Hoe ga je van Surat Thani naar Koh Phangan

Hoe ga je van Surat Thani naar Koh Phangan

De meeste drukte in Surat Thani is eigenlijk te danken aan reizigers die op weg zijn naar de prachtige eilanden van de Thaise Golf. Dat betekent dat je zich op een platgetreden route zult bevinden wanneer je van Surat Thani naar Koh Phangan gaat. Bussen, veerboten, en veel beproefde touroperators staan klaar om je van de stad naar de met palmbomen omzoomde kusten en Full Moon Party vuurshows te brengen. Het enige wat je nog moet doen is kiezen tussen hogesnelheidsboten, catamarans en VIP bussen op de 106 kilometer lange reis.

TransportTijdPrijsKaarten
Surat Thani naar Koh Phangan per bus en catamaran3.5 u22€Reserveer online
Surat Thani naar Koh Phangan per bus en hogesnelheids veerboot4 u11€Reserveer online
Surat Thani naar Koh Phangan per VIP bus en veerboot3.5 u12€Reserveer online
Surat Thani naar Koh Phangan bus en normale veerboot4.5 u12€Reserveer online
Surat Thani naar Koh Phangan per taxi en veerboot4 u27€Reserveer online

Surat Thani naar Koh Phangan per bus en catamaran

Surat Thani naar Koh Phangan per bus en catamaran
Als je van Surat Thani Airport komt, is de beste optie de Lomprayah bus en catamaran

Tijd – 3,5 uur
Prijs – 22€
Comfort – 5/5

Waarom treuzelen in Surat Thani als je het roze getinte zand van Mae Haad Beach hebt om op te luieren? Een bus-catamaran combinatie van Surat Thani naar Koh Phangan zorgt ervoor dat je minder tijd hebt om te wachten en meer tijd om te zonnen aan de kustlijn. Dat is allemaal te danken aan de snelste bootverbinding op het menu (de overtocht op zich duurt slechts 2,5 uur) en een gemakkelijke transfer van Surat Thani Airport naar de pier.

Van Surat Thani Airport naar het zachte zand van Koh Phangan in minder dan vier uur is ongeveer net zo snel als je kunt hopen

De reis wordt uitgevoerd door het hoog aangeschreven Lomprayah tourbedrijf. Ze zijn niet de goedkoopste, maar ze krijgen lofbetuigingen voor hun efficiëntie en snelheid. Minibusjes worden opgehaald bij de speciale Lomprayah halte bij de aankomsthal. Van daaruit gaat je rechtstreeks naar de Tapee Pier, vanwaar alle snelle catamarans naar de eilanden vertrekken. Normaal gesproken vertrekt er één in de vroege ochtend (rond 08:00 uur) en één in de vroege middag (rond 14.30 uur).

Lomprayah Catamaran - Seating Options
Een paar zitplaatsen beschikbaar bij de Lomprayah Catamaran

De veerbootreis zelf is snel maar aangenaam. De boten hebben binnen zitplaatsen met rijen stoelen en airconditioning. Echter, als het weer het toelaat (en dat is het meestal in deze contreien!), verdringen de meeste passagiers zich voor een plaatsje op het bovenste of onderste dek buiten. Als je dat doet, kunt je de zoute spray van de Thaise Golf voelen terwijl je oostwaarts richting Koh Phangan zoeft, terwijl je naar de mangrove omzoomde kust van het vasteland kijkt.

Je komt aan in Thong Sala aan de uiterste zuidwestelijke rand van Koh Phangan. Vanaf daar kun je een privé taxi of songthaew (gedeelde lokale bus) scoren naar waar je ook heen gaat (reken op ongeveer 150 TBH naar het feest mekka van Haad Rin). Of boek een combiticket met een transfer naar je hotel op het eiland via 12Go.asia. Dat is zeker de makkelijkste optie van allemaal!

Surat Thani naar Koh Phangan per bus en hogesnelheids veerboot

Surat Thani naar Koh Phangan per bus en hogesnelheids veerboot
Als u met een hogesnelheidsveerboot wilt gaan, kunt u kiezen tussen veel maatschappijen zoals Songserm hierboven

Tijd – 4 tot 5,5 uur
Prijs – 11-17€
Comfort – 4/5

De middenklasse optie waar het merendeel van de reizigers voor zal gaan is de zogenaamde hogesnelheidsveerboot. Deze doen er iets langer over dan de catamaran, maar verdienen hun naam omdat ze sneller zijn dan de normale boot. Als je van Surat Thani naar Koh Phangan gaat, moet je tickets zoeken met een rit naar de nabijgelegen pier in Donsak. Dat traject voegt ongeveer een uur toe aan de lengte van uw reis, waardoor de totale reistijd in de buurt van vijf uur komt.

Snelle veerboten zijn snel, betaalbaar, en varen meerdere malen per dag tussen Surat Thani en Koh Phangan.

Je kunt kiezen uit verschillende maatschappijen op de route. Songserm en Seatran Discovery zijn waarschijnlijk de bekendste van het stel. Zij verzorgen beide de rechtstreekse verbinding van het vasteland naar Koh Phangan. Ze bieden ook gemakkelijk te beheren combinatietickets aan waarbij je kan worden opgehaald op Talad Mai Road in Surat Thani zelf, of op de regionale luchthaven. Het is mogelijk om deze in een enkele boeking op 12Go te boeken.

Grond transfers zal meestal in 12-zits minibusjes of open-air shuttle bussen met parallelle zitplaatsen. De boot, ondertussen, heeft comfortabele rijen van vier stoelen gescheiden door een enkel eiland binnen, samen met een kleine buitenruimte aan de achterkant – geweldig om naar de eilanden te kijken die voorbij suizen als Koh Phangan dichterbij komt aan de horizon!

Surat Thani naar Koh Phangan per VIP bus en veerboot

Surat Thani naar Koh Phangan per VIP bus en veerboot
Met een VIP Coach naar de pier is meestal niet duurder dan met de bus

Tijd – 3,5 tot 4,5 uur
Prijs – 12-17€
Comfort – 4/5

Phantip 1970 biedt ook trips aan van Surat Thani stad naar het tropische eiland Koh Phangan. In plaats van minibus transfers de haven, gebruiken ze VIP-coaches met meer zitplaatsen en airconditioning. Het is mogelijk om de rit te vangen, hetzij van een vaste plaats in de stad of krijgen een pick-up van een hotel van uw keuze (hoewel dat zal extra kosten).

U volgt dezelfde route als de bus-veerboot combi’s hierboven vermeld, ga de 1,5 uur in oostelijke richting naar Donsak Pier voordat je op de boot springt. Over de boot gesproken, Phantip’s schepen zijn over het algemeen groter en hebben meerdere dekken, met veel ruimte voor je om rond te lopen zowel binnen als buiten tijdens de reis. Het enige nadeel is dat ze een beetje trager kunnen zijn, met reistijden in het water alleen van ten minste twee uur per enkele reis.

Surat Thani naar Koh Phangan bus en normale veerboot

Surat Thani naar Koh Phangan bus en normale veerboot
Met een gewone veerboot gaan is niet veel langzamer, maar het is ook niet veel goedkoper © OlegD / Shutterstock.com

Tijd – 4,5 tot 7 uur
Prijs – 11,50€
Comfort – 3/5

Geen haast om in de hangmat te kruipen en aan je kokosnoot-cocktails te nippen? Geen zorgen. Kom in de slow islander vibes door te kiezen voor de standaard-speed veerboot vanuit Surat Thani. Zoals op de meeste reizen van de stad naar de tropische kusten van Koh Phangan, moet je om te beginnen de reis naar Donsak Pier maken in een minibus of touringcar.

Dan is het over naar Raja Veerboot. Zij zijn een langlopende dienstverlener voor verbindingen over de hele Thaise Golf regio, met een specialiteit in grotere boten die gaan tussen het vasteland en populaire vakantiebestemmingen. Verwacht gewoon dat deze uitstapjes wat extra tijd in beslag nemen – tussen de vier en zes uur is normaal, met langere wachttijden in het hoogseizoen wanneer er meer klanten zijn. Maar de prijzen zijn ook goedkoop, met tickets voor slechts 11,50€ op de route.

Surat Thani naar Koh Phangan per taxi en veerboot

Surat Thani naar Koh Phangan per taxi en veerboot
Als je met de taxi naar de pier gaat, heb je meer keus uit opstapplaatsen dan bussen

Tijd – 4 tot 6 uur
Prijs – 27€ per persoon
Comfort – 4/5

Je kunt een plaatsje in een gedeeld minibusje scoren op de rit van Surat Thani naar Donsak Pier als je echt waarde hecht aan uw beenruimte en privacy. Ze bieden plaats aan maximaal 10-12 personen, maar kunnen ook geboekt worden voor een enkele groep reizigers om het meer een privé-transfer te maken. Na de rit naar de haven stapt je over op een van de grote veerbootmaatschappijen – de keuze is meestal tussen de hogesnelheidsverbindingen van Seatran Discovery, of de iets tragere boten van Phantip en Raja Veerboot.

Neem afscheid van het Thaise vasteland met de bovenstaande opties voor reizen tussen Surat Thani en Koh Phangan. Bij allemaal kunt je het glinsterende water van de golf bereiken. Sommige gaan snel. Sommigen doen het rustig aan. Allemaal beloven ze je naar een bruisend eiland te brengen dat bruist van nachtelijke feesten, bezaaid is met yogastudio’s, en omzoomd is met prachtige stranden en koraaltuinen.


Surat Thani naar Koh Phangan FAQ

Wat is de goedkoopste manier om van Surat Thani naar Koh Phangan te gaan?

De normale snelheidsveerboot is de goedkoopste optie om tussen Surat Thani en Koh Phangan te reizen. Je kunt dat het beste plannen als onderdeel van een multi-ticket dat ook een bustransfer naar de haven op het vasteland omvat – het is vaak betaalbaarder en handiger om de hele reis samen in een enkel pakket bij 12Go.asia te boeken.

Wat is de snelste manier om van Surat Thani naar Koh Phangan te komen?

Lomprayah’s twee-romp catamarans zijn meestal de snelste route van Centraal Thailand naar de eilanden van de Thaise Golf. Ze doen er iets meer dan twee uur over om de Thong Sala pier in het zuidwesten van Phangan te bereiken, wat een fractie sneller is dan de speedboten. Wat meer is, ze vertrekken van Tapee Pier (aanzienlijk dichter dan Donsak naar Surat Thani centrum) en worden gerund door een van de meer gerespecteerde tour bedrijven in de regio, met tal van beoordelingen die aangeven dat uw klant in veilige handen is.

Hoe kom ik van Surat Thani naar Koh Phangan?

Je hebt een paar opties om de bazaars en de grote karstbergen van Surat Thani te verruilen voor het gele zand en de infinity pools van Koh Phangan. Je gaat allemaal aan boord van een boot – je gaat toch naar een eiland, weet u nog? Je hoeft alleen maar te kiezen of je een snelle speedboot wilt of een langzame passagiersboot, of je vroeg of laat wilt vertrekken, en of je de overtocht wilt beginnen vanaf de stad zelf of vanaf de nabijgelegen Donsak Pier. Bekijk nu alle opties op 12Go.asia.

Hoe lang duurt de overtocht van Surat Thani naar Koh Phangan?

De tijd die je aan boord van de boot moet doorbrengen hangt af van de service die je kiest – of waarvoor je bereid bent te betalen. Het premium aanbod van Lomprayah belooft je voetafdrukken te laten zetten in het zand van Koh Phangan slechts 2,5 uur nadat je bent vertrokken van Surat Thani’s eigen Tapee Pier. Andere verbindingen nemen dezelfde tijd in beslag maar gaan van Donsak Pier, wat minstens een uur rijden is van de stad. Je kunt beide opties vergelijken, de prijs bepalen en boeken met behulp van de online zoekmachine van 12Go.asia.

Hoe lang duurt het om van Surat Thani Airport naar Koh Phangan te reizen?

Geloof het of niet, maar 3,5 uur is alles wat je nodig hebt om het interieur van Surat Thani Airport te verlaten en te zwemmen in de parelwitte zeeën van Koh Phangan. Dat is echter zo’n beetje de snelst mogelijke tijd, en alleen als je kiest voor de catamaran verbinding die vertrekt vanaf Tapee Pier. Met een uur of twee extra zijn er nog genoeg andere mogelijkheden, met verbindingen naar Donsak om boten te nemen met Phantip 1970, Seatran, en Songserm in de mix dan.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering: / 5. Aantal stemmen: