Hvordan reise fra Bangkok til Chiang Mai

Hvordan reise fra Bangkok til Chiang Mai

Å dra fra Bangkok til Chiang Mai er å reise tvers i gjennom hjertet av det eventyrlige «Smilenes land». Du etterlater deg hovedstadens skinnende skyskrapere for et landskap med tempel-dekkede åssider, livlige markeds plasser og mystiske relikvier. Selve reisen er som et eventyr, suse forbi bugnende risåkre og jungler bebodd av elefanter. Turen vil totalt være på 690 km, det vil typisk ta en hel dag eller natt å komme frem om du velger å reise via land.

Denne fyldige guiden gir deg informasjon om utflukten til Thailands populære andre by etter Bangkok, her finner du detaljerte reiseruter for fly, buss, tog, med mer.

TransportTidPrisBilletter
Bangkok til Chiang Mai med fly3 h170 krBook Online
Fra Bangkok til Chiang Mai med tog11 h250 krBook Online
Bangkok til Chiang Mai med buss10 h130 krBook Online
Bangkok til Chiang Mai med taxi9.5 h2400 krBook Online

Bangkok til Chiang Mai med fly

Bangkok til Chiang Mai med fly

Tid – 1.3 timer (kun flytid)
Pris – Alt fra 170 kr til 1000 kr, avhengig av hvor lang tid i forveien du booker flybilletten.
Komfort – 5/5

Frykt ikke – det er heller flere enn færre kortdistanse flyvninger på ruten mellom Bangkok og Chiang Mai. Dette er tross alt forbindelsen mellom den største og den andre største byen i landet. Det er en polpulær pendler rute, og samtidig et godt alternativ for reisende som ønsker å tråkke i de jungel kledte fjellsidene av det mer rustikke Nord-Thailand.

Det er omtrent 450 flyvninger som tar av hver uke fra hovedstaden i Smilenes Land til dens lillebror i nord. Det er en sunn konkurranse som holder prisnivået nede, med gjennomsnittspriser på omtrent 400 kr hver vei. For de beste tilbudene bør du vurdere å booke minst 90 dager i forveien, samt velge lavprisflyselskap som Nok Air eller AirAsia. Om du ønsker innsjekket bagasje er det et bedre valg å gå for billetter fra selskaper som Bangkok Airways eller Thai Airways, de har som standard å inkludere innsjekket bagasje.

Det er mangfoldige flyselskap som flyr ruten til Chiang Mai fra begge av Bangkoks flyplasser.

I Bangkok har du to lufthavner som gir muligheter for avreise. DMK eller Don Mueang International, der størsteparten av flytrafikken som opereres er innenlands, som fly til destinasjonen Chiang Mai. Det er også noen avganger fra den større flyplassen i Bangkok, Suvarnabhumi International Airport. Om du reiser direkte til nord i Thailand vil det være praktisk å velge denne dersom du ankommer med langdistanseruter i Europa, USA eller midtøsten.

Fra flyet letter til landing, vil reisetid fra Bangkok til Chiang Mai være på rundt 1,2-1,3 timer. Dermed er det den raskeste måten å reise mellom disse byene. Du ankommer Chiang Mai International Airport, som befinner seg sør-øst for din destinasjon, med en reisevei på rundt 10 minutter i taxi fra den stemningsfulle atmosfæren i gamlebyen og de mange hotellene der.

Fra Bangkok til Chiang Mai med tog

Fra Bangkok til Chiang Mai med tog
Selv om det går saktere med tog turen fra Bangkok til Chiang Mai, kan du beskue det vakre landskapet © Sompopsrinophan / Shutterstock.com

Tid – 11 til 13 timer
Pris – 250-500 kr
Komfort – 4/5

Spør de som har gjort det – turen fra Bangkok til Chiang Mai med tog er en fabelaktig opplevelse! Ja, det vil ta gjennomsnittlig rundt 12 timer og koster omtrent det samme som flyvninger, men det er andre grunner til at du kanskje velger togskinner fremfor rullebaner…

Ikke bare er dette en miljøvennlig måte å reise på, du kan samtidig se de fantastiske omgivelsene i Sørøst Asia fare forbi tog-vinduet. På reisen til Chiang Mai kan du sannsynligvis få en tilfredsstillende utsikt av landskapet, risåkre som brer seg som grønne tepper etterfulgt av karakteristiske karst-klipper i horisonten, og jungelen som en gang var bebodd av elefanter. Du vil også kunne få et glimt av det kjente tempelet med mange aper i Lop Buri, det vil være synlig fra toglinjen når det kjører forbi stasjonen der.

Fra Bangkok til Chiang Mai med nattoget
Sengene på nattoget er ikke veldig vide, så vær oppmerksom hvis du er høy © Amnat Phuthamrong / Shutterstock.com

Velg en sovekupé på nattoget og våkn opp til soloppgangen bak fjellene i Nord Thailand.

Til tross for den flotte utsikten, velger de fleste å reise med et av de tre nattog rutene som tilbys. Du vil spare inn på overnattingssted, og vil ankomme Chiang Mai tidlig på dagen. Togene har reiseavgang fra den store Hua Lamphong stasjonen klokken 6:10, 7:35 og kl 22:00, toget med avgang 6:10 er satt opp med et togsett fra Kina med moderne og komfortable sovekupéer (Ta med en sovemaske – lysene er på hele natten!)

Under høysesongen er det kjempeviktig å booke togseter om du skal reise med jernbanen i Thailand så tidlig som mulig, spesielt på det populære nattoget på strekningen BKK-Chiang Mai. 12Go.asia gjør det lekende lett å planlegge med online bookings oversikter, pris-sammenligninger og et sted du kan plukke opp billetten rett utenfor stasjonen.

Bangkok til Chiang Mai med buss

Bangkok til Chiang Mai med buss
Nakhonchai Air Bus tilbyr veldig komfortable bussturer mellom Bangkok og Chiang Mai © nitinut380 / Shutterstock.com

Tid – 10 til 12 timer
Pris – 130-300 kr
Komfort – 3/5

Om du holder et øye med reisebudsjett ditt og ønsker en ekte backpacker opplevelse er bussen nordover mulig alternativet for deg. Det finnes avganger nesten så hyppig som én gang i timen fra den thailandske hovedstaden til Chiang Mai, med en rekke konkurrerende busselskap og billettkontorer hjelpe det å holde billettprisene nede.

Busser kan være det raskere valget om man velger å reise via land, hovedsakelig fordi den ikke stopper så ofte og er noe hurtigere enn toget. Uansett, å ta med en sovemaske i farten, være i komfortsonen og nyte den nostalgiske «jernbane-følelsen» er ikke alltid gitt. Det er kanskje disse få tingene du må ofre for å komme frem noe raskere.

Buss er definitivt det rimeligste alternativet for reisende som vil ta turen på land, mellom Bangkok og Chiang Mai.

Husk å sjekk kvalitet og vurderinger av de ulike selskapene før du booker. Thailands bussrute nettverk er velkjent for å være uregulert. Noen såkalte VIP busser er ikke det de utgir seg for, mens med andre får du god verdi for pengene. 12Go can hjelpe deg her. Du får listet de mest populære operatørene på reiseruten, som Tara tour og Travel, Nakhonchai Air Bus and Sombat Tour, samt brukeromtaler slik at du med lettelse kan bestille reisen. Bangkok-Chiang Mai. Et av de mest populære knutepunkt blandt lokale thai folk, er Mo Chit Bus Terminal som befinner seg nord i byen. Mens backpackere oftere vil velge å stige på bussavganger rett fra Khaosan Road som er hostel og nattelivs-distriktet.

Bangkok til Chiang Mai med taxi

Bangkok til Chiang Mai med taxi
Minibuss med BangkokTaxi24 er tilgjengelig for booking med 12Go.asia

Tid – 9.5 timer
Pris – 2400-2500 kr
Komfort – 4/5

Taxi turer mellom Bangkok og Chiang Mai er ikke det mest vanlige valget. Årsaken? Vel, til å begynne med er det hele 690 km mellom disse byene, så det er ikke den mest sparsomme måten å ta seg dit. I tillegg vil du finne ut at privat transport er astronomisk høyt priset i forhold til buss og tog, det er kanskje ikke noe for backpackere eller den gjengse turisten.

Når det er sagt, kan det jo være en mulighet at du reiser rundt i Thailand som familie eller med en gruppe og vil forenkle ting. Dermed kan kostnadene kanskje redusere på budsjettet litt med et spleiselag, når estimert pris på taxi ligger på omtrent 2500 kr. I tillegg vil de private sjåførene plukke deg opp nær hvor som helst i byen, om det er i hotell lobbyen, i den fancy by delen Silom, eller ved en av terminalene på Suvarnabhumi Airport, rett etter du har landet.

Taxi kan være noe dyrere, men fordelen er fleksibiliteten og muligheten til å stoppe ved ulike severdigheter på veien mellom Bangkok og Chiang Mai.

En kjempebonus med å velge taxi til Chiang Mai er at ruten dit kan være fleksibel. Det er et flott alternativ om du vil dra direkte til de dis-lagte fjellbyene nord i Thailand men ikke vil gå glipp av noen av de fantastiske severdighetene på veien dit. Så husk å spør hvor mye mer det vil koste å legge til stopp i prisen, via for eksempel den majestetiske tempel-rike byen Ayutthaya eller det famøse tempelet med aper i Lopburi for å nevne noen.

Reisen fra Bangkok til Chiang Mai er en av de mest befarte rutene i smilenes land, uansett hvilken form for transportmiddel du går for, kan du være sikker på å treffe en haug med andre reisende på veien, og du kan se frem til en by med det hellige Lanna tempelet og andre mystiske røkelses-fylte templer.


Bangkok til Chiang Mai Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å ta seg fra Bangkok til Chiang Mai?

Å hoppe på bussen fra Bangkok til Chiang Mai er det aller rimeligste alternativet. For backpackere og reisende på budsjett har det i lang tid vært en favoritt. De fleste velger å reise med VIP busser og spesielt dedikerte turistbusser for ekstra komfort, hele turen vil være på totalt 10-12 timer. Sjekk ut plattformen 12Go.asia for booking av din neste bussreise fra de ulike holdeplassene i hovedstaden.

Hva er den raskeste måten å komme seg fra Bangkok til Chiang Mai?

Med nærmere 700 km avstand som skiller Bangkok og Chiang Mai fra hverandre, er det ikke overraskende at flyvning er den raskeste reiseruten du vil finne mellom de to byene. I litt over én time kan du fullføre reisen ved å sveve over skyene, mens reisen på land vil ta deg minst 10 timer.

Hvordan kommer du deg fra Bangkok til Chiang Mai?

Det er en rekke muligheter for et brått skifte av omgivelser fra Grand Palace i Bangkok til Lanna templene i Gamlebyen i Chiang Mai. Den beste måten å finne ut av alle alternativene på er å gjøre et søk på 12Go.asia. Her vil du kunne sammenligne priser på VIP busser, fly, tog forbindelser, samt private taxi turer.

Går det et tog fra Bangkok til Chiang Mai?

Ja, og i tillegg er det et av de mer populære togturene i SørØst-Asia! Det tar deg via hjertet av landet, forbi fantastiske byer som Lop Buri or karst klippene i nord, dette kan oppleves enten på dag- eller nattestid. Book dine billetter tidlig her på 12Go og plukk lettvint opp billettene dine på et designert sted rett utenfor togstasjonen i Bangkok.

Hvor mye koster det med tog fra Bangkok til Chiang Mai?

Det vil komme an på hvilket tog og hvilken tog-klasse du velger. Helt klart vil den mest komfortable måten være i en overnattings køye med toget som har avgang kl 18:10. Det vil koste rundt 250 kr i andre klasse og 420 kr for første. Standard billetter med seteplass på tog med avgang på dagtid mellom Bangkok og Chiang Mai vil ligge på rundt 240 kr.

Hvor mye koster det med tog fra Bangkok til Chiang Mai?

Du vil kanskje bli overrasket over å se at prisene for flyreiser innenlands fra Bangkok til Chiang Mai er så lave som 170 kr. Det vil være et skikkelig kupp! Men riktignok vil prisene som oftest ligge på rundt 250 til 420 kr hver vei. Vær nøye med å sjekke hva tillegget blir for innsjekket bagasje blir, fordi noen av de mer anerkjente flyselskapene vil tillby dette som en standard. Heldigvis er det superenkelt å sammenligne billettpriser for hvilke som helst datoer, samt ulike flyselskap på 12Go.asia.

Når er den beste tiden på året å reise til Chiang Mai?

Den tørre perioden nord i Thailand setter inn rundt November, du kan vente deg varme dager og mye solskinn, dersom du ønsker å vandre rundt på eksotiske bazarer og se de mange templer med sine karakteristiske gull-spisser. Vær oppmerksom på sesongen det brennes rundt om de lokale jordbruksområder, denne starter i januar og ender i april, det kan være endel luftforurensning, det kan oppleves som ubehagelig. Det er kanskje bedre å holde av juni, juli og august. Disse er offisielt monsoon tid, men regnet kommer vanligvis i korte skurer, det vil være færre folk rundt omkring og hotell prisene settes ned.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: