Hvordan man kommer fra Bangkok til Koh Samui

Hvordan man kommer fra Bangkok til Koh Samui

Åh, Koh Samui – bare ved at nævne navnet er nok til at male sig billeder af sukker-hvide strande, høje kokosnød træer og reggae-rocking strand-barer ved vandet. Hvis du, ligesom tusindvis af andre, leder efter at bytte energien fra Bangkok til dette thailandske paradis, så følg godt med her.

Denne guide fører dig igennem alle de største transport muligheder, der kan hjælpe dig fra Khaosan Road til Chaweng Beach. De dækker alle sammen turen på de 473 kilometer (som er den direkte fugle distance), på forskellige måder, på forskellige tider og med forskellige priser.

TransportTidPrisBilletter
Bangkok til Koh Samui med fly1 t$70Bestil Online
Bangkok til Koh Samui med fly og færge7.5 t$50Bestil Online
Bangkok til Koh Samui med bus og færge12 t$25Bestil Online
Bangkok til Koh Samui med tog og færge15 t$45Bestil Online

Bangkok til Koh Samui med fly

Bangkok to Koh Samui by flightBangkok til Koh Samui med fly
Et fly direkte fra Bangkok til Koh Samui er den hurtigste og mest behagelige mulighed © Supakit_N / Shutterstock.com

Tid – Kun lidt over en time
Pris – $70
Komfort – 5/5

Det er faktisk muligt at komme over Bangkoks skyline i skyerne og svæve ned til Koh Samuis glitrende strande på lidt over en time. Det kan takkes for den hurtige flyforbindelse der flyver mellem de to destinationer, som forbinder landingsbane med landingsbane uden nogle stop på vejen.

Du vil finde ud af at Bangkok Airways står for størstedelen af flyveturene på ruten. Faktisk dominerer de markedet med op til 15 afgange, over hele dagen. Det tidligste tidspunkt du kan lette på, er omkring klokken 6 om morgenen. Den seneste afgang er efter klokken 20 om aftenen. Andre afgange går bogstavelig talt hver time over for- og eftermiddagen.

Koh Samui Airport
Koh Samui lufthavn er helt igennem unikt og har vundet mange priser for dens design © Jeafish Ping / Shutterstock.com

Tag det direkte fly med Bangkok Airways fra Bangkok til Koh Samui, hvis du simpelthen ikke kan vente med at ramme stranden og snorkle i thailandbugten.

Alle forbindelserne går fra Bangkoks største lufthavn Suvarnabhumi, hvilket er gode nyheder hvis du lander i smilenes land over en langdistance flyvetur og vil hurtigst muligt på rute til strandene. Bare vær sikker på at have god nok tid til at hente bagagen, komme igennem immigrationen og tjekke ind igen efter landingen.

Det er også en god idé at bestille billetter i så god tid som muligt, når du rejser på denne rute. Med så mange fly muligheder, burde det ikke være et problem at score sig billetter. Du skal bare have i mente, at højsæson priserne kan ende lidt højere end forventet, så for at være på den sikre side anbefaler vi at du bestiller dine billetter mindst 90 dage i forvejen. 12Go.asia har et smart søgeværktøj som sammenligner alle priser på direkte fly der går direkte til Koh Samui.

Bangkok til Koh Samui med fly og færge

Bangkok til Koh Samui med fly og færge
Der er rigeligt af muligheder for flyselskaber for at rejser til Surat Thani © Sihasakprachum / Shutterstock.com

Tid – 7.5 time
Pris – $50+
Komfort – 4/5

Da Bangkok er midtpunktet for indenlandske flyforbindelser der flyver igennem Thailand, er det muligt at fikse flyture på stort set alle måder til destinationer tæt på Koh Samui. Når du er landet, skal du finde en måde at komme til færgen på og endelig krydse vandet med færgen for at nå til rejsens ende. Det vil sige at turen vil tage betragteligt længere tid end hvis man flyver direkte, men det kan hjælpe til at holde udgifterne nede – omkring 390 kr. er normalt

At kombinere luften og land er en god måde at spare penge på, men stadig holde turen kort når du sætter sejlene mod Koh Samui fra Bangkok.

En af hovedårsagerne for den billigere rejse er at du kan gøre brug af budget linjerne der letter fra landingsbanen ved Don Mueang lufthavn på den nordlige side af hovedstaden. Med sæder til en brøkdel af prisen af premium sæderne der letter fra BKK, kan linjer som Nok Air og AirAsia tage dig til byerne som Surat Thani eller Chumphon meget billigere.

Begge disse byer er gode muligheder for din rejse til Samui. Du kan endda også købe en kombi pakke på 12Go der dækker alle step på rejsen, med en enkel billet. Det vil sige smertefri opsamling i lufthavnen, hurtig transport direkte til båden og en all-round bådtur over den glitrende thailandbugt til øen.

Bangkok til Koh Samui med bus og færge

Bangkok til Koh Samui med bus og færge
Den billigste mulighed er ved at både at bruge bus og færge på din vej til Koh Samui

Tid – 12-15 timer
Pris – $25+
Komfort – 3/5

Til alle backpackere og budget rejsende – busser tilbyder en fin balance mellem pris og behagelighed, på din vej sydpå til den palme fyldte ø. De er en af de bedste muligheder hvis du gerne vil have flere baht til massage og Mai Thais ved stranden, men stadig vil have turen klaret på under en dag.

Med nogle af de billigste priser af dem alle, tilbyder busser en prisvenlig måde at ramme Koh Samuis verdensberømte strande på.

Du vil have en hel pad Thai fuld af selskaber at vælge imellem, når det kommer til at planlægge dit bus-båd eventyr til øen Koh Samui. Den bedst vurderede – men også den dyreste – er helt klart Lomprayah. De har VIP busser med aircondition, liggende sæder, sammen med de hurtigste katamaran både. Hvis du foretrækker at holde udgifterne lave, skal du overveje Songserm og Krungsiam Tour, som har afgange der går fra Southern Bus Terminal, Khaosan Road og området af Hua Lamphonh.

Selve køreturen kan variere i længden. Det kommer alt an på om du kører til Chumphon og hopper på den længere katamaran tur over thailandbugten (forvent nogle vidunderlige sider af Thailand), eller om du sætter sigtet mod Surat Thani og går direkte mod Samui. De er begge fine muligheder, med en samlet rejsetid på lidt over 11 timer og dermed er inkluderet færgerejsen.

Bangkok til Koh Samui med tog og færge

Bangkok til Koh Samui med tog og færge
Togturen mellem Bangkok og Surat Thani er noget af en oplevelse © Pratan Saetang / Shutterstock.com

Tid – 15 til 17 timer
Pris – $45-60
Komfort – 4/5

For at få et rigtigt thailandsk eventyr, hvorfor så ikke tage toget til øen? Med en lav kul udledning og et interessant landskab langs turen, er det et populært valg for dem der er ude efter at skifte trafikpropper ud med sol fyldte strande.

Afgange om dagen er en mulighed, men du kan også spare udgiften ved hotel og komme i tid til at fange de tidligste færger over til Koh Samui, hvis du vælger – som de fleste – at rejse over natten. Der er tre afgange hver aften, dog er afgangene kl. 18:30 og 19:30 de mest populære på grund af deres bedre sovepladser. Du kan bestille en klassisk seng med gardin på anden klasse, eller punge ekstra ud for en privat vogn på første.

Føl sensationen af eventyr når du vågner på togturen mellem karst bjergene i smilenes land, på din vej mod øen.

Disse vil være din billet hele vejen igennem hjertet af det central-sydlige Thailand til byen Surat Thani. Efter du er vågnet på toget, vil du tage springet enten til Donsak Pier øst på, eller direkte til Tapee Pier der ligger tættere på stationen. Den første er der hvor størstedelen af skibene sætter mod Samui (som tager omkring 90 minutter), men den anden arrangerer de hurtige katamaran ture af Lomprayah (som kun er 45 minutter).

Den bedste måde at bestille din tog tur på til Koh Samui fra Bangkok, er uden tvivl gennem 12Go.asia. De tilbyder kombinationer der inkluderer tog, transport til færgehavnen og bådturen selv, sammen med afhentningssteder af billetter, lige over vejen fra Hua Lamphong station i hovedstaden.

Som du kan se er det intet problem at sige farvel til den støjende metropolis af Bangkok for det bomulds-skærene sand på Koh Samui. Det er ikke underligt at så mange rejsende følger denne samme rute hvert år, med fly, bus eller tog gennem Thailand til sydens rolige vande og rigeligt med sol.


Bangkok til Koh Samui OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Bangkok til Koh Samui på?

Bus tjenester tilbyder den billigste billet for ruten sydpå til Koh Samui. Det tager betragteligt længere tid end med fly, det er rigtigt, men det lander også på en brøkdel af prisen. Det er endda når man tæller færgen fra fastlandet til øen med, en kombi der kan bestilles sammen gennem 12Go.asia.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Bangkok til Koh Samui på?

Spænd selen og nyd flyveturen, for den vare kun en time! Jep, omkring 65 små minutter er alt du behøver for at gå fra det blændende lys af Bangkok til de blændende strande på Koh Samui. Det er en luksus der er tilgængelig for rejsende der er villige til at betale lidt ekstra for premium sæder på det direkte fly med Bangkok Airways, bestil dine sæder med hjælp af 12Go.asia.

Hvordan kommer man fra Bangkok til Koh Samui?

Der er både transportmuligheder til lands og i luften, for sol jægere på deres mission til Koh Samui. Den første er som regel lettere for pungen. Der kommer man ud på thailandske toge eller backpacker busser til byer i syden, inden man hopper på en færge på tværs af havet. Den anden mulighed er til dem der er ivrige for at sætte fødderne i sandet og dykke ned i koralens haver – fly er hurtigt, men også en del dyre. Alle ruter kan sammenlignes med hjælp fra 12Go.asias online bestillings portal.

Hvor lang tid tager færgen fra Bangkok til Koh Samui?

Der er ikke nogen færge der går hele vejen fra Bangkok til Koh Samui. Derimod skal du finde til en mole med mulighed for transport til øen og så hoppe på båden. Den tætteste på hovedstaden er Chumphon, hvorfra den hurtige Lomprayah katamaran kun tager fire timer for at komme i havn. Surat Thani har to moler og derfra er det muligt at finde hurtige både der kun tager 1.75 time at komme i havn på øen.

Er Koh Samui bedre en Phuket?I

Det kommer helt an på hvad du er ude efter. De fleste mennesker siger at Koh Samui skruer helt op for afslapning og er lidt mere tilbagelænet end Phuket. Det betyder mere stille strande og en smag af den klassiske backpacker stemning. Der er stadig uopdagede hjørner af øen, i modsætning til dens Andaman bror. Tjek de lignende Samrong Beach, Tongson Bay og den klippe lagte sydøst kyst ud, for at flygte fra mængden. Alternativt har Bophut og Lamai lidt mere liv i sig.

Hvad er den bedste måned at besøge Koh Samui i?

Hovedsæsonen i Sydthailand begynder oprigtigt omkring nytår, med thailandbugtens mest populære måneder fra januar til april. Det er der regndråberne forsvinder, der er rigeligt med sol og en daglig gennemsnitstemperatur på omkring 28°C. For at spare lidt mønt, kunne du overveje at skubbe rejsen til omkring maj, juni eller juli. Der er nogle nedbøre der, men de er som regel isolerede nedbøre, mens hotelpriser, flypriser og antal besøgende er dykkende.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: