Hoe ga je van Phuket naar Koh Lanta

Hoe ga je van Phuket naar Koh Lanta

Bamboe bars met mango lassis, verborgen stranden vol met palmen, reggae muziek en een aantal van de beste zonsondergangen die je ooit hebt gezien – dat alles en nog veel meer wacht op je net over Phang Nga Bay van Phuket, op het prachtige eiland Koh Lanta. Koh Lanta is snel uitgegroeid tot een van de hotspot bestemmingen aan de zuidwestkust van Thailand en is voornamelijk per boot bereikbaar. Het is een totale afstand van 68 kilometer van kust tot kust, wat een reistijd betekent van gemiddeld drie of vier uur. Deze gids geeft een overzicht van alle manieren om van Phuket naar Lanta te gaan, met tips over hoe te boeken en wat je kunt verwachten.

VervoerTijdPrijsKartjeen
Veerboot van Phuket naar Koh Lanta4.5 uur25€Online boeken
Phuket naar Koh Lanta per gedeelde speedboot1.5 uur33€Online boeken
Phuket naar Koh Lanta per bus en boot7 uur15€
Per taxi van Phuket naar Koh Lanta5.5 uur120€Online boeken

Veerboot van Phuket naar Koh Lanta

Veerboot van Phuket naar Koh Lanta
Om met de veerboot van Phuket naar Koh Lanta te gaan moet je eerst een stop maken op Koh Phi Phi

Tijd – 4,5 tot 5 uur
Prijs – 25€
Comfort – 4/5

Kijk maar op de kaart – een enorme streep van de hemelsblauwe Andaman Zee scheidt Phuket van Koh Lanta. Elke rechte lijn tussen de twee gaat over bijna 68 kilometer water, dus een veerbootverbinding is de voor de hand liggende keuze. Het is ook de meest populaire manier om te eilandhoppen, met duizenden reizigers die elk jaar staan te dringen om een kaartje voor de boot.

Ferries met normale snelheid worden gerund door bedrijven zoals Phi Phi Cruiser, Andaman Wave Master, en Aonang Travel Tour. Ze hebben veel vertrekmogelijkheden zowel ‘s morgens als ‘s middags, maar dat is vooral omdat de boten die vertrekken van Phuket’s Rassada Pier ook op weg zijn naar de Phi Phi eilanden. De populariteit van deze eilanden (dankzij Leo DiCaprio en The Beach!) betekent dat er veel tickets beschikbaar zijn. Helaas voor degenen die naar Koh Lanta gaan, betekent het ook dat je onderweg van boot moet wisselen in Koh Phi Phi Don.

Ao Tonsai Pier at Koh Phi Phi
Ao Tonsai Pier op Koh Phi Phi kan druk worden tijdens het hoogseizoen.

Er is een overstap op de normale veerbootverbinding tussen Phuket en Koh Lanta, op het beroemde feesteiland Koh Phi Phi

Dat alles maakt de reis langer. In feite kunnen reizen op de normale ferries wel vijf uur duren, inclusief wachten in de haven in Koh Phi Phi als er aansluitende boten te laat zijn. De enige bonus is dat tickets voor deze diensten een van de goedkoopste manieren van reizen zijn. Ze zijn slechts een fractie van wat het kost om uw eigen speedboot te nemen, bijvoorbeeld, met prijzen die zo laag als 20€ beginnen.

Wees niet verbaasd als je uw avontuur begint op een grote boot met meerdere verdiepingen, maar eindigt op een veel kleiner schip. De grotere veerboten hebben alleen de neiging om van Phuket naar Phi Phi te varen, alvorens over te stappen op kleine schepen die van Phi Phi naar Koh Lanta gaan. Aankomsten zijn bij de pier in Ban Saladan aan de noordkant van het eiland. Taxi verbindingen van daar naar uw hotel zijn gemakkelijk te regelen met de kaartjesverkopers aan boord van de laatste verbinding. Als alternatief kunt u via 12Go.asia handige combitickets boeken voor boten, veerboten en transfers op Phuket.

Phuket naar Koh Lanta per gedeelde speedboot

Phuket naar Koh Lanta per gedeelde speedboot
De speedboten van Satun Pakbara Speed Boat Club zijn veilig en betrouwbaar

Tijd – 1,5 tot 2 uur (alleen overtocht)
Prijs – 35-50€
Comfort – 3/5

Als je echt haast heeft om de drukte van Phuket achter je te laten en te gaan schommelen in die hangmat aan de Kantiang Baai, dan is de speedboot uw redding. Deze snelle verbindingen over het water brengen je van pier naar pier in minder dan twee uur. Maar wees gewaarschuwd: Ze zijn niet de meest comfortabele rit, en zeker niet de optie als je meer een land lubber bent dan een zeiler.

De speedboten zijn veel kleiner dan hun tegenhangers op de veerboot, bieden plaats aan maximaal 40 passagiers en zijn ontworpen om over de golven van de Andaman Zee te suizen. Satun Pakbara Speed Boat Club, Tigerline Travel en Bundhaya Speed Boat opereren routes, met de meeste vertrekken vanaf Rassada Pier om 8 uur, 8.30 uur, of 11 uur in de ochtend.

Ga dwars door de Andaman Zee naar Koh Lanta in slechts 1,5 uur met snelle speedboot opties

De nadelen van de speedboot zijn tweeledig. Ten eerste is de reis hobbelig. Het is waarschijnlijk beter om de grotere veerboten te kiezen als je gevoelig bent voor zeeziekte of veel bagage bij je hebt. Ten tweede, de kosten: Je betaalt ten minste 34€ om de lengte van uw verbinding naar Koh Lanta terug te brengen tot minder dan twee uur.

Omdat het merendeel van de speedboten in de ochtend vertrekt, zijn ze niet zo gemakkelijk toegankelijk voor mensen die overdag naar Phuket Airport vliegen. Dat gezegd hebbende, combo tickets die pickups bij een aantal resorts en plaatsen over het hele eiland omvatten zijn te boeken via 12Go, wat betekent dat er iemand op je staat te wachten bij aankomst met een lift die klaar staat om naar de haven te gaan.

Phuket naar Koh Lanta per bus en boot

Phuket naar Koh Lanta per bus en boot
Op de lokale bus stappen naar Krabi en van daaruit een boot nemen is de goedkoopste optie © Denis Costille / Shutterstock.com

Tijd – 7 uur
Prijs – 15-18€
Comfort – 2/5

Houdt je het liever op het droge? Houd je van road trips door prachtige kustgebergtes? Wil je de uitgaven laag houden? De combinatie van bus en boot lijkt misschien een onnodige verlenging van de reistijd op de route tussen Phuket en Koh Lanta. Het betekent echter kortere veerboot reizen en lagere tarieven.

Stap een: Scoor een ticket voor de lokale bus van Phuket naar Krabi Town. Ze brengen je helemaal naar het noorden en oosten rond de omtrek van Phang Nga Bay. Dat is een rit van zo’n 2,5 uur. Stap twee: Transfer naar de veerhaven in Krabi, waar je op een van de lijndiensten stapt die zuidwaarts gaan naar Koh Lanta. In tegenstelling tot de directe boten vanuit Phuket, stoppen ze niet bij de Phi Phis en doen ze er in totaal maar twee uur over.

Per taxi van Phuket naar Koh Lanta

Per taxi van Phuket naar Koh Lanta
Een privétransfer van Andaman Taxis kost ongeveer 120€ en kan geboekt worden op 12Go.asia

Tijd – 5,5 uur
Prijs – 120€
Comfort – 5/5

Zowel Phuket als Koh Lanta zijn eilanden. Maar ze zijn ook allebei verbonden met het Thaise vasteland via een brug of veerboten. Dat opent de mogelijkheid van taxitransfers tussen de twee, wat eigenlijk een economische optie kan zijn als je een reisgezelschap hebt dat groot genoeg is om een hele auto te vullen.

Taxiverbindingen tussen Phuket en Koh Lanta worden mogelijk gemaakt door bruggen en autoveerboten die deze eilanden met het vasteland verbinden

Reken op zo’n 125 euro voor de hele rit. Van deur tot deur is het ongeveer vijf uur, dus het tarief is niet onredelijk, vooral als je het totaal verdeelt over negen personen (de maximale capaciteit van een minivan). Er zijn toeslagen voor groepen die willen gaan wanneer de autoveerboot tussen het vasteland en Koh Lanta uit de vaart is (deze vaart meestal van 6 uur ‘s morgens tot 10 uur ‘s avonds).

Natuurlijk, een van de voordelen van het kiezen voor een taxi is dat een pick-up aan de Phuket kant een gegeven is. Of je nu naar de luchthaven van Phuket vliegt of net klaar bent met een hotelverblijf aan de kust van Patong, uw rit komt langs op het tijdstip dat je kiest. Je wordt ook afgezet op elk punt aan de Lanta kant – goed nieuws voor diegenen die op weg zijn naar de huwelijksreis haven van Kantiang Bay in het zuiden.

Koh Lanta is een lieflijk eiland. Glanzende stranden omzoomd door kustdennen en palmen lopen over de hele lengte van de westkust. Er zijn feeststeden met vuurshows in gebieden zoals Klong Khong. Er zijn prachtige zonsondergangen bij Long Beach. En je hebt chique hotels in Kantiang. Het eiland is gemakkelijk te bereiken met alle boot-, veerboot- en taximogelijkheden die hierboven zijn beschreven!


Phuket naar Koh Lanta FAQ

Wat is de goedkoopste manier om van Phuket naar Koh Lanta te gaan?

Probeer eerst de normale veerdiensten die vertrekken vanaf de pier van Rassada. Het is mogelijk dat ze echte koopjes zullen zijn voor de door je gekozen reisdata. Tarieven zijn ook super eenvoudig te controleren op 12Go.asia. Als alternatief kunt je een reis samenstellen met lokale bussen naar Krabi en dan de veerboten vanaf daar, maar het zou slechts een paar dollar kunnen besparen en meer dan zeven uur duren van begin tot eind.

Wat is de snelste manier om van Phuket naar Koh Lanta te gaan?

Speedboot. Op de route van Phuket naar Lanta doen ze precies wat hun naam doet vermoeden. In feite kunnen ze in slechts 1,5 uur over de hele breedte van Phang Nga Bay varen. Ze zullen een grotere tol op het reisbudget eisen, met tickets die vaak meer dan 42€ kosten. Wat meer is, ze zijn waarschijnlijk niet de beste keuze als je niet beschikt over grote zeebenen.

Hoe kom je van Phuket naar Koh Lanta?

Veerboten zijn de belangrijkste manier van transport tussen het grootste eiland van Thailand en de luie stranden en baaien van Koh Lanta. Maar je hebt ook flitsende speedboten, taxi’s, en zelfs bus-boot combinaties om uit te kiezen. Gelukkig maakt de handige zoekfunctie van 12Go.asia het heel gemakkelijk om alles te vergelijken en te boeken. Voer gewoon uw reisdata in en kijk wat er beschikbaar is.

Hoe lang is de veerboot van Phuket naar Koh Lanta?

Over het algemeen zit er ongeveer vier uur tussen het verlaten van de Rassada Pier en het aanmeren in Ban Saladan in Koh Lanta. Dat is meestal ongeveer drie uur varen, omdat er een overstap is in Koh Phi Phi onderweg. Speedboot verbindingen van kust naar kust, aan de andere kant, kunnen de reis in minder dan twee uur afleggen.

Hoeveel kost de veerboot van Phuket naar Koh Lanta?

De kosten van veerboten variëren van maatschappij tot maatschappij, en zelfs van seizoen tot seizoen. Het is echter normaal om ongeveer 25€ te betalen voor uw rit. Dat zal iets hoger zijn als je een transfer wilt van Phuket Airport naar de haven. Het is ook altijd een goed idee om uw tickets zo ver mogelijk van tevoren te reserveren, want de boten zullen vol raken. Dus, zoek en vind de afvaart die bij je past op 12Go.asia om de drukte voor te zijn.

Hoeveel dagen heb je nodig in Koh Lanta?

Jij zou wekenlang kunnen genieten van de zachte poeder van Relax Beach, Long Beach en Kantiang Bay – drie van Lanta’s mooiste – en je niet vervelen. Er zijn nationale parken gevuld met kokosnoot jungles, honeymoon hotels, en klaterende watervallen om je bezig te houden, en niet te vergeten het bruisende nachtleven rond het Klong Khong gebied. Als je wat krap in de tijd zit, heb je aan een paar dagen genoeg om het eiland te verkennen, maar we raden je aan om in het noorden te blijven, dat gemakkelijk te bereiken is vanaf de veerboot pier in Ban Saladan.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering: / 5. Aantal stemmen: