Hvordan reise fra Surat Thani til Koh Samui

Hvordan reise fra Surat Thani til Koh Samui

Turen fra byen Surat Thani på fastlandet til den strand-dekorerte øya Koh Samui er det tusenvis av reisende som tar hvert år. Mange vil nok dra dit for en velfortjent avkoblingsreise, den er en av de mer velkjente paradisøyene i Asia, som har en overflod av femstjerners hoteller og luksus villaer, i tillegg kan du hvile i skyggen av palmesus ved de mange strandbuktene. Denne turen bør være riktig så lett å gjennomføre.

Det er over 80 kilometer som skiller de to, reiseselskaper finnes i fleng på denne ruten, de står klare med busser og ferjer. Det er definitivt en reise fra A til B som kan være unnagjort på én morgen, så nå er det bare å sette igang å drømme om hengekøyer, kalde kokosnøtter og de klassiske solnedgangene på Samui…

TransportTidPrisBilletter
Surat Thani til Koh Samui med katamaran2 h160 krBook Online
Surat Thani til Koh Samui med høyhastighets-ferje3 h150 krBook Online
Surat Thani til Koh Samui med vanlig ferje4 h60 krBook Online

Surat Thani til Koh Samui med katamaran

Surat Thani til Koh Samui med katamaran
Katamaranen Lomprayah er både rask og komfortabel

Tid – Rundt 2 timer
Pris – 160 kr
Komfort – 5/5

Det er ingen raskere måte du kan forlate den døsige varmen i Surat Thani, og ankomme det tropiske paradiset Koh Samui på enn med katamaran. Dra i vei fra kaien med disse ferjene som er de raskeste, nyeste, og du får den mest komfortable turen på denne ruten. Fra pir til pir vil reisen være fullført etter 1 time og 45 minutter. Du vil kunne nyte en kald mangoshake og plaske i vannet på Chaweng stranden før du rekker å si, Sawadee kaa!

For å forenkle ting er det kun et selskap som tilbyr båtturen; Lomprayah. Med stadig gode vurderinger fra passasjerer er de kremen av transportmuligheter. De har spesialisert seg på de beste rutene i Thailandbukta, som blant annet Koh Samui. De er kjente for en effektiv billettservice, punktlige ankomster, og komfortable krysninger til destinasjonen. Båten i seg selv er også verdt å nevne. Radene inne består av gode seter i felles lugar med aircondition. Utenfor finner du det luftige dekket, der du kan samles med andre reisende for å beundre mangroveskogene utfolde seg mens du seiler forbi.

Noen sete-alternativer tilgjengelige på Lomprayah Katamaranen
Noen sete-alternativer tilgjengelige på Lomprayah Katamaranen

Betal noe ekstra for å nyte hurtig-katamaranene, du får garantert topp service med Lomprayah når du reiser fra Surat Thani til Koh Samui

Ulikt andre reisemuligheter på denne listen, har denne båten avgang fra Tapee Pier. Den ligger på nord-øst siden av byen, slik at du ikke trenger en kjempelang overgang til båten. Selv de som kommer rett fra Surat Thani flyplass, kan nå båtbryggen på så lite som 30 min.

Forbindelser fra Surat Thani til Koh Samui med Lomprayah kan du booke online på 12Go.asia. Her får du mulighet til å sikre deg billett lenge før turist-rushet som du kan forvente i høysesong månedene januar, februar og mars. Det betyr at du også kan hoppe på transport fra sentrum, flyplassen og de lokale hoteller, for å komme deg ombord på båtene i tide.

Surat Thani til Koh Samui med høyhastighets-ferje

Surat Thani til Koh Samui med høyhastighets-ferje
Seatran Discovery på bildet, og Songserm er de mest populære valgene av hurtigferjer til Koh Samui

Tid – 1.5 timer (kun kryssning), 3-5 timer inkludert overgang
Pris – 150 kr
Komfort – 4/5

Den mest vanlige typen transport mellom Surat Thani og Koh Samui er hurtigferjen. Men ikke la navnet lure deg, fordi de er nok ikke like hurtige som katamaranene. Ja, den gjennomsnittlige tiden fra fastland til øya er kun 1,5 timer. Men båtene som drar fra Donsak Pier lenger øst på kysten fra Surat Thani, vil innebære en lengre kjøretur før du kaster loss.

Likevel, er dette en reise som kan passe for de som ønsker å spare noe ekstra til massasjer og bucket-cocktails, men også vil komme frem til Samui uten å sløse bort hele dagen på reise. De fleste turene tar rundt tre til fem timer totalt, inkludert overgang fra Surat Thani sentrum, eller den lokale flyplassen, venting for ombordstigning på kaien, og reisen på det glitrende vannet over Thai bukta.

Seatran Discovery sitteplasser
Ombord på Seatran Discovery hurtigferje kan du føle den susende vinden, på vei til Koh Samui

Høyhastighets ferjen kan ta deg dit på 1,5 timer, men den har avgang litt lenger unna Surat Thani.

Seatran Discovery og Songserm, er de to mest kjente tilbyderne av høyhastighets ferjer. De er moderne og vil ta deg til nord kysten på Samui, til Bangrak Pier – et godt valg om du har sett deg ut hoteller i områder som Fisherman’s village i Bophut eller vakre Lamai Beach. Songserm service vil slippe deg av ved Nathon på vestkysten av øya, som er bedre om du vil oppholde deg nærmere sørkysten og resortene i det mer stille området Maenam.

Det er alltid en god idé å booke billettene dine til denne ferjen fra Surat Thani til Koh Samui, god tid i forveien. Det er ikke bare fordi de vanligvis er etterspurte spesielt i perioden fra november og fremover, men det vil også hjelpe deg med å booke for eksempel by til kai transport og taxi til ditt hotel etter ankomst, til dette anbefaler vi å bruke 12Go som gjør ferieplanleggingen lettere for deg.

Surat Thani til Koh Samui med vanlig ferje

Surat Thani til Koh Samui med vanlig ferje
Om du ser etter å spare penger, er den lokale ferjen et godt alternativ

Tid – Rundt 4 timer totalt
Pris – 60-110 kr
Komfort – 3/5

Om du har noe tid til overs og reiser på et stramt budsjett, kan denne ferjen være perfekt for din tur fra Surat Thani til Koh Samui i år. Det er denne ferjen som tar lengst tid, men det er også den rimeligste. Forvent at billettprisen vil ligge på omkring 60 kr. Samtidig finnes det pakker som inkluderer overgang til kaien som koster 100 kr. Da burde det være endel penger til overs for å ta PADI dykkekurs og Muay Thai klasser, tror du ikke?

Vanlige ferjer tar deg fra Donsak Pier på fastlandet til én av to pirer på vestkysten av Koh Samui.

Utflukten starter typisk nok ved å bli plukket opp i Surat Thani sentrum eller på flyplassen. Så tar de deg videre via kysten på fastlandet, mellom kokospalmer og mangroveskoger hele veien til Donsak Pier. Til sist venter du litt på å stige ombord på ferjen, for å krysse over til Lipa Noi eller Nathon på Samui. Det hele vil totalt kokes ned til en reise på omtrent fire til fem timer. Bare vær oppmerksom på at du kommer på land på vestkysten av øya, så det vil kanskje være lurt å finne en billett som inkluderer taxi videre til ditt hotel, da de fleste ligger rundt øst og nord på øya.

Sitteplasser på en Raja-ferge
Romslig innendørs sitteplasser på Raja Ferry til Koh Samui

De vanlige ferjene er store og romslige. De har både innendørs og utendørs områder der du kan hvile på reisen, samt åpen plass på dekk for å beundre Thai bukta som flyter forbi. Båtene er operert av to ferje selskaper fra Donsak Pier. De har begge lignende brukervurderinger, mens det er vanligvis Raja Ferry som kommer noe bedre ut hva gjelder kvaliteten på service.

Det er ikke langt fra Surat Thani til Koh Samui. Faktisk kan den 80 kilometer lange strekningen være gjennomført på kun noen timer. Det er et hav av ulike selskaper og båter som venter på å frakte deg over dit. Så du er bortskjemt med utvalg når du er på vei til sjømat restaurantene i Bophut og de livlige stranbarene på Chaweng.


Surat Thani til Koh Samui Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Surat Thani til Koh Samui på?

Den vanlige ferjen som opereres av Phanitp 1970 og Raja Ferry er fremdeles det billigste valget for å legge fastlandet bak seg i retning Koh Samui. Det er faktisk ikke så mye forskjell på denne, og den med høyere hastighet, så du kan vurdere å gå litt opp i pris for å få flere alternativer for reisen. Og husk at alle billetter og priser kan du lett sammenligne og finne gjennom 12Go.asia.

Hva er den raskeste måten å dra fra Surat Thani til Koh Samui på?

Katamaranen er en populær forbindelse fra by til øy, den driftes av Lomprayah og tar under to timer å fullføre. Svart på hvitt vil det kanskje se ut som de bruker lenger tid enn ekspress-ferjer, men det stemmer ikke – de legger jammen ut fra en pir i Surat Thani sentrum. Da slipper du å bruke tid i en minivan på vei til kaien før du stiger ombord. Gå til 12Go nå, for å booke din tur med Lomprayah før den fylles opp.

Hvordan kommer du deg fra Surat Thani til Koh Samui?

En bred strekke av Thailandbukta og et lite stykke land skiller Surat Thani fra Koh Samui. Det betyr at det trengs flere etapper for å sette sammen reisen, en kjøretur og en båttur. Da får du byttet ut nuddel-bodene på nightmarket, mot de nydelige strendene. Heldigvis har du en rekke utvalg, fra kvikke katamaraner, til hurtige ekspressferjer, og alle disse kan bookes med en taxi-overgang og annen transport, du finner de her på 12Go.asia.

Hvor lang tid tar det fra Koh Samui til Surat Thani?

Tid brukt på ferjen, kommer an på hvilket ferjeselskap du velger. Lomprayah båtene er de raskeste, men krysningstidene er ikke av de raskeste. Hvorfor? Fordi de drar fra en pir som er nærmere byen Surat, så avstanden som dekkes er noe lenger. Likevel, blir det mindre enn to timer før du kan sette føttene på Samui. Andre ferjer som drar ut fra Donsak Pier tar vanligvis 1,5 til 2 timer totalt.

Hvordan reise fra Surat Thani flyplass til ferjen?

Det er en enkel måte, og en mindre enkel en. Den enkle er å booke en billet som inkluderer en overgang fra ankomsthallen rett til ferjen. Det kan gjøres på et blunk via 12Go.asia, dette vil sikre deg en smertefri reise til ferjehavnen. Alternativt kan du forsøke på egenhånd, men en ting å huske er at taxi kan bli dyrt og de er ikke alltid like lette å finne.

Hvor lang tid tar det fra Surat Thani flyplass til Koh Samui?

Gå for de raske katamaran båtene som driftes av Lomprayah og du kan vinke hadet til fly og si hei til palmetrærne på Koh Samui, på under tre timer! Det er den kjappeste ruten, fordi båten legger ut fra kaien som er nærmere flyterminalen. Alle andre ruter må du regne med at tar tre til fem timer.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: