Hoe ga je van Krabi naar Koh Lanta

Hoe ga je van Krabi naar Koh Lanta

Dus, je wilt van Krabi naar Koh Lanta naar het zuiden? Maak je klaar om een bruisende Thaise haven te verruilen voor een laid-back eiland van verborgen stranden en bamboe bars waar koud bier en kokosnoten klinken bij zonsondergang. De tocht per boot voert over een afstand van iets meer dan 43 kilometer langs de kust van het vasteland, slingerend tussen de rotsachtige getijdenpoelen van Koh Jum eiland en ongerepte mangrovebossen voordat je aanmeert bij de pier in het stadje Ban Saladan. Alternatieve routes brengen je over de weg naar Hua Hin Pier en dan over de brug naar Koh Lanta, wat betekent dat het mogelijk is om deze reis te maken zonder zelfs uit de auto te stappen.

Deze gids bespreekt alle reismogelijkheden op de route van Krabi naar Lanta, met informatie over de snelste, comfortabelste en goedkoopste beschikbare.

VervoerTijdPrijsKaartjes
Krabi naar Koh Lanta per taxi2 u41€Online boeken
Krabi naar Koh Lanta met een gedeeld busje3 u12€Online boeken
Krabi naar Koh Lanta met de gewone veerboot2 u10€Online boeken
Krabi naar Koh Lanta per speedboot1.5 u41€Online boeken

Krabi naar Koh Lanta per taxi

Krabi naar Koh Lanta per taxi
Het is gemakkelijk om een taxi te boeken, zowel van Krabi luchthaven als van Krabi stad op 12Go.asia

Tijd – 2 uur
Prijs – 40-65€
Comfort – 5/5

Het is mogelijk om over de Andaman Zee te staren vanaf de goudkleurige stranden van Koh Lanta, slechts twee uur nadat je uit de aankomsthal van Krabi Airport bent gekomen. Hoe? Scoor een privé transfer van de terminal naar de lobby van je hotel en de hele trip kan worden gedaan in 120 minuten met gebruikmaking van lokale wegen, een korte autoveerboot, en een brug die de twee delen van Koh Lanta zelf verbindt.

De route volgt snelweg 4 in zuid-oostelijke richting voordat je de 4206 weg inslaat naar de kust. Eenmaal aan de kust, moet je in de rij gaan staan voor de autoveerboot. Echter, ze varen regelmatig op geen bepaald schema van 6 uur ‘s ochtends tot 10 uur ‘s avonds. Daarna is het een snelle rit over Koh Lanta Noi – het rustigere, noordelijke deel van Lanta – en uiteindelijk over een brug naar de resorts waar de meeste bezoekers hun hotels en bungalows aan het strand zullen hebben staan.

Siri Lanta brug die Koh Lanta Noi met Koh Lanta Yai verbindt
Siri Lanta brug die Koh Lanta Noi met Koh Lanta Yai verbindt

Slechts twee uur rijden en een snelle autoveerboot volstaan om het vliegveld van Krabi in te ruilen voor de azuurblauwe Andamanse wateren van Lanta

Het mooie van van A naar B gaan met een privétransfer is dat het de snelste route is van allemaal als je naar Krabi Airport komt. Taxi’s doen er iets langer over als je vanuit Krabi Town of Ao Nang Beach vertrekt, omdat die iets verder naar het westen liggen. Toch is dit een eenvoudige, snelle en handige keuze. Het omvat een pick-up op een aangewezen plek, en een drop-off recht voor de deur van uw hotel aan de Lanta kant.

Wat meer is, de reis zou niet de bank moeten breken. Prijzen kunnen zo laag zijn als 41€ per rit, maar dat is voor het hele voertuig. Verdeel het over een reisgroep van vier en je zult minder betalen dan voor gedeelde minibusjes of veerboten. Je kunt zelf ook de goedkoopste taxitarieven scoren door ruim van tevoren op 12Go.asia te zoeken en te boeken.

Krabi naar Koh Lanta met een gedeeld busje

Krabi naar Koh Lanta met een gedeeld busje
Met een gedeeld busje gaan is minder dan de helft van de prijs van een privé taxi

Tijd – 3 uur
Prijs – 12-16€
Comfort – 4/5

Als je goed op de baht let, bieden gedeelde busjes een betaalbaarder alternatief voor een privé-auto. Ze volgen ongeveer dezelfde route als een taxi, alleen met pitstops om andere klanten op te pikken. Dat voegt wat tijd toe aan het totaal, dus je kijkt naar ongeveer drie uur voordat je kunt glijden in de flip flops en pak jezelf een koude Chang op Long Beach.

Gedeelde busjes bieden een evenwicht tussen budget en comfort op de weg tussen Krabi en Koh Lanta

Tijdens het hoogseizoen tussen november en maart vertrekken er van 8 uur ‘s morgens tot 8 uur ‘s avonds gedeelde ritten vanuit Krabi Town en Krabi Airport met een interval van ongeveer een uur of twee uur per dag. Dat betekent dat je nooit een ritje tekort zult komen. Toch is het verstandig om lang van tevoren te boeken voor je naar het Land van de Glimlach vliegt. Veel reizigers hebben hun zinnen gezet op de met dennenbomen bezaaide stranden van Koh Lanta, dus de bussen kunnen snel vol zitten. Kijk op 12Go.asia’s zoekmachine om nu plaatsen te scoren.

Wees ervan bewust dat gedeelde busjes eindigen in de hoofdplaats van Koh Lanta. Dat is Ban Saladan. Het is in het noordelijke puntje van het eiland. Er zijn genoeg hotels en eetgelegenheden in de buurt, maar de beste stranden zijn verder naar het zuiden. Je zult de minibus moeten inruilen voor een songthaew of een tuk-tuk om ze te bereiken. Naar het gezinsvriendelijke Long Beach is het ongeveer 350-500 THB/6,6-13,3€. Voor het romantische honeymoon resort en de witte zandbaai van Kantiang betaal je meer dan 800 THB/21,3€.

Krabi naar Koh Lanta met de gewone veerboot

Krabi naar Koh Lanta met de gewone veerboot
Als je met de veerboot gaat, heb je veel mooie uitzichten, maar die vaart niet het hele jaar door

Tijd – 1,75 uur+ (alleen de overtocht per veerboot)
Prijs – 10€+
Comfort – 4/5

Het heeft iets speciaals om over Phang Nga Bay te varen en je tropische paradijs te vinden tussen de mangroven en de kokospalmen. Nou…dat is het avontuur voor mensen die kiezen voor de regelmatige veerbootverbinding tussen Krabi Town en Koh Lanta.

Ze vertrekken van Kong Ka Pier of Klong Jirad Pier – beide gemakkelijk te bereiken vanuit het centrum van Krabi – ongeveer vier keer per dag in het hoogseizoen. Van daaruit is het een directe koers zuidwaarts. Neem een plaatsje op het dek als dat mogelijk is: Een montage van het afgelegen Koh Sriboya en de slaperige vlucht van Koh Jum trekt voorbij in het oosten, terwijl het ruige silhouet van Koh Phi Phi in de nevel van de hitte in het westen ligt.

Ga op het dek zitten en kijk hoe de prachtige eilanden van de Thaise Andaman voorbij drijven als je van Krabi naar Koh Lanta vaart

Je komt aan op dezelfde plek als de gedeelde minibusjes: Ban Saladan. Het is super gemakkelijk om van daaruit naar vrijwel elke hoek van Koh Lanta te gaan. Gedeelde taxi’s rijden over de hoofd kustweg in het westen om passagiers af te zetten in de favoriete resorts – Long Beach (top voor families), Khlong Khong (een meer hedonistische backpacker hub), Kantiang (een voor verliefde stelletjes). Als alternatief zijn er privé taxi’s, maar die kosten meer.

In het laagseizoen varen er meestal geen veerboten. De zee kan ruw zijn, dus je kunt beter over de weg gaan tussen Krabi en Koh Lanta tussen mei en oktober.

Krabi naar Koh Lanta per speedboot

Krabi naar Koh Lanta per speedboot
De speedboottocht is spannend, hoewel het je niet veel tijd zal besparen

Tijd – 1,5 uur+
Prijs – 41€+
Comfort – 3/5

De speedboot transfer van Krabi naar Koh Lanta vertrekt eigenlijk niet vanuit Krabi zelf. De eerste etappe in deze reis is een rit naar Hua Hin Pier, dezelfde die je zou maken als je de hele reis met de auto zou doen. Het is echter niet nodig om te wachten op de veerboot wanneer je de kust bereikt. Je stapt meteen op een snelle jet boot en vaart naar de haven in Ban Saladan.

In totaal, het overslaan van de korte veerboot overtocht en de rit over Koh Lanta Noi kan ongeveer 30 minuten besparen tijdens het hoogseizoen. Wanneer er weinig opstoppingen zijn in de zeestraat tussen het vasteland en het eiland, zijn de reistijden redelijk vergelijkbaar.

Dat gezegd hebbende, er is een dosis adrenaline en plezier dat met deze komt. Ze suizen over de golven van de Andamanse Zee, ontwijken zandbanken en mangroves, en brengen je in minder dan 15 minuten naar de pier. Eenmaal aangekomen, moet je overstappen op een minibusje of taxi om je naar uw resort te brengen. Dat wordt apart betaald aan de chauffeur, dus zorg ervoor dat je kunt afdingen!

De reis van Krabi naar Koh Lanta is niet lang. Je kunt kiezen tussen ritten door rubberbomen en banyans naar de kust om met de auto het smalle rechte stuk over te steken. Of je kunt op een boot stappen en de prachtige eilanden van de Andaman Zee voorbij zien rollen. In beide gevallen bent je in twee tot vier uur klaar met reizen, klaar om naar de roze zonsondergangen te kijken en een koud biertje te drinken op het strand.


Krabi naar Koh Lanta FAQ

Wat is de goedkoopste manier om van Krabi naar Koh Lanta te gaan?

Blijf op het droge en kies voor de gedeelde minibus om tussen Koh Lanta en Krabi te gaan als je zoveel mogelijk wilt sparen voor de massages en de biertjes bij zonsondergang. Tickets op deze kosten meestal onder de 10€ wanneer vooraf geboekt met 12Go.asia. Je zult de rit moeten delen met andere reizigers, en rekening moeten houden met wat extra kosten om bij je strand bungalow te komen zodra je Ban Saladan binnenrijdt.

Wat is de snelste manier om van Krabi naar Koh Lanta te gaan?

Plan een taxi om je op te pikken bij je hotel in Krabi Town of wacht net buiten de aankomsthal op het vliegveld en je kunt op weg zijn naar Lanta voordat je een sticky mango rijst op kunt eten. Dankzij de goede wegen en een regelmatige veerboot is de reis per privé transfer meestal de snelste van allemaal. Reken op een reistijd van ongeveer twee uur per enkele reis. Er is ook de optie van de speedboot, waarbij je de wachtrijen bij de veerboot tussen het vasteland en het eiland overslaat en rechtstreeks naar Ban Saladan gaat. Dit kan een snellere keuze zijn als er veel verkeer is in het hoogseizoen.

Hoe kom je van Krabi naar Koh Lanta?

Krabi en Koh Lanta liggen slechts 40 kilometer uit elkaar, dus er zijn genoeg manieren om van de een naar de ander te gaan. De meest populaire is waarschijnlijk met een gedeeld minibusje, die de kustwegverbindingen gebruikt om je naar de stranden en palmen te brengen in minder dan drie uur. Via 12Go.asia kun je ook tarieven vergelijken en boeken bij privétaxichauffeurs, die de reis in slechts twee uur kunnen afleggen. Een andere mogelijkheid is om per boot te genieten van de zoute spray van de Andaman op weg naar Ban Saladan Pier in Koh Lanta.

Hoe lang is de veerboot van Koh Lanta naar Krabi?

Niet lang. Een snelle 90 minuten tot twee uur zoeven over het klotsende blauwe water van de Andaman van pier naar pier is alles wat nodig is om tussen deze twee met de veerboot te gaan. Maar zelfs dat zul je nauwelijks merken – het uitzicht op de paradijselijke eilanden Koh Jum en Phi Phis is werkelijk adembenemend!

Hoeveel kost een taxi van het vliegveld van Krabi naar Koh Lanta?

De prijzen voor taxi’s variëren nogal. Een typische prijs ligt rond de 41€, maar we hebben zelfs lagere prijzen gezien. De beste manier om een koopje te scoren op de trip van de terminal naar het tropische zand is om zo ver mogelijk op voorhand te zoeken op 12Go.asia. Je zult in staat zijn om te vergelijken en contrasteren de kosten van alle verschillende taxi en transfer bedrijven op de twee uur durende route naar uw bestemming.

Hoe ver is het van Krabi naar Koh Lanta?

In een rechte lijn, is er slechts 43 kilometer tussen Krabi en Koh Lanta. Het is die directe route die wordt genomen door de veerboten vanaf Kong Ka Pier, dwars door de oostelijke rand van de Andaman Zee van punt tot punt. Met de auto of minibus leg je meer afstand af – ongeveer 60 kilometer – omdat de wegen door grote stukken groen mangrove moeras moeten voordat je bij het noordelijke puntje van Koh Lanta bent.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering: / 5. Aantal stemmen: