Hvordan reise fra Chiang Mai til Chiang Rai

Hvordan reise fra Chiang Mai til Chiang Rai

Chiang Rai og Chiang Mai er de to urbane hovedstedene i den nordlige delen av Thailand. De er begge godt plassert i ly av noen ruglete fjellsider, våket over av elefant-bebodd regnskog og budhist-templene som peker de gylne spissene mot himmelen. De bidrar begge med hver sin unike stemning og ulike attraksjoner. Chiang Mai er har livlige natt markeder og har en UNESCO-bevart gamleby. I Chiang Rai handler det om klatring, estetisk arkitektur preget av religion og møter med lokale stammefolk ved grensen til Myanmar.

Om du kan, bør begge være del av reiseplanleggingen din. Å komme seg fra den ene til den andre er ikke vanskelig. Denne guiden går i gjennom alle alternativene du kan benytte deg av for å dekke de 148 kilometerne, som skiller byene fra hverandre.

TransportTidPrisBilletter
Chiang Mai til Chiang Rai med buss3 t45 krBook Online
Chiang Mai til Chiang Rai med taxi3 t850 krBook Online
Chiang Mai til Chiang Rai med turoperatør24 t1300+ krBook Online

Chiang Mai til Chiang Rai med buss

Chiang Mai til Chiang Rai med buss
Selskapet Green Bus er den mest populære operatøren nord i Thailand © nitinut380 / Shutterstock.com

Tid – 3 timer
Pris – 45-90 kr
Komfort – 4/5, avhengig av hvilken klasse du velger

Flesteparten av reisende som ser etter å bytte ut Chiang Mais øko-kafeer og gamle helgengraver, for de hvit-tippede templene i Chiang Rai, vil benytte seg av bussen. Ikke bare er det den rimeligste måten å reise fra by til by på, men det er opp til hele fem avganger daglig. Og for å gjøre det hele enda enklere drives de alle av samme buss-selskap; The Green Bus Company.

Du behøver da å finne frem til Arcade Bus Station i Chiang Mai for å hoppe på bussen der. Det er mulig å ta en songthaew (delt taxibil) som drar opp og ned Kaeonawarat Road for å komme seg dit billigst mulig. Alternativt kan du få tak i en taxi fra gamlebyen, der de fleste hotellene er, det bør koste rundt 100-150 THB.

Green Bus Company kan by på opp til fem avganger daglig, de har et utvalg av busser med ulike klasser som tar deg i retning Chiang Rai.

Kostnaden på billetten vil avhenge av hvilket komfortnivå du ønsker. Green Bus tilbyr tre ulike: A-, X- og V-klasser. A-klasse billetter er som regel en god deal, koster så lite som 45 kr. Helt enkle seter som likevel har aircon. X-klassen er de som har bedre klimaanlegg og toalett på bussen. V-klassen er det mest komfortable valget som har tilbakelenende seter og massevis av benplass.

Green Bus Classes
Green Bus Express seter til venstre og Green Bus VIP-seter til høyre

Selve turen går langs noen veldig avsidesliggende landeveier. Den tar deg gjennom de disige høydene i Khun Chae National Park og de gresskledte fjellryggene i Doi Luang National Park. Det er så mye å se på gjennom vinduet, selv når reisetiden forlenges ved at det er mye trafikk å komme seg gjennom. Når du når Chiang Rai, er det enten terminal 1 eller 2 du går av på. Den første er typisk der turister går av, fordi det ligger i nærheten av det travle sentrum av byen og natt-markedet.

Chiang Mai til Chiang Rai med taxi

Veien fra Chiang Mai til Chiang Rai er ganske svingete
Veien fra Chiang Mai til Chiang Rai er ganske svingete © Gerardo C.Lerner / Shutterstock.com

Tid – 3 timer
Pris – 850-1600 kr
Komfort – 5/5

Om du ikke har brukt opp alle bahtene på røkelse og Thai currypasta på natt-markedet i Chiang Mai, har du kanskje råd til å booke en privat taxi mellom Chiang Mai og Chiang Rai. Det er den mest luksuriøse og komfortable måten å gjennomføre turen mellom de to byene i nord på. Du vil ha en hel bil for deg selv, fullt utsyrt med aircon, polstrede seter og en dedikert sjåfør. Seriøst, det er så bekvemt.

Det er Ingen mer beleilig måte å forflytte seg fra Chiang Mai til Chiang Rai på enn i din helt egne bil, trikset blir å dele kostnaden.

…Og det vil si at du betaler noe ekstra. Forvent deg at en mindre bil vil ligge på rundt 1000 kr og med større SUV eller minivan kan det bli opp til 1500 kr. En av fordelene er at prisene er for hele turen og bilen. Jo fler folk du får plass til, jo flere har du å dele regningen mellom. Så det er verdt å vurdere om du reiser som en familie eller har klart å overbevise vennene fra hostellet om en tur til Chiang Rai for å få tid til å utfoske den gylne triangel og møte de innfødte stammenefolkene i nord.

Chiang Mai til Chiang Rai med taxi
En taxi fra Chiang Mai til Chiang Rai koster som regel mellom 900 til 1800 kr, avhengig av type bil og hvilken sesong det er.

Turen i en privatbil vil vanligvis følge den samme veien som bussene. Men med en femdørs bil vil det gå smidigere og turen fullføres på kortere tid. Det er sjeldent at det vil ta over tre timer og noen ganger vil det til og med ta kortere tid. Vær klar for å holde deg fast i alle svingene, fordi fjellveiene ormer seg som en sørasiatisk kongekobra!

Chiang Mai til Chiang Rai med turoperatør

Chiang Mai til Chiang Rai med turoperatør
White Temple eller Wat Rong Khun er inkludert i de fleste pakketurene som drar til Chiang Rai

Tid – Heldags, eller flere dager – det er opp til deg
Pris – 1300+ kr
Komfort – 4/5

En mer nyansert måte å reise mellom Chiang Mai og Chiang Rai på er med en heldags tur, eller multi dagers tur. Ja, du reiser fra en by til en annen, men du vil også utforske og finne veien gjennom avsidesliggende og vakre landskaper i det nordlige Thailand. Du får en smakebit av den rå kulturen og den fantastiske naturlige skjønnheten som ligger der, klar for dine føtter.

Alle turer er ulikt priset, men det er sjeldent å finne noe for mindre enn 1350 kr. Du kan også gaffle ut med mer og sette sammen en reiseplan som varer i flere dager, og inkluderer overnatting i «lange-fjellhus», samt legge ut på vandring i området, før du når frem til Chiang Rai. Det er for all del mye å fylle tiden med; møter med de lang-halsede stammefolkene Karen, til bevisste elefant reservater, bade i varmekilder, og gå turer gjennom uberørte dalfører der du kan skue utover til Myanmar. Altså, virkelig utrolige saker!


Hvordan du enn velger ta deg fra Chiang Mai til Chiang Rai på kan du være sikker på å nyte turen. Den tar deg via fjellveier som vever seg gjennom landskapet med fantastiske utkikkspunkter, langs jungel-fylte stier til daler utenfor allfarvei. Husk å ha et kamera klart for å knipse i vei!


Chiang Mai til Chiang Rai Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å komme seg fra Chiang Mai til Chiang Rai på?

Bussen. Sjekk ut Green Bus Company som har gode tilbud, de såkalte A-klasse billettene. Disse kan du kjøpe ved Arcade Station i Chiang Mai, men vi anbefaler å skaffe de i forveien fra 12Go.asia. Om du gjør det betyr det at du får en prisgunstig reise på rundt 45 kr. Kjempekjøp!

Hva er den raskeste måten å kommer seg fra Chiang Mai til Chiang Rai på?

Kjøreturen fra by til by tar vanligvis rundt tre timer. Men det kan hende du kan fullføre den noe raskere om du velger å booke en tur med et privat taxiselskap. Det finnes flere av de, men Jed Yord, Glassflower and Smart En Plus er noen av de mest populære. De kan alle forhåndsbookes ved å bruke 12Go, da vil du kanskje nå Chiang Rai på kun 2,5 timer.

Hvordan kommer du deg fra Chiang Mai til Chiang Rai?

Gjør deg klar for å ta turen via fjellveien på alsfalten fordi ruten å ta fra Chiang Mai til Chiang Rai er via vei. Begge disse byene har deres egen flyplass, men de ligger såpass nærme hverandre at det ikke er verdt å sette opp fly-forbindelser. Da er alternativene som gjenstår buss eller taxi, men noen reisende vil også gå for muligheten av å booke en organisert tur via regionens nasjonalparker og bortgjemte fjellbyer. Du kan lett booke din foretrukne reisemåte via 12Go.asia.

Hvor mye koster en taxi fra Chiang Mai til Chiang Rai?

Det er vanlig å betale rundt 900 kr for den minste av alle taxiene. Der vil det være plass til fire personer, så det vil bli 225 kr per person. Større biler og minivan kan koste så mye som 1500 kr, men det betyr at flere kan bli med å spleise på turen. Det er best å bruke 12Go.asias online søkeverktøy for å sammenligne de ulike tilbudene fra alle de største aktørene før du booker.

Hvor mye koster bussturen fra Chiang Mai til Chiang Rai?

Den vanlige bussen er det Green Bus Company som står for, den kjører mellom Chiang Mai og Chiang Rai. Den kan koste så lite som 45 kr. Det er prisen for deres økonomi klasse (A-klassen). Mer luksuriøst finner du på klasse X eller V, men da vil billettprisen ligge på rundt 60 eller 90 kr. En privat minivan som rommer 7 til 14 personer, er en annen mulighet. De koster vanligvis omtrent 1500 kr, så når det deles mellom alle som er med, kan det være verdt det.

Hvor lang tid tar bussen fra Chiang Mai til Chiang Rai?

Den gode nyheten for de som ikke har reisebudsjett til en taxi, er at bussforbindelsen mellom Chiang Mai og Chiang Rai ikke er så mye langsommere enn i en bil. Faktisk tar alle omkring tre timer. Det kan selvsagt bli mer om det er mye trafikk på veiene, spesielt i de områder der de svingete veiene kun har en fil.

Kan du dra på en dagstur fra Chiang Mai til Chiang Rai?

Klart du kan! Dra fra Chiang Mai tidlig, og du kan pakke for en eventyrlig heldags utflukt gjennom det nordlige Thailand. Noen forslag til stopp underveis er Wat Rong Khun (det mystiske tempelet i Chiang Rai), tur til der Khong elven møter landegrensene til Laos og Myanmar, eller de gamle ruinene av Siam ved Chiang Saen. Det er en herlig måte å komme seg fra A til B på, mens du sightser deg vei gjennom regionens mest fantastiske severdigheter på reisen til destinasjonen din.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: