Hvordan reise fra Bangkok til Ayutthaya

Hvordan reise fra Bangkok til Ayutthaya

De fleste reisende i Bangkok bruker en håndfull dager i Thailands hovedstad for å nyte de livlige gatene og travle elvebredder før de reiser ut av byen for et nytt eventyr. I denne guiden går vi igjennom hvordan du kan dra fra Bangkok og komme frem til Ayutthaya som er 80 km nord, som var den tidligere hovedstaden til Siam Kongeriket og er et historisk sentrum for eldgamle ruiner, Buddhistiske templer og forbløffende klostere.

Fra reisetider til reisekostnader og transportmuligheter dekker denne artikkelen alt dette med mer, for enkelt å kunne booke reisen din til Ayutthaya.

TransportTidPrisBilletter
Bangkok til Ayutthaya med minibuss2 t80 krBook Online
Bangkok til Ayutthaya med tog2 t20 krBook Online
Bangkok til Ayutthaya med taxi1.5 t450 krBook Online

Bangkok til Ayutthaya med minibuss

Bangkok til Ayutthaya med minibuss
En av 12Go’s minibusser tilgjengelig for booking book på 12Go.asia.

Tid – under 2 timer
Pris – billetter starter på 80 kr, om du booker på forhånd
Komfort – 4/5

Å reise fra Bangkok til Ayutthaya med minibuss er ganske enkelt og minibusser drar fra Bangkok Makkasan stasjon daglig hvert 30 minutt – mellom kl 6:00 og kl 17:00. Reisen tar rundt 1,5 timer, du bør beregne 30 minutter ekstra om du planlegger å reise fra Bangkok i løpet av rushtiden (kl 7:30-9:00 og kl 17:00-19:00).

Når det gjelder komfortnivå er minivanene relativt nye, har plass til 9 personer og er fullt utstyrt med aircondition for å gjøre reisen behagelig. Om du reiser med ekstra stor bagasje, kan det være lurt å booke et ekstra sete fordi bagasjeplassen ikke er så stor, dermed kan du risikere å måtte sitte med bagasjen på fanget ditt.

Billetter til bussreisen til Ayutthaya starter på rundt 80 kr, og du kan kjøpe den online på forhånd via 12Go.asia. For å gå på minibussen må du vise ditt 12Go PDF bevis som du kan printe eller vise frem som et skjermbilde. Din 12Go minibuss vil vente på deg ved Makkasan Airport Rail Link Terminal i Bangkok og det er lurt å komme 15 minutter før avgangstid for ikke å bli skuffet (bussen venter ikke på sene passasjerer). Gjør deg klar for å sette deg tilbake og nyt reisen mens du cruiser nordover til Ayutthaya.

Bangkok til Ayutthaya med tog

Bangkok til Ayutthaya med tog
Hua Lamphong togstasjon i Bangkok

Tid – Mellom 1 time 20 minutter og 2 timer
Pris – Enveisbillett starter på så lite som 20 kr
Komfort – 4/5

Å reise til Ayutthaya med tog ut fra byen er mulig den beste måten å reise nordover ut av byen! Ikke bare er det den billigste måten å reise på, men du kan også nyte det vakre landskapet på vei dit. Hvor rask reisen blir, avhenger av om du går ombord på et vanlig, hurtig, ekspress eller spesialekspress tog, den tregeste togreisen tar rundt 2 timer og mens det raskeste toget kun tar 1 time og 17 minutter.

Togene har avgang fra Bangkoks Hua Lamphong stasjon fra så tidlig som kl 5:30, og er det mest populære stedet for å kjøpe din togbillett til Ayutthaya samme dag som du reiser. Dra over til billettluken og spør etter en tur til Ayutthaya, mest sannsynlig vil du måtte vise passet ditt for å kjøpe billett, så husk å ha det med. Alternativt kan du bruke 12Go sitt online booking system, og husk å book i tide fordi billetter er populære under høysesongen.

Bangkok til Ayutthaya med tog
Ayutthaya togstasjon

Billett prisene er rangert etter hvilken klasse du kjøper billett til, en billett på andre klasse kommer på rundt 20 til 55 kr, mens en billett på første klasse ligger på mellom 60 til 100 kr for en vei. Generelt sett jo raskere toget er jo dyrere er det. Vær oppmerksom på at togavganger fra Bangkok ofte kan være forsinket og av og til kan det ta opp til 30 min ekstra avhengig av hvor smidige de foregående avgangene har vært.

Når du ankommer til Ayutthaya stasjon er du nødt til å gå ut og følge skiltene mot kaien. Der vil du kunne ta en ferje (under 2 kroner) som vil ta deg til de fleste av Ayutthayas turistattraksjoner. Alternativt kan du ta en tuk-tuk over broen. Forsøk å få vindusplass nordover og få den beste utsikten!

Bangkok til Ayutthaya med taxi

Bangkok til Ayutthaya med taxi
En av Team Holidays VIP 9 passasjer-van tilgjengelig for booking på 12Go.

Tid – 1 time 20 minutter
Pris – Enveisbilletter får du fra 450 kr
Komfort – 5/5

Om du ser etter den raskeste måten ut av byen, vurder å ta en privatbil eller taxi fra Bangkok til Ayutthaya. Utflukten vil ta omtrent en times tid om du reiser utenom rushtiden (som er fra 7:30 til 9:00 og 17:00 til 19:00), eller legg til 30 minutter ekstra om du må reise i det tidsrommet.

Før du hopper i en taxi, vær sikker på at taksameteret er på (det er et godt tegn til at det er en lisensiert taxi) ellers kan du forhandle om prisen før dere kjører avgårde. En av de beste måtene å organisere en tur med taksameter, er å finne en taxi på flyplassen, eller så kan du la overnattingsstedet ditt bestille en for deg. Du kan også booke en online på 12Go for å sammenligne priser og omtaler.

Enveisreise i taxi til Ayutthaya fra Bangkok sentrum vil koste deg omkring 450 kr, men om dere er flere personer som reiser, er det vel verdt å dele kostnaden. Om du reiser fra Suvarnabhumi Airport kan du forvente å at prisen blir noe mindre. En reise frem og tilbake vil koste rundt 900 kr, selv om det kan hende at det blir noe tidspresset fordi sjåføren må være tilbake i Bangkok til et spesielt tidspunkt. Nyt den behagelige reisen med en taxitur rett nordover.


Bangkok til Ayutthaya Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Bangkok til Ayutthaya på?

Den billigste måten å reise fra Bangkok til Ayuttaya er å ta toget. Enveisbilletter starter på så lite som 20 kr og kan gå opp til rundt 300 kr. Sjekk ut 12Go.asia der finner du de ulikene prisene for de forskjellige reise-alternativene.

Hva er den raskseste måten å dra fra Bangkok til Ayutthaya på?

Den raskeste måten å reise til Ayuttaya fra Bangkok på er med taxi og reisen tar rundt 1 time og 20 minutter. Den beste måten å ta en taxi fra Bangkok på er å booke et privat-taxi selskap på forhånd gjennom reisenettsiden 12Go, som tilbyr mange steder å bli plukket opp og ulike typer biler. Det er også mulig å sammenligne priser med tog og minibusser.

Hvor mye koster toget fra Bangkok til Ayutthaya?

Toget fra Bangkok til Ayuttaya varierer avhengig av tiden på dagen du reiser, hastigheten på toget og hvordan billettklasse du kjøper. Velg mellom vanlig, ekspress, spesial ekspress og hurtigtog, samt føste, andre eller tredje klasse. De billigste billetene kommer på rundt 5 kr, mens de dyreste kan koste opp til 300 kr. Sjekk ut 12Go og du vil finne priser, tider og omtaler for mange ulike reisealternativ.

Hvordan reiser jeg fra Bangkok til Ayutthaya med tog?

Togene har avgang fra Bangkoks Hua Lamphong stasjon daglig, og drar så tidlig som kl 5:30 til sent på kvelden. Hua Lamphong MRT stasjon, gjør det lett å nå via undergrunnen. Før du drar til stajsonen kan du vurdere å forhåndsbooke billetter online med 12Go. Der kan du sammenligne priser, reisetider samt lese omtaler fra reisende.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: