Hvordan reise fra Bangkok til Phuket

Hvordan reise fra Bangkok til Phuket

Denne guiden viser deg hvordan du på et blunk kan bytte ut den energiske hovedstaden i Thailand, til fordel for de fabelaktige strendene på landets største og mest populære øy. Med info om de raskeste, billigste og mindre brukte måtene å komme seg fra Bankok til Phuket på, finner du alle triksene i boka reisende kan ønske seg, når de vil dra fra pumpende Khaosan road til de palme-susende Andaman strendene.

Med en avstand på 840 kilometer mellom disse to kan du fullføre turen på en eneste morgen om du vil reise med fly. Alternativt kan du spare noen baht for kalde Chang øl mens du skuer utover solnedgangen på Phuket, om du velger en mindre kostbar tur.

TransportTidPrisBilletter
Bangkok til Phuket med fly1.5 t320 krBook Online
Bangkok til Phuket med buss12 t170 krBook Online
Bangkok til Phuket med tog og buss16 t360 krBook Online
Bangkok til Phuket i privat taxi12 t3500 krBook Online

Bangkok til Phuket med fly

Bangkok to Phuket by plane
Et fly fra Bangkok Airways som er i ferd med å lande på Phuket flyplass © IamDoctorEgg / Shutterstock.com

Tid – 1.5 timer (kun flyvning)
Pris – fra 300 til 900 kr hver vei – book på forhånd, spar mer.
Komfort – 5/5

Det er flere flyvninger fra Bangkok til Phuket, enn det er peanøtter på pad-thaien din. Å forbinde Thailands hypermoderne hovedstad til landets største øy er enkelt – når både lokale og turister ser etter en rask måte å komme seg ned til sol, strand og hav på.

Det finnes et godt utvalg av flyselskaper på denne ruten. Lavprisflyselskaper som Nok Air og Thai Lion Air, har typisk de billigste billettene. Så har du de mer kostbare tilbudene med anerkjente Bangkok Airways og Thai Smile, de inkluderer begge innsjekket bagasje som en standard, så det kan jo bli en god deal om du tror du har pakket ned for mange Hawaii-skjorter.

Avhengig av hvilken flyplass du vil fly fra, har du mange ulike flyselskaper å velge mellom.

Vær oppmerksom på at det er to flyplasser i Bangkok. Den innelands og regionale flyplassen Don Mueang International Airport (DMK) som opererer de fleste billig-flyvninger. Likevel kan det være enklere å hoppe på en fly-forbindelse på store Suvarnabhumi Airport (BKK), om du for eksempel kommer langveisfra og ønsker å ta snarveien ned til kysten. Du kan lett søke og finne alle flytilbudene, samt booke billetter fra begge av Bangkoks flyplasser på 12Go.asia.

Reisetiden er typisk på rundt 1,5 timer fra takeoff til landing. Du vil lande på Phukets Internasjonale flyplass på den nordlige delen av øya. Sjekk utsikten fra flyet når du lander, der får du et glimt av de fabelaktig hvite strendene og kokospalmene. Ved ankomst er det boder rett før utgangen der du kan frohåndsbetale transport med fastsatte priser, som tar deg til de mest kjente resortene og strendene på Phuket.

Bangkok til Phuket med buss

Sarasin Bridge, broen som forbinder Phuket med fastlandet
Sarasin Bridge, broen som forbinder Phuket med fastlandet

Tid – rundt 12-15 timer
Pris – 170-270 kr, avhengig av hvilken klasse du velger
Komfort – 4/5

Bussene har regelmessige avganger fra utkanten av Bangkok sentrum, mot de fleste øyene i sør, og Phuket er en av de. Det en faktisk den som er best forbundet av alle Thailands strand-paradiser. Det betyr at du har flerfoldige daglige avganger, med en rekke ulike buss-selskaper, med sine varierende komfort nivå.

De fleste drar fra Southern Bus Terminal i Sai Tai Mai. En taxi dit fra backpacker distriktet Khaosan Road koster rundt 200 THB (60 kr). Alternativt er det et fåtall nattbusser som drar fra Sombat Tour station i Chatuchak, som er noe lettere å komme seg til fra downtown.

Det er haugevis av ulike tilbydere som drifter ruter fra Bangkok til Phuket. Noen av de er som har gode vurderinger er Sombat Tour, Transport Co, Bus Express og Phuket Travel, med den siste av de som tilbyr VIP-billetter som Inkluderer ekstra benplass, snacks, TV-underholdning og aircondition på reisen.

Bangkok til Phuket med buss
Sombat Tour er en av mange buss-operatører å velge mellom © AtomLineAran, nitinut380 / Shutterstock.com

Det er alltid en god idée å bestille din bussbillett i forveien fra Bangkok til Phuket online. Det gjelder spesielt i høysesong månedene mellom november og mars, når plassene fylles opp av strandsultne reisende som er ivrige på å dra ut av byen. Sjekk ut søkeverktøyet på 12Go.asia for å sammenligne priser og få fatt i din reservasjon før avgang.

Ingen ferje er nødvendig på vei til Phuket. Det kan være at du er omringet av krystallklart hav, men praktisk nok er øya forbundet til fastlandet med en bro. Stedet for ankomst er nok ved Phuket bussterminal 2. En liten bit nord for Phuket sentrum, nært Rassada Pier, som er avgangstedet til Andamans favoritter, det ligger på vestsiden av øya, med ca. 30 minutters overgang til det populære resort-området Patong. Taxiene i Phuket kan koste skjorta, så det kan være verdt å planlegge en forhåndsbooket transport.

Bangkok til Phuket med tog og buss

Bangkok to Phuket by Train

Tid – 16+ timer
Pris – 360-450 kr
Komfort – 3/5

Uheldigvis er det ingen toglinje som går rett fra de gulltippede templene i Bangkok til de gylne strendene i Phuket. Fortvil ikke, det er likevel en mulighet for de som digger togreiser, du kan nemlig hoppe på et tog til Surat Thani og så ta en buss derfra for å fullføre reisen fra hovedstaden til kysten.

Det er for all del ikke den raskeste turen sørover, men det kan være en av de triveligste.

Det er for all del ikke den aller raskeste måten å komme seg sørover på, men det kan bli en trivelig en. Velg en tidlig avgang fra Hua Lamphong stasjonen i Bangkok, (herlig sted for folke-titting). Da legger du ut gjennom risåkre og ender reisen med utsitk til kalkstein-toppene som reiser seg fra Thailand bukta.

Du kan også vurdere å ta et natt-tog, som tar noe lenger tid, men med en lovnad om ankomst tidlig på dagen til Phuket. Kanksje det til og med blir tid til å ta en dukkert i Andaman havet før kveldingen.

Togstasjoenen i Surat Thani
Toget som venter på passasjerer ved togstasjoenen i Surat Thani © ZAME Vitawas / Shutterstock.com

Linken fra Surat Thani til Phuket tar rundt fem timer. Du kan booke den med flere buss- eller minibuss-selskaper. De fleste vil ha avgang fra Surat Thani sentrum, en kortere tuk-tuk tur fra togstasjonen vil være nødvendig. Forvent å betale noe rundt 100 kr for billetten videre.

Å få tak i reservasjoner på toget i Thailand kan være noe utfordrende om du ikke er derfra. Det er da booking servicer som 12Go kommer til nytte. De tar seg også av det administrative og du kan bare plukke opp billettene dine rett utenfor togstasjonen når du ankommer.

Bangkok til Phuket i privat taxi

Bangkok til Phuket i privat taxi
En av BangkokTaxi24s private biler som er tilgjengelig for booking hos 12Go.

Tid – 12 timer
Pris – 3500 kr
Komfort – 5/5

Om du ser etter å nå frem til strendene skyggelagt av palmer i Phuket fra Bangkok i gjennomført stil, så er det verdt å sjekke ut en privat taxi. Det kommer ikke til å bli det rimeligste alternativet, men de garanterer full komfort og reisen blir mer lettvint. Du kommer til å bli hentet hvor du ønsker i byen, og blir sluppet av hvor du måtte ønske i Phuket. Det betyr dør-til-dør service; fra et fancy hotell til det neste.

Hva mer er at du får privat-transport som typisk er i luksuriøse biler med gode skinnseter, aircondition, forfriskninger tilbys også. Den totale prisen er jo også satt til hele bilen, så det kan være et godt valg om du reiser som en del av en større gruppe eller med familien.

Det er massevis av måter å dra fra Bangkok til Phuket på. Enten du velger å lette med fly over til Andaman kysten, dra dit med buss eller via togskinner – kan du se fram til å nyte Thailands største øy og dens rikelig mengde vakre strender og himmelblå hav.


Bangkok til Phuket Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Bangkok til Phuket på?

Fordi det er så mange lavprisflyselskaper som flyr ruten Bangkok til Phuket, kan det være at fly er den billigste måten å komme seg til øya på. Men husk å beregne ekstra kostnader for transport i taxi på begge sider, samt tilleggg for bagasje om nødvendig. Dette kan presse opp prisene, og da vil kasnkje VIP-busser bli det best prisede alternativet å reise dit på. Du kan enkelt sjekke ut begge alternativ på 12Go.asias booking plattform.

Hva er den raskeste måten å dra fra Bangkok til Phuket på?

Å fly selvsagt! Det er ingen buss eller tog som kan matche de 1,5 timene det tar med en flyvning fra Bangkok og til landing på Phuket. Det er viktig å sjekke hvilken flyplass du velger å dra fra i hovedstaden. Det vil enten være den mindre Don Mueang International Airport nord i byen, eller den mye større Suvarnabhumi Airport i vest. Billetter fra begge disse kan du booke online via 12Go.asia, der kan du også sammenligne avgangene med ulike tider i løpet av dagen.

Er det et tog som drar fra Bangkok til Phuket?

Det finnes ingen togforbindelse mellom Bangkok og Phuket. Likevel kan du oppleve gleden av å ta turen med den Thailandaske jernbanen. Du vil se kalksteinsklipper og ville jungler suse forbi togvinduet, det er mulig å reise med en kombinert tog og buss-forbindelse via byen Surat Thani.

Hvor lang tid tar det å dra fra Bangkok til Phuket?

Det kommer an på hvilken form for transport du bruker. Fly tar kun 1,5 timer-som betyr at den totale reisetiden blir rundt fire timer fra dør til dør når du regner inn venting ved avgangshallen, og transport etter ankomst. Busser og tog derimot kan ta hele 12 til 16 timer, og reisen er som oftest over natten.

Hvor mange dager er nok å bruke i Phuket?

Phuket er en vindunderlig øy med glitrende strender og asurblått hav, som understrekes av den heftige party-stripen i Patong og de fargerike markedene. Du kommer til å ville sette av minst tre til fire dager for å nyte kystens chille vibe og den hedonistiske livsstilen, før du tar en tur over til klassiskeren Phi Phi, du ikke bør gå glipp av. Men det er også fullt mulig å bli værende hele ferien på Phuket, med sine luksuriøse villaer og vakre resorter i fleng.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: