Hoe reis je van Bangkok naar Kanchanaburi

Hoe reis je van Bangkok naar Kanchanaburi

Kanchanaburi, gelegen aan de oevers van de rivier de Kwai, en beroemd geworden door de oorlogsfilm ‘Bridge over the River Kwai’, is een populaire toeristische bestemming. Het ligt slechts 107 km van Bangkok, maar er is geen luchthaven dus je kan er niet naartoe vliegen.

De routes over land zijn met ongeveer 125 km slechts iets langer, en het is zeker de moeite waard om die paar extra kilometers af te leggen. De reis neemt je mee uit de drukte van Bangkok, door rustige bossen, langs sombere rivieroevers, en over uitgestrekte vlaktes.

Als dit iets voor jou klinkt, lees dan verder om te ontdekken wat de 4 meest populaire manieren zijn om van Bangkok naar Kanchanaburi te reizen.

TransportReistijdPrijsTickets
Van Bangkok naar Kanchanaburi per trein3 u3€Boek Online
Van Bangkok naar Kanchanaburi per Minibus3 u3€Boek Online
Van Bangkok naar Kanchanaburi per Bus3 u7€Boek Online
Van Bangkok naar Kanchanaburi per taxi3 u88€Boek Online

Van Bangkok naar Kanchanaburi per trein

Van Bangkok naar Kanchanaburi per trein
De Oosterse en Oriëntaalse Express Trein ‘Bridge over the River Kwai’ © Pratan Saetang / Shutterstock.com

Reistijd – 3 uren
Prijs – tickets vanaf €1-3
Comfort – 4/5

Aangezien de beruchte ‘doden-spoorlijn’, en de beroemde ‘Bridge over the River Kwai’ de belangrijkste toeristische attracties in Kanchanaburi zijn, is het niet meer dan normaal dat veel bezoekers ervoor kiezen om met de trein te reizen. Er zijn 2 treinen per dag, een ochtendtrein die vertrekt om 7:50 uur, en een middagtrein die vertrekt om 13:55 uur. Hou er zeker rekening mee dat de trein vertrekt vanaf Bangkoks Thonburi Station (soms Bangkok Noi Station genoemd), en niet vanaf het centraal station.

Tickets kunnen op de dag zelf zonder reservering worden gekocht en kosten slechts €3 per enkele reis – zorg er wel voor dat je er vroeg bij bent om een plaats bij het raam te bemachtigen. Hoewel de treinen vrij eenvoudig zijn, met alleen 3e klas zitplaatsen, is de reis comfortabel, met voldoende zitruimte. Er is geen buffetservice, hoewel er in de gangpaden verkopers lopen die vers gesneden pomelo, frisdrank, bier en andere verpakte etenswaren verkopen.

Het landschap is prachtig als je de buitenwijken van Bangkok verlaat, en velen vinden dat de trein de beste manier is om naar Kanchanaburi te reizen.

In het weekend en op feestdagen rijdt er een toeristentrein over de hele lengte van de ‘doden-spoorlijn’. Hij gaat over de beroemde brug, voordat hij verder rijdt naar Nam Tok Sai Yok Noi, waar hij bijna 3 uur wacht. Gedurende deze tijd is het mogelijk om de beroemde Nam Tok Sai Yok Noi waterval te bezoeken. Kaartjes hiervoor moeten vooraf op het station worden gekocht, en kosten ongeveer €4 voor een 3e klas kaartje, of €7 – €8 voor een 2e klas kaartje met airconditioning. De trein vertrekt om 6:30 uur, en passagiers kunnen ofwel de hele route afleggen of uitstappen in Kanchanaburi.

Van Bangkok naar Kanchanaburi per Minibus

Van Bangkok naar Kanchanaburi per Minibus
Minibusjes bij de Kanchanaburi bus terminal © tateyama / Shutterstock.com

Reistijd – 3 uur
Prijs – tickets kosten ongeveer €3 – €7
Comfort – 4/5

Er zijn verschillende reisorganisaties die diensten aanbieden van Bangkok naar Kanchanaburi per minibus. Terwijl veel van deze vertrekken vanaf Bangkoks Old Southern Terminal (Sai Tai Kao), vertrekken de busjes van Monsiri Travel vanaf Mochit New Van Terminal. Met 5 diensten per dag, en busjes met airconditioning en 14 zitplaatsen, is Monsiri een van de meest betaalbare en regelmatige ritten. Tickets voor deze ritten kosten ongeveer €5 per enkele reis.

Andere aanbieders zijn iets duurder, maar sommige bedrijven bieden een hotel pick-up service, zodat je niet naar het busstation hoeft te zoeken. Het personeel van veel hotels en hostels in Bangkok kan je helpen om je reis naar Kanchanaburi te regelen. Of ga naar 12Go.asia om de verschillende maatschappijen te bekijken en de prijzen te vergelijken voordat je je tickets boekt.

Met welke maatschappij je ook reist, de meeste minibusjes zijn vrij modern en zijn voorzien van airconditioning en comfortabele zitplaatsen. Af en toe zit je echter in een ouder voertuig, wat kan resulteren in een meer hobbelige en luidruchtige reis. De meeste busjes stoppen halverwege om te tanken, zodat je even de benen kan strekken, naar het toilet kan gaan of iets kan eten.

Van Bangkok naar Kanchanaburi per Bus

Van Bangkok naar Kanchanaburi per Bus
Tara Travel is een erkende reisorganisatie die reizen organiseert tussen Bangkok en Kanchanaburi.

Reistijd – ongeveer 3 uur en 20 minuten
Prijs – tickets beginnen vanaf €8 als je vooraf reserveert
Comfort – 4/5

Khao San Tara Travel is de belangrijkste aanbieder van busreizen tussen Bangkok en Kanchanaburi. Zij bieden een dubbeldekker express bus met airconditioning die twee keer per dag rijdt. Deze tourbusrit duurt meestal iets langer dan de ritten van de mini-busjes, en is iets duurder. E-tickets kunnen vooraf online worden gekocht op 12Go, en kosten ongeveer €8.

Reizigers moeten inchecken bij de incheckbalie van Khao San Tara Travel, gelegen aan Samsen 2 Alley. Er zijn veel accommodatiemogelijkheden binnen een loopafstand van 5 minuten waardoor het gemakkelijk te vinden is als je in de buurt verblijft. Passagiers worden vervolgens met een minibusje naar het hoofdbusstation gebracht, waar ze overstappen op de grotere en comfortabelere tourbus.

De tourbus met airconditioning biedt een betere mate van comfort dan veel andere reismethodes, hoewel mensen met langere benen het misschien een beetje krap vinden. Een tourbus zal echter over het algemeen ruimer zijn dan een minibusje.

Van Bangkok naar Kanchanaburi per taxi

Van Bangkok naar Kanchanaburi per taxi
Eén van de beschikbare taxi’s van BangkokTaxi24 die je kan boeken op 12Go.

Reistijd – 2,5 uur
Prijs – 85-130€
Comfort – 5/5

Voor het ultieme gemak en comfort zou je kunnen overwegen om per taxi van Bangkok naar Kanchanaburi te reizen. Hoewel dit uiteraard de duurste keuze is, zijn er verschillende taxibedrijven die voordelige lange-afstandsprijzen aanbieden.

Veel bedrijven halen je rechtstreeks bij je hotel op en zetten je af waar je maar wil in Kanchanaburi. Hoewel de meeste taxibedrijven rekenen op een rit van maximaal 3,5 uur, kan je meestal veel sneller op je bestemming aankomen. Je kan een taxi reserveren via de balie van je hotel, of online via 12Go.

Dit is misschien de beste keuze als je met een kleine groep reist en de kosten kan delen, of als je dure apparatuur, zoals fototoestellen, mee wilt nemen. Een andere bonus is dat je onderweg kan stoppen voor een pauze, of om andere bezienswaardigheden te bezoeken. In dat geval moet je de chauffeur wel van tevoren laten weten dat je andere stops wilt maken

Op welke manier je ook van Bangkok naar Kanchanaburi reist, we wensen je veel plezier tijdens de reis!


Van Bangkok naar Kanchanaburi FAQ

Wat is de goedkoopste manier om van Bangkok naar Kanchanaburi te reizen??

Over het algemeen is de goedkoopste manier om van Bangkok naar Kanchanaburi te reizen met de trein. Kaartjes kosten meestal 100 baht, dat is ongeveer €3. Sommige minibusjes bieden echter ook diensten aan met prijzen vanaf €3. Het is de moeite waard om eens rond te kijken op 12Go.asia om de laagste prijzen te vinden.

Wat is de snelste manier om van Bangkok naar Kanchanaburi te reizen??

De snelste manier om van Bangkok naar Kanchanaburi te reizen is over de weg in plaats van per trein. Hoewel veel online diensten reistijden opgeven van maximaal 3,5 uur voor minibusjes en taxi’s, kunnen ze veel sneller aankomen. Als de wegen vrij zijn, kunnen minibusjes er al binnen 2,5 uur zijn, terwijl taxi’s er in iets meer dan 2 uur kunnen geraken. Om tijd te besparen is het de moeite waard een dienst te boeken die je rechtstreeks van je accommodatie kan ophalen. Bekijk al de opties op 12Go.asia.

Hoe reis ik van Bangkok naar Kanchanaburi?

Er zijn veel manieren om van Bangkok naar Kanchanaburi te reizen. Per trein is ongetwijfeld de meest populaire manier omdat veel toeristen de ‘doden-spoorweg’ en de ‘Bridge over the River Kwai’ willen zien. Je kan echter ook met de bus, een minibusje of een taxi reizen. Je kan al je opties bekijken en prijzen vergelijken op 12Go.asia. Als je zelf wil rijden, is route 323 de snelste weg.

Hoe reis ik met de trein van Bangkok naar Kanchanaburi?

Om met de trein van Bangkok naar Kanchanaburi te reizen, moet je naar Bangkoks Thonburi Station (ook bekend als Bangkok Noi Station). Je hoeft van tevoren geen tickets te boeken, ze kunnen op het station gekocht worden voor ongeveer €3. Er zijn 2 treinen per dag, die om 7:50 uur en 13:55 uur vertrekken. Als je op een ander moment van de dag wilt reizen, kan je andere opties bekijken op 12Go.asia.

Hoeveel kost de trein van Bangkok naar Kanchanaburi?

De trein van Bangkok naar Kanchanaburi kost 100 baht, dat is ongeveer €3. De trein biedt alleen zitplaatsen in de 3e klas, maar deze zijn ruim en comfortabel. Je hoeft van tevoren geen tickets te kopen, je kan ze direct kopen op het Thonburi Station in Bangkok, waar de trein vertrekt. Er is ook een toeristische dienst in het weekend en op feestdagen. Tickets kosten ongeveer €3,50 voor de 3e klas, of €6,50 voor de 2e klas. Tickets voor deze weekenddienst moeten van tevoren worden gekocht.

Hoeveel kost een taxi van Bangkok naar Kanchanaburi?

Reizen van Bangkok naar Kanchanaburi per taxi is een van de meest flexibele en comfortabele manieren om te reizen, maar ook een van de duurste. De prijs begint meestal bij ongeveer €85, maar kan oplopen tot €135, afhankelijk van de plaats van vertrek, de plaats waar je afgezet wil worden en eventuele stops die je onderweg wil maken. Er zijn verschillende taxibedrijven die deze dienst aanbieden, en je kan hun prijzen en mogelijkheden vergelijken op 12Go.asia.

Is het de moeite waard om naar Kanchanaburi te reizen?

Kanchanaburi is zeker een bezoek waard, vooral voor degenen die geïnteresseerd zijn in moderne geschiedenis. De stad is vooral bekend om de ‘doden-spoorlijn’ en de ‘Bridge Over The River Kwai’, en is beroemd geworden door het boek en de film die dezelfde naam hebben. De stad heeft ook een groot aantal fascinerende musea over de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek aan Kanchanaburi vanuit Bangkok is ook een goede gelegenheid om de stad te verlaten en het prachtige landschap in je op te nemen.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering: / 5. Aantal stemmen: