock.com

Aika – 1,5 tuntia (vain lautta), 3-4 tuntia (siirtojen kanssa)
Hinta – Noin 20 euroa
Comfort – 5/5

Chumphonin ja Koh Taon välillä halutuimmista kyydeistä ovat Lomprayahin omistamat katamaraanit. Moderni, puhdas, mukava, mutta ennen kaikkea nopea, ne ovat yleensä kyytejä, jotka varataan loppuun ensin, kun pääkausi alkaa marraskuussa. Ylitys näillä nopeilla aluksilla kestää yhteensä noin 1,5 tuntia, mikä on yksi lyhimmistä matkustusajoista matkalla Mao Haadin laiturille Taolla.

Veneet lähtevät kerran päivässä Thung Makham Noin rannalta. Se on 36 kilometrin ajomatka rautatieasemalta kaakkoon. Chum Khon lentokentältä matka on lähempänä 1,25 tuntia. (Muista, että Lomprayahin katamaraanit lähtevät aikaisin. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa, joka suunnittelee matkaa Bangkokista Chumphonin lentokentän kautta, tarvitsee todella varhaisen lennon tai on valmis yöpymään mantereella ennen kuin hän pääsee Koh Taoon.)

Lomprayah Catamaran - Seating Options
Pari istumapaikkaa saatavilla Lomprayahin katamaraanilla

Valitse Lomprayah-katamaraani saadaksesi itsellesi luotettavan ja nopean lauttayhteyden Thaimaan mantereen ja kimaltelevan Koh Taon saaren välillä.

Lomprayah pyytää matkustajia olemaan valmiita ja odottamaan laiturilla vähintään 30 minuuttia ennen kuin veneiden on määrä lähteä. Se mahdollistaa matkatavaroiden lastaamisen ja kaikkien kyytiin nousun, joten on tärkeää olla täsmällinen. Onneksi kombo liput tekevät koko jutusta helppoa. Niiden avulla voit varata kuljetuksen hotelliltasi Chumphonissa, rautatieasemalta ja jopa lentokentältä, sekä lauttalipun, joten voit olla varma, että olet satamassa hyvissä ajoin.

Itse matka on tarpeeksi miellyttävä retki, joka kulkee suoraan kaakkoon veden yli. Näkymissä ei ole juurikaan mitään katsottavaa, koska muut Chumphonin saariston upeat trooppiset saaret (Koh Phangan ja Koh Samui) ovat etelämmässä. Katamaraaniveneissä on kuitenkin mukavat istuimet ja ilmastoidut matkustamotilat, jotka auttavat matkaa sujumaan.

Chumphonista Koh Taoon tavallisella lautalla

Chumphonista Koh Taoon tavallisella lautalla

Aika – 1,75 tuntia (vain lautta)
Hinta – Noin 17 euroa
Comfort – 4/5

Jos sinulla ei ole kovaa kiirettä vetää sukellustankkeja selkään ja alkaa sukeltaa Koh Taossa, voit harkita hitaampien lauttojen käyttöä. Niitä hoitaa matkayhtiö Songserm, joka on pitkäaikainen matkojen tarjoaja Thaimaanlahden alueen eri saarille. Käytetyt veneet eivät ole yhtä ketteriä tai uusia kuin katamaraanit, mutta huomaat usein, että ne ovat hieman halvempia. Lisäksi ne voivat olla suuri apu sesonkiaikana, kun nopeimmat yhteydet saarelle ovat loppuunmyytyjä. Lisäksi ne tarjoavat ylimääräisiä lähtöaikoja matkustajille, jotka saapivat suoraan Chumphonin kautta rautatieasemalta tai lentokentältä.

Tavalliselta lautalta ei pitäisi kestää liian kauan kuljettaa sinut Koh Taoon, mutta se saattaa jättää sinulle kourallisen euroja enemmän.

Songsermin veneet lähtevät kuitenkin silti varhain. Auttaakseen tätä yritys tarjoaa käteviä kuljetuksia kaupungilta minibussilla suoraan satamaan, joka kestää noin 30-35 minuuttia. Sitten nouset lautalle, jolta kestää noin kaksi tuntia ylityksen suorittamiseen (enemmän, jos merellä on aaltoja). Yhdistettynä se tarkoittaa, että voit odottaa nousevasi Mae Haadin laiturille Koh Taolla myöhään aamulla. Tahmeaa mangoriisiä rannalla kenellekään?

Selvin hyöty Songsermin valitsemisesta Lomprayahin sijaan on lipun hinta. Tällä reitillä maksat noin 17 euroa istuinpaikasta Taoin, ja mahdollisesti vielä vähemmän, jos varaat paikan ennakkoon 12Go.asia-sivuston kautta. Se on kauppa, jonka pitäisi jättää enemmän budjettiin niille PADI-kursseille ja sukelluksen jälkeisille Chang-oluille!

Chumphonista Koh Taoon yölautalla

Chumphon to Koh Tao by night ferry

Aika – 6 tuntia (vain lautta)
Hinta – Noin 8 euroa
Comfort – 2/5

Listalla on vielä yksi vaihtoehto seikkailunhaluisille matkailijoille, jotka haluavat hypätä Chumphonista Koh Taoon: Talay Sub Night Boat. Mannermaalta noin klo 23.00 lähtevä, sen on määrä saapua Mae Haadin laiturille varhain aamulla (noin kello 5.00). Ota aikataulut kuitenkin varoen, koska tällä reitillä on yleisiä epäsuotuisista sääolosuhteista johtuvia viivästyksiä.

Yölautta on kokemus, se on varmaa – älä vain odota huippumukavuuden kuuden tunnin matkalla.

Yksi tärkeimmistä bonuksista valitsemalla yölautta Chumphonista Koh Taoon on, että myöhäinen lähtö tarkoittaa, että siihen on helppo päästä saapuvilta lentokoneilta ja junilta. Oikeastaan tämä on todellakin miksi tämä palvelu on edelleen käynnissä, sitä ruokkii joukoittain retkeilijöitä jotka saapuivat Bangkokista, Sukhothaista ja jopa Chiang Maista maan pohjoisosassa.

Varoituksen sana: älä odota ylellisyyttä. Tämä ei ole A-luokan alus. Itse asiassa se on yksi vähiten mukavista tavoista siirtyä paikasta A paikkaan B. Matkustajille on yhteisiä makuutiloja, joissa on ohuet patjat. Samaan aikaan alus liikkuu hitaasti ja kuljettaa autoja, rahtia ja kaikenlaisia. Toisaalta pääset Koh Taoon todella aikaisin. Virkistävä pulahdus Sairee Beachillä ilman ketään muuta näkyvissä voi tehdä siitä sen arvoisen. Niin, ja sinun ei tarvitse pulittaa majoitukseen yöksi!


Koh Tao houkuttelee matkailijoita lupaamalla kristallinkirkkaita merivesiä ja koralliriuttoja, joissa rauskut ja papukaijakalat uivat sinne tänne. On myös rantoja, kuten elinvoimainen Sairee ja Jansom Bayn snorklauspaikka. Houkutteleeko? Chumphonista pääsee sinne nopeasti ja hitaasti laivoilla ja jopa yöveneillä.


Chumphonista Koh Taoon FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Chumphonista Koh Taoon?

Luultavasti yölautta. Liput ovat noin 300-350 THB (noin 8 euroa), ja se säästää kustannuksia yömajoituksesta. Toisena ovat Songsermin ajamat normaalinopeuksiset lautat. Suurin osa matkustajista ovat halukkaita maksamaan ylimääräistä niistä, koska ne matkustavat päivän aikana ja niissä on suhteellisen mukavat oleskelualueet, joissa on ilmastointi. Suuntaa osoitteeseen 12Go.asia etsimään ja selvittämään heidän aamulähtöaikansa.

Mikä on nopein tapa päästä Chumphonista Koh Taoon?

Lomprayah hoitaa nopeimmat veneet Chumphonin ja Koh Taon välillä. He voivat liitää lahden yli Mae Haadin laiturille alle 1,5 tunnissa. Muista kuitenkin ottaa huomioon matkat lentokentältä, Chumphonin kaupungista tai rautatieasemalta, mikä voi nostaa matkan kestoa noin kolmen tai neljän tunnin tuntumaan. Kätevästi Lomprayahin veneet voidaan kaikki varata etukäteen 12Go-sivuston avulla.

Kuinka paljon lautta Chumphonista Koh Taoon maksaa?

Lautan hinta riippuu siitä, millä lautalla haluat matkustaa. Ylitys Lomprayahin kanssa nopeilla katamaraaneilla on yleensä hintavin, mutta ei paljolla. Odotettavissa olevat hinnat ovat noin 17-22 euroa. Songserm tarjoaa lippuja noin 13-17 euron hinnalla. Sitten on se yölautta, joka on halvin kaikista vain 8 eurolla, vaikka mukavuustasot eivät yksinkertaisesti ole vertailukelpoisia. Voit verrata lippuja ja hintoja 12Go.asia-sivuston hakutyökalulla.

Kuinka kauan lauttamatka Chumphonista Koh Taoon kestää?

Päivälautat kestävät yhdestä kahteen tuntia Chumphonin laitureilta Koh Taon laitureille. Kun lisäät kuljetukset alueelliselta lentokentältä tai rautatieasemalta, odotettavissa on yhteensä noin kolmen tai neljän tunnin matka-aikoja. Yölautta on paljon suurempi ja hitaampi. Se kelluu kuusi tuntia merellä, lähtee kello 23 ja saapuu laituriin kello 5.00.

Miten pääsen Chumphonin lentokentältä Koh Taoon?

Hyviä uutisia niille, jotka laskeutuvat Chumphonin lentokentälle, ja haluavat suunnata suoraan Thaimaanlahden taivaansinisille vesille: Fame Tour ja muut paikalliset kuljetusyritykset tarjoavat noutoja terminaaleista. He vievät sinut suoraan veneisiin, jotka lähtevät laiturilta yli tunnin ajomatkan päässä etelään. Suosittelemme varaamaan yhdistettyjä lippuja lautoille ja kuljetuksille 12Go.asia-sivustolla, vain välttääksesi joutumasta tinkimään paikallisten taksinkuljettajien kanssa!

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: