Hvordan reise fra Phuket til Krabi

Hvordan reise fra Phuket til Krabi
Restauranten Grotto på Railay beach, Krabi © fokke baarssen / Shutterstock.com

Disse velkjente strandbyene finner du på hver sin ende av den famøse Phang Nga bukta. Det er ikke overraskende at den er en av de mest populære destinasjonene i Thailand. Hele regionen er proppfull med øyer. Der bomulls-fargede strender brer seg under late palmetrær og ruvende klipper som reiser seg fra det himmelblå havet. I øst ligger Krabi med Ao Nangs luksus hoteller, og klatre mekkaet ved Railay. I vest kommer Phuket til syne med lystige Patong, og stranden på Karon som er spekket med villaer.

Å dekke de 60 kilometre som skiller de ad, bør gå som smurt. Båter, busser og taxi tar alle ruten fra Phuket til Krabi med en variasjon av priser og ulike standarder å velge i. La oss se nærmere på disse.

TransportTidPrisBilletter
Phuket til Krabi med vanlig ferje8 t180 krBook Online
Phuket til Krabi med speedbåt2.5 t330 krBook Online
Phuket til Krabi med delt minibuss3.5 t180 krBook Online
Phuket til Krabi med privat taxi3 t760 krBook Online
Phuket til Krabi med lokalbuss3.5 t45 kr

Phuket til Krabi med vanlig ferje

Phuket til Krabi med vanlig ferje
Chaokoh Travel Center Ferry krysser Andaman havet

Tid – Opp til 8 timer
Pris – 180 kr
Komfort – 4/5

Om du tegner en rett linje fra Phuket til Krabi, vil den skjære tvers igjennom Phang Nga Bay. Dette er ruten ferjene tar, og gjett om det er en fin en! Fra pudder strendene i Koh Yao Noi til de markante klippene på Phi Phi øyene, er det riktig så mye for å holde interessen oppe, som lett får deg til å gispe eller knipse bilder underveis. Dette er jo gode nyheter når reisen kan vare opp til åtte timer totalt.

Årsaken til den lange reisen? Du behøver å gjøre et båt bytte ved havnen på selve Koh Phi Phi. Ferjen drar fra Rassada Pier ved sør-øst i Phuket på morgenen, og lander på Phi Phi omtrent midt på dagen. Du kan enten henge ut på ferjen eller gå i land på Tonsai Beach som er like ved. Det er en god måte å bryte opp den lange turen, men det betyr at du må punge ut med 400 THB i entré avgift til øya.

Tonsai Pier
Tonsai Pier på Koh Phi Phi © Siraj Ahmad / Shutterstock.com

Båt er kanskje ikke den raskeste måten å ta seg mellom Phuket og Krabi, men du får helt sikkert med deg fantastiske utsikter av regionens øy- og tropiske kyst landskap.

Det er veldig mange valg når det kommer til båter som drar fra selve Phuket som første etappe. Vi anbefaler å bruke Chaokoh Tavel Center. Det er mulig å booke overgangsbilletter med dem på 12Go.asia , som vil ta deg hele veien til Krabi. Båtene har dobbelt dekk med åpent uteområde på toppen, så du kan nyte utsikten mens du seiler. Avgangene fra Phi Phi er kl 13:30 og kl 15:30, som betyr at du kan forvente å nå Krabi sen ettermiddag eller tidlig kveld. Ankomsten finner sted på Klong Jilad Pier. Derfra venter taxi, delt minivan og lokale songthaew som tilbyr videre reise inn til Krabi sentrum. Alternativt kan du ta ferjen fra Phi Phi som går direkte til Ao Nang Beach, som er kjent for å være et område med mange resorter.

Phuket til Krabi med speedbåt

Phuket til Krabi med speedbåt
Billetter til Koh Yao Sun Smile speedbåter kan du kjøpe på 12Go.asia

Tid – 2.5 timer
Pris – 330 kr
Komfort – 3/5

På Koh Yao Sun Smile drives en vanlig speedbåt forbindelse som drar rett fra Phuket til Krabi. Det er en av de raskeste mulighetene for å krysse vannet på, med en reisetid som ligger på omtrent 2,5 timer fra kai til kai. Det er typisk én avagang hver dag. Den drar kl 9:30 fra Bang Rong Piren nord-vest på Phuket øya, det er riktig så praktisk for de som trenger overgang fra den lokale flyplassen, terminalene er en rask kjøretur unna, på kun 25 minutter.

Hurtigbåter er konkurransedyktige når det gjelder å være raskest over vannet mellom Phuket til Krabi.

Reisen i seg selv er ikke noe lik den sceniske eventyrreisen du kan forvente med de større båtene. Her blir det en noe høyere puls og adrenalin pumpen vil kanskje skyte til værs. Så de reisende som lett blir sjøsyke, reiser med mye bagasje eller ønsker å se vakre landskaper flyte forbi, bør holde seg unna denne form for transport. På denne humpete reisen er det også noe mindre plass ombord.

Vi anbefaler å booke godt i forveien om du vil ta speedbåt forbindelsen mellom Phuket og Krabi. Båtene har ikke kapasitet til mer enn 20-30 personer så det er viktig å sikre seg et sete før de alle forsvinner, spesielt i løpet av høysesongen november til mars. For å gjøre dette, sjekk ut 12Go.asia og skaff deg en billett. Regn med at det koster noe mer når du sammenligner priser med de mer langsomme ferjene.

Phuket til Krabi med delt minibuss

Phuket til Krabi med delt minibuss

Tid – 3.5 til 4 timer
Pris – 180-220 kr
Komfort – 4/5

En besparende og rask måte å navigerer rundt den sørlige Thailandskysten på, fra Phuket til Krabi er å velge turen med delt minibuss. De er driftet av Krabi Airport Shuttle, de bruker rundt 3,5 til 4 timer for å fullføre reisen. Som standard blir du plukket opp på Phuket flyplass, som er helt supert om du ankommer fra Bangkok, og ønsker å reise videre rett til Krabis strender. Om du reiser fra hotel eller resortet er det også mulig å booke turen med transport derfra i én samlet billett ved å bruke 12Go.

Felles minibusser kjører hele veien rundt kysten til Krabi fra Phuket, det tar omtrentlig fire timer fra start til slutt.

Minivan fra Phuket til Krabi er et populært valg fordi det tar betraktelig mindre tid enn ferjene. Det blir ikke nødvendig med et stopp på Koh Phi Phi, kun en utflukt med enveisbillett fra vest til øst. Veiene er godt vedlikeholdt langs hele strekken. Først følges 402 oppover midt i Phuket og siden krysser over til fastlandet. Derfra er det motorvei 4 som veves gjennom gummitre plantasjer og jungel dekkede åssider hele veien til Krabi.

Alle kjøretøyene er utstyrt med aircondition og det er plass til ni passasjerer. En av ulempene kan være at den stopper ved noen hoteller i Ao Nang og Krabi sentrum for å slippe av medpassasjerer når dere kommer frem. Men fordelen er jo at du også vil bli sluppet av rett ved inngangen til ditt neste bosted.

Phuket til Krabi med privat taxi

Phuket til Krabi med privat taxi
En av BangkokTaxi24’s biler, tilgjengelig for booking på 12Go

Tid – Rundt 3 timer
Pris – 760 kr+
Komfort – 5/5

Du må nok punge ut over 700 kr for å dra fra Phukets svirrende go-go barer til massasje stedene ved stranden i Krabi, med en privat sjåfør. Det kan virke som en stiv pris, men husk at dette er prisen for hele bilen. Så i en gruppe på fire blir det kun ca. 180 kr per hode. Og i tillegg tar privat taxier komfort på alvor, som interiøret med aircondition, gratis vann og polstrede seter er vanligvis en standard.

Det er en kjempefordel fordi du blir plukket opp og sluppet av hvor enn du måtte ønske. Og taxi vil samtidig bruke mindre tid på å suse gjennom jungel og mangroveskog for å komme frem til Krabi. Uten noen stopp eller turister å vente på vil du komme deg fra A til B på under tre timer, avhengig av trafikk. Det er jo helt supre nyheter om du lengter etter å dyppe føttene i det krystallklare vannet på Railay Beach eller Ao Nang!

Phuket til Krabi med lokalbuss

Phuket til Krabi med lokalbuss
Lokalbuss i Phuket © Nataliia Sokolovska / Shutterstock.com

Tid – 3.5 timer
Pris – 45 kr
Komfort – 3/5

Spar mer, støtt lokal-transport – dette kan være mottoet på ruten fra Phuket til Krabi. Vent på lokalbusser som tar deg med knirkefritt fra Thailands største øy, og slipper deg av ved de saltvanns-luktende fiskemarkedene i Krabi, på så lite som 3,5 timer. De drar fra Phuket bussterminal 2, flere ganger i løpet av dagen. De tidligste avgangene starter rundt kl 7, og den senest mulige avgangen drar fra sentrum kl 22:00.

Ikke forvent deg standard og komfort som i en limousin. Disse er store, felles busser som er brukt av thai pendlere samt internasjonale reisende. Det kan fort bli konkurranse om plassene, aircondition anlegget er kanskje ikke det beste og setene er på langt nær så attraktive som i en privat taxi. Det som gjør det verdt turen er prisen, dette er på langt nær den billigste turen du kan nå Krabi fra Phuket på. En håndfull baht er alt du trenger for å kjøpe din billett fra luken ved terminalen.


Å dra fra Phuket til Krabi kan være et sant eventyr. Ta båten via Koh Phi Phi og du vil kunne få en smakebit av de ikoniske øyene i Andamanhavet langs veien, med de kremfargede strandfrontene, og med barer som dynkes i solnedgang. Reis langs veien og du vil oppleve jungel, gummitre plantasjer og ville karst-klippeformasjoner. Høres ikke dette spennende ut?


Phuket til Krabi Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å dra fra Phuket til Krabi på?

Det er helt sikkert den lokale bussen, som slår alle alternativer når det kommer til pris, med billetter som koster mindre enn 45 kr. Hva mer er at tiden er omtrentlig den samme som med minibuss, med en total reisetid på omtrent tre timer. Den eneste ulempen er komforten. Fordi disse er offentlige kan det bli både trangt og varmt. Og hva så? Det forfriskende vannet på Ao Nang venter deg på den andre siden.

Hva er den raskeste måten å komme fra Phuket til Krabi på?

Kom deg inn på 12Go.asia og skaff deg en seteplass på den skikkelig raske speedbåten om du ser etter å dra fra Phuket til Krabi så raskt som mulig. Reisetiden kan bli så lite som 2,5 timer. Denne ruten tar deg tvers over vannet til piren i Ao Nang og sentralt i Krabi. Avgangs havnen er Bang Rong, kun 25 minutters kjøring fra Phuket flyplass.

Hvordan kommer du deg fra Phuket til Krabi?

Valget er ditt. En er å reise via sjøveien, en skikkelig utflukt, men den krever noe mer tid. Forvent deg omkring åtte timer på reisen som veves mellom de tropiske øyer med et mellomstopp ved kaien på Koh Phi Phi. Alternativt er det en adrenalin-rik tur med speedbåten, som koster noe mer, men er fremme på bare 2,5 timer. De raskere reisene på land kan gjennomføres med delt minibuss eller privat taxi. De følger hovedveien rundt toppen av Andaman havet til Krabi. Begge kan du booke her på 12Go.asia.

Hvordan kommer jeg fra Phuket flyplass til Krabi?

Den beste måten er å organisere en privat overgang som du finner på 12Go.asia. Selskaper som BangkokTaxi24 og Andaman Taxi har sjåfører klare til å hente deg mens du er på vei ut fra ankomsthallen. Lettvint! For å lette noe på budsjettet kan du hoppe på en av de delte minibussene, og gå for å bli hentet på flyplassen. Eller reise fra flyterminalen til Phuket via buss stasjonen og så finne de lokale bussene som bringer deg i retning Krabi.

Hvor lang tid tar båtreisen fra Phuket til Krabi?

De vanlige båtene mellom Phuket og Krabi går på øy-tid. Med andre ord, de er ikke av de raskeste! Faktisk så kan reisen fra pir til pir med disse vare så lenge som i åtte timer eller mer. Årsaken har ikke så mye å gjøre med tiden det tar over Andaman havet, men heller mangelen på direkte ferjer. En annen mulighet er speedbåten. Den har en avgang per dag og smeller til med en reisetid på mindre enn 2,5 timer. Men forvent deg ikke den mest komfortable reisen.

Hvor mye koster ferjeturen fra Phuket til Krabi?

Prisene varierer fra selskap til selskap, men det er sannsynlig at du må ut med 180 kr for en billett på den vanlige fergen som reiser fra Phuket til Krabi. Den beste måten å booke de på er via 12Go.asia. Om du gjør det vil du sikre at du har alle de riktige overgangene til riktig ferje mens du stopper innom Koh Phi Phi på veien. Det er også en fabelaktig måte å unngå folkemengden på når det gjelder å få de beste avgangstidene i høysesongen. For raskere forbindelser på speedbåter vil du måtte ut med 300 kr eller mer per person hver vei.

Hvordan reise fra Phuket til Krabi med buss?

Du kan enten ta bussen på egenhånd i en delt buss, eller reise med lokalbussen. Den første garanterer litt ekstra komfort og vil ofte plukke deg opp på et avtalt sted på øya. Den andre måten er mye billigere, kun 45 kr. Men det kan hende reisen tar noe lenger og har kun avgang fra Phuket bussterminal nært Phuket sentrum.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: