Hoe reis je van Bangkok naar Hua Hin

Hoe reis je van Bangkok naar Hua Hin

Terwijl de meeste bezoekers van Thailand verder reizen naar de zuidelijke eilanden, missen ze de idyllische badplaatsen op het vasteland. Op ongeveer 145 km ten zuiden van Bangkok, ligt Hua Hin, waar je in minder dan drie uur kan zijn om binnen te stappen in Het Land van de Glimlach.

Als je kiest voor een rechtstreekse bus- of privé-transfer, verloopt de reis relatief eenvoudig en probleemloos. Reizigers met een beperkt budget kunnen overwegen om op de trein te springen, maar er komt wel iets meer bij kijken om deze reis tot een goed einde te brengen.

Hier verdelen we je transferopties in makkelijke, hapklare stukjes.

TransportReistijdPrijsTickets
Van Bangkok naar Hua Hin per bus4 u10€Boek Online
Van Bangkok naar Hua Hin met een minibusje3.5 u6€Boek Online
Van Bangkok naar Hua Hin per trein4 u2€Boek Online
Van Bangkok naar Hua Hin met een privé-transfer2.5 u57€Boek Online
Van Bangkok naar Hua Hin met een huurauto2.5 u22€Boek Online

Van Bangkok naar Hua Hin per bus

Van Bangkok naar Hua Hin per bus
De bussen op Suvarnabhumi Airport brengen passagiers naar Hua Hin © nitinut380 / Shutterstock.com

Reistijd – 4 uur
Prijs – €10 per persoon
Comfort – 5/5

Of je nu in het centrum van Bangkok bent of op een van de twee internationale luchthavens, met de bus naar Hua Hin is een van de gemakkelijkste en meest comfortabele transfermogelijkheden, en het kost je niet al te veel geld.

Rechtstreekse bussen vanaf Suvarnabhumi Airport doen er minder dan 4 uur over om de stranden van Hua Hin te bereiken.

Als je aankomt met het vliegtuig, moet je naar de Suvarnabhumi Airport aankomsthal gaan, waar een hele stoet van moderne, 24-persoons bussen met airconditioning staan te wachten om je naar Hua Hin te brengen. Deze vertrekken elk uur vanaf 6:30 uur tot 18:30 uur. Als je vlucht aankomt op Don Muang, is het zeer gemakkelijk om op de openbare bus #555 van buiten de luchthaven te springen, die er ongeveer een uur over doet om Suvarnabhumi Airport te bereiken.

Voor degenen die zich al in het centrum van de stad bevinden, biedt Tara Tour and Travel ook een dagelijkse bustransfer vanaf hun kantoor in het centrum van Bangkok. Je kan je bustransfers gemakkelijk enkele maanden op voorhand boeken of slechts enkele dagen voor je reis via 12Go.asia.

Van Bangkok naar Hua Hin met een minibusje

Van Bangkok naar Hua Hin met een minibusje
De minibusjes staan klaar bij Mo Chit © hayachanta, Cheevarut / Shutterstock.com

Reistijd – 3 tot 4 uur
Prijs – tickets variëren van €6 tot €14
Comfort – 3/5

Doordat er meer flexibiliteit is met de opstapplaatsen, lagere prijzen, en snellere transfertijden, zijn minibusjes voor 12 personen een andere populaire optie om van Bangkok naar Hua Hin te reizen. Hoewel dit de meest budgetvriendelijke, directe transfer-optie is, hebben minibusjes iets minder ruimte dan een grote bus, en de bagageruimte is beperkt. Dus, als je moeite hebt met licht inpakken en wil genieten van je persoonlijke ruimte, kan je misschien beter een andere optie kiezen.

Talrijke maatschappijen rijden deze route, waaronder Nor Neane Transport, Mama Travel en JKP Mochit, die allemaal transfers aanbieden vanaf de Southern Bus Terminal van Bangkok (Sai Tai Mai). Als je niet aan die kant van de stad bent, kan je je beter laten oppikken bij een van de meer centrale haltes in het centrum. Dit zijn onder andere Khao San Road, de Ekkamai buurt, of de Mo Chit New Van Terminal, gelegen net ten noorden van het stadscentrum. Tickets kunnen op de dag zelf geboekt worden, of om er zeker van te zijn dat je een plaatsje hebt bij de door jou gewenste opstapplaats, kan je van tevoren boeken via de betrouwbare reiswebsite 12Go.asia.

Van Bangkok naar Hua Hin per trein

Van Bangkok naar Hua Hin per trein
Het Hua Hin Railway Station is een belangrijke toeristische attractie in Hua Hin © sarayuth3390

Reistijd – Minstens 4 uur, maar vertragingen zijn niet ongewoon
Prijs – Tickets variëren van €2 tot €8 voor derde-, tot eerste-klasse plaatsen
Comfort – 2/5

Als reizen voor jou gaat over tussen de lokale bevolking komen en jezelf onderdompelen in een nieuwe cultuur, dan zou de trein naar Hua Hin boven aan je lijstje moeten staan. Het is zeker niet de meest comfortabele of de snelste route, maar je ontmoet een aantal interessante personages langs de spoorweg en slingert door het prachtige Thaise landschap, voordat je stopt bij het pittoreske Hua Hin treinstation, waarvan wordt gezegd dat dit het oudste is in Thailand!

Treinen vertrekken vanaf Hua Lamphong, het drukste en meest centrale treinstation van Bangkok. Als je in de stad verblijft, kost een taxi er naartoe niet meer dan een paar euro. Vanaf Don Muang Airport brengt een combinatie van de A1 bus en de MRT je er binnen een paar uur. Vanaf Suvarnabhumi Airport ga je naar de ondergrondse verdieping waar de Airport Rail Link je afzet bij het Makkasan Station – vanaf hier stap je op de MRT naar Hua Lamphong.

Van Bangkok naar Hua Hin met een privé-transfer

Van Bangkok naar Hua Hin met een privé-transfer
Een privé-transfer auto van Hua Hin Cars die je kan boeken bij 12Go

Reistijd – 2,5 uur, afhankelijk van het verkeer
Prijs – Rond de €57 voor een auto met vier zitplaatsen, maar het is kost meer voor een VIP-service.
Comfort – 5/5

De privé-transfer van Bangkok naar Hua Hin is weliswaar de duurste optie, maar zeker ook de meest comfortabele. Met deze privé-transfer kan je precies kiezen wanneer je wil gaan, je kan ook stoppen voor een toilet-pauze wanneer dit nodig is en je kan zoveel bagage meenemen als je wil. Je wordt ook van deur naar deur gebracht, van je hotel in Bangkok tot bij je hotel in Hua Hin, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken, behalve dan dat je op tijd komt.

Het is belangrijk om te vermelden dat het openbaar vervoer naar Hua Hin ‘s nachts niet beschikbaar is, dus als je aankomt met een late nachtvlucht en direct naar de zandstranden wilt gaan, zal een privé-transfer je enige optie zijn. 12Go.asia is uitstekend in het organiseren van privé-transfers – je moet hen alleen laten weten waar je opgehaald wilt worden en wanneer, en zij regelen de rest.

Van Bangkok naar Hua Hin met een huurauto

Van Bangkok naar Hua Hin met een huurauto
Balies voor autoverhuur in de aankomsthal van Don Mueang International Airport © Sihasakprachum / Shutterstock.com

Reistijd – 2 tot 3 uur
Prijs – Dagtarieven beginnen vanaf €22 en zijn inclusief verzekering
Comfort – 5/5

Ben je van plan om Hua Hin zelf een beetje te gaan verkennen? Dan is het waarschijnlijk de moeite waard om een auto te huren op de luchthaven op het moment dat je aankomt. Zo kan je genieten van de ultieme vrijheid tijdens je verplaatsingen en dat gedurende je hele vakantie. Alle bekende verhuurders bieden huurauto’s aan, waaronder Avis, Europcar, en Hertz. Al deze bedrijven eisen dat bestuurders bij aankomst een internationaal rijbewijs kunnen voorleggen en ouder zijn dan 21 jaar.

De rit van Bangkok naar Hua Hin is relatief eenvoudig, met verkeersborden die zowel in het Thais als in het Engels geschreven zijn. Denk eraan, ze rijden daar aan de linkerkant! Als je niet te moe bent van de vlucht, zijn er een paar dingen die je onderweg kunt bekijken, zoals de 12e-eeuwse tempels in Petchaburi, de drijvende markt van Damnoen Saduak, of de reusachtige stoepa die bekend staat als Phra Pathom Chedi.


Het maakt niet uit wat jouw reisstijl of budget is, wij hopen dat je de perfecte manier hebt gevonden om naar Hua Hin te reizen, zodat jij zonder zorgen kan genieten van je vakantie.


Van Bangkok naar Hua Hin FAQ

Wat is de goedkoopste manier om van Bangkok naar Hua Hin te reizen?

Als je genoegen neemt met wat minder comfort, is reizen naar Hua Hin met de trein uiteindelijk de goedkoopste manier om er te komen. Voor derde klas zitplaatsen, betaal je niet meer dan €2 en kan je plaatsnemen tussen de lokale bevolking. Als comfort belangrijk is voor je tijdens de reis, kan je kiezen voor een eersteklas ticket voor ongeveer €4,50 extra. Je kan de prijzen voor alle transportopties gemakkelijk vergelijken op 12Go.asia.

Wat is de snelste manier om van Bangkok naar Hua Hin te gaan?

12Go kan een privé-transfer regelen die je van deur naar deur brengt, van Bangkok naar Hua Hin in ongeveer 2,5 uur. Net zoals bij het huren van een eigen auto heb je de mogelijkheid om je eigen weg te kiezen naar het resort. Dit is de snelste optie en biedt veel flexibiliteit.

Hoe reis ik van Bangkok naar Hua Hin?

Er zijn een heleboel manieren om van Bangkok naar Hua Hin te reizen, en 12Go is een van de handigste hulpmiddelen om al je opties op een rijtje te zetten. Voor de snelste en meest comfortabele transfer, kan je beter een auto huren of een privé-transfer boeken, die beide tot de duurste mogelijkheden behoren. De goedkoopste optie is om op de trein te springen in Hua Lumphong en mee te reizen met de lokale bevolking. Als je een gulden middenweg verkiest, zijn er bussen en minibusjes die vertrekken van Suvarnabhumi Airport en andere plaatsen in de stad en die gemiddeld €9 kosten.

Hoe lang duurt het om van Bangkok naar Hua Hin te reizen?

Terwijl de snelste optie – een privé-transfer – je er naartoe kan brengen in 2,5 uur, is het verkeer in de stad altijd onbetrouwbaar en hangt het echt af van het tijdstip van de dag waarop je reist. Als je een minibusje of bus via 12Go.asia hebt geboekt, zal je reistijd ongeveer 3 uur zijn. De reistijd met de trein is zeer onvoorspelbaar en kan soms meer dan vier uur duren. Je moet ook rekening houden met transfers van en naar de treinstations, die tot een uur kunnen duren.

Hoeveel kost een taxi van Bangkok naar Hua Hin?

Een taxi van Bangkok naar Hua Hin kost tussen de €53 en €89, afhankelijk van wat je kiest. 12Go heeft een uitgebreide lijst van privé-taxi’s, variërend van een economy taxi tot een luxe SUV en kan reserveringen maken voor groepen van iedere grootte.

Hoelang duurt een taxi-rit van Bangkok naar Hua Hin?

Een taxi-rit van Bangkok naar Hua Hin duurt ongeveer 2,5 uur, afhankelijk van het verkeer en het tijdstip van de dag waarop je reist. Probeer reizen tijdens de spitsuren en in het weekend te vermijden.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering: / 5. Aantal stemmen: