Hoe ga je van Phuket naar Krabi

Hoe ga je van Phuket naar Krabi
Restaurant the Grotto op het strand van Railay, Krabi © fokke baarssen / Shutterstock.com

Deze twee zeer geliefde badplaatsen liggen tegenover elkaar aan de andere kant van de beroemde Phang Nga Bay. Het is geen wonder dat ze tot de meest populaire bestemmingen in Thailand behoren. De hele regio is bezaaid met eilanden waar katoenkleurige stranden onder luie palmbomen uitlopen en dramatische bergen uit de azuurblauwe zee oprijzen. In het oosten ligt Krabi, met de luxueuze hotels van Ao Nang en het rotsklimmekka van Railay. In het westen lonkt Phuket met het pompende Patong en het met villa’s bezaaide zand van Karon.

Het zou een koud kunstje moeten zijn om de 60 kilometer die het ene van het andere scheidt te overbruggen. Boten, bussen en taxi’s rijden de route van Phuket naar Krabi, met een heel scala aan prijzen en comfortniveaus in de aanbieding. Laten we eens een kijkje nemen…

VervoerTijdPrijsKaartjes
Phuket naar Krabi met de gewone veerboot8 u16€Online boeken
Phuket naar Krabi per speedboot2.5 u30€Online boeken
Phuket naar Krabi per gedeelde minibus3.5 u16€Online boeken
Phuket naar Krabi per privé taxi3 u70€Online boeken
Phuket naar Krabi met de lokale bus3.5 u4€

Phuket naar Krabi met de gewone veerboot

Phuket naar Krabi met de gewone veerboot
Een Chaokoh Travel Center veerboot die de Andaman Zee oversteekt

Tijd – Tot 8 uur
Prijs – 16€
Comfort – 4/5

Als je een directe lijn van Phuket naar Krabi zou trekken, zou die dwars door Phag Nga Bay lopen. Dat is de route die de veerboten nemen, en het is een mooie route! Van de talkpoederstranden van Koh Yao Noi tot de steile kliffen van de Phi Phi eilanden, er is genoeg om je onderweg te laten verbazen en foto’s te maken. Dat is maar goed ook, want de reis kan in totaal wel acht uur duren.

De reden voor de lange reis? Je moet van boot wisselen in de haven van Koh Phi Phi zelf. De veerboten verlaten Rassada Pier aan de zuidoostelijke rand van Phuket in de ochtend en komen rond het middaguur aan in Phi Phi. Je kunt op de steigers blijven hangen of lekker uitrusten op Tonsai Beach dat vlak naast de pier ligt. Dat is een prima manier om een langer oponthoud te onderbreken, maar dan je moet wel de 400 THB/10,6€ entreegeld voor het eiland betalen.

Tonsai Pier op Koh Phi Phi
Tonsai Pier op Koh Phi Phi © Siraj Ahmad / Shutterstock.com

Boten zijn misschien niet de snelste manier om tussen Phuket en Krabi te varen, maar ze bieden wel een prachtig uitzicht op de eilanden en de tropische kust van de regio

Er is keuze genoeg als het gaat om boten vanuit Phuket zelf voor die eerste etappe, maar wij zouden aanraden om bij Chaokoh Travel Center te blijven. Het is mogelijk om bij hen op 12Go.asia tickets te boeken die je helemaal naar Krabi brengen. Ze hebben ook dubbeldekkers met open ruimtes bovenin om de eilanden te bekijken terwijl je vaart.

De afvaarten van Phi Phi naar Krabi zijn om 13.30 en 15.30 uur, wat betekent dat je laat in de middag of vroeg in de avond Krabi Town kunt binnenvaren. Uw aankomstpunt zal de Klong Jilad Pier zijn. Daar bieden taxi’s, gedeelde minibusjes, en zelfs lokale songthaew shuttles verdere verbindingen met Krabi Town centrum. Als alternatief kun je de veerboot van Phi Phi nemen die rechtstreeks naar Ao Nang Beach gaat – het belangrijkste hotelresort van Krabi.

Phuket naar Krabi per speedboot

Phuket naar Krabi per speedboot
Tickets voor de Koh Yao Sun Smile speedboten kunnen gekocht worden op 12Go.asia

Tijd – 2,5 uur
Prijs – 30€
Comfort – 3/5

De mensen van Koh Yao Sun Smile hebben een speedbootverbinding die rechtstreeks van Phuket naar Krabi gaat. Het is een van de snelste opties om het water over te steken, met een reistijd in de buurt van slechts 2,5 uur van dok tot dok. Er is meestal een enkel vertrek per dag. Hij vertrekt om 9:30 uur vanaf de Bang Rong Pier aan de noordwestelijke rand van het eiland Phuket, wat een superhandige plek is voor wie naar de plaatselijke luchthaven wil – de terminals liggen op 25 minuten rijden.

Speedboten zijn een mededinger voor de snelste ritten van allemaal over het water van Phuket naar Krabi

De reis zelf is niet de trage en schilderachtige odyssee die je op de grotere boten kunt verwachten. Het is hoog octaan, adrenaline pompende spul op de speedboten. In feite, reizigers die gevoelig zijn voor zeeziekte, brengen veel bagage op sleeptouw, of willen nemen in het uitzicht als ze varen moeten sturen duidelijk van deze wijze van vervoer. Er is niet te veel ruimte aan boord, en ritten zijn berucht voor het krijgen van hobbelig.

We raden je aan van tevoren te reserveren als je de speedbootverbinding tussen Phuket en Krabi wilt nemen. Omdat deze nippy schepen niet meer dan 20-30 mensen kunnen vervoeren, is het belangrijk om een plaatsje te reserveren voordat ze allemaal volgeboekt zijn, vooral voor vakanties tussen november en maart. Om dat te doen, ga naar 12Go.asia en begin met boeken. Wees bereid om een premie te betalen in vergelijking met de langzamere veerverbindingen

Phuket naar Krabi per gedeelde minibus

Phuket naar Krabi per gedeelde minibus

Tijd – 3,5 tot 4 uur
Prijs – 15-20€
Comfort – 4/5

Een voordelige en snelle manier om je een weg te banen langs de zuidkust van Thailand van Phuket naar Krabi is te kiezen voor de gedeelde minibus. Gerund door Krabi Airport Shuttle, doen ze er ongeveer 3,5-4 uur over om de reis te voltooien. Het standaard ophaalpunt is op de luchthaven van Phuket, wat goed nieuws is als je vanuit Bangkok uit het vliegtuig wilt stappen en meteen naar de stranden van Krabi wilt gaan. Als je reist vanuit een hotel of resort, is het ook mogelijk om ritten te boeken met een transfer vanaf uw hotel in een enkel ticket via 12Go.

Gedeelde minibusjes rijden de hele weg langs de kust naar Krabi vanuit Phuket en doen er van begin tot eind ongeveer vier uur over

De gedeelde minibus van Phuket naar Krabi is een populaire keuze omdat het veel minder tijd kost dan de veerboten. Een tussenstop op Koh Phi Phi is hier niet nodig, alleen een enkeltje om van west naar oost te rijden. De wegen zijn over de hele route goed onderhouden. Eerst volg je de 402 tot het midden van Phuket eiland en dan steekt je over naar het vasteland. Vanaf daar slingert snelweg 4 zich door de rubberplantages en karstbergen met jungle toppen, helemaal naar Krabi.

Alle voertuigen zijn voorzien van airconditioning en kunnen tot negen passagiers vervoeren. Een nadeel is dat je misschien een paar stops moet maken bij de hotels in Ao Nang of Krabi Town om iedereen af te zetten als je eenmaal bent aangekomen. Aan de andere kant, dat betekent ook dat je wordt vervoerd tot aan de deur van uw volgende verblijf.

Phuket naar Krabi per privé taxi

Phuket naar Krabi per privé taxi
Een van BangkokTaxi24’s privé transfer auto’s beschikbaar om te boeken bij 12Go

Tijd – Ongeveer 3 uur
Prijs – 70€+
Comfort – 5/5

Je moet waarschijnlijk meer dan 66€ neertellen om in uw eigen auto van de bruisende go-go bars van Phuket naar de massagesalons aan het strand van Krabi te gaan. Dat lijkt misschien veel, maar er zijn dingen die je niet mag vergeten. Ten eerste: Dat is het tarief voor het hele voertuig. In groepen van vier, dat is slechts 16,5€ per stuk – dezelfde kosten als een veerboot of een gedeelde minivan is per persoon. Ten tweede: privé taxi’s brengen comfort naar nieuwe hoogten. Zaken als airconditioning, gratis water en beklede stoelen zijn meestal standaard.

Daarbovenop komt nog het gemak dat je opgehaald en afgezet wordt waar je maar wilt. Oh, en taxi’s nemen een beetje minder tijd om door de jungles en de mangrovebossen naar Krabi te suizen. Zonder stops of andere reizigers om op te wachten, ben je in staat om van A naar B te gaan in minder dan drie uur, afhankelijk van het verkeer. Dat is geweldig nieuws als je er gewoon naar snakt om je voeten in het kristalheldere water van Railay Beach of Ao Nang te dompelen!

Phuket naar Krabi met de lokale bus

Phuket naar Krabi met de lokale bus
Lokale bus in Phuket © Nataliia Sokolovska / Shutterstock.com

Tijd – 3,5 uur
Prijs – 4€
Comfort – 3/5

Ga lokaal, bespaar veel – dat is de mantra op de route van Phuket naar Krabi. De lokale bussen kunnen je in slechts 3,5 uur van Thailand’s grootste eiland naar de zoutgeurende vismarkten van Krabi brengen. Ze vertrekken vanaf Phuket Bus Terminal 2 verschillende keren per dag. Vroege vertrekken beginnen rond 7 uur ‘s ochtends, met de laatst mogelijke die de stad verlaat rond 10 uur ‘s avonds.

Verwacht geen limousine niveau van comfort. Dit zijn gedeelde, grote bussen die worden gebruikt door zowel Thaise forenzen als internationale reizigers. Er is vaak concurrentie om ruimte, de airconditioning is misschien niet de beste, en de stoelen zijn lang niet zo pluche als in privé taxi’s. Daartegenover staat de prijs. Dit is veruit de goedkoopste manier om van Phuket naar Krabi te komen. Een handvol euro is alles wat je nodig heeft om uw kaartje te kopen bij het kraampje in het station!


Van Phuket naar Krabi kan een echt avontuur zijn. Neem de boten via Koh Phi Phi en je zult onderweg een glimp opvangen van een van de iconische eilanden van de Andamanse Zee, met zijn crèmekleurige strandfronten en gammele zonsondergangbars. Ga over de weg en het gaat om het navigeren door jungles, rubberplantages, en wilde karst bergen. Opgewonden?


Phuket naar Krabi FAQ

Wat is de goedkoopste manier om van Phuket naar Krabi te gaan?

Dat moet de lokale bus zijn. Hij overtroeft alles op het prijsfront met kaartjes die minder dan 4,1€ per stuk kosten. Bovendien blijft de reistijd ongeveer gelijk aan die van de minibus, met een totale reisduur van ongeveer drie uur. Het enige nadeel is het comfort. Dit zijn openbaar vervoerverbindingen, die druk en heet kunnen worden. Maar wat dan nog? Het verfrissende water van Ao Nang Beach wacht aan de andere kant.

Wat is de snelste manier om van Phuket naar Krabi te gaan?

Ga naar 12Go.asia en scoor een plaatsje op een van de supersnelle speedboten als je zo snel mogelijk van Phuket naar Krabi wilt. Reistijden kunnen breken de 2,5 uur barrière op deze. De route brengt je rechtstreeks over het water naar de pieren in Ao Nang en Krabi Town. Het vertrekpunt is in Bang Rong, slechts 25 minuten rijden van de luchthaven van Phuket.

Hoe kom je van Phuket naar Krabi?

De keuze is aan jou. Eén manier is om over zee te gaan. Dat is een echt avontuur, maar het zal wel wat tijd in beslag nemen. Reken op een tocht van ongeveer acht uur, waarbij je door tropische eilanden slingert om over te stappen op de kade van Koh Phi Phi. Als alternatief is er de hartveroverende speedboot, die meer kost maar in minder dan 2,5 uur aankomt. Snellere opties aan land zijn de gedeelde minibusjes en privé taxi’s. Zij volgen de hoofdweg rond de top van de Andaman Zee naar Krabi. Beide kunnen van tevoren worden geboekt bij 12Go.asia.

Hoe kom ik van de luchthaven van Phuket naar Krabi?

De beste manier is om een privétransfer te organiseren via 12Go.asia. Aanbieders zoals BangkokTaxi24 en Andaman Taxis hebben een chauffeur voor je klaarstaan wanneer je uit de aankomsthal komt. Gemakkelijk. Om het iets goedkoper te houden, kun je ook in een van de gedeelde minibusjes stappen en kiezen voor een airport pick-up. Of, reis van de terminals naar het Phuket busstation en sluit daar aan op de lokale bussen naar Krabi.

Hoe lang is een boottocht van Phuket naar Krabi?

De reguliere boten tussen Phuket en Krabi hebben de neiging om op eilandtijd te varen. Met andere woorden – ze zijn niet de snelste! In feite kunnen trips van pier naar pier op deze route wel acht uur of langer duren. De reden hiervoor is niet zozeer de tijd die het kost om de Andaman Zee over te steken, maar eerder het gebrek aan directe veerboten. Aan de andere kant, is er altijd nog de speedboot. Die vertrekt één keer per dag en verprutst de trip in minder dan 2,5 uur. Verwacht alleen niet de meest comfortabele rit!

Hoeveel kost de boottocht van Phuket naar Krabi?

De prijzen variëren van maatschappij tot maatschappij, maar je betaalt waarschijnlijk rond de 16,5€ voor een ticket op de boten met normale snelheid die van Phuket naar Krabi gaan. De beste manier om ze te boeken is via 12Go.asia. Als je dat doet, ben je verzekerd van de juiste verbindingen met de juiste veerboten als je onderweg door Koh Phi Phi vaart. Het is ook een geweldige manier om de menigte te verslaan voor de beste vertrektijden tijdens het hoogseizoen. Voor snellere verbindingen op speedboten, ben je op zoek naar ongeveer 31€ of meer per persoon per enkele reis.

Hoe kom ik met de bus van Phuket naar Krabi?

Je kunt uw eigen minibus nemen in een gedeelde auto of met de lokale bus gaan. De eerste garandeert een beetje extra comfort en zal vaak komen met een pick-up op uw genomineerde punt op het eiland. De tweede manier is veel goedkoper (tickets kosten net iets minder dan 4,1€!). Het kan echter wel wat langer duren en de bus vertrekt alleen vanaf de busterminal van Phuket bij Phuket Town.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering: / 5. Aantal stemmen: