Hvordan man kommer fra Bangkok til Koh Lipe

Hvordan man kommer fra Bangkok til Koh Lipe

Når tiden kommer til at flygte fra det travle Bangkok til en forfriskende forandring, er der få nationer der kan slå Thailand med deres utrolige tropiske øer der lurer ud for kysten. Sammen med dem er Koh Lipe, en fantastisk tropisk ø i det sydlige. Det er et godt stykke fra Bangkok, vejen til paradiset er omkring 800 kilometer, men det er det hele værd!

Koh Lipe er en lille ø, uden dens egen lufthavn, så en kort færgetur slipper man ikke for, for at komme til de dejlige strande. Der er mange forskellige måder at tage rejsen på, om man vil flyve, køre på skinnerne eller snuppe en bus. Læs nedenfor, for at få præsenteret de bedste transportmuligheder.

TransportTidPrisBilletter
Bangkok til Koh Lipe i fly, bil eller færge 7 t310 krBook Online
Bangkok til Koh Lipe med tog, bus and færge 22 t310 krBook Online
Bangkok til Koh Lipe bus, minibus og færge18 t300 krBook Online

Bangkok til Koh Lipe i fly, bil eller færge

Bangkok til Koh Lipe i fly, bil eller færge
AirAsia’s fly ved Hat Yai International Airport © Chanawat Phadwichit / Shutterstock.com

Tid – 7-8 timer
Pris – Billetter fra 310 kr ved bestilling i god tid
Komfort – 4/5

Selv om det kan være lidt dyrere, vil du kunne spare en del timers rejse ved at vælge fly og undlade en ubelejlig lang tur kryds landet. Der er mange flyselskaber der flyver mellem Bangkok og Hat Yai. De billigste muligheder er generelt set at flyve med Thai AirAsia, Thai Lion Air og Nok Air, alle letter fra Don Don Mueang lufthavn. Thai Smile har afgange fra Bangkok’s Suvarnabhumi lufthavn. Flytiden er omkring 90 minutter. Det betaler sig at booke i god tid, da priserne stiger efter hvor mange pladser der er tilbage i flyet. Du vil være utrolig heldig, hvis du kunne finde en lavpris billet i højsæsonen, hvis du er ude i sidste øjeblik. Dette kan også være tilfældet under travle Thailandske helligdage.

Bangkok to Koh Lipe by Satun Pakbara Club
Satun Pakbara Speedbåd Club kan tage dig fra Hat Yai lufthavn til Koh Lipe.

Du kan flyve fra Bangkok til enten Hat Yai eller Trang Airports

Ved ankomst fra Hat Yai er du nødsaget til at tage taxi eller bus til Pak Bara, for at finde en færge til Koh Lipe. De sidste både sejler fra Pak Bara omkring 14-15 tiden (afhængig af sæson), så det ville være bedst med et tidligt fly fra Bangkok.

Inkluderet ventetiden i begge lufthavne, vil den totale tid på turen være omkring 7-8 timer. Selvom det kan lyde besværligt med forskellige transportformer, er det super nemt at booke en kombineret billet på 12Go.asia

Hvis flyende er fulde til Hat Yai, er der en anden mulighed, nemlig rejse via Trang Airport, med AirAsia, Thai Lion Air eller Nok Air. Ved ankomst ved begge lufthavne, vil du skulle vente lidt på en minibus, der vil sætter dig af ved færgen, i tid til din planlagte færge.

Bangkok til Koh Lipe med tog, bus and færge

Bangkok to Koh Lipe by trainBangkok til Koh Lipe med tog, bus and færge
Tog, Bus og Færge fra Bangkok til Koh Lipe tager omkring 23 timer © Sallehudin Ahmad / Shutterstock.com

Tid – 22 timer natten over
Pris – Billetter starter ved 310 kr, hurtigste tog fra 600 kr
Komfort – 4/5

For en mere afslappet rejse, lad toget køre og slap af. En over-night togtur er en helt anden form for rejseoplevelse, og er generelt billigere end fly. Selvom turen godt kan tage mere end 20 timer sammenlagt, vil meget af den tid blive brugt på at slappe af og sove i en seng. Det er værd at notere, at ved en belejlig eftermiddag eller aftenafgang fra Bangkok’s Hua Lamphong Station, kan man undgå en stresset morgen med at nå til lufthavnen og fange et fly, samtidig kan der spares nogle Bath ved ikke at tage en overnatning mere i Bangkok.

Selvom det er muligt at købe en billet med 2. klasse, er det helt klart de ekstra Baht værd at få sig en seng til sådan en lang tur. Thai Railways’ 2. klasse sovere er komfortable nok, men på 1. klasse er det en del mere rart og man har sin private plads. Dette vil give dig en del afslapning og en rolig tur, uden stress og jag. Du vil vågne veludhvilet og frisk til resten af din rejse til Koh Lipe.

Hvis du glemmer at fylde tasken med snacks til den lange tur, frygt ej. Der er mad og drikke tilgængelig på turen, selvom priserne kan være halvdyre. Når du stiger af på Hat Yai station, vil der være tid til at snuppe en bid morgenmad før minibussen kommer og køre til til færgen.

Bangkok til Koh Lipe bus, minibus og færge

Bangkok to Koh Lipe by busBangkok til Koh Lipe bus, minibus og færge

Tid – 18-20 timer natten over
Pris – Billetter fra 300 kr
Komfort – 3/5

En anden god mulighed for transport, hvor der kan spares lidt mønt er en kombineret bus og færge rejse fra Bangkok til Koh Lipe. Generelt set er det den billigste løsning af de tre, men du bliver stadig nødt til at finde en balance mellem pris og komfort. Det er en lang tur der tager natten over, for nogle mennesker kan det godt være lidt meget. Du får en behageligt sæde, men det kan ikke rigtig måle sig med en seng som man får i toget, hvor der er mere mulighed for at strække benene, i modsætning til bussen, hvor der kun er de planlagte stop.

Det er rent faktisk hurtigere end at tage toget og har fordel ved at belejligt afgangssted i Khao San Road, som den service, der drives af Jolly Travel. Du kan søge efter ledighed, tider og færgebilletter på 12Go. En anden mulighed er at tage en VIP ellers express bus fra den sydlige Bangkok Bus Terminal.

Disse overnight busser køre normalt sent om aftenen for at komme til Koh Lipe for frokost. Selvom det tager længere tid en med fly og ringere komfort end en togtur, er busser en normalt valg, for dem der gerne vil spare lidt penge. Flybilletter kan stige utroligt meget fra dag til dag, og toge bliver også hurtigt fuld.

Hver af disse tre transportmuligheder kunne være et godt valg, afhængig af hvad man leder efter: Selve rejsen er selvfølgelig også en del af oplevelsen. For nogle togelskende rejsende kunne en togtur gennem det sydlige Thailand være en god mulighed, imens at tage flyet går en del hurtigere – tag det roligt. Nyd din rejse!


Bangkok til Koh Lipe FAQ

Hvad er den billigste måde at komme fra Bangkok til Koh Lipe?

Med mindre du booker i meget god tid og får de billigste flybilletter, vil den billigste mulighed ofte være at tage bus og færge. Der er bredt udvalg af VIP, express og almindelige busser, der køre fra Khao San Road eller ved den sydlige Bangkok Bus Terminal.

Du kan nemt finde hvad du leder efter og starte den vælg den rejse der passer dig bedst, med kombinerede billetter hos 12Go.asia. Med mere end 800km, forvent en lang tur der kan tage mellem 13 og 20 timer, afhængig af hvor mange stop der er undervejs. Du vil også gå på kompromis med komforten og personlig plads.

Hvad er den hurtigste vej fra Bangkok til Koh Lipe.

Der er ingen tvivl der – at tage flyet er klart det hurtigste. Det er den eneste mulighed man har, for at tage ankomme på Koh Lipe samme dag man rejser. Der er flere forskellige lavprisflyselskaber at vælge mellem, der flyver primært fra Don Mueang Airport.

Det kræver en relativ tidlig start for at kunne nå den sidste færge til Koh Lipe om eftermiddagen, efter man får funden sin minibus og kommer der til. Fly-bus-færge rejse kombinationen er faktisk slet ikke så kompliceret som den lyder. Helt simpelt book billeter online hos 12Go.asia, der dækker hele turen.

Hvordan kommer jeg fra Bangkok til Koh Lipe?

Placeret væk fra kysten i Thailands dybe syd, er der en lang tur fra Bangkok. For at undgår overnight rejser, flyv til Trang eller Hat Yai og derefter find din minibus og kom til færgen der sejler til Koh Lipe. Søg på rejsehjemmesiden 12Go.asia for at finde de bedste rejser. For at spare lidt penge, tjek muligheder med bus og tog.

Er der mange mennesker på Koh Lipe?

Koh Lipe har to forskellige faser, afhængig af sæson. Den tørre sæson der starter i December er klart den mest populære tid, da turister samles på øen. Forvent at betale en del, med mindre du booker i god tid.

Bar og restauranter er fyldt med god stemning og godt humør, samtidig er det den bedste tid til at snorkle og dykke. Kom sent i april, det travle forsvinder og regnen kommer. Der er mere afslappet på øen – dog er mange restauranter og barer lukket uden for sæson og vejret kan være have indflydelse på udendørs aktiviteter.

Er Koh Lipe dyrt?

For den Thailandske standard, er Koh Lipe generelt set dyrere end mange andre sydlige øer. Det er en ret fjern ø og alle vare skal sejles der til. Det gør at priserne stiger, især på udespisning. Også er det en lille tropisk ø fuld af sol, der er meget tourist drevet. Det lægger også lidt til prisen, men der er dog også mulighed for at spise billige steder og få en tår at drikke til det ikke helt store.

Er Koh Lipe turistet?

Koh Lipe har sin egen Pattaya Beach (intet som den berømte på fastlandet) og en gågade, hvilket former det centrale fokus af Koh Lipe’s travle gade for turister. Der er rejsevenlige faciliteter – restauranter fra vesten, bars og fede butikker – det er dog stadig et meget afslappet miljø og det er nemt at finde stille steder på Sanom Beack eller at udforske gemte grotter i kayak.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: