Hvordan reise fra Krabi til Koh Samui

Hvordan reise fra Krabi til Koh Samui

Så du ser etter å bytte ut vestkysten for øyene i øst? De jungeltoppede karst-klippene i Andaman havet, for de sten-spekkede hvite sandstrendene i Thailandbukta? Let ikke lenger enn i denne guiden. Den tar deg gjennom de mest vanlige transportmulighetene på ruten fra Krabi til Koh Samui. Det er en reise som tar deg gjennom mer enn 200 kilometer avsidesliggende og landlige omgivelser, samt skvalpende sjø. Du må navigere deg gjennom gummitre plantasjer, jungler, mangroveskog og kystlinje på vei fra A til B. Alternativt kan du hoppe over dette, og heller ta flyet men kun om budsjettet tillater det.

TransportTidPrisBilletter
Krabi til Koh Samui med fly1 t730 krBook Online
Krabi til Koh Samui med buss og ferje4.5 t190 krBook Online
Krabi til Koh Samui med privat taxi og ferje3.5 t2000 krBook Online

Krabi til Koh Samui med fly

Krabi til Koh Samui med fly
Et direkte fly fra Krabi til Koh Samui er det raskeste og mest komfortable alternativet © Supakit_N / Shutterstock.com

Tid – 50 minutter
Pris – 730+ kr
Komfort – 5/5

Ta av fra rullebanen på Krabi flyplass og du vil landet på Koh Samui før timen er over. Ja, det er kun 50 minutter i luften når du drar fra byen til øya med fly. Det er på langt nær det raskeste alternativet, og sikkert det beste å gå for – om du ikke vil kaste bort tid, før du kan late deg på den skinnende stranden Chaweng Beach.

Len deg tilbake 50 minutter på flyvningen mellom Krabi og Koh Samui for å fullføre denne turen på 200 km, på så kort tid som mulig.

Selvsagt vil fly gi bedre komfort og mindre reisetid, men det betyr at du må betale mer for denne luksusen. Faktisk, vil en flytur til øya vanligvis gjøre deg minst 700 kr lettere. Som den eneste, tar heldighvis Bangkok Airways denne ruten, de legger også til innsjekket bagasje i billetten – på 20 kg, som en standard. Du kan også holde kostnaden nede ved å booke lenge i forveien gjennom billett-tilbydere som 12Go.asia.

Husk at det kun går én flyvning daglig, som vanligvis letter rundt 13:45, det betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å måtte være på flyplassen supertidlig. Avgangstiden gjør det derfor mulig å dra via Krabi fra Andaman øyer som for eksempel Phi Phi og Koh Lanta for å rekke et fly. Husk at fly-forbindelsen mellom Krabi og Koh Samui kun har satt opp ruter under høysesongen, det er absolutt ingen fly som tar turen mellom mai og oktober.

Krabi til Koh Samui med buss og ferje

Krabi til Koh Samui med buss og ferje

Tid – 4.5 til 7 timer, avhengig av ditt ferjevalg
Pris – 190-280 kr
Komfort – 3/5

Komboen av busser og ferjer lar deg reise både på land og på vann hele veien fra Krabi til Koh Samui. Det er på langt nær den mest populære måten å dra fra havnebyen til paradisøya på. Det er ikke bare fordi det er et begrenset antall plasser på flyvningen, men også fordi prisen på denne turen kun er en brøkdel av den du får en flybillett for. Du kan regne med å betale litt over 180 kr i gjennomsnitt!

Du vil skjemmes bort med utvalgt når det gjelder å finne et ferje-selskap å reise med. Lomprayah er de med høyest brukervurdering. De drifter store VIP-busser med aircondition, som bruker to timer over til kysten ved Thaibukta. Der kan du stige videre ombord i en hurtig-katamaran, som fyker avgårde mellom Tapee Pier i Surat Thani, og Samuis Nathon Pier på 55 minutter.

Seatran Discovery sitteplasser
Ombord på Seatran Discovery hurtigferje kan du føle den susende vinden, på vei til Koh Samui

Om du kan, ta katamaranen som driftes av Lomprayah, de er de mest komfortable, og raskeste på ruten mellom Krabi og Koh Samui.

Det nest-raskeste alternativet er hurtigferjen fra Seatran Discovery. De kan skilte med en total reisetid på omkring fem timer. Til sist har du de vanlige ferjene som som driftes av Phantip 1970 og Songserm. De er tregest av alle, og har ikke like moderne sitteplasser som sine konkurrenter. De vil typisk nok ha de billigste billettene da. Begge disse mer langsomme ferjene drar fra Donsak Pier.

12Go er som regel det beste verktøyet når du planlegger en tur til Koh Samui fra Krabi, og vil kombinere buss og båt. Der finner du en lettvint søkemotor, hvor du kan sammenligne priser og tilbud fra de ulike operatørene. Du vil også ha mulighet for å legge til transit til buss stasjonen fra hotel i Ao Nang, eller fra Krabi Flyplass – kun ved et museklikk.

Krabi til Koh Samui med privat taxi og ferje

Krabi til Koh Samui med privat taxi og ferje
En av BangkokTaxi24’s private transit biler tilgjengelig for booking på 12Go

Tid – 3.5 til 4 timer
Pris – 2000+ kr
Komfort – 4/5

Ikke bli avskrekket av den høye prislappen, taxi-prisen er satt for hele bilen, fra Krabi til kaien i Donsak eller Surat Thani. Hva mer er at du booker turen gjennom 12Go.asia, og du får gode pakkeløsninger som er inklusive billetter til ferjen over til Koh Samui. Fordelen? Dette er muligens veien å ta om du reiser som en familie eller en gruppe, slik at dere kan dele på kostnaden dere i mellom.

En privat taxi vil nok koste mer, men du kan dele kostnaden med reisegruppen din og nyte den ekstra komforten underveis, i en bil med aircondition.

En av de store bonusene med å ha din egen sjåfør og bil på reisen over til Thaibukta, er at du kan bli plukket opp nær hvor enn du velger i Krabi. Det er perfekt for de som lander med flyet på rullebanen ved Krabi flyplass. Og knallbra om du oppholder deg ved det turkise havet på Ao Nang Beach, vest for selve byen.

I tillegg til å bli plukket opp ved hotellet eller terminalen er det mulig å spørre taxiene om å stoppe langs veien. De tillater faktisk stopp på opp til 30 minutter, som betyr at du kan knipse bilder ved foten av karst-klippene i Than Bok Khorani National Park mens du cruiser ut fra Krabi, eller stopper for lunch med kokkosvann og Pad thai langs motorvei 44 i retning Surat Thani.

Thailand har to veldig forskjellige kystlinjer, Krabi og Koh Samui tilbyr en smak av begge. Reis gjennom den ville jungelen og strømlinjeformede gummitre-plantasjer, som dekker store deler av smilenes land fra vest til øst. Deretter vil du få mulighet til å nyte behagelige Chaweng Beach og den autentiske Bophut Village etter en fire timers reise. Om du velger fly på denne reisen kan du våre der på kun 55 minutter. Det er opp til deg!


Krabi to Koh Samui Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å komme seg fra Krabi til Koh Samui på?

Noen buss og ferje kombinasjoner kan hjelpe deg å holde reisebudsjettet nede, de koster rundt 180 kr på vei fra Krabi til Koh Samui. Den beste måten å finne frem til de, er å sjekke ut 12Go.asia. Du trenger bare å skrive inn reisedatoene og gjøre et søk. Voila: du kan sammenligne alle tilbudene fra de ulike selskapene av minibusser, VIP busser, katamaraner og ferjer som tar denne ruten.

Hva er den raskeste måten å komme seg fra Krabi til Koh Samui på?

Det er mulig å sveve over Smilenes land på 30,000 fot, for å hanke inn turen på under én time. Det er fordi Bangkok Airways tilbyr daglige flyvninger mellom Krabi flyplass og Koh Samui flyplass. De tar av kl 13:45 og ankommer på Samui kl 14:35. En ulempe er at dette er den dyreste måten å reise på. I tillegg må du huske at at flyene kun har avgang i høysesong månedene fra november til mai.

Hvordan kommer du deg fra Krabi til Koh Samui?

Først velg mellom luft- eller landforbindelser. Fly tar mindre tid, men er dyrere, og det er kun én avgang hver dag. Om du vil holde føttene på bakken trenger du å finne en pakketur med et reiseselskap. Lomprayahs VIP-busser og katamaran båter er sansynlighvis de mest populære, men du kan også booke forbindelser med hurtigferjer som Seatran Discovery, eller en tregere standard-ferje som Songserm. Alle disse kan søkes opp og sammenlignes ved å bruke 12Go.asias online søkeverktøy.

Hvor lang tid tar det å reise fra Krabi til Koh Samui?

Det kommer virkelig an på hvordan du planlegger å reise fra strendene i Andaman havet til Thaibuktas strender. Du kan lette fra Krabi flyplass og være i Samui på under én time om du velger å reise med fly. Alternativt vil landforbindelser som kombinerer minibusser, VIP-busser og ferjer til øyas ulike kaier, ta alt fra fire til syv timer.

Hvor lang tid tar ferjen fra Krabi til Koh Samui?

Det finnes ikke en ferje som tar hele veien fra Krabi til Samui. Det første steget for nå fram til en båt du kan reise med, er å kjøre tvers over det sørlige Thailand. Det betyr at du krysser landlige regioner av palmejungel, kalksteinsklipper og gummitre-plantasjer på omkring 120 minutter. Kun da vil du nå frem til piren. Kryssningstiden derfra vil komme an på hvilken ferje du har valgt deg ut. Lomprayahs katamaran gjennomfører turen på mellom 55 minutter til 1,5 timer. Andre båter kan ta to timer eller mer.

Kan du ta fly fra Krabi til Koh Samui?

Klart det kan du. Bangkok Airways har monopol på denne ruten men de selger fremdeles billetter til relativt overkommelige priser 700-900 kr, inkludert én stk. innsjekket bagasje per passasjer. Fra rullebane til rullebane tar flyvningen rundt 55 minutter. Avgang er tidlig ettermiddag, som betyr at du kan gå ut av ankomsthallen på Koh Samui flyplass rundt kl 16:00. Flyvninger er ikke tilgjengelige i løpet av lavsesongen, og det er alltid lurt å booke i forveien om du reiser i høysesongen, via 12Go.asia.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: