Miten mennä Krabista Koh Phi Phiin

Miten mennä Krabista Koh Phi Phiin

Sekä Krabi että Koh Phi Phi ovat tärkeimmät pysäkit yleisen reitin varrella Thaimaan Andamanin upealla alueella. Yksi on rento rantakaupunki, jossa hotellit reunustavat keltaista hiekkaa kallioiden takana. Toinen on vilkas saari täynnä bambubaareja ja tuliesityksiä, kalatäyteisiä laguuneja ja palmumetsiä.

Joka vuosi tuhannet matkustajat hyppivät näiden kahden välillä. Se on vain 40 kilometrin päässä linnuntietä, joten voit odottaa käveleväsi Koh Phi Phin vilkkaalle Tonsai-laiturille vain muutaman tunnin veneilyn jälkeen. Tämä opas voi auttaa sinua suunnittelemaan matkaa. Siihen sisältyy tietoa kaikista veneistä ja varausvaihtoehdoista, mitä tulee mantereen saariin vaihtamiseen.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Krabista Koh Phi Phiin normaalilla lautalla2 h9€Varaa verkossa
Krabista Koh Phi Phiin nopealla lautalla1.5 h10€Varaa verkossa
Krabista Koh Phi Phiin jaetulla pikaveneellä1 h$27Varaa verkossa
Krabista Koh Phi Phiin yksityisellä pikaveneellä1 h$250Varaa verkossa

Krabista Koh Phi Phiin normaalilla lautalla

Krabista Koh Phi Phiin normaalilla lautalla
Andaman Wave Master-lautta vie matkustajia Krabista Koh Phi Phiin

Aika – 2 tuntia (vain lautta)
Hinta – 9-12€
Mukavuus – 4/5

Normaalinopeuslautat lähtevät Krabista säännöllisesti koko aamun, noin klo 9 alkaen. Viimeiset lähdöt ovat aikaisin iltapäivällä, noin klo 15. Nämä matkat tehdään suuremmilla, hitaammilla veneillä. Mutta jopa tämän nimikkeen kanssa niillä matka kestää yleensä vain kaksi tuntia, ennen kuin ne saapuvat laituriin Koh Phi Phi Donin karujen kallioiden alle.

Todellinen bonus on kustannus. Halvimmat normaalit lautat Krabista Koh Phi Phiin maksavat vain 10 euroa. Se on noin puolet pikaveneen keskimääräisestä hinnasta. Toisin sanoen: se riittää säästämään sinulle rahat pariin kylmään Chang olueen ihanan Loh Dalumin valkoisilla hiekkarannoilla, kun saavut!

Krabista Koh Phi Phiin normaalilla lautalla
Ilmastoitu istuinosasto Andaman Wave Master -lautan sisällä © Subodh Agnihotri / Shutterstock.com

Normaali lautta kestää kaksi tuntia, maksaa vähän ja lähtee säännöllisesti – mikä voisi olla parempaa?

Matka itsessään on yksinkertainen. Mene laiturille vähintään 30 minuuttia ennen lähtöä. Hyppää veneeseen. Ja suuntaa sitten merelle. Suosittelemme kokeilemaan paikkaa ulkokannella. Lautta suuntaa etelään Andamanin rannikon villiä osuutta pitkin. Idän suunnalla saatat juuri pystyä näkemään yksinäisen pienen Koh Jumin saaren kivien täplittämät hiekkarannat. Lännessä on Ko Yao Yain siluetti – yksi alueen koskemattomimmista helmistä.

Jos haluat ottaa normaalin lauttayhteyden Krabin tai läheisen Ao Nangin hotellista, kannattaa varata paketti, joka sisältää kuljetukset Klong Jiladin laiturille. Se takaa, että saavut ajoissa veneelle. Vaihtoehtoisesti Chaokoh Travel Centerin ylläpitämät veneet lähtevät myös Nopparat Tharan laiturilta Ao Nangista. Kaikkia vaihtoehtoja voi etsiä ja varata hyvissä ajoin 12Go.asia-sivuston hakutyökalulla.

Krabista Koh Phi Phiin nopealla lautalla

Krabista Koh Phi Phiin nopealla lautalla

Aika – 1,5 tuntia
Hinta – 10€+
Mukavuus – 4/5

Joskus on mahdollista varata nopeita lauttamatkoja samaan hintaan kuin normaali lautta. Jos pystyt, tee se! Niitä ylläpitää arvostettu operaattori Songserm moderneilla veneillä, jotka voivat yleensä lyhentää jonkin verran aikaa matkasta. Paras tapa tehdä hyviä diilejä on mennä 12Go-sivustolle niin aikaisin ennen matkaa kuin mahdollista, varsinkin jos olet matkalla Koh Phi Phin kookospuisille rannoille sesonkikuukausien aikana joulukuun ja huhtikuun välillä.

Leikkaa matka-aikaa ennen kuin pääset Koh Phi Phin upeille rannoille ja lahdille varaamalla paikka nopealla lautalla Krabista.

Lähtöpisteet ja upeat näkymät veneestä ovat kaikki samat kuin hitailla veneillä. Sinun on tultava Krabin kaupungin eteläpuolella olevalle suurelle Klong Jiladin laiturille noin 30 minuuttia – tunti ennen lautan lähtöä. Sitten risteilet mangrove-metsien ja aurinkoisten saarten välillä matkalla etelään Phang Nga lahden yli Koh Phi Phiin itse.

On mahdollista järjestää yhdistelmälippuja, joilla pääset Krabin lentokentän terminaaleista veneisiin. Ne ovat hieno idea, jos matkustat etelään Bangkokista tai Chiang Maista tai tulet kaukolennolla ja haluat päästä suoraan matkalle riippumattoon ja Mai Thai -baareihin Koh Phi Phille. Noudot ovat saapuvien lentojen uloskäynnin ulkopuolella, ja kuljetus laiturille kestää noin 25-30 minuuttia.

Krabista Koh Phi Phiin jaetulla pikaveneellä

Krabista Koh Phi Phiin jaetulla pikaveneellä
Jaettu pikavene Andamaanienmerellä © SORANAT7 / Shutterstock.com

Aika – 1 tunti
Hinta – 22€
Mukavuus – 3/5

Koko pääkauden ajan Krabin ja Koh Phi Phin välillä on yksi jaettu pikaveneyhteys. Sitä johtaa Koh Phi Phi Kanichta Tour Krabi River venesatamasta. Se on erittäin lähellä Krabin kaupungin hostelleja ja hotelleja, mutta myös vain nopean, 25 minuutin kuljetuksen päässä Ao Nangista tai Krabin lentokentältä. Voit odottaa maksavasi noin kaksinkertaisen hinnan normaalin lautaan lipunhintaan verrattuna.

Lähdöt ovat klo 9.15 ja matka kestää vain 60 minuuttia alusta loppuun. Se tekee siitä nopeimman kaikista Koh Phi Phille menevistä vaihtoehdoista, jolloin pääset Tonsai rannalle ajoissa aamuiselle thaimunakkaalle ja mangomehulle Andamanian rannalla. Pahin haittapuoli? Pikaveneet ovat kovaa kyytiä. Pienimmätkin aallot heiluttavat venettä, eikä matkatavaroille usein ole juurikaan tilaa.

Krabista Koh Phi Phiin yksityisellä pikaveneellä

Krabista Koh Phi Phiin yksityisellä pikaveneellä

Aika – 1 tunti tai koko päivä kiertomatkalla
Hinta – Noin 200 euroa
Mukavuus – 3/5

Saatavilla on myös kaksi vaihtoehtoa niille, jotka haluavat matkustaa tyylikkäästi ja viilettää Andamanin yli Koh Phi Phiin todella kiireellä. Voit tinkiä hinnasta paikallisten veneiden omistajien ja matkanjärjestäjien kanssa saadaksesi oman pikaveneyhteytesi Krabista. Tai voit valita järjestetyn pikavenekiertomatkan. Ensimmäinen voi olla hintava, mutta se tarkoittaa pääsemistä Tonsain laiturille 60 minuutissa tai alle. Toinen kestää koko päivän. Se on kuitenkin itsessään seikkailu, jonka avulla voit tutustua Koh Phi Phin koskemattomiin rantoihin, sen pohjoisrannan ympärillä oleviin piilotettuihin lahtiin ja katsella jopa ikonista Maya Bayta kaukaa.

Retket lähtevät yleensä Railayn tai Ao Nangin laiturilta. Sieltä ne menevät suoraan Hat Nappharat Thara-Mu Ko Koh Phi Phi -kansallispuistoon nauttimaan koko päiväksi. Välipysähdykset snorkkeliuntia ja auringonottoa varten sisältyvät hintaan, kuten myös kevyt lounas ja englanninkielisen oppaan palvelut. Matkat itsessään tehdään pienillä, nopeilla aluksilla, joihin mahtuu tietty määrä matkustajia. Se tekee niistä täydellisen kustannusten jakamiseen koko matkaryhmän välillä.


Koh Phi Phin kalliojyrkänteet näkyvät Krabin horisontissa. Ne lupaavat auringonlaskuja, jotka hohtavat vaaleanpunaisina, punaisina ja oransseina Andamaanienmeren päällä, hehkuvia valkoisia rantoja ja juhlailtoja tuliesitysten kanssa. Onneksi on olemassa paljon vaihtoehtoja päästä yhdestä toiseen, valinnanvaraa löytyy sekä tehokkaista pikaveneistä ja klassisista lautoista.


Krabista Koh Phi Phiin FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Krabista Koh Phi Phiin?

Budjetista kiinni pitäminen on helppoa tällä suositulla reitillä. Normaalinopeuksiset lautat voivat hoitaa homman yhteensä kahdessa tunnissa. Lisäksi ne harvoin rikkovat budjettia. Hinnat voivat olla niinkin alhaiset kuin 10 euroa yksin matkatessa. Muutama ylimääräinen euro lisää kattaa taksimatkat satamaan.

Mikä on nopein tapa päästä Krabista Koh Phi Phiin?

Sinun on löysättävä kukkaron nyörejä hieman ja maksaa ylimääräistä pikaveneestä. Ne lähtevät Krabin kaupungista ja saavuttavat Koh Phi Phin noin tunnissa. Se on puolet normaalinopeuksisten lauttojen ajasta. On järkevää varata lippuja näihin matkoihin etukäteen käyttämällä 12Go.asia-sivustoa. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat voivat nousta sesonkiaikana.

Miten pääset Krabista Koh Phi Phiin?

Hyppy Krabista Koh Phi Phiin on hyppy mantereelta saarelle. Ilman lentokenttää kohteessa, se tarkoittaa, että joudut ottamaan veneen. Ainoa kysymys on, millainen vene. Tutustu 12Go.asia-sivustoon, siellä voit etsiä ja vertailla kaikkia eri vaihtoehtoja. Nopeat pikaveneet maksavat enemmän, mutta suorittavat matkan tunnissa spektrin toisessa päässä. Ja sitten on myös normaalinopeuksiset lautat, jotka voivat kuljettaa enemmän matkustajia ja maksavat vähemmän.

Kuinka kauan lauttamatka Krabista Koh Phi Phiin kestää?

Krabin ja Koh Phi Phin välinen lauttaylitys on kaksi tuntia tavallisella lautalla. Se sisältää vain merellä vietetyn ajan. Sinun on myös otettava huomioon kuljetusten kesto Krabin lentokentältä tai Ao Nangin rannalta, odotusaika lauttaterminaalissa ja pieni sisäänpääsymaksu Koh Phi Phin saarelle (12 euroa).

Kuinka paljon lauttamatka Krabista Koh Phi Phiin maksaa?

Eri lauttojen hinnat eri yhtiöiden välillä vaihtelevat. Keskimäärin voit odottaa maksavasi 10 euroa tai enemmän ja harvoin yli 16 euroa ylityksestä normaalilla tai nopealla ylityksellä. On helppo tarkistaa, mitkä matkan hinnat ovat Krabista Koh Phi Phiin valitsemillasi päivillä. Mene vain osoitteeseen 12Go.asia-sivustolle ja etsi.

Onko Koh Phi Phin saari vierailun arvoinen?

Ihan varmasti on! Tämä on yksi Thaimaan ikonisimmista saarista. Se nousee suoraan Andamaanienmerestä kuin nukkuva jättiläinen. Smaragdinvihreät viidakot ryöppyävät sen kallionkielekkeiltä. Karstivuoret nousevat taivaalle. Siellä on piilotettuja rantoja, poukamia ja salmia tutkittavaksi, sekä laajoja hiekkarantoja kauniilla Loh Dalumissa ja Tonsaissa, joissa reggae-baarit ovat veden äärellä. Se on myös kansallispuisto, joka on täynnä koralliriuttoja ja laguuneja, jotka ovat täynnä merikilpikonnia ja haita.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: