Hvordan reise fra Phuket til Koh Lanta

Hvordan reise fra Phuket til Koh Lanta

Stillige bambus barer som serverer mango lassi, bortgjemte strender overfylt av palmer, reggae musikk og noen av de beste solnedgangene du har sett. Alt dette med mer venter deg rett over Phang Nga Bay fra Phuket, på den vidunderlige øya Koh Lanta. Den er raskt blitt en av hotspot destinasjonene på sørvest-kysten av Thailand, og er tilgjengelig primært via båt. Den totale avstanden dit er 68 kilometer, fra kyst til kyst, som innebærer en utflukt på rundt tre til fire timer i gjennomsnitt. Denne guiden viser deg ulike måter du kan planlegge reisen din fra Phuket til Koh Lanta med tips om hvordan du booker billetter og hva du kan forvente deg.

TransportTidPrisBilletter
Phuket til Koh Lanta med ferje4.5 t260 krBook Online
Phuket til Koh Lanta med delt speedboat1.5 t350 krBook Online
Phuket til Koh Lanta med buss og båt7 t160 kr
Phuket til Koh Lanta med taxi5.5 t1300 krBook Online

Phuket til Koh Lanta med ferje

Phuket til Koh Lanta med ferje
For å dra til Koh Lanta fra Phuket med ferjen må du først stoppe ved Koh Phi Phi

Tid – 4.5 til 5 timer
Pris – 260 kr
Komfort – 4/5

Se bare på kartet, en veldig stor havblå flekk skiller Phuket fra Koh Lanta, det er Andaman havet. Alle luftlinjer dit måler opp til 68 km med vann, så ferje er kanskje det rette valget. Det er også det mest populære måten å gjøre et hopp over til øya på, med de tusenvis av reisende som higer etter billetter.

Vanlige ferjer drives av selskaper som Phi Phi Cruiser, Andaman Wave Master, and Aonang Travel Tour. De har mange avganger både morgen og ettermiddag, men det er hovedsakelig fordi båtene fra Phuket Rassada piren også stopper innom Phi Phi øyene. Populariteten av øygruppen er stor takket være Leo DiCaprio og filmen The Beach, som betyr at det er mange tilgjengelige billetter. Uheldigvis for de med nesen vendt mot Koh Lanta, må fartøy byttes i Koh Phi Phi Don på veien dit.

Ao Tonsai Pier på Koh Phi Phi
Ao Tonsai Pier på Koh Phi Phi kan bli travel i løpet høysesongen.

Mellom Phuket og Koh Lanta er det et bytte på den populære øya Koh Phi Phi når du reiser med den vanlige ferjeforbindelsen.

Alt dette vil legge til på reisetiden, med denne ferjen kan du regne med at det kan ta så mye som fem timer, inkludert venting ved havnen på Koh Phi Phi om det skulle være noen forsinkelser. Fordelen er at disse billettene er de rimeligste du får tak i på denne strekningen. De koster bare en brøkdel av det det vil komme på om du tar speedbåten, du kan for eksempel få de så lavt som 200 kr.

Ikke vær overrasket om du starter ditt eventyr på en større båt med flere etasjer, og ender turen med en mindre båt. De større ferjene er stort sett fra Phuket til Phi Phi, men når du bytter, er det mindre båter som tar deg over fra Phi Phi til Koh Lanta. Ankomsten er ved piren i Ban Saladan, nord på øya. Taxi forbindelser derfra kan du lett ordne ombord på den siste båtturen. Alternativt kan du også booke kombinasjonsbilletter for båter, ferjer og annen transport til Phuket via 12Go.asia.

Phuket til Koh Lanta med delt speedboat

Phuket to Koh Lanta by shared speedboat
Speedbåtene fra Satun Pakbara Speed Boat Club er trygge og pålitelige

Tid – 1.5 til 2 timer (kun kryssning)
Pris – 350-520 kr
Komfort – 3/5

Om du virkelig har hastverk med å dra fra travle Phuket ned til Kantiang Bay og døse av i en hengekøye, er speedbåten absolutt din redning. De kvikke fartøyene som krysser vannet fra pir til pir på under to timer. En advarsel er at den ikke er av de mest komfortable båt-turene, spesielt om du lett blir sjøsyk.

Mye mindre enn dens motstykke, har speedbåtene plass til rundt 40 passasjerer max, og er godt designet for å krysse Andaman havets bølger. Selskapene Satun Pakbare Speed Boat Club, Tigerline Travel og Bandhaya Speed Boat har de fleste avgangene, med ruter fra Rassada Pier kl 8:00, 8:30 eller 11:00 om morgenen.

Når du velger den raske speedbåt kan du føle vinden i håret mens du suser over Andaman havet på kun 1,5 timer.

Ulempen med å velge speedbåt som fremkomstmiddel er at det kan bli en skikkelig humpete tur, så det kan være en idé å velge de større luftige ferjene om du lett blir sjøsyk, eller har mye bagasje å drasse på. Noe annet kan være prisen, det vil koste minst 340 kr for å komme frem med den hurtigere forbindelsen til Koh Lanta – på kun under to timer.

Fordi flesteparten av hurtigbåtene har avgang på morgenen er de ikke så lett å nå for de som lander med fly på Phuket i løpet av dagen. Når det er sagt, kan billetter som inkluderer henting ved en rekke resorter og steder rundt om på øya bookes gjennom 12Go, som betyr at du kan bli møtt med en sjåfør som ivrig tar deg med til havnen.

Phuket til Koh Lanta med buss og båt

Phuket til Koh Lanta med buss og båt
Om du tar lokal bussen til Krabi og går ombord i en båt derfra, er det et billig alternativ © Denis Costille / Shutterstock.com

Tid – 7 timer
Pris – 160-190 kr
Komfort – 2/5

Foretrekker du å holde deg til tørt land? Vil du nyte biltur på veien langs kyst og fjell landskap? Vil du spare penger? Kombinasjonen med buss og båt kan se ut som unødig hva gjelder reisetid på strekningen mellom Phuket og Koh Lanta, men det betyr kortere ferjetur og lavere billettpris.

Første steg: skaff en billett på den lokale bussen fra Phuket til Krabi sentrum. De tar deg hele veien nord og øst rundt hele Phang Nga bukta. Det er en kjøretur som vil ta rundt 2,5 timer. Steg to: overgang til ferjekaien i Krabi der du hopper på en av de lokale ferjene sørover til Koh Lanta. Ulikt direkte-båtene fra Phuket stopper de ikke ved Phi Phi øyene, og bruker kun totalt to timer dit.

Phuket til Koh Lanta med taxi

Phuket til Koh Lanta med taxi
En privat tur med Andaman Taxis vil koste omkring 1300 kr og kan bookes via 12Go.asia

Tid – 5.5 timer
Pris – 1300 kr
Komfort – 5/5

Både Phuket og Koh Lanta er øyer, men de er også begge linket til fastlandet med bruer og ferjer tilpasset transport av kjøretøy. Det åpner muligheten for taxi turer mellom de, som kan være et besparende alternativ om du reiser med en gruppe som er stor nok til å fylle hele bilen.

Det er mulig å ta seg over i taxi mellom Phuket og Koh Lanta fordi det finnes bruer og bilferger som knytter øya til fastlandet.

Forvent å betale noe omkring 1200 kr for hele kjøreturen. Fra dør til dør er det rundt fem timer, så prisen er ganske fair, spesielt om du kan dele totalen mellom ni personer, som er dens øvre kapasitet. Tilleggsavgifter vi bli beregnet i tidsrommet bil og ferjeforbindelser mellom fastlandet til Koh Lanta ikke er i rute, vanligvis fra kl 6:00 til 22:00.

Selvsagt er en av bonusene med å velge taxi, at du vil bli plukket opp på Phuket siden. Enten du ankommer til Phuket flyplass eller avslutter et hotellopphold ved stranden i Patong, vil sjåføren din komme til deg ved avtalt tid. Du vil også kunne bli sluppet av på din valgte destinasjon på Lanta siden. Det er rett og slett et godt valg for de som har som mål å tilbringe bryllupsreisen i Kantiang Bay i sør.

Koh Lanta er en øy som er lett å like. Klare strender pakket inn i furu og palmetrær langs hele vestkysten. I området rundt Klong Khong kan du finne steder for festligheter og kan se flammeshow. På Long Beach Kan du se vakre solnedganger. Nede i Kantiang kan du finne de mer fancy hotellene. Det er så mange muligheter for lett å kunne planlegge reisen din dit, med alle de ovennevnte transport alternativer.


Phuket til Koh Lanta Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å ta seg fra Phuket til Koh Lanta på?

Forsøk deg på det vanlige ferje tilbudet som drar fra Rassada Pier først. Det vil muligens være et skikkelig kupp for dine valgte reisedatoer. Priser er også lette å sjekke på 12Go.asia. Alternativt kan du pusle sammen en tur ved å bruke de lokale bussene til Krabi og så ferje derfra, men det vil kun spare deg for noe kroner og ta opp til syv timer fra start til slutt.

Hva er den raskeste måten å dra fra Phuket til Koh Lanta?

Speedbåten såklart, den gjør som navnet indikerer, den går raskt og frakter deg hurtig over Phang Nga Bay i bredden på bare 1,5 timer. Det kan ta knekken på budsjettet med billetter som ofte koster 420 kr og oppover. Og husk at den ikke er så godt egnet om du ikke har noe særlig sjøbein.

Hvordan tar du deg fra Phuket til Koh Lanta?

Ferjer er hoved fremkomstmiddelet som binder sammen Thailands største øy med de avslappede strendene på Koh Lanta. Men det finnes også superraske speedbåter, taxier, til og med buss og båt kombinasjoner å velge mellom. Takket være 12Go.asias anvendelige søkemotor kan du enkelt sammenligne og booke der ved å klikke inn reisedatoene dine for å finne tilgjengelige turer.

Hvor lang tid tar ferjen fra Phuket til Koh Lanta?

Generelt sett er det omtrent fire timer fra utseilingen ved Rassada Pier og forankring i Ban Saladan på Koh Lanta. Typisk involverer det rundt tre timer på selve båten, det er i tillegg et bytte på Koh Phi Phi å ta med i reisetiden. Med hurtigbåt-linkene fra kyst til kyst, kan du lett krysse av reisen på godt under to timer.

Hvor mye koster ferjen fra Phuket til Koh Lanta?

Ferje kostnaden vil variere fra selskap til selskap, og i tillegg fra sesong til sesong. Uansett er det normalt å betale rundt 250 kr for en tur. Om du vil ha overgang fra Phuket flyplass til kaien må du legge til litt ekstra. Det kan også være lurt å sikre deg en billett så tidlig som mulig, fordi båtene fylles raskt. Så søk og finn de avgangene som passer din reise på 12Go.asia for å styre unna folkemengden.

Hvor mange dager trenger du på Koh Lanta?

Du kan bruke uker uten å kjede deg på den myke sanden langs Relax Beach, Long Beach og Kantiang Bay, som er noen av de beste. Det finnes også nasjonalparker fylt med kokospalme jungler, bryllupsreise hoteller og spektakulære fossefall for å underholde deg. Klong Khong området med det stemningsfulle nattelivet må også nevnes. Om du har knapt med tid, vil noen få dager være nok for å nyte øya. Vi vil anbefale å holde deg i nord området, som er lett å nå fra ferjekaien i Ban Saladan.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: