Hvordan reise fra Surat Thani til Koh Phangan

Hvordan reise fra Surat Thani til Koh Phangan

Mye av Surat Thanis livlige støy og ståk kan faktisk være grunnet reisende som er på vei til de sagnomsuste øyer i Thailandbukta. Det betyr at du vil reise på en velkjent rute når du tar turen fra Surat Thani til Koh Phangan. Busser, ferjer, og mange flere godt frekventerte turoperatører står klare for å ta deg med fra byen til strandkanten med ruvende palmer og flamme-show på Full Moon Party. Alt som da gjenstår for deg å gjøre, er å ta valget mellom hurtigbåter, katamaraner og VIP busser på det 106 kilometer lange eventyret.

TransportTidPrisBilletter
Surat Thani til Koh Phangan med buss og katamaran3.5 t230 krBook Online
Surat Thani til Koh Phangan med buss og hurtigferje4 t120 krBook Online
Surat Thani til Koh Phangan med VIP buss og ferje3.5 t130 krBook Online
Surat Thani til Koh Phangan med buss og vanlig ferje4.5 t120 krBook Online
Surat Thani to Koh Phangan by taxi and ferry4 t290 krBook Online

Surat Thani til Koh Phangan med buss og katamaran

Surat Thani til Koh Phangan med buss og katamaran
Om du reiser fra Surat Thani flyplass er det beste alternativet Lomprayah bussen og katamaranen

Tid – 3.5 timer
Pris – 230 kr
Komfort – 5/5

Hvorfor bruke tid i Surat Thani når du kan vandre på den lysende sanden på Mae Haad Beach? Hopp på en kombinasjonsreise med buss og katamaran fra Surat Thani til Koh Phangan da vel! Det blir det mindre venting og mer tid til å sole seg ved havkanten. Dette er takket være den hurtigste båtforbindelsen på menyen. Du får også overgang fra Surat Thani flyplass til piren, og kan med letthet valse inn på ferjen som vil ta rundt 2,5 timer.

Når du drar fra Surat Thani flyplass til den myke sanden på Koh Phangan, er det kun mindre enn fire timer du trenger på å komme deg dit.

Reisen gjennomføres av den anerkjente turoperatøren Lomprayah, de scorer høyt på effektivitet og hastighet. De har minibusser som plukker deg opp på en dedikert Lomprayah holdeplass ved ankomst terminalen. Derfra kjøres du rett til Tapee Pier, der alle de kvikke katamaranene til øyene legger ut fra kaien. Det er normalt å treffe på en avgang tidlig om morgenen rundt kl 8 og en annen på tidlig ettermiddag rundt kl 14:30.

Noen sete-alternativer tilgjengelige på Lomprayah Katamaranen
Noen sete-alternativer tilgjengelige på Lomprayah Katamaranen

Selve ferjeturen er rask men også behagelig. Det finnes innendørs sitteplasser og aircondition. Uansett vær, vil de fleste sitte helt øverst, eller på nedre dekk utendørs. Her vil du kjenne saltvanns sprøyten fra havet, mens du suser østover mot Koh Phangan, samtidig kan du beundre den mangrove dekorerte kystlinjen underveis.

Du ankommer i Thong Sala som ligger sør-vest på Koh Phangan. Defra kan du enten skaffe deg en privat-taxi, eller en songthaew (lokal delt transport), til hvor enn du er på vei. Om du skal til for eksempel party mekkaet Haad Rin kan du forvente å betale 150 TBH. Eller du kan booke en kombo-billett som inkluderer transport til hotellet ditt på øya gjennom 12Go.asia. Det er helt sikkert det letteste.

Surat Thani til Koh Phangan med buss og hurtigferje

Surat Thani til Koh Phangan med buss og hurtigferje
Hvis du vil reise med hurtigferge kan du velge mellom mange selskaper, som Songserm på bildet over

Tid – 4 til 5.5 timer
Pris – 120-180 kr
Komfort – 4/5

I den moderate prisklassen har du det alternativet mange vil gå for, som er den såkalte hurtig-ferjen. Sannheten er at denne tar noe lenger tid enn katamaranen, men fortjener å bli nevnt her for å være raskere enn den standard lokal ferjen. Fra Surat Thani til Koh Phangan må du regne med å finne billetter som inkluderer overgang til den nærliggende Donsak kaien. Denne delen av reisen vil legge til omtrent én time på reisen, som totalt vil gi en reisetid på omtrent fem timer.

Hurtigfergene er raske, og de går flere ganger om dagen mellom Surat Thani og Koh Phangan.

På denne ruten har du rikelig med valgmuligheter. Songserm og Seatran Discovery er nok de mest kjente. De drar begge direkte fra fastlandet til Koh Phangan. De inkluderer også kombinasjonsbilletter som betyr at du vil bli hentet enten ved Talad Mai Road i Surat Thani, eller ved den regionale flyplassen. Du kan enkelt få tak i disse under ett på 12Go. På land vil transporten typisk være i en 12 seters minibuss eller åpne shuttle biler med parallelle seter. Båten derimot er komfortabel med fire seter på hver rad som er adskilt av en midtgang, det er også et mindre utendørs områder bak, som gjør det helt suverent å titte på øyene som farer forbi, mens Koh Phangan nærmer seg i horisonten

Surat Thani til Koh Phangan med VIP buss og ferje

Surat Thani til Koh Phangan med VIP buss og ferje
Å ta en VIP Buss til piren er vanligvis ikke dyrere enn å reise med vanlig buss

Tid – 3.5 til 4.5 timer
Pris – 130-180 kr
Komfort – 4/5

Velkjente turoperatøren Phantip 1970 tilbyr også reiser fra Surat Thani sentrum til den tropiske øya Koh Phangan. Istedet for minibuss overgang til havnen, har de VIP busser med mange plasser og aircondition. Det er mulig å hoppe på denne ved et utpekt sted i byen eller bli plukket opp på et selvvalgt hotel mot en ekstra kostnad.

Du vil ta samme vei som buss-ferje kombinasjonen som nevnt over, østover i 1,5 timer mot Donsak Pier før du gjør et skifte til ferjen. For å nevne selve båten er Phantips fartøy noe større og har flere dekk, med massevis av plass slik at du kan rusle rundt både inne og ute under overfarten. Ulempen er at de kan være noe langsomme, det vil øke reisetiden på minst to timer hver vei.

Surat Thani til Koh Phangan med buss og vanlig ferje

Surat Thani til Koh Phangan med buss og vanlig ferje
Å reise med standard ferjen er ikke langsommere, heller ikke mye rimeligere © OlegD / Shutterstock.com

Tid – 4.5 til 7 timer
Pris – 120 kr
Komfort – 3/5

Har du mindre hastverk med å slenge deg i hengekøyen og nyte cocktails fra kokosnøtter? Da finnes det en mulighet for deg som allerede er i en langsom øy-vibe, velg standard ferjen fra Surat Thani. Som med de fleste turer fra byen til tropiske farvann som Koh Phangans kyst, må du komme deg frem til Donsak Pier med buss eller minibuss. Så er det å gå ombord i Raja Ferry. De er gamle travere hva gjelder rute-tilbudet i regionen rundt Thailandbukta, deres spesialitet er å tilby større ferjer som reiser mellom fastland og kjente turist destinasjoner. Forvent at det vil ta deg noe lenger tid å komme frem med disse. Alt fra fire timer til seks timer er det vanlige, med noe lenger venting i høysesong månedene, da de har flere kunder. Prisene er også rimeligere, med så lite som 120 kr på denne ruten.

Surat Thani til Koh Phangan med taxi og ferje

Surat Thani til Koh Phangan med taxi og ferje
Om du reiser med taxi til piren har du flere muligheter for å bli plukket opp enn med bussen

Tid – 4 til 6 timer
Pris – 290 kr kr per person
Komfort – 4/5

Du kan sikre deg en plass i en delt minivan på reisen fra Surat Thani til Donsak piren om du trives med ekstra benplass og privatliv. De kan få plass til max 10 til 12 personer, men kan også bookes for en samlet gruppe reisende for å gjøre det mer privat. Etter kjøreturen til havnen, vil du kunne bytte til en av ferjene, valget blir mellom høy hastighets båtene fra Seatran Discovery, eller de noe tregere båtene til Phantip og Raja Ferry.

Si hadet bra til fastlandet med alle de ovennevnte alternativene, for å planlegge din reise mellom Surat Thani og Koh Phangan. Alle vil ta deg trygt over til det glitrende vannet i Thailandbukta. Noen er raske, mens andre er mer langsomme. Alle lover en behagelig krysning til den prangende øya med pumpende beats fra party til langt på natt, men som i tillegg florerer av yoga studioer. Her finnes også selvsagt vakre strender og korallhager.


Surat Thani til Koh Phangan Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Surat Thani til Koh Phangan på?

Den standard lokal ferjen er vanligvis det billigste alternativet for å reise fra Surat Thani til Koh Phangan på. Det er best å planlegge det som en fler-billetts reise, der busstransport inkluderes til havnen på fastlandet. Det er som oftest billigst og mer praktisk å booke hele reisen samlet på 12Go.asia.

Hva er den raskeste måten å reise fra Surat Thani til Koh Phangan på?

Lomprayahs katamaran med dobbelt skrog er typisk den raskeste ruten til øyene i Thailandbukta. De bruker litt over to timer på kryssningen til Thong Sala pir, sør-vest på Phangan, som er hakket kjappere enn de andre hurtig-båtene. Hva mer er at de har avgang fra Tapee pir som er nærmere Donsak, enn Surat Thani sentrum. Og de er drevet av en av de mest respekterte turoperatørene i regionen, med gode omtaler i fleng, så du vet at du er i sikre hender.

Hvordan reise fra Surat Thani til Koh Phangan?

Du har flere valg når det kommer til å bytte ut kalksteinsklipper og travle bazaarer i Surat Thani, for den lyse sanden og eveighetsbassengene på Koh Phangan. De involverer alle nødvendigvis en båtreise, du skal jo til en øy! Du trenger bare å velge om du vil ta den kvikke løsningen med hurtig-ferje, eller reise med de større og mer langsomme passasjerferger. Enten du vil dra tidlig eller sent, og om du vil starte turen allerede fra sentrum eller ved Donsak Pier, kan du nå søke etter alle muligheter her på 12Go.asia.

Hvor land tid tar ferjen fra Surat Thani til Koh Phangan?

Tiden du trenger å bruke ombord på båten kommer an på hvilket selskap du velger, og er villig til å betale for. Det førsteklasses tilbudet fra Lomprayah lover å ta deg dit på kun 2,5 timer, snart kan du vandre barfot på stranden i Koh Phangan, etter å ha svisjet i vei fra Tapee piren i Surat Thani. Andre forbindelser tar deg omtrent like mye tid men drar fra Donsak Pier, som er minst én time utenfor byen. Du kan sammenligne priser og booke det alternativet som passer deg med 12Go.asias online søkemotor.

Hvor lang tid tar det fra Surat Thani flyplass til Koh Phangan?

Tro det eller ei, 3,5 timer er alt det tar for å legge flyplass interiøret bak seg, og komme til det perleklare havet på Koh Phangan. Det er nok det raskeste alternativet, men kun om du velger den med avgang fra Tapee Pier. Legg til en ekstra time, da åpnes flere valgmuligheter. Med forbindelser ned til Donsak pir kan du stige ombord på båter driftet av Phantip 1970, Seatran, og Songserm.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: