Hvordan man kommer fra Phuket til Koh Lanta

Hvordan man kommer fra Phuket til Koh Lanta

Bambus barer der serverer mango lassis, skjulte strande fyldt med palmer, reggae musik og nogle af de bedste solnedgange du nogen sinde har set – alt dette og meget mere venter dig lige over Phang Nga Bay fra Phuket, på den vidunderlige ø Koh Lanta. Hurtigt på vej til at blive et at sydvestkysten af Thailands hoved destinationer, kommer man primært dertil i båd. Det er en distance på i alt 68 kilometer fra bred til bred, hvilket betyder en rejsetid på omkring en tre til fire timer i gennemsnit. Denne guide opstiller alle måderne at komme fra Phuket til Lanta på, med tips til hvordan man bestiller og hvad man skal forvente.

TransportTidPrisBilletter
Phuket til Koh Lanta med færge4.5 t180 krBestil Online
Phuket til Koh Lanta med delt speedbåd1.5 t250 krBestil Online
Phuket til Koh Lanta med bus og båd7 t110 kr
Phuket til Koh Lanta med taxi5.5 t920 krBestil Online

Phuket til Koh Lanta med færge

Phuket til Koh Lanta med færge
For at komme til Koh Lanta fra Phuket med færge, skal du først stoppe på Koh Phi Phi

Tid – 4.5 til 5 timer
Pris – 180 kr
Komfort – 4/5

Bare kig på kortet – et stort stykke af det himmelblå Andamanhav separerer Phuket fra Koh Lanta. En lige linje mellem de to kommer næsten op på 68 kilometer af vand, så en færge er et åbenlyst valg. Det er også en af de mest populære måde at hoppe fra ø til ø på, med tusindvis af ivrige rejsende for billetter på bådene hvert år.

Normal-hastigheds færger opereres af selskaber som Phi Phi Cruiser, Andaman Wave Master og Aonang Travel Tour. De har tonsvis af afgangs muligheder både om morgenen og eftermiddagen, men det primært fordi bådene sejler fra Phukets Rassada Pier også sætter sejl mod Phi Phi øerne. Populariteten af disse øer (takket være Leo DiCaprio og The Beach!) betyder at der er rigeligt af billetter tilgængelige. Desværre betyder det for dem der har kurs mod Koh Lanta, at du skal skifte fartøj på Koh Phi Phi Don på turen.

Ao Tonsai Pier at Koh Phi Phi
Ao Tonsai Pier ved Koh Phi Phi kan sværme med mennesker i højsæsonen.

Der er et skift med den normale færge mellem Phuket og Koh Lanta, på den kendte fest ø Koh Phi Phi.

Det ligger jo lidt til turen. Faktisk kan rejser på de normale færger tage op til fem timer, som inkluderer ventetid ved havnen i Koh Phi Phi, hvis der er nogle af de forbindende både der er forsinket. Bonussen her er at billetter på disse færger, repræsenterer en af de billigste måder at rejse på. De er for eksempel en brøkdel af hvad det koster at få din egen speedbåd, med priser helt ned til 140 kr.

Du skal ikke være overrasket hvis du starter dit eventyr på en stor båd, med adskillige etager, men afslutter på et meget mindre skib. De større både har det med kun at sejler fra Phuket til Phi Phi, før de giver arbejdet videre til de mindre skibe der går mod Phi Phi og så til Koh Lanta. Ankomst er ved molen i Ban Saladan på den nordlige del af øen. Taxi derfra til dit hotel er nemt klaret med billetsælgere ombord på færgen inden det sidste skift. Alternativt kan du bestille oplagte kombinerede billetter for både, færger og transfer på Phuket gennem 12Go.asia.

Phuket til Koh Lanta med delt speedbåd

Phuket til Koh Lanta med delt speedbåd
Speedbådene fra Satun Pakbara Speed Boat Club er sikre og pålidelige

Tid – 1.5 til 2 timer (kun til havs)
Pris – 250-370 kr
Komfort – 3/5

Hvis du har virkelig travlt med at lægge summen af Phuket bag dig og svinge dig i hængekøjerne nede på Kantiang Bay, så er speedbåden din frelser. Disse lynhurtige vand-krydsende forbindelser får dig fra mole til mole på under to timer. Men du er advaret: De er ikke de mest behagelige ture og er bestemt ikke til dig hvis du er mere en landkrabbe end en sejler.

Meget mindre end deres færge kammerater, har speedbådene et maksimum på omkring 40 personer og er designet til at suse over bølgerne af Andamanhavet. Satun Pakbara Speed Boat Club, Tigerline Travel og Bundhaya Speed Boat kører på ruter med flest afgange fra Rassada Pier enten kl. 8, 8:30 eller 11 om morgenen.

Skyd lige over Andamanhavet til Koh Lanta på kun 1.5 time i et rask tempo med speedbåds muligheden.

Der er to faldgruber ved at vælge speedbåden. Først og fremmest er det en hård tur. Det er sandsynligvis en bedre idé at mærke luften fra en af de større færger, hvis du har let til søsyge eller har meget bagage med. Derefter er der prisen: Du vil i hvert fald skulle betale mindst 230 kr. for at skære længden af din tur til Koh Lanta ned til to timer.

Fordi størstedelen af speedbådene sejler om morgenen, er det sædvanligvis ikke så nemt at nå dem hvis man flyver ind i Phuket lufthavn i løbet af dagen. Når det er sagt, kan man bestille kombinerede billetter som inkluderer opsamling ved ethvert resort eller sted på øen via 12Go, hvilket betyder at du ville kunne have en ventende på dig ved ankomsten klar til at køre dig direkte til havnen.

Phuket til Koh Lanta med bus og båd

Phuket til Koh Lanta med bus og båd
At tage en lokal bus til Krabi og hoppe på en båd derfra er den billigste mulighed © Denis Costille / Shutterstock.com

Tid – 7 timer
Pris – 110-130 kr
Komfort – 2/5

Er du mere til lands? Som road trip gennem utrolige kystnære bjergområder? Ivrig for at holde omkostningerne lave? Kombinationen af bus og båd kan måske virke som en unødvendig tilføjelse af rejsetid, på ruten mellem Phuket og Koh Lanta. Dog mener det kortere færgeture og lavere priser.

Første step: Score en billet på den lokale bus fra Phuket til Krabi Town. De tager dig hele vejen nord og øst, rundt om perimeteren af Phang Nga Bay. Det er en køretur på omkring 2.5 timer. Andet step: Kom på en transfer fra færgen til havnen i Krabi, hvor du hopper på en af de almindelige tjenester der går sydpå til Koh Lanta. I modsætning til de direkte både fra Phuket, stopper de ikke på Phi Phi og tager små to timer i alt.

Phuket til Koh Lanta med taxi

Phuket til Koh Lanta med taxi
En privat transfer fra Andaman Taxis koster omkring 900 kr. og kan bestilles på 12Go.asia

Tid – 5.5 timer
Pris – 920 kr
Komfort – 5/5

Både Phuket og Koh Lanta er øer. Men de forbinder også begge to til fastlandet med broer og regelmæssige bilfærger. Det åbner muligheden for taxi transfere mellem de to øer, hvilken faktisk kunne være en økonomisk mulighed hvis du har en rejsegruppe stor nok til at fylde en hel bil.

Taxi forbindelser mellem Phuket og Koh Lanta er gjort muligt med broer og bilfærger der forener øerne til fastlandet.

Forvent at betale omkring 900 kr. for hele turen. Fra dør til dør er det omkring fem timer, så prisen er ikke urimelig, især ikke hvis du deler prisen ud på ni personer (Det højeste antal der kan være i en minivan).
Der kan forekomme overpriser for grupper der vil rejse når bilfærgen mellem fastlandet og Koh Lanta ikke sejler (den sejler sædvanligvis fra 6 til 22).

Selvfølgelig er en bonusserne ved at vælge en taxi, at opsamling på Phuket siden er nemt som ingenting. Hvorvidt du lander i Phuket lufthavn eller lige er ved at slutte hotelopholdet på kysten af Patong, vil dit lift komme på det ønskede tidspunkt. Du vil også kunne blive sat af lige hvor du vil på Lanta siden – gode nyheder for dem der skal til bryllupsrejse paradiset i Kantiang Bay nede sydpå.

Koh Lanta er en dejlig ø. Glimtende strande omringet af fyrretræer og palmer der løber langs hele kysten. Der er fest byer med ildshows i områder som Klong Khong. Der er betagende solnedgange ved Long Beach. Og så har du de fikse hoteller nede i Kantiang. Udover det, så er øen nem at komme til, med alle bådene, færgerne og taxi mulighederne ridset op ovenfor!


Phuket til Koh Lanta OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Phuket til Koh Lanta på?

Prøv først de normale færge tjenester der sejler fra Rassada Pier. Det er muligt at du kan slå en god handel af på dine valgte rejsedatoer. Priser er også super nemme at tjekke på 12Go.asia. Alternativt vil du kunne sammensætte en tur i de lokale busser til Krabi og så en færge derfra, men du kan ende ud i kun at spare et par kroner og tage mere end syv timer fra start til slut.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Phuket til Koh Lanta på?

Speedbåd. På ruten fra Phuket til Koh Lanta gør de præcis hvad deres navn står for. Faktisk kan de klarer hele bredden af Phang Nga Bay på så lidt som 1.5 timer. De vil være lidt hårdere for budgettet, med priser op mod 300 kr. Udover det er de nok ikke den bedste mulighed hvis du ikke er så god til bølger.

Hvordan kommer man fra Phuket til Koh Lanta?

Færger er den primære transportmiddel mellem Thailands største ø og med de afslappede strande og kyster af Koh Lanta. Men du har også de susende speedbåde, taxier og endda bus-båd kombinationer at vælge imellem. Takket være 12Go.asias smarte søgeværktøj gør det rigtig nemt at sammenligne og finde den helt rigtige for dig. Bare indtast dine rejsedatoer og se hvad der er tilgængeligt.

Hvor lang tid tager færgen fra Phuket til Koh Lanta?

Generelt set, tager det omkring fire timer at tage fra havnen Rassada Pier og trækker sig op til Ban Saladan i Koh Lanta. Det vil typisk betyde en bådtur på en tre timer, der er nemlig et skift på Koh Phi Phi der også ligger til på tiden. Speedbåde sejler fra kyst til kyst, som på den anden hånd kan klare turen på godt under to timer.

Hvor meget koster færgen fra Phuket til Koh Lanta?

Prisen på på færgerne vil variere fra selskab til selskab og endda også fra sæson til sæson. Dog vil prisen normalt ligge på en 180 kr. for din tur. Den vil være lidt højere hvis du vil have en transfer fra Phuket lufthavn til havnen. Det er også altid en god idé at sikre dig dine billetter i så god tid som muligt, da bådene hurtigt bliver fyldt op. Så søg og find de afgange der passer dig bedst på 12Go.asia og kom først til mølle.

Hvor mange dage skal man bruge i Koh Lanta?

Du ville kunne bruge flere uger på at hygge dig i det bløde sand af Relax Beach, Long Beach og Kantiang Bay – tre af Lantas bedste strande – hvor du aldrig vil kede dig.

Der er nationalparker fyldt med kokosnød jungler, bryllupsrejse hoteller og brusende vandfald til at holde dig beskæftiget, og for så ikke at glemme det summende natteliv rundt på Klong Khong området. Hvis du er lidt presset på tiden, vil et par dage kunne give dig nok tid til at få følelsen af øen, men vi anbefaler at du bliver hængende nordpå, hvilket er den nemmeste at nå fra færgen i Ban Saladan.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: