Hoe reis je van Bangkok naar Ayutthaya

Hoe reis je van Bangkok naar Ayutthaya

De meeste reizigers in Bangkok besteden een paar dagen in de hoofdstad van Thailand terwijl ze genieten van het bruisende straatleven van de stad en de drukke waterwegen voordat ze de stad verlaten op zoek naar een heel nieuw avontuur. In deze gids bekijken we hoe je Bangkok achter je kunt laten en 80 kilometer noordwaarts kunt gaan naar Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van het Koninkrijk Siam en een historische stad met oude ruïnes, boeddhistische tempels en indrukwekkende kloosters.

Van reistijd, reiskosten en vervoersmogelijkheden, dit artikel omvat het allemaal en nog veel meer om jouw reis naar Ayutthaya eenvoudig en gemakkelijk te boeken.

TransportReistijdPrijsTickets
Van Bangkok naar Ayutthaya per Minibus2 u€8Boek Online
Van Bangkok naar Ayutthaya per Trein2 u€2Boek Online
Van Bangkok naar Ayutthaya per Taxi1.5 u€45Boek Online

Van Bangkok naar Ayutthaya per Minibus

Van Bangkok naar Ayutthaya per Minibus
Eén van de minibusjes van 12Go, te boeken op 12Go.asia.

Reistijd – minder dan 2 uur
Prijs – tickets vanaf €8 als je ze vooraf online reserveert
Comfort – 4/5

De reis van Bangkok naar Ayutthaya per minibus (busje) is vrij eenvoudig. Minibusjes vertrekken dagelijks om de 30 minuten tussen 6:00 en 17:00 uur vanaf het Makkasan Station in Bangkok. De reis duurt ongeveer 1,5 uur, maar je moet rekening houden met een extra 30 minuten als je van plan bent om uit Bangkok te vertrekken tijdens het spitsuur (7:30-9:00 uur en 17:00-19:00 uur).

Wat het comfort betreft, de minibusjes zijn relatief nieuw, hebben 9 zitplaatsen en zijn uitgerust met airconditioning om de reis aangenaam te maken. Als je met grote bagage reist, is het misschien de moeite waard om een tweede zitplaats te boeken, want de bagageruimte is relatief klein en anders kan het zijn dat je jouw bagage op je schoot moet houden.

Tickets voor je busreis naar Ayutthaya beginnen vanaf ongeveer €8 en kunnen op voorhand online worden aangekocht bij 12Go.asia. Om in het minibusje te mogen stappen, moet je jouw 12Go PDF-voucher laten zien, dit kan als afdruk of als screenshot. Je 12Go minibusje wacht op je bij de Makkasain Airport Rail Link Terminal in Bangkok en je moet minstens 15 minuten voor de geplande vertrektijd aanwezig zijn om teleurstelling te voorkomen (het busje wacht niet op reizigers die te laat komen). Maak je klaar om achterover te leunen en van deze rit te genieten terwijl je naar het noorden rijdt, naar Ayutthaya!

Van Bangkok naar Ayutthaya per Trein

Van Bangkok naar Ayutthaya per Trein
Hua Lamphong Treinstation in Bangkok

Reistijd – Tussen 1 uur 20 minuten en 2 uur
Prijs – Tickets voor een enkele reis beginnen al vanaf €2
Comfort – 4/5

Met de trein naar Ayutthaya reizen is misschien wel de beste manier om de stad in noordelijke richting te verlaten! Het is niet alleen een van de goedkoopste manieren om te reizen, maar je zal ook genieten van het schilderachtige uitzicht tijdens de rit. Hoe lang de reistijd is hangt af van het soort trein: gewone trein, sneltrein, express trein of speciale express trein. De langste treinreis duurt ongeveer 2 uur, terwijl de snelste trein er slechts 1 uur en 17 minuten over doet.

Treinen vertrekken vanaf het Hua Lamphong Station in Bangkok vanaf 5:30 uur en de meest populaire plek om je treinkaartje naar Ayutthaya te kopen is op het station op de dag van je reis. Ga naar het loket en vraag om een ticket naar Ayutthaya, je zal waarschijnlijk je paspoort moeten laten zien om het ticket te kunnen kopen, dus zorg ervoor dat je dit bij de hand hebt. Je kan ook gebruik maken van 12Go’s online boekingsysteem, maar doe dit tijdig want treinkaartjes zijn in het hoogseizoen snel uitverkocht.

Ayutthaya Treinstation
Ayutthaya Treinstation

De ticketprijzen variëren afhankelijk van de klasse die je kiest, maar een 2e klas ticket kost tussen de €1,75 – €5,50 terwijl een 2e klas ticket met airconditioning tussen de €6 – €10 enkele reis kost. In het algemeen geldt: hoe sneller de trein, hoe duurder het ticket. Houd er rekening mee dat treinen die het station van Bangkok verlaten vaak te maken hebben met vertragingen en dat de reistijd soms 30 minuten langer kan zijn, afhankelijk van hoe vlekkeloos de vorige ritten verlopen zijn.

Wanneer je aankomt op het station van Ayutthaya, moet je het gebouw verlaten en de borden naar de pier volgen. Vanaf hier kan je een veerboot nemen (die minder dan 20 cent kost) om de rivier over te steken waar je de meeste toeristische attracties van Ayutthaya vindt. Je zou ook een tuk-tuk over de brug kunnen nemen. Probeer een plaatsje aan het raam te krijgen voor de reis naar het noorden en geniet van het uitzicht!

Van Bangkok naar Ayutthaya per Taxi

Van Bangkok naar Ayutthaya per Taxi
Eén van Team Holiday’s VIP busjes voor 9 personen te reserveren bij 12Go.

Reistijd – 1 uur 20 minuten
Prijs – Tickets voor een enkele reis beginnen vanaf ongeveer €45
Comfort – 5/5

Als je zo snel mogelijk de stad wil verlaten, kan je overwegen om een privé-auto of taxi te nemen van Bangkok naar Ayutthaya. De reis duurt iets meer dan één uur als je buiten het spitsuur vertrekt (dat loopt van 7:30 – 9:00 uur en 17:00 – 19:00 uur), of tel 30 minuten bij de reistijd op als je toch tussen deze uren wil vertrekken.

Controleer voordat je in een taxi stapt of deze een meter heeft (een betrouwbaar teken dat het om een legale taxi gaat) of onderhandel over de prijs voordat je vertrekt. Je kan het best een taxi met meter reserveren op de luchthaven of er vooraf eentje laten regelen door je accommodatie. Je kan ook online reserveren bij 12Go en de tarieven en beoordelingen vergelijken.

Een enkele reis taxi naar Ayutthaya vanuit het centrum van Bangkok kost je ongeveer €45, maar als je met meer dan één persoon reist, is het de moeite waard om de kosten te delen. Als je vanaf Suvarnabhumi Airport vertrekt, is de prijs iets lager. Een taxirit heen en terug met een stop bij een zelfgekozen attractie kost ongeveer €90, maar dan heb je wel een beperkte tijd omdat de chauffeur op een bepaald uur in Bangkok terug wil zijn. Reis met het comfort van een privé-taxi en geniet van een directe reis naar het noorden.


Van Bangkok naar Ayutthaya FAQ

Wat is de goedkoopste manier om van Bangkok naar Ayutthaya te reizen?

De goedkoopste manier om van Bangkok naar Ayuttaya te reizen is met de trein. Tickets voor een enkele reis beginnen al vanaf €1,75 en lopen op tot prijzen van ongeveer €30 – ga naar 12Go.asia en bekijk de prijzen voor de verschillende reismogelijkheden.

Wat is de snelste manier om van Bangkok naar Ayutthaya te reizen?

De snelste manier om van Bangkok naar Ayutthaya te reizen is per taxi en de reis duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten. De beste manier om een taxi te nemen vanuit Bangkok is door vooraf een privé-taxibedrijf te boeken via de reiswebsite 12Go, die vele verschillende ophaalpunten en autotypes aanbiedt. Het is ook mogelijk om de reistijden en prijzen te vergelijken met treinritten en gedeelde minibusjes.

Hoeveel kost de trein van Bangkok naar Ayutthaya?

De prijs van de treinrit tussen Bangkok en Ayutthaya is verschillend afhankelijk van het tijdstip dat je wil vertrekken, de snelheid van de trein en de klasse van je ticket. Je kan kiezen tussen gewone, express, speciale express, en snelle treinen en 3e, 2e en 1e klas. Het goedkoopste ticket kost 50 cent en het duurste is 30 euro – surf naar 12Go en bekijk de verschillende prijzen, tijden en beoordelingen voor veel verschillende reisopties.

Hoe reis ik met de trein van Bangkok naar Ayutthaya?

Treinen vertrekken dagelijks vanaf het Bangkok Hua Lamphong Station en rijden vanaf 5:30 uur ‘s ochtends tot laat in de avond. Je kan het Hua Lamphong MRT Station eenvoudig bereiken met de metro. Voordat je naar het station gaat, overweeg dan om je ticket online te reserveren met 12Go. Hier kan je prijzen, reistijden en beoordelingen van reizigers vergelijken.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering: / 5. Aantal stemmen: