Hvordan man kommer fra Surat Thani til Koh Samui

Hvordan man kommer fra Surat Thani til Koh Samui

Hoppet fra fastlands byen Surat Thani til den strand flimrende ø Koh Samui er en som tusindvis af rejsende tager hvert år. De fleste vil sætte hjertet efter en velfortjent dosering af R&R på en af de mest kendte paradis øer i Asien, hvor der er fem stjernet hoteller, luksus villaer og palme-skyggede bugte i overflod. Heldigvis skulle turen være hurtigt overstået. Der er lige over 80 kilometer der skiller de to steder ad, på en lige linje og tonsvis af rejseselskaber der kører busser og færger på ruten. Det er sikkert at en A til B tur kan gøres på en enkel morgen, så nu er tiden til at drømme sig væk til hængekøjerne, kolde kokosnødder og den famøse Samui solnedgang…

TransportTidPrisBilletter
Surat Thani til Koh Samui med katamaranen2 t110 krBestil Online
Surat Thani til Koh Samui med højhastigheds færge3 t100 krBestil Online
Surat Thani til Koh Samui med normal færge4 t43 krBestil Online

Surat Thani til Koh Samui med katamaranen

Surat Thani til Koh Samui med katamaranen
Katamaranen fra Lomprayah er både hurtig og behagelig

Tid – Omkring 2 timer
Pris – 110 kr
Komfort – 5/5

Der er ingen hurtigere måde forlade havnen og varmebølgen i Surat Thani på og ankomme i det tropiske paradis Koh Samui, end med katamaranen. Disse færger er de hurtigste, nyeste og mest behagelige ture på ruten. De klarer hele turen fra mole til mole på en lille time og 45 minutter. Du vil slubre mango juice i dig og plaske i vandet på Chaweng Beach, før du kan sige sawadee krap!

For at gøre tingene nemme og overskuelige, er det et enkelt selskab der står for alle bådene: Lomprayah. Med konstant høje vurderinger fra passagerer, er de blandt toppen af poppen i rejseindustrien, specialiseret i premium ruter til og fra øer i thailandbugten som Koh Samui. De er kendt for deres effektive billethåndtering, uden forsinkelser og glatte overgange. Selve bådene er også værd at nævne. Indenfor er rækker af sæder med aircondition i fællesrum. Udenfor er brisede dæk arealer hvor du kan mødes med andre rejsende og se mangroveskovene rolle forbi, som du sejler.

Lomprayah Catamaran - Seating Options
Et par af siddepladserne som er tilgængelige på Lomprayah katamaranen

Betal en smule ekstra og nyd højhastigheds katamaraner og top-vurderet service af Lomprayah, når du skal fra Surat Thani til Koh Samui.

I modsætning til mange andre rejsemuligheder på listen, sejler Lomprayahs både fra Tapee Pier. Det ligger på den nordøstlige side af byen, så du vil ikke have brug for en overdrevet køretur for at komme til båden. Selv dem der kommer direkte fra Surat Thani lufthavn, kan være ved havnen på små 30 minutter.

Turer fra Surat Thani til Koh Samui med Lomprayah kan bestilles online gennem 12Go.asia. Det vil sige at du kan score dine sæder lang tid før myldretiden af rejsende (forvent myldretid i højsæson måneder som december, januar og februar). Det vil også sige at du kan fange en taxi fra byens centrum, fra lufthavnen og lokale hoteller, for at få dig til bådene i god tid.

Surat Thani til Koh Samui med højhastigheds færge

Surat Thani til Koh Samui med højhastigheds færge
Seatran Discovery (på billedet) og Songserm er de mest populære valg af højhastigheds færger til Koh Samui

Tid – 1.5 time (kun i båd), 3-5 timer med taxi inkluderet
Pris – 100 kr
Komfort – 4/5

Den mest sædvanlige forbindelse mellem Surat Thani og Koh Samui er højhastigheds færgen. Men ikke lad navnet narre dig – de er ikke lige så hurtige som katamaranerne. Ja, krydsningen fra fastland til ø er kun 1.5 time i gennemsnit. Dog sejler bådene fra molen i Donsak, længere øst på kysten fra Surat Thani, hvilket betyder du vil skulle køre længere før i sejler fra havn.

Det er stadig et populær valg for rejsende der vil spare lidt baht til massager og spande med cocktails, men også ankomme til Koh Samui uden at spilde hele dagen på farten. De fleste rejser er omkring tre til fire timer i alt, her er medregnet minivan fra enten Surat Thanis centrum eller den lokale lufthavn, ventetid ved havnen og turen over det skinnende vand af thailandbugten.

Seatran Discovery Seating
På denne Seatran Discovery højhastigheds færge kan du mærke vinden på vej til Koh Samui

Højhastigheds færgen vil kunne få dig over på 1.5 time, men den sejler fra en mole en smule længere væk på selve Surat Thani.

De to mest hørte navne der tilbyder højhastigheds færger er Seatran Discovery og Songserm. Den første besidder de mest moderne både. De vil sende dig til den nordlige kyst på Samui, til Bangrak Pier – en god mulighed hvis du skal mod hotellerne i fiskerbyen Bophut eller vidunderlige Lamai Beach. Songserms færger vil smide dig af ved Nathon på vestkysten af øen, hvilket er nemmere at komme til og fra yoga centre på sydkysten og resorterne på det mere stille Maenam.

Det er altid en god idé at bestille dine billetter til højhastigheds færgen fra Surat Thani til Koh Samui, i så god tid i forvejen som muligt. Det er ikke kun fordi at de normalt er meget efterspurgte, især fra november og derefter, men også fordi at gøre det gennem en tjeneste som 12Go, gør det nemt at tilføje by-til-havn transport og taxier til dit hotel ved ankomst.

Surat Thani til Koh Samui med normal færge

Surat Thani til Koh Samui med normal færge
Hvis du er ude efter at spare penge, er det en god idé at tage en normal (langsom) færge

Tid – Omkring 4 timer i alt
Pris – 45-75 kr
Komfort – 3/5

Hvis du har lidt ekstra tid i kalenderen og ikke vil dykke dybere i rejsebudgettet end nødvendigt, er den normale færge en perfekt måde at komme fra Surat Thani til Koh Samui på i år. Det er den mest langsomme båd, ja, men det er også den billigste. Du kan forvente at selve færgebilletten koster omkring 40 kr. Samtidig koster pakker der også har transport til molen inkluderet, omkring 70 kr. Det skulle efterlade dig rigeligt til PADI dykning og Muay Thai træning, synes du ik’?

Normalt tager færger dig fra Donsak Pier på fastlandet, til en af de to moler på vestkysten af Koh Samui.

Rejsen starter som regel med opsamling i Surat Thani by eller ved lufthavnen. Derfra vil turen gå mod øst langs kysten, mellem linjer af kokosnød palmer og mangrove, hele vejen til Donsak Pier. Til sidst er der en kort ventetid før du hopper på båden for at krydse over til enten Lipa Noi eller Nathon på Samui. Det løber alt sammen op i en samlet rejsetid mellem fire til fem timer. Bare hav i mente at du vil ankomme tættere på vestkysten af øen, så det vil nok være værd at anskaffe en billet der inkluderer videre kørsel til dit hotel – som for det meste er på nord- og østkysten.

Seating on a Raja Ferry
Rummelig indendørs siddepladser på Raja Ferry som går til Koh Samui

De normale færger er store og rummelige. Der er både indendørs og udendørs arealer til at afslappe på din rejse, med åbne dæk ovenpå til at se thailandbugten suse forbi. Bådene opereres af to selskaber ud fra Donsak Pier. Begge har lignende vurderinger, men det er oftest Raja Ferry der score lidt over Phantip 1970, på service kvalitet.

Der er ikke langt fra Surat Thani til Koh Samui. Faktisk kan turen på de 80 kilometer klares på kun et par timer. Udover det, der er et hav af forskellige selskaber og både ventende på at hjælpe dig klare turen, så du vil have rigelig af valgmuligheder på vej til de fisk-dampende køkkener på Bophut og de pumpende strand barer på Chaweng.


Surat Thani til Koh Samui OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Surat Thani til Koh Samui på?

Normal-hastigheds færgerne der køres af Phantip 1970 og Raja Ferry er stadig de billigste valg for at efterlade fastlandet bag dig og i direkte retning mod Koh Samui. Dog er der ikke meget at vælge imellem, mellem disse og højhastigheds mulighederne, så overvej at brug et par mønter mere, for at kunne vælge mellem lidt flere transportmuligheder på turen. Og husk at alle billetter og priser nemt kan sammenlignes ved brug af 12Go.asia.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Surat Thani til Koh Samui på?

Katamaranerne! Den populære rute fra by til ø, som sejles af Lomprayah tager under to timer fra start til slut. På papiret vil det ligne en længere tur end med ekspres færgen, men det er det ikke – katamaranerne sejler nemlig fra en mole i hjertet af Surat Thani, så du vil ikke skulle spilde tid på minivan ture før du stiger ombord. Hop på 12Go nu og bestil din tur med Lomprayah før den er fyldt op.

Hvordan kommer man fra Surat Thani til Koh Samui?

Et lille stykke land og en bred del af thailandbugten separerer Surat Thani og Koh Samui. Det betyder at du vil få brug for en kombination af kørsel og sejling for at bytte nudel-stegne night-markeder ud med vidunderlige strande. Heldigvis har du en masse muligheder, alt fra hurtige katamaraner til højhastigheds ekspres både, som alt sammen kan bestilles med privat taxi på 12Go.asia.

Hvor lang tid tager færgen fra Koh Samui til Surat Thani?

Hvor lang tid du bruger på færgen vil komme an på hvilket selskab du vælger at gå med. Lomprayahs både er de hurtigste, men de har ikke den hurtigste tid på at krydse thailandbugten. Hvorfor? Fordi de sejler fra en mole tættere på byen, så der er lidt større distance der skal dækkes. stadigvæk vil der gå mindre end to timer før du stiger af på Samui. Andre færger der opererer ud af Donsak Pier tager normalt 1.5-2 timer i alt.

Hvordan kommer jeg fra Surat Thani lufthavn til færgen?

Der er en nem måde og en hård måde. Den nemme måde er ved at sikre dig billetter der inkluderer transfer fra ankomsthal til færge. Det kan gøres lynhurtigt på 12Go.asia, som lover at tage stressen af overgangen. Alternativt kan du gøre det selv, men vi advare dig at taxier i lufthavnen kan være dyre og svære at finde.

Hvor lang tid tager det at komme fra Surat Thani lufthavn til Koh Samui?

Hop på de hurtige katamaran både som køres af Lomprayah og du kan vinke farvel til fly og sige hej til palmetræer på Koh Samui på under tre timer. Det er den hurtigste rute, mest fordi at molen for bådene er tættere på terminalen. Alternative metoder kan tage alt mellem tre til fem timer.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: