Hvordan reise fra Bangkok til Koh Tao

Hvordan reise fra Bangkok til Koh Tao

Hvite sandstrender, korallrev i alle regnbuens farger, forunderlige undervanns skapninger, kupert landskap dekket av fuktige jungler – hva kan vel være en bedre kur for å komme unna støy og ståk i Bangkok? Heldigvis er det ganske enkelt å bytte ut hovedstaden med den funklende kyst utsikten på Koh Tao.

Her vil du guides gjennom bare noen få, av de mange måter du kan reise de 400 kilometerne som skiller destinasjonene fra hverandre. Det går både fly, ferjer, busser og tog, som tilbyr ulike typer billetter for de ulike budsjett, slik at du kan tilpasse komfort nivået du ønsker å ha på din reise. La oss sette i gang!

TransportTidPrisBillett
Bangkok til Koh Tao med fly og ferje8,5 h380 krBook Online
Bangkok til Koh Tao med tog og ferje18 h410 krBook Online
Bangkok til Koh Tao med buss og ferje8 h210 krBook Online

Bangkok til Koh Tao med fly og ferje

Bangkok til Koh Tao med fly og ferje
Å ta flyet til Koh Samui og deretter en katamaran til Koh Tao er den mest komfortable måten å reise på © Jeerapan Jankaew / Shutterstock.com

Tid – 8.5-12 timer, avhengig av ferje-fly forbindelser
Pris – 380-850+ kr
Komfort – 5/5

En kombinasjon av fly og ferje er nok den raskeste måten du kan bytte ut by-omgivelser til kystlandskapet på Koh Tao. De som ønsker å ta seg dit er bortskjemt med et bugnende utvalg av reisemuligheter. Regionale destinasjoner med avgang fra Bangkok er flerfoldige, med gode forbindelser over til øyene i thailandbukta. Selv om det ikke finnes fly direkte dit, er det likevel flere reisemuligheter som skiller seg ut, de kan du med letthet planlegge og booke via 12Go.asia.

Første steg er et kortdistansefly med Bangkok airways, fra den velkjente flyplassen Suvarnabhumi. De tar deg direkte til Koh Samui. Luksuriøse spa hoteller og herlige strender med bambus barer i bakgrunnen. Kan hende du vil bli over en natt eller to før du drar videre? Alternativt kan du ta en pickup nært ankomst-terminalen som tar deg rett til en av de tre kaiene der hurtigbåtene venter, stig ombord, og vipps etter to timer er du fremme på Koh Tao. Se etter Lomprayah for den raskeste båtturen over dit.

Om du ønsker å ankomme dykkestedene på Koh Tao raskest mulig er det fly og ferje som er reisevalget for deg.

Det finnes i tillegg noen lavprisselskap (Nok Air og Air Asia) som har reiseruter fra Bangkok til Surat Thani. Dette er et kjent knutepunkt for transit videre til øyer som blant annet Koh Tao. Derfor vil du finne en rekke forbindelser til ferje selskaper som for eksempel Seatran Discovery, for de med ankomst om morgenen. Dette vil passe utmerket om du er ute etter å spare inn på reiseutgiftene.

Lavpris flyselskapene Nok Air og AirAsia tilbyr også flyruter ned til Chumpon flyplass. Flyvningene har avgang fra innenlands flyplassen Don Mueang, og vil fungere som den raskeste forbindelsen via fly, før du finner frem til ferjen. Flyplassen i Nakhon Si Thammarat vil tilby en lettvint overgang som tar noe over én time, for å nå mange av båt turene som er satt opp til Koh Tao fra Donsak piren.

Bangkok til Koh Tao med tog og ferje

Bangkok til Koh Tao med tog og ferje
En kombinert tog og ferje billett kan du booke gjennom 12Go.asia © Pratan Saetang / Shutterstock.com

Tid – 18 timer
Pris – kr 400 (andre klasse), kr 600 (første klasse)
Komfort – 4/5

Det er ingen grunn til å lette fra landmassen på turen fra Bankok til Koh Tao, fra den sjarmerende Hua Lamphong stasjonen kan du hoppe på et tog som tar deg sørover hele veien til Surat Thani. Der bytter du over fra togskinner til transport som kjører østover til Tapee eller Donsak pirene som gir deg adgang til ferjeavganger over til øya.

Innta frokosten på Koh Tao! Når du reiser med nattoget vil du rekke å hoppe på den tidligste ferjeavgangen.

På papiret er tog-ferje forbindelsen den lengste av alle. Men hva med å komme frem til Koh Tao for å rekke en brunch med havsutsikt fra stranden? Da kan du planlegge å reise på nattestid. Se etter de avgangene som ruller ut fra byen klokken 18:30, 19:30 eller 22:50. Det vil si at du våkner opp til en utsikt med kystlinje og det famøse klippe-landskap i kalkstein. Prisforskjellen vil avhenge av hvilken type togvogn du velger å reise med, enten det er i andre klasse med delt sovekupé med gardinforheng, eller i første klasse med private sovekupéer som har egen vask.

Den beste måten du planlegger reisen på er ved å finne kombo-billetter via 12Go. Dermed er du garantert hver etappe av reisen, du blir plukket opp ved stasjonen og får en forhåndsbooket billett på ferjen ut av Surat Thani. Du vil også på en enkel måte kunne hente ut dine billetter for togturen på et dedikert reisebyrå rett utenfor Hua Lamphong stasjonen.

Bangkok til Koh Tao med buss og ferje

Bangkok til Koh Tao med buss og ferje

Tid – 8-15 timer
Pris – 210-430 kr
Komfort – 3/5

Det er ingen tvil om det – buss er fremdeles det rimeligste valget for å bytte Bangkoks backpacker barer og travle markeder, mot vidstrakt hav og det fascinerende undervannslivet på Koh Tao. Å legge ut på en reise langs motorveiene sørover i Thailand vil naturligvis ta lenger tid enn å fly. Likevel har du en håndfull av mulige reiseselskap å velge mellom når du bestemmer deg for å ta turen med buss.

Velkjente og populære Lomprayah er den mest utsøkte i sin klasse. De opererer med rene moderne busser, samtidig er disse praktisk koblet opp med de raskeste ferjene du får fra fastlandet til stranden på Koh Tao. Reisen fra Surat Thani kan være unnagjort på under fire timer. Finn de bussene som har avgang fra livlige Khaosan Road distriktet i Bangkok hver morgen og hver kveld, kl 6:00 eller kl 21:00.

Hvis du velger å ta nattbussen vil du rekke de tidligste ferjene og ankomme Koh Tao med hele dagen foran deg.

Andre selskap inkluderer Paradive Travel og Songserm, begge går via Chumphon eller Surat Thani før du bytter over til båten. Når der er snakk om ferje transporten, er ikke de nevnte akkurat raskest over bukta. Om du velger disse kan du forvente deg en total reisetid på mellom 12 til 15 timer fra Bangkok til øya. Fordelen vil være at det blir en mindre kostbar reise.

Avgjørelsen du må vurdere er være avhengig av om du vil ta en buss til Chumpon eller Surat Thani, og hvordan type ferje du vil fullføre turen med. Takket være forhåndsbooking på 12Go.asia vil alle etapper være planlagt og du kommer folkemengden i forkjøpet.

Reisende som er ivrige etter å komme seg fra det frenetiske hjertet av Bangkok til det asurblå vannet med PADI dykkesentre, er heldige når det er så mange ulike måter å ta seg dit på. Om du velger den raske ruten i luften eller gir deg i vei på motorveiene, kan du se frem mot å komme til dette paradiset i Thailandbukta etter mindre enn en halv dagstur på farten.


Bangkok til Koh Tao Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å komme seg fra Bangkok til Koh Tao?

Med busstur vil innholdet i lommeboken kunne vare noe lenger. Den tar deg fra hostellene i Khaosan Road til byer som Surat Thani eller Chumpon, der du lett finner forbindelser over til ferjekaiene. Du vil kunne sette dine bare føtter i sanden på Koh Tao på under 14 timer med de fleste avgangene. Du vil kunne ha mer penger til overs for dykkekurset, når bussbillettene kun ligger på rundt 200 kr.

Hva er den raskeste måten å komme seg fra Bangkok til Koh Tao på?

Det kommer alltid til å være flyet som er vinneren av hurtigst reisemåte. Selv om Koh Tao er for liten til å ha egen flyplass, blir det en snarvei å sveve gjennom luften i et fly, på strekningen som er 410 kilometer lang. Den aller nærmeste rullebanen du kan lande på er Koh Samui, det vil bli noe dyrere. Det er også en mulighet for å reise via Nakhon Si Thammarat eller Chumpon, som begge tilbyr praktiske overganger til ferjene som tar deg ut til øyene. Om du ønsker en smertefri overgang fra terminal til ferjekaien kan du enkelt booke dine kombo-billetter via plattformen 12Go.asia.

Hvordan kommer du deg fra Bangkok til Koh Tao?

Sjekk ut søkeresultatene på 12Go.asia for å finne de valgmulighetene du har for å komme deg fra Grand Palace, til å nyte strendene på øygruppen utenfor Chumpon provinsen. Det finnes både fly-ferje kombinasjoner, nattbusser som kobles til ferjeavganger, og til og med tog som tar deg til byene med gode forbindelser for videre reise i det sentrale sør Thailand, før du kommer til Koh Tao.

Hvor flyr du til for å komme til Koh Tao?

Valget er ditt! Koh Samui er en sikker favoritt. Ikke bare er det nærmeste ankomst havn, for alle som vil ta seg til Koh Tao fra Bangkok, men det er en utrolig øy i seg selv, gyldne strender, fem stjerners resorter. Kanskje det er verdt å ta et stopp her? Flyplassen i Chumpon er et godt valg om du ønsker å ha kortest mulig flyvning før du stiger ombord i ferjen. Samtidig har du Surat Thani og Nakhon Si Thammarat som tilbyr en haug med muligheter når det kommer til å finne ferjer over til øya.

Er det dyrt på Koh Tao?

Koh Tao er ikke av de dyreste destinasjonene av øyene i Thailand, men ei heller den billigste. Gjennomsnittlig vil et daglig forbruk kunne komme på 250 kr (1000 THB), når du inkluderer «streetfood», øl ved solnedgang og overnatting, som alt i alt er en god deal. I tillegg vil Koh Tao være et av de billigste stedene der du kan ta ditt PADI dykkerbevis. «Discovery-pakker» for nybegynner kurs, ligger på omtrent 600 kr! En ting å merke seg er at taxi på Koh Tao kan være dyrt, så det vil være fornuftig å forhåndsbestille turen med transport til hotellet ditt hos 12Go.asia.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: