Hvordan reise fra Bangkok til Krabi

Hvordan reise fra Bangkok til Krabi

Ser du etter å stikke av fra støyete Bangkok og nyte landskapet og den friske sjøluften i Krabi? Det finnes muligheter. Den 800 km lange reisen kan du ta med buss, tog, fly eller minibuss og prisene blir avhengig av hvilken transport du velger. Det vil ta alt mellom 1,5 til 13 timer for å kommer frem til Railay Beach og besøke Tiger Cave temple. Denne guiden vil gi deg alle detaljene om de ulike måtene å komme fra bangkok til Krabi på, så du kan velge den beste muligheten for ditt eventyr.

TransportTimePrisBilletter
Bangkok til Krabi med fly1.5 t270 krBook Online
Bangkok til Krabi med Tog (og buss)11 t370 krBook Online
Bangkok til Krabi med buss12 t180 krBook Online
Bangkok til Krabi med Minibuss11 t130 krBook Online

Bangkok til Krabi med fly

Bangkok til Krabi med fly
De fleste av Bangkok’s lavprpisselskap flyr fra Don Mueng Airport, den har til og med en golf bane mellom rullebanen © i viewfinder / Shutterstock.com

Tid – 1 time 30 minutter
Pris – 270-700 kr for en vei
Komfort – 5/5

Den raskeste måten å dra fra Krabi til Bangkok på er å fly direkte til Krabi flyplass (KBV). Fly til Krabi drar både fra Don Mueang og Suvarnabhumi Airport (BKK) i Bangkok. Det er flere forskjellige flyselskap som tilbyr fly i løpet av uken for denne ruten, inkludert AirAsia, Bangkok Airways og Vietjet. Prisene fluktuerer basert på tiden på året og hvilket selskap det er. Enveisbillett kan du finne til så lite som 270 kr per person.

Mens mange av de lokale flyselskapene prioriterer billige priser over komfort, er den korte reisetiden er verdt et trangt sete på flyet. På under 2 timer vil du være ute av byen og du vil kunne nyte den vakre havutsikten i Krabi. Husk at billetter kjøpt i siste liten er veldig dyre, så kjøp billettene dine på forhånd til de beste prisene på 12Go.asia.

Bangkok til Krabi med Tog (og buss)

Bangkok til Krabi med Tog (og buss)
Tog som venter pår passasjerer ved togstasjonen i Surat Thani © ZAME Vitawas / Shutterstock.com

Tid – 11-15 timer (9-12 timer togtur og 2-3 timer med annen transport)
Pris – 370-740 kr omtrent (300-500 kr togbillett og 70-220 kr bussbillett)
Komfort – 4/5

Tog i Thailand blir en unik opplevelse for de som har bestemt seg for å bruke jernbanen, du kan kun ta toget for en del av reisen. Avgangen er fra Bangkok Hua Lamphong stasjon og ankommer ved Surat Thani stasjon på 9-12 timer, avhengig av type tog og avgangstid. Om du kan, ta nattoget for å få en mer avslappende reise og spare noen kroner på overnatting mens du er i gang. Du finner ikke direktetog fra Bangkok til Krabi, du må bytte over til transport ved Surat Thani stasjon. Derfra har du fortsatt 2 til 3 timer for å komme frem til de vakre strendene i Krabi. Resten av reisen kan du fullføre i enten taxi, minibuss eller buss.

Bangkok til Krabi med buss
Phantip busser drar fra Surat Thani togstasjon til Krabi og kan bookes på 12Go.

Om du tar en taxi, vær sikker på forhandle frem en pris på forhånd, eller i det minste bli enig om å bruke taximeter. For å unngå å prute med taxisjåføren, en bedre mulighet er å ta en minivan eller buss. En buss eller minvan fra Surat Thani Stasjon til Krabi vil koste mellom 70-220 kr per person avhengig av typen buss du velger. Du kan kjøpe billetter selv i Surat Thani hos billettforselgere eller du kan booke de online på 12Go.asia og ta det med ro fordi du vil ha sikret deg et sete!

Bangkok til Krabi med buss

Bangkok til Krabi med buss
Songserm har en direkte buss fra Bangkok til Krabi.

Tid – 12-13 timer
Pris – omtrent 180-300 kr en vei, avhengig av type buss
Komfort – 4/5

En populær måte å reise fra Bangkok til Krabi på er via buss. Det finnes mange ulike typer busser tilgjengelig, fra økonomi til VIP. VIP busser er større, mer romslige og tilbyr fler fasiliterter og er mer komfortable enn de andre bussene til en noe høyere pris. Både økonomi og VIP busser fullfører reisen til Krabi på rundt 12 timer, men du kan bruke tiden på å slappe av. Ta en nattbuss og sov deg gjennom reisen mens du også vil spare penger fordi du slipper å betale for overnatting for den natten.

De større bussene har flere stopp og pauser, og noen av de har toalett ombord. Vær sikker på å ta med deg snacks og noen flasker med vann for å nyte timene på bussen. Mens bussbilletter kan kjøpes på flyplassen og stasjoner eller ved billettservicer i Bangkok, er det en bedre idée å booke dine billetter i forveien gjennom nettsider som 12Go.asia

Bangkok til Krabi med Minibuss

Bangkok til Krabi med Minibuss
Minibusser ved Mo Chit bussterminal © Sleeping cat / Shutterstock.com

Tid – 11-12 timer
Pris – omtrent 130-180 kr én vei per person
Komfort – 2/5

Å ta en minibuss gjennom Thailand er alltid et eventyr. Disse er vanligvis billigere og raskere enn å ta en større buss, men gjør deg klar for en humpete tur og noe begrenset plass. Minibussen drar fra ulike holdeplasser i Bangkok, inkludert hoved-bussterminalene og Khao San Road.

Når det er så populært å krysse Thailand i minibuss, kan det budsjett-vennlige alternativet bli styrete å kjøpe når du er i Bangkok

Å reise med minibuss kan være en god måte å møte andre reisende på og samtidig spare noen kroner for en noe mindre komfortabel reise. Om du reiser med en større gruppe kan du jo booke hele minibussen kun til dere. Husk at minibussene er små og ikke har toalett ombord, så det blir nok noen stopp underveis for å kjøpe en matbit og bruke toalettene langs veien.

Minibuss-billetter kan du kjøpe ved flyplassen, togstasjoner og ved flere billettkontor i Bangkok. Spør alltid om det fines noen tilbud tilgjengelig og du kan vanligvis prute på prisen. Noen online selskap tilbyr en mer praktisk måte å kjøpe billettene på, sjekk ut for eksempel 12Go for å se hvilke alternativ som finnes der med dine reisedatoer.

Har du allerede pakket ferdig bagasjen? Uansett hvordan du kommer deg dit, ønsker vi deg en trivelig og trygg reise fra Bangkok til Krabi. Ha en herlig utflukt!


Bangkok til Krabi Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Bangkok til Krabi på?

Den billigste måten å reise fra Bangkok til Krabi på er å ta en minibuss. Dette eventyret koste rundt 180 kr en vei og tar omtrent 11 timer. Sammenlign ruter og få tak i billetter i forveien, sjekk ut 12Go.asia for å finne den beste transportmuligheten for din reise.

Hva er den raskeste måten å reise fra Bangkok to Krabi på?

Den aller raskeste måten å ta seg fra Bangkok til Krabi på, er med fly. Du kan dra fra Bangkok til de utsøkte strendene i Krabi på kun 1,5 timer. Billettprisene avhenger av flyselskap og tiden på året. For å sjekke ut ulike tilbud gå til 12Go.asia og kjøp billettene på forhånd så du er sikker på at de ikke selger ut.

Hvilket sted er best Phuket eller Krabi?

Øya Phuket er bedre kjent og er som regel mye mer folksom. Det betyr at det er lettere tilgjengelig og det finnes fler kulturelle attraksjoner der som restauranter, museer og aktiviteter for turister. I Krabi finner du mer natur og du har mulighet til å komme unna folkemengden. Begge destinasjoner ha mye å by på, så valget mellom Phuket og Krabi vil avhenge av dine personlige ferieformål.

Hvordan reiser jeg fra Bangkok til Krabi?

Utflukten fra Bangkok til Krabi kan du fullføre med fly, tog, buss og taxi. Den raskeste ruten tar omtrent 1,5 timer i fly, og det billigste alternativet er å ta en minibuss. Vær sikker på å søke opp det beste alternativet for dine behov. For å hjelpe deg å velge, besøk 12Go.asia for lett å finne de beste alternativene og prisene som passer reisedatoene dine.

Hvordan reise fra Bangkok til Krabi med tog?

Rekk toget fra Hua Lampong Station i Bangkok og kjør omtrent 10 timer for å nå Surat Thani Station. Derfra ta en buss, minibuss eller taxi resten av veien 2-3 timer for å nå de vakre omgivelsene i Krabi. For å unngå at billettene selges ut og styret med å kjøpe dem når du er der, er det en god ideé å reservere billetter på forhånd på 12Go.asia

Hvor langt er Krabi fra Bangkok?

Krabi er omtrent 800 km sør for Bangkok. De vakre strendene og det fantastiske landskapet i Krabi kan du nå ved å ta et fly, tog, buss eller minibuss med en reisetid på alt fra 1,5 til 15 timer avhengig av hvilken transport du bruker. Uansett hvilken rute du velger, vil du finne ut at Krabi er verdt turen! Det er alltid en god idé å booke billetter i forkant ved å bruke online plattformen 12Go.asia for å finne de beste tilbudene og sammenligne mulighetene!

Under hvilken sesong er det best å reise til Krabi på?

Krabi følger den samme turistsesongen som resten av Thailand, den beste tiden å reise dit på er den kjølige sesongen mellom november til mars. Været er bra, men forvent høyere priser og fler folk. I månedene april, mai og noen ganger juni kan det være veldig varmt og veldig fuktig i Thailand, så hold deg til stranden om du reiser i disse månedene. Monsoon tiden er fra juni til oktober, så om du drar i løpet av disse månedene, gjør deg klar for store regnmengder, lavere priser og færre folk.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: