Hoe ga je van Bangkok naar Koh Samui

Hoe ga je van Bangkok naar Koh Samui?

Oh, Koh Samui – alleen al het noemen van de naam roept beelden op van suikerwit zand, gebogen kokospalmen, en reggae-bouncende strandbars aan zee. Als je, net als duizenden anderen, de energie van Bangkok wilt verruilen voor dit Thaise paradijs, lees dan zeker verder.

Deze gids bespreekt alle belangrijke vervoersmogelijkheden die je kunnen helpen om van Khaosan Road naar Chaweng Beach te komen. Ze bestrijken elk de 473 kilometer afstand (hemelsbreed) op verschillende manieren, in verschillende tijdsperioden, en voor verschillende prijskaartjes.

VervoerTijdPrijsKaartjes
Bangkok naar Koh Samui per vlucht1 u58€Online boeken
Bangkok naar Koh Samui per vlucht en veerboot7.5 u41€Online boeken
Bangkok naar Koh Samui per bus en veerboot12 u21€Online boeken
Bangkok naar Koh Samui met de trein en veerboot15 u37€Online boeken

Bangkok naar Koh Samui per vlucht

Bangkok to Koh Samui by flightBangkok naar Koh Samui per vlucht
Een directe vlucht van Bangkok naar Koh Samui is de snelste en meest comfortabele optie © Supakit_N / Shutterstock.com

Tijd – Iets meer dan een uur
Prijs – 58€
Comfort – 5/5

Het is zelfs mogelijk om de skyline van Bangkok in de wolken te zien en in iets meer dan een uur naar de sprankelende stranden van Koh Samui te vliegen. Dat is te danken aan de snelle vluchtverbindingen tussen de twee bestemmingen, die van start- en landingsbaan naar start- en landingsbaan gaan zonder tussenstops of overstappen onderweg.

Je zult merken dat Bangkok Airways het grootste deel van de vluchten op deze route uitvoert. In feite domineren zij de markt, met meer dan 15 vertrekkende vluchten gedurende de dag. De vroegste tijd dat je kunt vertrekken is rond 6 uur ‘s ochtends. De laatste vertrektijd is na 20:00 uur. Andere opties vertrekken vrijwel elk uur gedurende de ochtend en de middag.

Koh Samui Airport
Koh Samui Airport is werkelijk uniek en heeft vele prijzen gewonnen voor zijn ontwerp © Jeafish Ping / Shutterstock.com

Neem de rechtstreekse vlucht met Bangkok Airways van Bangkok naar Koh Samui als jegewoon niet kunt wachten om het zand op te zoeken en te snorkelen in de Thaise Golf

Alle verbindingen gaan vanaf de grotere luchthaven Suvarnabhumi van Bangkok, wat goed nieuws is als je met een langeafstandsvlucht naar het Land van de Glimlach gaat en snel wilt overstappen voordat je op weg gaat naar de stranden. Zorg er wel voor dat je genoeg tijd heeft om uw koffers te pakken, door de immigratie te gaan en opnieuw in te checken na de landing.

Het is ook altijd een goed idee om zo vroeg mogelijk te boeken voor reizen op deze route. Met zo veel vluchten in de aanbieding zou het niet moeilijk moeten zijn om een ticket te scoren. De prijzen in het hoogseizoen kunnen het budget echter iets lager laten uitvallen dan je misschien zou willen, dus verzeker uw zitplaats ten minste 90 dagen van tevoren om aan de veilige kant te zitten. 12Go.asia heeft een handige zoekmachine die alle tarieven vergelijkt voor rechtstreekse vluchten naar Samui.

Bangkok naar Koh Samui per vlucht en veerboot

Bangkok naar Koh Samui per vlucht en veerboot
Er zijn genoeg opties van luchtvaartmaatschappijen om naar Surat Thani te reizen © Sihasakprachum / Shutterstock.com

Tijd – 7,5 uur
Prijs – 41€+
Comfort – 4/5

Omdat Bangkok een knooppunt is voor binnenlandse vliegverbindingen door heel Thailand, is het mogelijk om mee te liften op allerlei andere vluchten naar bestemmingen in de buurt van Koh Samui. Na de landing moe je overstappen op een transfer en vervolgens op een veerboot om de reis te voltooien. Dat betekent dat de reis aanzienlijk langer zal duren dan wanneer je rechtstreeks gaat, maar dat kan helpen om de kosten laag te houden – rond de 55€ is normaal.

Het combineren van vlieg- en grondvervoer is een goede manier om geld te besparen en toch de reistijd kort te houden op weg van Bangkok naar Koh Samui

De belangrijkste reden voor de goedkopere tarieven is dat je gebruik kunt maken van de budgetmaatschappijen die opstijgen van de startbanen van Don Mueang Airport aan de noordkant van de hoofdstad. Met stoelen die slechts een fractie kosten van het premium aanbod vanaf BKK, kunnen maatschappijen als Nok Air en AirAsia je naar steden als Surat Thani of Chumphon brengen.

Beide zijn goede opstapjes voor verdere reizen naar Samui. Wat meer is, je kunt combo deals kopen op 12Go die alle etappes in een enkel ticket bundelen. Dat betekent een gemakkelijke pick-up in de luchthaven, snelle transfers rechtstreeks naar de boot, en een all-round cruisetocht over de glinsterende Thaise Golf naar het eiland.

Bangkok naar Koh Samui per bus en veerboot

Bangkok naar Koh Samui per bus en veerboot
De goedkoopste optie is om zowel de bus als de veerboot te gebruiken op weg naar Koh Samui

Tijd – 12 tot 15 uur
Prijs – 37€+
Comfort – 3/5

Een oproep aan backpackers en budgetreizigers – bussen bieden een goed evenwicht tussen kosten en gemak op weg naar het zuiden naar de met palmbomen omzoomde eilanden. Ze zijn een van de beste opties als je graag meer baht overhoudt voor massages en Mai Thais aan het strand, maar ook de reis in minder dan een dag gedaan en afgestoft wilt hebben.

Met enkele van de laagste prijzen van allemaal, bieden bussen een budgetvriendelijke manier om de wereldberoemde stranden van Koh Samui te bereiken

Je hebt een heel pad Thai vol bedrijven om uit te kiezen als het gaat om het plannen van uw bus-boot avontuur naar het eiland Koh Samui. De hoogst gewaardeerde – maar ook de duurste – is zeker Lomprayah. Zij hebben VIP bussen met airconditioning en verstelbare stoelen, samen met de snelste catamaran boten. Als je de kosten liever laag houdt, overweeg dan Songserm en Krungsiam Tour, die vertrekken vanaf de Southern Bus Terminal, Khaosan Road, en het gebied van Hua Lamphong.

Het rijgedeelte van de reis kan variëren in lengte. Het hangt er allemaal vanaf of je naar Chumphon gaat en de langere catamaran over de Thaise Golf neemt (verwacht een prachtig landschap), of doorrijdt naar Surat Thani en van daaruit rechtstreeks naar Samui gaat. Beide zijn haalbare opties, met een totale reistijd inclusief de veerboot van iets meer dan 11 uur.

Bangkok naar Koh Samui met de trein en veerboot

Bangkok naar Koh Samui met de trein en veerboot
De treinrit tussen Bangkok en Surat Thani is erg mooi © Pratan Saetang / Shutterstock.com

Tijd – 15 tot 17 uur
Prijs – 35-50€
Comfort – 4/5

Voor een echt Thais avontuur, waarom niet met de trein naar de eilanden? Met een lagere CO2-uitstoot en interessante landschappen langs de weg, wordt het een populaire keuze voor diegenen die de drukke straten willen verruilen voor zonovergoten stranden.

Dagtreinen zijn mogelijk, maar je bespaart de kosten van een hotel en bent op tijd om de vroege veerboten naar Koh Samui te nemen als je – zoals de meesten – kiest voor een nachttrein. Er zijn drie afvaarten per avond, maar de treinen van 18.30 en 19.30 uur zijn het populairst vanwege de moderne slaapplaatsen. Je kunt een klassiek bed met gordijnen boeken in de tweede klas, of meer uitgeven voor een privé-rijtuig in de eerste klas.

Voel een gevoel van avontuur ontwaken in de treinen als je door de karst bergtoppen van het Land van de Glimlach rijdt op weg naar de eilanden

Dat zal uw ticket zijn helemaal door het hart van centraal-zuid Thailand naar de stad Surat Thani. Na het ontwaken op de trein, maak je de hop ofwel naar Donsak Pier in het oosten, of rechtstreeks naar Tapee Pier dichter bij het station. De eerste is waar het grootste deel van de schepen op weg naar Samui vertrekken (duurt ongeveer 90 minuten), maar de laatste herbergt de hogesnelheids catamaran gerund door Lomprayah (duurt slechts 45 minuten).

De beste manier om een treinverbinding naar Koh Samui vanuit Bangkok te boeken is zeker via 12Go.asia. Zij bieden combo’s aan die treinen, transfers naar de veerboot haven, en de boot zelf omvatten, samen met ticket pick-up punten net aan de overkant van de weg van Hua Lamphong station in de hoofdstad.

Zoals je kunt zien, zou het een makkie moeten zijn om de bruisende metropool Bangkok te verruilen voor het katoenkleurige zand van Koh Samui. Het is geen wonder dat zoveel reizigers elk jaar dezelfde route volgen, vliegend, met de bus of met de trein op weg naar het zuiden naar een zwoele zee en veel zon.


Bangkok naar Koh Samui FAQ

Wat is de goedkoopste manier om van Bangkok naar Koh Samui te gaan?

Busdiensten bieden de voordeligste tickets op de route zuidwaarts naar Koh Samui. Ze duren aanzienlijk langer dan vliegen, dat is waar, maar ze kosten slechts een fractie van de prijs. Dat is zelfs het geval wanneer je de kosten van een veerbootreis van het vasteland naar het eiland zelf toevoegt, een combo die samen geboekt kan worden via 12Go.asia.

Wat is de snelste manier om van Bangkok naar Koh Samui te komen?

Gordels vast en geniet van de vlucht, want het is maar een uur! Ja, ongeveer 65 miezerige minuten is alles wat je nodig hebt om van de felle lichten van Bangkok naar de heldere stranden van Koh Samui te gaan. Dat is een luxe die is voorbehouden aan reizigers die bereid zijn een beetje extra te betalen voor de premium stoelen op rechtstreekse vluchten met Bangkok Airways vanaf Suvarnabhumi Airport, dat wel. Verleid? Zoek en boek de uwe met hulp van 12Go.asia.

Hoe kom je van Bangkok naar Koh Samui?

Er zijn zowel land en luchtvervoer opties open voor zon jagers op de missie naar Koh Samui. De eerste zijn meestal gemakkelijker voor de portemonnee. Ze brengen je met Thaise treinen of backpackersbussen naar steden in het zuiden alvorens over te stappen op veerboten over de zee. De laatste zijn voor degenen die het liefst in het zand willen lopen en in de koraaltuinen willen duiken – de vluchten zijn snel, maar ook een tikkeltje duurder. Alle routes kunnen worden vergeleken en gecontrasteerd met hulp van 12Go.asia’s online boekingsportaal.

Hoe lang is de veerboot van Bangkok naar Koh Samui?

Er gaat geen veerboot helemaal van Bangkok naar Koh Samui. In plaats daarvan je moet naar een pier met verbindingen naar de eilanden reizen en daar de boot nemen. De dichtstbijzijnde pier bij de hoofdstad is in Chumphon, vanwaar de snelle Lomprayah catamarans in iets minder dan vier uur aanleggen. Surat Thani heeft twee pieren, en het is mogelijk om daarvandaan snelle boten te nemen die er slechts 1,75 uur over doen om de reis te voltooien.

Is Koh Samui beter dan Phuket?

Dat hangt allemaal af van wat je zoekt. De meeste mensen zeggen dat Koh Samui de chill-factor verhoogt en een beetje meer R&R biedt dan Phuket. Dat betekent rustigere stranden en een vleugje van de klassieke backpackers vibe. Er zijn nog onontdekte hoekjes op dit eiland, in tegenstelling tot zijn Andaman broertje. Ga naar Samrong Beach, Tongson Bay en de met keien bezaaide zuidoostkust om aan de drukte te ontsnappen. Als alternatief hebben Bophut en Lamai een beetje meer leven in zich.

Wat is de beste maand om Koh Samui te bezoeken?

Het hoofdseizoen in Zuid-Thailand begint serieus rond Nieuwjaar, waarbij de Thaise Golf het populairst wordt van januari tot april. Dan valt de regen weg, is er volop zon en liggen de gemiddelde dagtemperaturen rond 28 °C. Om een beetje geld te besparen, kun je overwegen uw reis uit te stellen tot mei, juni of juli. Er zijn dan wel wat regenbuien, maar dat zijn meestal geïsoleerde buien, terwijl de hotelprijzen, vluchtprijzen en bezoekersaantallen allemaal sterk dalen.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering: / 5. Aantal stemmen: