Miten mennä Surat Thanista Koh Samuiin

Miten mennä Surat Thanista Koh Samuiin

Tuhannet matkustajat tekevät vuosittain matkan Surat Thanin mannerkaupungista Koh Samuin rannalla sijaitsevalle saarelle. Useimmat haluavat hyvinansaittua lepoa ja rentoutumista yhdellä Aasian kuuluisimmista paratiisisaarista, jossa viiden tähden hotellit, ylelliset huvilat ja palmujen varjostamat lahdet ovat runsaat. Onneksi matkan pitäisi olla nopea.

Kohteita erottaa reilusti yli 80 kilometriä linnuntietä, ja reitillä kulkee runsaasti eri matkailuyritysten busseja ja lauttoja. Se on ehdottomasti matka A:sta B:hen, joka voidaan hoitaa yhdessä aamussa, joten nyt on aika alkaa haaveilla noista riippumatoista, kylmistä kookospähkinöistä ja kuuluisista Samuin auringonlaskuista …

LiikennevälineAikaHintaLiput
Surat Thanista Koh Samuiin katamaraanilla2 h€15Varaa verkossa
Surat Thanista Koh Samuiin nopealla lautalla3 h€14Varaa verkossa
Surat Thanista Koh Samuiin normaalilla lautalla4 h€6Varaa verkossa

Surat Thanista Koh Samuiin katamaraanilla

Surat Thanista Koh Samuiin katamaraanilla
Lomprayahin katamaraanit ovat sekä nopeita että mukavia

Aika – noin 2 tuntia
Hinta – €15
Mukavuus – 5/5

Ei ole nopeampaa tapaa poistua läkähdyttävän kuuman Surat Thanin satamista ja saapua Koh Samuin trooppiseen paratiisiin kuin katamaraanilla. Nämä lautat ovat nopein, uusin ja mukavin ajo reitillä. Ne suorittavat koko matkan laiturilta laiturille vain tunnissa ja 45 minuutissa. Voit siemailla mangomehua ja polskia Chaweng Beachin vesillä, ennen kuin voit sanoa sawadee krap!

Jotta asiat olisivat mukavia ja yksinkertaisia, vain yksi yritys hoitaa näitä veneitä: Lomprayah. Matkustajien jatkuvasti korkeilla arvosanoilla he ovat matkateollisuuden parhaimmiston joukossa ja erikoistuneet premium-reitteihin Koh Samuin kaltaisille Thaimaanlahden saarille. He ovat tunnettuja tehokkaasta lippupalvelustaan, ajoissa saapumisestaan ja sujuvasta ylityksestä. Itse veneet ovat myös mainitsemisen arvoisia. Sisällä on riveittäin mukavia istuimia ilmastoiduissa yhteishyteissä. Ulkopuolella on tuulisia kansialueita, joilla voit kokoontua muiden matkailijoiden kanssa katsomaan mangrove-metsiä, jotka kulkevat ohi purjehdettaessa.

Lomprayah Catamaran - Seating Options
Pari istumapaikkaa saatavilla Lomprayahin katamaraanilla

Maksa vähän ylimääräistä nauttiaksesi nopeista katamaraaneista ja Lomprayahin parhaasta palvelusta, kun menet Surat Thanista Koh Samuiin.

Toisin kuin monet muut tässä luettelossa olevat matkavaihtoehdot, Lomprayahin kuljetukset lähtevät Tapeen laiturilta. Se sijaitsee aivan kaupungin koillisosassa, joten sinun ei tarvitse erittäin pitkää siirtoa vain päästäksesi veneeseen. Jopa suoraan Surat Thanin lentokentälle tulevat voivat olla laiturilla vain 30 minuutissa.

Yhteydet Surat Thanista Koh Samuiin Lomprayahin kanssa voi varata verkossa 12Go.asia-sivuston kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että voit varata paikkasi kauan ennen matkustajalaumoja (odotettavissa sesonkiaikojen aikana, kuten joulukuussa, tammikuussa ja helmikuussa). Se tarkoittaa myös, että voit tarttua kuljetuksiin kaupungin keskustasta, lentokentältä ja paikallisista hotelleista päästäksesi veneisiin ajoissa.

Surat Thanista Koh Samuiin nopealla lautalla

Surat Thanista Koh Samuiin nopealla lautalla
Seatran Discovery (kuvassa) ja Songserm ovat suosituimpia valintoja nopeista lautoista Koh Samuiin

Aika – 1,5 tuntia (vain venematka), 3-5 tuntia, mukaan lukien siirrot
Hinta – €14
Mukavuus – 4/5

Yleisin linkki Surat Thanin ja Koh Samuin välillä on nopea lautta. Mutta älä anna nimen huijata sinua – ne eivät ole aivan yhtä nopeita kuin katamaraanit. Kyllä, matka mantereelta saarelle kestää keskimäärin vain 1,5 tuntia. Veneet lähtevät kuitenkin Donsakin laiturilta, itään pitkin Surat Thanin rannikkoa, mikä tarkoittaa, että sinun on ajettava pidempään, ennen kuin pääset merelle.

Silti tämä on suosittu vaihtoehto matkailijoille, jotka haluavat säästää vähän bahtia hieronnoille ja cocktaileille, mutta haluavat myös saapua Samuiin viettämättä koko päivää tien päällä. Useimmat matka-ajat ovat yhteensä noin 3-5 tuntia, mukaan lukien minibussikuljetukset joko Surat Thanin keskustasta tai paikalliselta lentokentältä, odotusaika satamassa ja matka Thaimaanlahden hohtavien vesien yli.

Seatran Discovery Seating
Tällä Seatran Discovery -lautalla tunnet tuulen matkalla Koh Samuiin

Nopea lautta saattaa ylittää lahden 1,5 tunnissa, mutta se lähtee laiturilta, joka on hieman kauempana itse Surat Thanista.

Kaksi tunnetuinta yritystä, jotka tarjoavat nopeita linkkejä, ovat Seatran Discovery ja Songserm. Aiempi ylpeilee moderneimmilla veneillä. He kiidättävät sinut Samuin pohjoisrannalle, Bangrakin – laiturille loistava vaihtoehto, jos etsit hotelleja Bophutin kalastajakylässä tai upealla Lamai Beachillä. Songsermin palvelu vie sinut saaren länsirannikolla sijaitsevaan Nathoniin, josta on parempi pääsy etelärannan joogaretriiteille ja hiljaisemman Maenamin lomakohteisiin.

Lippujen varaaminen nopeille lautoille Surat Thanista Koh Samuiin on aina hyvä varata etukäteen. Tämä ei johdu vain siitä, että heillä on yleensä suuri kysyntä, varsinkin marraskuusta lähtien, mutta myös siksi, että tekemällä se 12Gon kaltaisen palvelun avulla on helppo lisätä kaupunkien ja satamien välisiä kuljetuksia ja takseja hotellille saapumisen jälkeen.

Surat Thanista Koh Samuiin normaalilla lautalla

Surat Thanista Koh Samuiin normaalilla lautalla
Jos haluat säästää rahaa, normaali (hidas) lautta on hyvä vaihtoehto

Aika – Noin 4 tuntia yhteensä
Hinta – €6-10
Mukavuus – 3/5

Jos sinulla on vähän ylimääräistä aikaa etkä halua käyttää matkabudjettia enemmän kuin tarvitset, normaali lautta voisi olla täydellinen tapa kulkea Surat Thanin ja Koh Samuin välillä tänä vuonna. Se on hitain vene kaikista, kyllä, mutta se on myös halvin. Odotettavissa on, että vain venelipun hinta tulee oleman noin 7 euron tienoilla. Samaan aikaan paketit, jotka sisältävät siirron laiturille, maksavat noin 11 euroa. Sen pitäisi jättää ylimääräistä PADI-sukelluksille ja Muay Thai sessioille, eikö niin?

Normaalit lautat vievät sinut mantereelta Donsakin laiturilta yhdelle kahdesta laiturista Koh Samuin länsirannikolla.

Matkat alkavat tyypillisesti noudolla Surat Thanin kaupungissa tai lentokentällä. Sitten ajetaan itään mantereen rantoja pitkin kookospalmujen ja mangroveiden välissä, aina Donsakin laiturille asti. Lopulta on vain lyhyt odotus, ennen kuin hyppäät veneelle matkalle Lipa Noiin tai Nathoniin Samuilla. Matka-ajat tälle kaikelle on yhteensä noin 4-5 tuntia. Mutta huomaathan, että saavut saaren lähemmälle länsirannikolle, joten kannattaa ehkä yhdistää lippuun edestakainen taksi hotellillesi – joista suurin osa on itä- ja pohjoisrannalla.

Seating on a Raja Ferry
Tilavat istuimet sisätiloissa Raja-lautalla, joka menee Koh Samuille

Normaalit lautat ovat itsessään suuria ja tilavia. On sekä sisä- että ulkotiloja, joissa voit rentoutua matkustellessasi, ja avoimen kannen tilat ovat ylhäällä Thaimaanlahden ihailua varten. Veneitä liikennöi kaksi yritystä Donsakin laiturilta. Molemmilla on samanlaiset käyttäjäarvostelut, mutta yleensä Raja Ferry on ihan vähän Phantip 1970 parempi palvelun laadun suhteen.

Surat Thanista ei ole pitkä matka Koh Samuiin. Itse asiassa 80 kilometrin matka voidaan tehdä vain muutamassa tunnissa. Lisäksi siellä on valikoima erilaisia yrityksiä ja veneitä, jotka odottavat sinua tekemään sen, joten sinulle riittää valinnan varaa matkalla Bophutin kalaisiin keittotaloihin ja Chawengin kolahteleviin rantabaareihin.


Koh Thanista Koh Samuiin FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Surat Thanista Koh Samuiin?

Phantip 1970:n ja Raja Ferryn hoitamat normaalinopeuden lautat ovat edelleen halvin valinta jättää mantere ja suunnata Koh Samuiin. Niiden ja nopeiden vaihtoehtojen välillä ei kuitenkaan ole niin paljon eroa, joten harkitse eruon tai kahden hinnankorotusta, jotta saat itsellesi hieman enemmän valinnanvaraa matkalle. Voi, ja kaikkia lippuja ja hintoja voidaan verrata helposti käyttämällä 12Go.asia-sivustoa.

Mikä on nopein tapa päästä Surat Thanista Koh Samuiin?

Katamaraanit! Lomprayahin ylläpitämä suosittu yhteys kaupungista saarelle kestää alle kaksi tuntia. Paperilla, joka saattaa näyttää pidemmältä kuin pikalautat, mutta se ei ole – katamaraanit lähtevät laiturilta Surat Thanin sydämessä, joten sinun ei tarvitse tuhlata aikaa minibussikuljetuksilla ennen kuin pääset merelle. Suuntaa 12Go-sivustolle nyt varataksesi matka Lomprayahin kanssa, ennen kuin kaikki paikat myydään.

Miten saan Surat Thanista Koh Samuiin?

Hieman maata ja laaja Thaimaanlahden alue erottaa Surat Thanin ja Koh Samuin. Tämä tarkoittaa, että tarvitset yhdistelmän ajamista ja veneilyä vaihtaaksesi yömarkkinat upeisiin rantoihin. Onneksi sinulla on paljon valintoja, vilkkaista katamaraaneista nopeisiin pikaveneisiin, jotka kaikki voidaan varata kuljetuksilla ja taksilla 12Go.asia-sivustolla.

Kuinka kauan lauttamatka Koh Samuista Surat Thaniin kestää?

Lautalla käytetty aika riippuu siitä, mihin yritykseen menet. Lomprayahin veneet ovat nopeimpia, mutta niillä ei ole lyhyimpiä matka-aikoja. Miksi? No, he lähtevät laiturilta lähempänä kaupunkia, joten matkaa on jo hoidettu on hieman enemmän. Silti, se on alle kaksi tuntia ennen kuin olet perillä Samuissa. Muut Donsakin laiturilta liikennöivät lautat kestävät yleensä 1,5-2 tuntia.

Miten pääsen Surat Thanin lentokentältä lautalle?

On helppo tapa ja vaikea tapa. Helppo tapa on varmistaa, että varaat lipun, joka sisältää siirron saapumisaulasta lautalle. Tämä voidaan tehdä hetkessä 12Go.asia-sivustolla, ja se poistaa stressin näistä siirtymistä. Vaihtoehtoisesti voit mennä yksin, mutta ota huomioon, että taksit lentokentällä voivat olla kalliita ja vaikea löytää.

Kuinka kauan kestää Surat Thanin lentokentältä Koh Samuiin?

Ota nopea katamaraanivene, joita hoitaa Lomprayah, ja voit heiluttaa hyvästit lentokoneille ja tervehtiä palmuja Koh Samuilla alle kolmessa tunnissa. Se on nopein reitti lähinnä siksi, että veneen laituri on lähempänä terminaaleja. Vaihtoehtoiset menetelmät voivat kestää mitä tahansa kolmesta viiteen tuntiin.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: