Miten mennä Phuketista Krabiin

Miten mennä Phuketista Krabiin
Ravintola Grotto Railay Beachillä, Krabi © fokke baarssen / Shutterstock.com

Nämä kaksi rakastettua rantakaupunkia kohtaavat toisensa kuuluisan Phang Nga lahden vastakkaisissa päissä. Ei ole mikään ihme, että ne ovat Thaimaan suosituimpia kohteita. Koko alue on täynnä saaria, joissa puuvillanväriset rannat ovat laiskojen palmujen alla ja dramaattiset vuoret nousevat taivaansinisestä merestä. Idässä on Krabi, ja Ao Nangin luksushotellit ja Railayn kalliokiipeilijöiden Mekka. Lännessä kutsuu Phuketin sykkivä Patong ja Karonin huvilat hiekkarannoilla.

Kulkemalla 60 kilometriä, joka erottaa nämä kaksi toisistaan, pitäisi olla helppoa. Veneet, bussit ja taksit kulkevat kaikki Phuketista Krabiin, ja tarjolla on laaja valikoima hintoja ja mukavuustasoja. Katsotaanpa hieman…

LiikennevälineAikaHintaLiput
Phuketista Krabiin normaalilla lautalla8 h€16Varaa verkossa
Phuketista Krabiin pikaveneellä2.5 h€30Varaa verkossa
Phuketista Krabiin jaetulla tila-autolla3.5 h€16Varaa verkossa
Phuketista Krabiin yksityisellä taksilla3 h€69Varaa verkossa
Phuketista Krabiin paikallisbussilla3.5 h€4

Phuketista Krabiin normaalilla lautalla

Phuketista Krabiin normaalilla lautalla
Chaokoh Travel Centerin lautta, joka kulkee Andamaanienmerellä

Aika – Jopa 8 tuntia
Hinta – €16
Mukavuus – 4/5

Jos piirrät suoran linjan Phuketista Krabiin, se leikkaisi suoraan Phag Nga lahden yli. Tämä on reitti, jolla lautat kulkevat, ja että se on kaunis! Koh Yao Noin valkeista rannoista Phi Phi -saarten jyrkkiin kallioihin, on paljon mikä saa sinut ihailemaan ja napsimaan valokuvia matkan varrella. Se on hyvä uutinen, koska matka voi kestää jopa kahdeksan tuntia yhteensä.

Syy pitkälle matkalle? Sinun täytyy tehdä vaihtaa venettä Koh Phi Phin satamassa. Lautat lähtevät Phuketin kaakkoisreunalla sijaitsevalta Rassadan laiturilta aamulla ja saapuvat Phi Phille keskipäivän aikoihin. Voit joko viipyä laitureilla tai mennä rentoutumaan Tonsai-rannalle, joka on aivan vieressä. Se on hieno tapa erottaa pidemmät odottelut, mutta se merkitsee 12 euron pääsymaksun maksamista saarelle.

Tonsain Laituri, Koh Phi Phi
Tonsain Laituri, Koh Phi Phi © Siraj Ahmad / Shutterstock.com

Veneet eivät ehkä ole nopein tapa kulkea Phuketin ja Krabin välillä, mutta ne tarjoavat varmasti mahtavia näkymiä alueen saarille ja trooppiselle rannikolle.

On paljon valinnanvaraa, kun on kyse veneistä Phuketista ensimmäiselle osuudelle, mutta suosittelemme pitämään kiinni Chaokoh Travel Centeristä. 12Go.asia-sivustolta on mahdollista varata heille yhteyslippuja, jotka vievät sinut aina Krabiin saakka. He ajavat myös kaksikerroksisia aluksia, joiden ulkoilutilat ylhäällä ovat saaren katseluun, kun purjehdit.

Lähtö Krabille Phi Phista ovat klo 13.30 ja 15.30, mikä tarkoittaa, että voit odottaa saapuvasi Krabin kaupunkiin myöhään iltapäivällä tai aikaisin illalla. Saapumispaikkasi on Klong Jiladin laituri. Siellä taksit, jaetut tila-autot ja jopa paikalliset songthaewit tarjoavat lisää linkkejä Krabin kaupungin keskustaan. Vaihtoehtoisesti voit ottaa lautan Phi Phistä, joka menee suoraan Ao Nang Beachiin – Krabiin tärkeimpään hotellikohteeseen.

Phuketista Krabiin pikaveneellä

Phuketista Krabiin pikaveneellä
Liput Koh Yao Sun Smile pikaveneeseen voi ostaa 12Go.asia-sivustolta

Aika – 2,5 tuntia
Hinta – €30
Mukavuus – 3/5

Koh Yao Sun Smilen ihmiset ajavat säännöllistä pikaveneyhteyttä, joka kulkee suoraan Phuketista Krabiin. Se on nopeimpia vaihtoehtoja veden ylittämiseen. Matka-aika on vain 2,5 tuntia laiturista laituriin. Tyypillisesti on vain yksi lähtö joka päivä. Se lähtee klo 9.30 Bang Rongin laiturilta Phuketin saaren luoteisreunalla, joka on erittäin kätevä paikka paikalliselle lentokentälle matkustaville – terminaalit ovat vain 25 minuutin ajomatkan päässä.

Pikaveneet ovat mahdollisesti kaikkien aikojen nopein kyyti Phuketista Krabiin.

Matka itsessään ei ole hidas ja luonnonkaunis odysseia, jota voit odottaa suuremmilla veneillä. Se on korkeaoktaaninen, adrenaliinia pumppaava kyyti pikaveneillä. Itse asiassa matkustajat, jotka ovat alttiita merisairaudelle, tuovat paljon matkalaukkuja mukanaan tai haluavat katsella näkymiä, tulisi välttää tätä liikennemuotoa. Aluksella ei ole liikaa tilaa, ja kyydit ovat kuuluisen töyssyisiä.

Suosittelemme varaamaan etukäteen, jos haluat ehdottomasti ottaa pikaveneen Phuketin ja Krabin välillä. Koska näillä aluksilla ei voi kuljettaa keskimäärin kuin 20-30 ihmistä, on tärkeää turvata paikka ennen kuin ne kaikki varataan, etenkin marraskuun ja maaliskuun välisiin lomiin. Voit tehdä sen siirtymällä osoitteeseen 12Go.asia ja tehdä varaus. Ole vain valmis maksamaan ylimääräistä verrattuna hitaampiin lauttayhteyksiin.

Phuketista Krabiin jaetulla tila-autolla

Phuketista Krabiin jaetulla tila-autolla

Aika – 3,5 – 4 tuntia
Hinta – €16-20
Mukavuus – 4/5

Taloudellinen ja nopea tapa liikkua Thaimaan etelärannikolla Phuketista Krabiin on valita jaettu tila-auto. Krabi Airport Shuttlen ylläpitämä matka kestää noin 3,5-4 tuntia. Tavallinen noutopiste on Phuketin lentokentällä, mikä on hieno uutinen, jos haluat kävellä Bangkokin lentokoneesta ja mennä suoraan Krabin rannoille. Jos matkustat hotellista tai lomakeskuksesta, voit myös varata matkan hotelliltasi yhdellä lipulla käyttäen 12Go-sivustoa.

Jaetut tila-autot ajavat Phuketista koko rannikon mitan Krabiin, noin neljä tuntia alusta loppuun.

Jaettu tila-auto Phuketista Krabiin on suosittu valinta, koska se vie vähemmän aikaa kuin lautat. Koh Phi Phillä ei tarvitse tarvita välipysähdystä, vain yksisuuntainen matka lännestä itään. Kaiken lisäksi tiet ovat hyvin hoidettuja koko reitin mitalta. Ensin seuraa 402-tietä Phuketin saaren keskelle ja ylitä se sitten mantereelle. Sieltä valtatie 4 pujottelee maaseudun kumipuuistutusten ja viidakkohuippuisten karstivuorten läpi aina Krabiin saakka.

Kaikki ajoneuvot ovat ilmastoituja ja voivat kuljettaa jopa yhdeksän matkustajaa. Yksi haittapuoli on, että saatat joutua tekemään joitakin pysähdyksiä hotelleissa Ao Nangissa tai Krabissa matkailijoiden toimittamiseksi, kun olet saapunut. Toisaalta se tarkoittaa myös, että sinut kuljetetaan suoraan seuraavan majoituksesi oven eteen.

Phuketista Krabiin yksityisellä taksilla

Phuketista Krabiin yksityisellä taksilla
Yksi BangkokTaxi24:n yksityisistä siirtoautoista, joita voi varata 12Gon kautta

Aika – Noin 3 tuntia
Hinta – €69+
Mukavuus – 5/5

Sinun on todennäköisesti maksettava yli 75 euroa, jotta voit siirtyä Phuketin vilkkaista go-go-baareista Krabin rantojen hierontasalonkeihin omalla kyydilläsi. Se saattaa tuntua paljolta, mutta on asioita, jotka kannattaa muistaa. Ensinnäkin: se on koko ajoneuvon hinta. Neljän hengen ryhmissä se on vain 19 euroa matkustajalta – samat kustannukset kuin lautta tai jaettu tila-auto on per henkilö. Toinen: Yksityiset taksit vievät mukavuustasot uusiin korkeuksiin. Asiat, kuten ilmastointilaitteet, ilmainen vesi ja verhoillut istuimet, ovat yleensä vakiona.

Lisätään kaikkeen tähän mukavuus, kun sinut noudetaan sovitusti ja viedään mihin tahansa. Niin, ja taksit vievät vähän vähemmän aikaa kulkea viidakon ja mangrovemetsän läpi päästäkseen Krabiin. Ilman pysähtymisiä tai muita odottavia matkustajia voit mennä A:sta B:hen alle kolmessa tunnissa liikenteestä riippuen. Se on upea uutinen, jos haluat hetimmiten kastaa jalkasi Railay Beachin tai Ao Nangin kristallinkirkkaisiin vesiin!

Phuketista Krabiin paikallisbussilla

Phuketista Krabiin paikallisbussilla
Paikallinen bussi Phuketissa © Nataliia Sokolovska / Shutterstock.com

Aika – 3,5 tuntia
Hinta – €4
Mukavuus – 3/5

Mene paikallisella, säästät paljon – se on mantra reitillä Phuketista Krabiin. Eli paikalliset bussit, jotka vievät sinut pois Thaimaan suurimmalta saarelta ja vievät sinut keskelle Krabin suolalta tuoksuvia kalamarkkinoita vain 3,5 tunnissa. Ne lähtevät Phuketin bussiterminaalista 2 useita kertoja päivässä. Varhaiset lähdöt alkavat noin klo 7, ja viimeisin mahdollinen lähtö lähtee kaupungista noin klo 22.

Älä odota limusiinin mukavuutta. Nämä ovat yhteisiä isoja busseja, joita käyttävät sekä thaimaalaiset työmatkalaiset että kansainväliset matkustajat. Huoneesta usein kilpaillaan, ilmastointi ei ehkä ole paras, ja istuimet eivät ole läheskään yhtä muhkeat kuin yksityisissä takseissa. Tätä tasapainottaa hinta. Tämä on ylivoimaisesti halvin tapa päästä Phuketista Krabiin. Tarvitset vain kourallisen euroja kun ostat lippusi aseman kopista!


Phuketista Krabiin siirtyminen voi olla todellinen seikkailu. Ota vene Koh Phi Phin kautta ja näet matkan varrella yhden Andamaanienmeren ikonisista saarista, sen kermanvärisillä rannoilla ja pirteillä auringonlaskun baareilla. Mene maanteitse ja ajat läpi viidakoiden, kumiviljelmien ja villien karstivuorten. Innostuitko?


Phuketista Krabiin FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Phuketista Krabiin?

Sen täytyy olla paikallisbussi. Se voittaa muut hintarintamalla lipuilla, jotka maksavat alle 5 euroa kappale. Lisäksi matka-ajat ovat suunnilleen samat kuin minibussilla, ja kokonaismatkat kestävät noin kolme tuntia. Ainoa haittapuoli on mukavuus. Nämä ovat julkisen liikenteen yhteyksiä, jotka voivat olla kiireisiä ja kuumia. Mutta mitä sitten? Ao Nangin rannan virkistävät vedet odottavat toisella puolella.

Mikä on nopein tapa päästä Phuketista Krabiin?

Mene 12Go.asia-sivustolle ja nappaa itsellesi paikka yhdellä huippunopeista pikaveneistä, jos haluat päästä Phuketista Krabiin mahdollisimman nopeasti. Matka-ajat voivat rikkoa 2,5 tunnin rajan niillä. Reitti vie sinut suoraan veden yli laitureille Ao Nangissa ja Krabin kaupungissa. Lähtökohtana on, Bang Rong, vain 25 minuutin ajomatkan päässä Phuketin lentokentältä.

Miten pääset Phuketista Krabiin?

Valinta on sinun. Yksi tapa on mennä meritse. Se on todellinen seikkailu, mutta se vie jonkin aikaa. Odota, että matka-ajat ovat noin kahdeksan tuntia, kun purjehdit trooppisten saarten läpi vaihtaaksesi jatkoyhteyteen Koh Phi Phin satamissa. Vaihtoehtoisesti on sydäntä takova pikavene, joka maksaa enemmän, mutta saapuu alle 2,5 tunnissa. Nopeampia maalla pysyviä vaihtoehtoja ovat jaettu tila-auto ja yksityiset taksit. Ne seuraavat Andamaanienmeren huipulla sijaitsevaa päätietä Krabiin. Molemmat voidaan varata etukäteen 12Go.asia-sivustolta.

Miten pääsen Phuketin lentokentältä Krabiin?

Paras tapa on järjestää yksityinen siirto käyttämällä 12Go.asia-sivustoa. Palveluntarjoajilla, kuten BangkokTaxi24 ja Andaman Taxis, on kuljettaja valmiina ja odottamassa sinua, kun nouset saapumishallista. Helppoa. Jos haluat pitää asiat hieman halvempana, voit hypätä yhteen jaetuista tila-autoista ja valita lentokenttäkuljetuksen. Tai matkustaa terminaaleista Phuketin linja-autoasemalle ja muodosta yhteys sitten siellä oleviin Krabiin suuntautuviin paikallisiin linja-autoihin.

Kuinka pitkä venematka Phuketista Krabiin on?

Phuketin ja Krabin väliset säännölliset veneet kulkevat yleensä saaren ajalla. Toisin sanoen – ne eivät ole nopeimpia! Itse asiassa matkat laiturilta laiturille tällä reitillä voivat kestää jopa kahdeksan tuntia tai enemmän. Syynä ei ole niinkään Andamaanienmeren ylittämiseen kuluva aika, vaan pikemminkin suorien lauttojen puute. Toisaalta aina on pikavene. Se lähtee kerran päivässä ja hoitaa matkan alle 2,5 tunnissa. Kunhan et odota mukavinta kyytiä!

Kuinka paljon venematka Phuketista Krabiin maksaa?

Hinnat vaihtelevat yhtiöittäin, mutta todennäköisesti maksat noin 18 euroa lipusta normaalinopeuksisilla veneillä, jotka lähtevät Phuketista Krabiin. Paras tapa varata ne on 12Go.asia-sivuston kautta. Näin varmistetaan, että sinulla on kaikki oikeat yhteydet oikeisiin lautoihin, kun kuljet Koh Phi Phin kautta matkan varrella. Se on myös loistava tapa päihittää ruuhka parhaisiin lähtöaikoihin sesonkiaikana. Nopeammat yhteydet pikaveneillä ovat noin 34 euroa tai enemmän henkilöä kohden.

Miten pääsen Phuketista Krabiin bussilla?

Voit joko napata oman minibussimatkan jaetussa autossa tai mennä paikallisen linja-auton kanssa. Ensimmäinen takaa hieman ylimääräistä mukavuutta ja tulee usein nimettyyn noutopisteeseen saarella. Toinen on paljon halvempi (liput maksavat hieman alle 5 euroa!). Se voi kuitenkin kestää hieman kauemmin, ja se lähtee vain Phuketin bussiterminaalista lähellä Phuketin kaupunkia.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: